Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 1 jan 2016
Leestijd: 1 minuut

Zwarte Cross: Typhoon en jacht op kaarten

De muzikant waar iedereen in Nederland van lijkt te houden, Typhoon, doet komende zomer de Zwarte Cross aan. Het Achterhoekse festival maakt vandaag als eerste namen onder meer ook The Wombats, ‘biertjesvanger’ John Coffey, Fresku, Memphis Maniacs en Herman Brusselmans bekend.

Magische grens

Nog voordat de eerste namen naar buiten kwamen, is de voorverkoop voor de twintigste editie als een malle op gang gekomen. De magische grens van 200.000 bezoekers zou van 21 tot en met 24 juli wel eens gebroken kunnen worden. „Nee, dat is geen verkooppraatje”, zegt Pieter Holkenborg van het festival. „Het gaat harder dan ooit en alles wijst er nu al op dat Zwarte Cross 2016 zal uitverkopen.”

Vrolijkheid en drukte voor de Zwarte Cross Mainstage. / Femmy Weijs

Om nog maar een verkoopcijfer te noemen: op dit moment zijn 342 procent meer kaarten verkocht dan op 1 januari 2015. Vorig jaar kwamen ruim 197.000 mensen naar Lichtenvoorde. De organisatie boekt bewust niet de allergrootste internationale namen, maar biedt doorgaans een ‘kleinschaliger maar uniek programma’ om massaliteit voor de podia te voorkomen.

27 podia

Zwarte Cross 2016 zal uiteindelijk 200 bands en 800 theaterartiesten op 27 podia programmeren en tegelijkertijd een driedaags crossevenement programmeren. Info: www.zwartecross.nl.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.