Showbizz

Making a Murderer: Steven Avery onschuldig vast?

Steven Avery. Foto: Videostill YouTube.

Foto van 'Jurgen van der Hoeven'

4 JAN 2016

Gebruikers van Netflix hebben de afgelopen tijd massaal gekeken naar de documentairereeks Making a Murderer. Duidelijk is dat de documentaire veel losmaakt en veel vragen oproept over het Amerikaanse rechtssysteem.

Waar gaat de documentaire over?

Making a Murderer is een Amerikaanse televisieserie die sinds 18 december 2015 te zien is op Netflix. In de documentaire wordt de zaak van Steven Avery gevolgd, een man die 18 jaar lang onschuldig vastzat. Twee jaar na zijn vrijlating werd hij aangehouden voor de moord op Teresa Halbach.

De serie volgt Avery tien jaar lang vanaf het moment dat hij in 2005 wordt opgepakt voor de moord op Halbach. In de serie worden niet alleen verhoren getoond, maar ook gesprekken met familieleden en mensen die bij de rechtszaak betrokken zijn.

18 jaar onschuldig vast

Steven Avery kwam in 2003 op vrije voeten nadat uit dna-bewijs bleek dat hij niet de verkrachter was van Penny Ann Beernsten. Hij had toen al achttien jaar onschuldig vastgezeten.

Op 29 juli 1985 was Beernsten aan het hardlopen langs het Michiganmeer, waar een onbekende man haar tegenhield. Ze werd mee de bosjes ingesleurd en seksueel misbruikt. Op basis van de fysieke beschrijving van de man identificeerde de politie negen mogelijke daders. De vrouw wees Steven Avery aan als de verkrachter, een simpele man die op een autosloperij in Manitowoc County woonde en werkte. Een dag later werd hij gearresteerd.

Beernsten identificeerde tijdens het proces Avery opnieuw als de aanvaller. Hoewel Avery met zestien getuigen op de proppen kwam, was het niet voldoende de jury ervan te overtuigen dat hij niet de dader was. Na vier uur overleg kwam de jury tot een oordeel. Steven Avery werd schuldig bevonden. De rechter veroordeelde hem tot 32 jaar gevangenisstraf.

Avery ging een aantal keer in beroep, maar zonder resultaat. Pas in 2002 kwam er schot in de zaak toen het Wisconsin Innocence Project zich met de zaak ging bemoeien. Een dna-onderzoek op dertien haren die werden ontdekt bij Beernsten na het seksueel misbruik, leidde tot de conclusie dat niet Steven Avery, maar Gregory Allen de dader was.

Op 11 september 2003 werd Avery vrijgesproken en kwam hij weer op vrije voeten.

Twee jaar vrij en dan…

Na zijn vrijlating in 2003 genoot Steven Avery van zijn leven als vrij man. Wel spande hij een rechtszaak aan tegen Manitowoc County, de sheriff, en de openbaar aanklager die zich met zijn veroordeling hadden bemoeid. Hij eist een miljoenenbedrag ter compensatie, maar precies op dat moment verdwijnt er een vrouw uit de regio: Theresa Halbach. Zij was voor het laatst gezien op het terrein van Steven Avery. Al snel wordt hij opgepakt en direct wordt hij gezien als hoofdverdachte. De SUV van Theresa Halbach wordt gevonden op het terrein waar Avery woont. Ook worden er verbrande lichaamsresten in zijn tuin gevonden.

Na twee jaar vrijheid wordt Avery opnieuw achter slot en grendel gestopt.

Wat is er gebeurd?

Dat blijft de grote vraag. Feit is dat er veel bizarre dingen gebeuren tijdens de rechtszaak die je als kijker het gevoel geven dat er heel veel niet in de haak is.

Waarom is er geen dna van het slachtoffer gevonden als zij in de trailer van Avery zou zijn verkracht en vermoord? Zijn de verhoren met ‘medeplichtige’ Brendan Dassey, een tiener met een ontwikkelingsachterstand, wel zo verlopen dat zijn ‘bekentenis’, die hij overigens later terugnam, van enige waarde is? En hoe kwam het dat de autosleutel van Halbach pas na de zoveelste huiszoeking werd gevonden, terwijl die duidelijk in het zicht lag? En hoe kan het dat alleen Avery's dna erop werd gevonden en niet dat van Halbach, terwijl zij de sleutel al jaren had? Het zijn zomaar wat vragen die als kijker in je opkomen bij het kijken van de documentaire.

De grote vraag is of Avery en Dassey erin zijn geluisd, of dat ze daadwerkelijk iets met de zaak van doen hebben. Na het zien van de documentaire zal de kijker overwegend het eerste denken: ze zijn erbij gelapt. Op social media speculeren kijkers van de docu dan ook maar wat graag over wat er wél is gebeurd op die 31 oktober van het jaar 2005. Een aantal theorieën:

  • De ex van Halbach, Ryan Hillegas, is erbij betrokken

Ryan Hillegas was de ex van het slachtoffer. Hij slaagt er onder meer in om het wachtwoord van de voicemail van Halbach te kraken en zo haar belverleden na te gaan. Dat is belangrijk, omdat de verdediging gegronde redenen had te vermoeden dat iemand sommige voicemailberichten na haar dood heeft verwijderd.

Volgens gebruikers van Reddit is Hillegas mogelijk verantwoordelijk geweest voor het verwijderen van voicemailberichten, waaruit mogelijk belangrijke informatie had kunnen komen.

Hillegas bemoeide zich ook met de zoektocht naar Halbach vlak na haar verdwijning. Op beelden van toen is te zien dat hij plekken op zijn hand heeft die je zou kunnen omschrijven als krassen. In de documentaire verklaart Hillegas bovendien dat de politie hem nooit naar een alibi heeft gevraagd. Heeft hij die überhaupt?

Daarnaast wordt gespeculeerd dat Hillegas niet zozeer de moordenaar is van Halbach, maar dat hij en Teresa’s broer Mike de politie wel helpen geholpen met het uitvoeren van een illegale zoektocht op het terrein van Avery. Ook de verdachte autosleutel die later wordt gevonden door de agent van Manitowoc zou volgens sommigen van hen afkomstig zijn.

  • Bobby Dassey en Scott Tadych hebben Halbach vermoord

De misschien wel populairste theorie is dat Bobby Dassey (een neefje van Steven Avery) en Scott Tadych (zwager van Avery) verantwoordelijk zijn voor de dood van Halbach.

Een van de voornaamste redenen is dat Dassey en Tadych elkaars alibi zijn. Ze verklaarden dat ze elkaar voorbij reden toen de een terugkwam van het jagen terwijl de ander juist op weg was.

Dassey verklaarde bovendien in de rechtbank dat Avery op 3 november een grap zou hebben gemaakt tegen hem en zijn vriend Mike over ‘het opruimen van een lichaam’. Dat was een opmerkelijke verklaring, omdat Mike diezelfde verklaring eerder had gedaan, maar toen repte over een gesprek dat plaatsvond op 10 november.

Er wordt onder meer gespeculeerd dat de aanklager, Ken Kratz, de neef van Avery had aangemoedigd te liegen. Zo zou Kratz een sterkere zaak tegen Avery hebben.

  • Een onbekende heeft Halbach gedood

Ene Brian McCorkle blogt al sinds 2006 op zijn website over mogelijke theorieën in de Halbach-zaak. Een van zijn theorieën wijst naar een vrouw die verhuisde naar het nabijgelegen dorp Maribel, en wier man zich extreem verdacht gedroeg in de week dat Halbach werd gedood.

McCorkle verwijst naar de vrouw als ‘the citizen’ en naar de man als ‘the German’. Ze vond onder meer ‘verse’ botten op het terrein, een metselaarshamer met ‘zichtbare donkerrode vlekken’, en kleren van een vrouw die niet van haar waren. Toen ze contact opnam met de politie over de kleding werd ze echter niet serieus genomen.

  • De moord van Halbach werd gebruikt om beslag te kunnen leggen op het terrein van Avery

Na het zien van de documentaire kan er geen misverstand meer over bestaan dat de familie Avery heel wat grond bezit. Een theorie die op Reddit furore maakt, is dan ook dat het opsluiten van Steven Avery iets te maken heeft met het terrein van ruim 16 hectare.

Het gevoel dat Avery en Dassey erin zijn geluisd, overheerst na het zien van de documentaire. Maar waarom zou men dat doen? Een van de theorieën wijst naar een man met de naam Doug Hagg. Hij komt ook voor in de documentaire. Reddit-gebruikers ontdekten dat Hagg ook het hoofd is van een registratiekantoor van onroerend goed in Wisconsin.

Volgens Reddit-gebruiker BathRobeJesus is het terrein van Avery belangrijk voor de mijnbouw. Mogelijk biedt het toegang tot water, olie en andere natuurlijke hulpbronnen. Dat zou een verklaring kunnen zijn waarom Avery en Dassey erin zijn geluisd.

Petitie

Er zijn heel wat verklaringen, maar het blijft voorlopig gissen naar de werkelijke toedracht van de moord. Wel is duidelijk dat, sinds de release van de documentaire op Netflix, veel kijkers overtuigd zijn van de onschuld van Steven Avery. Inmiddels hebben al ruim 150.000 mensen een petitie getekend op Change.org, waarin president Barack Obama wordt opgeroepen Avery vrij te stellen middels een presidentieel pardon.

In een andere petitie wordt Obama gevraagd Avery en zijn neefje, Brendan Dassey, vrij te laten wegens hun „onterechte veroordeling wegens de moord op Teresa Halbach”. Die petitie is op het moment van schrijven ruim 19.000 keer getekend. De petitie stelt dat uit Making a Murderer blijkt dat „justitie beide mannen schandalig heeft benaderd en hun volledige levens heeft geruïneerd”, en dat de politieafdeling van Manitowoc County „oneigenlijke methoden” heeft gebruikt. Als deze petitie 100.000 handtekeningen binnenhaalt voor 16 januari, moet het Witte Huis volgens Time publiekelijk reageren.


De miljardenindustrie van de beste filmfranchises

ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

GISTEREN

Tom Cruise gaat nog twee Mission: Impossible-films maken. De acteur begon al in 1996 aan het eerste deel, maar heeft blijkbaar nog lang geen genoeg van deze filmfranchise, die toch al tot de succesvolste ooit behoort. Metro zet de zeven best verdienende sequels op een rijtje, waarbij filmseries gebaseerd of boeken en strips, zoals Harry Potter en de Marvel-comics, buitenbeschouwing zijn gelaten.

Indiana Jones

7. Hoe archeologie sexy kan zijn. De iconische Indiana Jones-films waren in de jaren ’80 extreem populair en dat verwaterde in de decennia erna amper. Geen wonder dus dat er uiteindelijk besloten werd om in 2008 met een ‘modern’ vervolg op de reeks te komen. En in 2020 mogen we het vijfde deel verwachten, met nog altijd Harrison Ford in de hoofdrol en Steven Spielberg als regisseur.
Aantal films: 6 (waarvan 2 re-issues)
Brutowinst: 1,81 miljard euro


Gordon gaat los op Angela de Jong

Gordon. ©ANP

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Hij deed vorige week al zijn duit in het zakje bij De Wereld Draait Door, maar nu gaat Gordon écht los op Angela de Jong. In een bericht op zijn Facebookpagina schrijft hij dat hij 'de oorlog' aangaat met de AD-columnist.

Met zijn Facebookbericht reageert Gordon op de laatste column van De Jong waarin ze schrijft dat ze even achter haar oren krabde toen ze hoorde dat Wendy van Dijk naar Talpa vertrekt. John de Mol gaat 'de oorlog' volgens haar niet winnen met de transfer van Van Dijk.

'Een hele vervelende mevrouw'


Ei verslaat Kylie Jenner met likes op Instagram

Colourbox

Foto van 'Kasper Hermans'

14 JAN 2019

Kylie Jenner had lange tijd de meest gelikete foto op Instagram, maar die tijd is voorbij. De Amerikaanse is niet afgetroefd door een andere celebrity, maar door de foto van een doodsimpel ei.

@world_record_egg

De foto is afkomstig van het account @world_record_egg. De boodschap is duidelijk. „Laten we een wereldrecord behalen en zorgen voor de meest gelikete post ooit op Instagram en het record van achttien miljoen van Kylie Jenner."


Politie treedt op bij concert rapper Boef in Tilburg

Politie treedt op bij concert rapper Boef in Tilburg

Rapper Boef treedt op. / ANP

Foto van 'Metro'

13 JAN 2019

Het concert van rapper Boef in Tilburg is zaterdagavond onrustig verlopen. In poppodium 013 moesten beveiligers regelmatig ingrijpen, omdat fans zich ongepast zouden gedragen. Een aantal van de fans is uit de zaal verwijderd.

Ook na het concert bleef het onrustig. De politie beval de fans zo snel mogelijk te vertrekken, zodat de situatie niet verder zou escaleren. Een woordvoerder van het poppodium zegt tegen het AD de situatie te betreuren: „Heel vervelend allemaal."

Vijf verdachten


R. Kelly treedt alsnog op in Nederland

R. Kelly ©AFP

Foto van 'Metro'

11 JAN 2019

Je zou denken dat het wat slimmer is om een tijdje van de radar te verdwijnen als je verdacht wordt van seksueel misbruik, maar de Amerikaanse zanger R. Kelly lijkt zich daar niets van aan te trekken. Op 20 april treedt hij op in The Box in Amsterdam, als onderdeel van zijn Europese King of R&B Tour.

Seks met minderjarigen

De 52-jarige zanger kwam afgelopen week in opspraak nadat bekend werd dat de Amerikaanse staat Georgia een strafrechtelijk onderzoek naar hem begint. Aanleiding is de documentaire Surviving R. Kelly, waarin een flink aantal vrouwen hem beschuldigt van seksueel misbruik, machtsmisbruik en seks met minderjarigen.


Superheldenmusical en een zaal vol Metrolezers

Superheldenmusical en een zaal vol Metrolezers

Linksonder Daniel Cornelissen, rechtsonder Keja Klaasje Kwetro. / Léon Hendrickx

Foto van 'Erik Jonk'

8 JAN 2019

De eerste superhelden-saga-musical-happening ter wereld. Zo noemt Bos Theaterproducties de musical Marvellous en honderd Metrolezers mogen die ‘wereldpremière’ zien.

‘De schrijvers en regisseur van Marvellous zijn zich ervan bewust dat er ook veel superhelden zonder cape zijn. In de musical zal een representatief percentage zonder cape vertegenwoordigd zijn.’ In kleine cursieve letters is deze tekst op de website van Marvellous te lezen. Dan weet je wel een beetje wat vanaf dinsdagavond tijdens de eerste try-out de (gekke) strekking is.

Watskeburt?!


Huwelijkscrisis Wendy van Dijk en Erland Galjaard

Wendy van Dijk en Erland Galjaard op de rode loper bij Tuschinski tijdens de premiere van de Nederlandse komedie Het Verlangen. / ANP

Foto van 'Metro'

8 JAN 2019

Het gaat niet zo goed tussen Wendy van Dijk en Erland Galjaard. Dat is bevestigd door het koppel aan De Telegraaf. 

Het is volgens de geruchten zelfs zo erg dat Erland Galjaard hun woning in Nigtevecht heeft verlaten en in hun huis in Amsterdam verblijft. Dat wordt door het koppel echter deels ontkracht. Van Dijk en Galjaard zijn vier jaar getrouwd. Het koppel gaat (nog) niet uit elkaar, maar geeft aan te hopen samen tot een oplossing te komen. In een gezamenlijke verklaring aan de krant geven ze aan dat ze op rust en privacy hopen.

,,Het klopt helaas dat ons huwelijk de afgelopen periode wat in zwaar weer is geraakt. Ondanks dat gaan we gelukkig op een goede en positieve manier met elkaar om. Zowel in het belang van ons gezin maar ook vanwege de liefde en het respect die we nog steeds voor elkaar voelen."


Jan Versteegh wordt voor tweede keer vader

Jan Versteegh. ©ANP

Foto van 'Metro'

7 JAN 2019

Het is pas de eerste aflevering van 6 Inside en nu al komt presentator Jan Versteegh met verrassingen. Tijdens de live-uitzending maakte hij bekend dat hij en zijn vrouw Dieuwertje hun tweede kindje verwachten.

De bekendmaking kwam als een echte verrassing in het nieuwe tv-programma op SBS6, want zelfs medepresentator Albert Verlinde wist niets over het babynieuws.

Echo


Bohemian Rhapsody ging er met de prijs vandoor. Foto: ANP

Bohemian Rhapsody is de beste dramafilm van het jaar

Bohemian Rhapsody ging er met de prijs vandoor. Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

7 JAN 2019

Grote kans dat jij de playlist van Queen óók weer op repeat hebt staan na het zien van de film Bohemian Rhapsody. Het drama is niet alleen een groot succes in de Nederlandse bioscopen, maar ook bij The Golden Globes, waar Bohemian Rhapsody op zondagavond de prijs voor beste dramafilm in de wacht sleepte.

Green Book

De film Green Book viel net zo riant in de prijzen. Het verhaal over de opmerkelijke vriendschap tussen pianist Don Shirley (Mahershala Ali) en uitsmijter Nick ‘Tony lip’ Vallelonga (Viggo Mortenson) won in de categorie beste ‘musical of comedy’. Heb je Green Book nog niet gezien? Dat kan goed kloppen: de film draait pas vanaf 31 januari in onze bioscopen.


TV-serie De Buit: kan iedereen een crimineel zijn?

TV-serie De Buit: kan iedereen een crimineel zijn?

Deelnemer Judith (links) met vriendin Marieke. / Foto's: Elvin Boer

Foto van 'Laura van Horik'

7 JAN 2019

Gewone dorpsbewoners Helvoirt spelen de (criminele) hoofdrol in nieuw tv-programma AVROTROS.

Een overval plegen, 80.000 euro buitmaken en ondertussen proberen een normaal leven te leiden zonder dat iemand iets doorheeft. Tien inwoners van het Brabantse dorp Helvoirt proberen – vanaf maandagavond 7 januari - in het nieuwe programma De Buit twee weken uit handen te blijven van ervaren rechercheurs. Wie gaat het lukken?

Geen idee waaraan te beginnen


Nienke Plas noemt lover als manager 'gouden formule'

Nienke Plas en vriend Resley op de rode loper voorafgaand aan het Gouden Televizier-Ring Gala 2018 in AFAS Live. / ANP

Foto van 'Daisy Heyer'

5 JAN 2019

In een interview met SUPERGAANDE doet Nienke Plas een boekje open over hoe het is als je vriend ook je manager is. Want wat velen niet weten is dat dat het geval is bij de 32-jarige YouTube-ster. Maar dat is niet voor iedereen een goede combinatie, geeft Plas toe.

„Ik denk dat het sowieso niet voor iedereen is weggelegd", vertelt ze aan de twee heren van het YouTube-programma, terwijl ze samen met Jonna Fraser op de bank zit. „Als jij iets groots met je partner gaat doen, zoals een huis kopen, alle kamers inrichten en je wordt dan gek van elkaar kan ik je vertellen: ga nooit samenwerken. Je bent zo intens en intiem met elkaar bezig. We zitten samen bij meetings. Als je dan struggles hebt kun je niet goed faken. Je komt hem thuis ook gewoon tegen."

'We hebben schijt'


'Kleine Jongen' in The voice of Holland groot succes

Quido van de Graaf, Ginger en Mariëlle Flens in TVOH. / Videostill

Foto van 'Daisy Heyer'

5 JAN 2019

The Battles in The voice of Holland zijn bezig en die konden ook vrijdagavond weer op veel negatief én positief commentaar van tv-kijkend Nederland rekenen. Zo vond het grote gros van de kijkers de battle tussen Mariëlle Flens, Ginger en Quido van de Graaf helemaal fantastisch.

Kleine Jongen

Kleine Jongen: dat is het nummer waar Lil Kleine voor koos toen hij het trio bij elkaar zette. Waar het eerst wellicht een tikkeltje vreemd leek, bleek de keuze van Lil Kleine uiteindelijk zo gek nog niet, want volgens velen is de battle de beste van de avond.


Louvre best bezochte museum na clip Beyoncé en Jay-Z

De video Apeshit van Beyoncé en Jay-Z is zo'n 150 miljoen keer bekeken en toont enkele van de belangrijkste werken in het Louvre. Foto: ANP

Foto van 'Lisa Vermeij'

3 JAN 2019

Het Louvre in Parijs heeft vorig jaar een recordaantal bezoekers ontvangen en is het best bezochte museum ter wereld. De grote aandacht voor het museum komt deels door de muziekvideo die Beyoncé en Jay-Z tussen de collectie opnamen.

De video Apeshit van Beyoncé en Jay-Z is zo'n 150 miljoen keer bekeken en toont enkele van de belangrijkste werken in het Louvre. Het Nationale Museum van China en het Metropolitan Museum of Art in New York behoren ook tot de top drie van best bezochte musea ter wereld.


Famke Louise bijna overspannen door oude management

Famke Louise. / ANP

Foto van 'Daisy Heyer'

2 JAN 2019

Het was groot nieuws nadat de documentaire van Famke Louise online kwam: ze brak met haar oude management waar JayJay Boske en Bizzey haar begeleidden. Niet veel later werd het nieuws bekend dat ze tekende bij SPEC, het management van Ali B. Maar waarom Famke nou precies brak met haar oude management was ze nooit echt duidelijk over. Tot nu toe.

Te druk

In een interview voor MTV met Monica Geuze en Kaj Nambiar vertelt Famke Louise eindelijk de reden achter de breuk met o.a. Bizzey en JayJay. Zo geeft ze aan dat ze tijdens de periode dat de documentaire werd opgenomen niet wist hoe ze met de drukte moest omgaan.


Black Mirror seizoen 5 vertraagd door film

De cast en crew van Black Mirror tijdens de Emmy Awards in 2017. / ANP

Foto van 'Daisy Heyer'

2 JAN 2019

Fans van Black Mirror moeten iets langer geduld hebben voordat het vijfde seizoen wordt uitgezonden dan eigenlijk gedacht werd. Het seizoen is uitgesteld vanwege de film Bandersnatch.

Het vierde seizoen van Black Mirror werd eind 2017 uitgezonden. Het was de bedoeling dat het vijfde seizoen van Black Mirror 'ergens in 2019' uit zou komen, maar door de in 2018 verschenen film Bandersnatch zal de film pas later uitkomen dan gepland. Het maken van Bandersnatch was namelijk best veel werk, zegt mede-producent Annabel Jones tegen The Hollywood Reporter. En door dat vele werk moest het vijfde seizoen van Black Mirror nog even opschuiven.

Wel in 2019


Aquaman levert bakken met geld op vanwege sexy Jason

Jason Momoa. / ANP

Foto van 'Daisy Heyer'

31 DEC 2018

De film Aquaman is nog maar net uit, maar levert nu al bakken met geld op. En dat ligt volgens verschillende websites vooral aan hoofdrolspeler Jason Momoa en zijn looks.

Meest sexy man

Momoa, die als Khal Drogo in Game of Thrones al menig vrouwenhart wist te veroveren, heeft nu wereldwijd een nog grotere fanbase aan zich weten te binden met zijn rol als Aquaman. Hij wordt dit jaar door verschillende websites zelfs uitgeroepen tot meest sexy man van 2018!


Kaj Gorgels en Jessie Jazz een stelletje

Kaj Gorgels ©ANP

Foto van 'Metro'

30 DEC 2018

Wie de Instagram Story van Kaj Gorgels en/of Jessie Jazz Vuijk de afgelopen dagen in de gaten heeft gehouden, had al iets kunnen vermoeden. Vanavond bevestigden de twee tortelduifjes het dan echt: ze zijn smoorverliefd op elkaar.

Beiden plaatsen op hun Instagram een schattig kiekje van hen samen. Ze krijgen tienduizenden likes en honderden reacties.


Monica Geuze vond eigen dj-carrière verschrikkelijk

Monica Geuze op de rode loper voorafgaand aan The Roast of Giel Beelen, eind 2017. / ANP Kippa

Foto van 'Daisy Heyer'

29 DEC 2018

Monica Geuze is natuurlijk bekend als één van de grootste vlog-sterren van ons land. Dat de 23-jarige moeder en vlogster ook een tijdje als dj gewerkt heeft, weten minder mensen. En uit een interview met SUPERGAANDE blijkt dat ze het werk verschrikkelijk vond.

Het was al bekend dat Geuze op een gegeven moment stopte met dj'en omdat ze het niet meer leuk vond, maar in de laatste aflevering van SUPERGAANDE Talkshow, die vrijdag online kwam op YouTube, geeft zij toe dat ze het nóóit leuk gevonden heeft. ,,Eigenlijk mis ik het helemaal niet. Ieder weekend sta ik er bij stil, maar ik zou er eigenlijk iedere dag bij stil moeten staan. Ik vond dat gewoon écht niet leuk", vertelt ze over die tijd.


Absolutely Fabulous-actrice June Whitfield overleden

June Whitfield in 2017. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

29 DEC 2018

De Britse actrice June Whitfield, bekend van onder andere de serie Absolutely Fabulous, is op 93 jarige leeftijd overleden. Dat heeft de BBC zaterdag gemeld.

Jennifer Saunders, June Whitfield en Joanna Lumley Fee Payable in Absolutely Fabulous. / ANP Kippa

Whitfield werkte zo'n zestig jaar voor de radio en televisie in Groot-Brittannië. Ze verwierf vooral faam met de sitcom Terry en June in de jaren tachtig. In de cultserie Absolutely Fabulous speelde zij de moeder van Edina Monsoon, de hoofdfiguur.