Showbizz

Making a Murderer: Steven Avery onschuldig vast?

Steven Avery. Foto: Videostill YouTube.

Foto van 'Jurgen van der Hoeven'

4 JAN 2016

Gebruikers van Netflix hebben de afgelopen tijd massaal gekeken naar de documentairereeks Making a Murderer. Duidelijk is dat de documentaire veel losmaakt en veel vragen oproept over het Amerikaanse rechtssysteem.

Waar gaat de documentaire over?

Making a Murderer is een Amerikaanse televisieserie die sinds 18 december 2015 te zien is op Netflix. In de documentaire wordt de zaak van Steven Avery gevolgd, een man die 18 jaar lang onschuldig vastzat. Twee jaar na zijn vrijlating werd hij aangehouden voor de moord op Teresa Halbach.

De serie volgt Avery tien jaar lang vanaf het moment dat hij in 2005 wordt opgepakt voor de moord op Halbach. In de serie worden niet alleen verhoren getoond, maar ook gesprekken met familieleden en mensen die bij de rechtszaak betrokken zijn.

18 jaar onschuldig vast

Steven Avery kwam in 2003 op vrije voeten nadat uit dna-bewijs bleek dat hij niet de verkrachter was van Penny Ann Beernsten. Hij had toen al achttien jaar onschuldig vastgezeten.

Op 29 juli 1985 was Beernsten aan het hardlopen langs het Michiganmeer, waar een onbekende man haar tegenhield. Ze werd mee de bosjes ingesleurd en seksueel misbruikt. Op basis van de fysieke beschrijving van de man identificeerde de politie negen mogelijke daders. De vrouw wees Steven Avery aan als de verkrachter, een simpele man die op een autosloperij in Manitowoc County woonde en werkte. Een dag later werd hij gearresteerd.

Beernsten identificeerde tijdens het proces Avery opnieuw als de aanvaller. Hoewel Avery met zestien getuigen op de proppen kwam, was het niet voldoende de jury ervan te overtuigen dat hij niet de dader was. Na vier uur overleg kwam de jury tot een oordeel. Steven Avery werd schuldig bevonden. De rechter veroordeelde hem tot 32 jaar gevangenisstraf.

Avery ging een aantal keer in beroep, maar zonder resultaat. Pas in 2002 kwam er schot in de zaak toen het Wisconsin Innocence Project zich met de zaak ging bemoeien. Een dna-onderzoek op dertien haren die werden ontdekt bij Beernsten na het seksueel misbruik, leidde tot de conclusie dat niet Steven Avery, maar Gregory Allen de dader was.

Op 11 september 2003 werd Avery vrijgesproken en kwam hij weer op vrije voeten.

Twee jaar vrij en dan…

Na zijn vrijlating in 2003 genoot Steven Avery van zijn leven als vrij man. Wel spande hij een rechtszaak aan tegen Manitowoc County, de sheriff, en de openbaar aanklager die zich met zijn veroordeling hadden bemoeid. Hij eist een miljoenenbedrag ter compensatie, maar precies op dat moment verdwijnt er een vrouw uit de regio: Theresa Halbach. Zij was voor het laatst gezien op het terrein van Steven Avery. Al snel wordt hij opgepakt en direct wordt hij gezien als hoofdverdachte. De SUV van Theresa Halbach wordt gevonden op het terrein waar Avery woont. Ook worden er verbrande lichaamsresten in zijn tuin gevonden.

Na twee jaar vrijheid wordt Avery opnieuw achter slot en grendel gestopt.

Wat is er gebeurd?

Dat blijft de grote vraag. Feit is dat er veel bizarre dingen gebeuren tijdens de rechtszaak die je als kijker het gevoel geven dat er heel veel niet in de haak is.

Waarom is er geen dna van het slachtoffer gevonden als zij in de trailer van Avery zou zijn verkracht en vermoord? Zijn de verhoren met ‘medeplichtige’ Brendan Dassey, een tiener met een ontwikkelingsachterstand, wel zo verlopen dat zijn ‘bekentenis’, die hij overigens later terugnam, van enige waarde is? En hoe kwam het dat de autosleutel van Halbach pas na de zoveelste huiszoeking werd gevonden, terwijl die duidelijk in het zicht lag? En hoe kan het dat alleen Avery's dna erop werd gevonden en niet dat van Halbach, terwijl zij de sleutel al jaren had? Het zijn zomaar wat vragen die als kijker in je opkomen bij het kijken van de documentaire.

De grote vraag is of Avery en Dassey erin zijn geluisd, of dat ze daadwerkelijk iets met de zaak van doen hebben. Na het zien van de documentaire zal de kijker overwegend het eerste denken: ze zijn erbij gelapt. Op social media speculeren kijkers van de docu dan ook maar wat graag over wat er wél is gebeurd op die 31 oktober van het jaar 2005. Een aantal theorieën:

  • De ex van Halbach, Ryan Hillegas, is erbij betrokken

Ryan Hillegas was de ex van het slachtoffer. Hij slaagt er onder meer in om het wachtwoord van de voicemail van Halbach te kraken en zo haar belverleden na te gaan. Dat is belangrijk, omdat de verdediging gegronde redenen had te vermoeden dat iemand sommige voicemailberichten na haar dood heeft verwijderd.

Volgens gebruikers van Reddit is Hillegas mogelijk verantwoordelijk geweest voor het verwijderen van voicemailberichten, waaruit mogelijk belangrijke informatie had kunnen komen.

Hillegas bemoeide zich ook met de zoektocht naar Halbach vlak na haar verdwijning. Op beelden van toen is te zien dat hij plekken op zijn hand heeft die je zou kunnen omschrijven als krassen. In de documentaire verklaart Hillegas bovendien dat de politie hem nooit naar een alibi heeft gevraagd. Heeft hij die überhaupt?

Daarnaast wordt gespeculeerd dat Hillegas niet zozeer de moordenaar is van Halbach, maar dat hij en Teresa’s broer Mike de politie wel helpen geholpen met het uitvoeren van een illegale zoektocht op het terrein van Avery. Ook de verdachte autosleutel die later wordt gevonden door de agent van Manitowoc zou volgens sommigen van hen afkomstig zijn.

  • Bobby Dassey en Scott Tadych hebben Halbach vermoord

De misschien wel populairste theorie is dat Bobby Dassey (een neefje van Steven Avery) en Scott Tadych (zwager van Avery) verantwoordelijk zijn voor de dood van Halbach.

Een van de voornaamste redenen is dat Dassey en Tadych elkaars alibi zijn. Ze verklaarden dat ze elkaar voorbij reden toen de een terugkwam van het jagen terwijl de ander juist op weg was.

Dassey verklaarde bovendien in de rechtbank dat Avery op 3 november een grap zou hebben gemaakt tegen hem en zijn vriend Mike over ‘het opruimen van een lichaam’. Dat was een opmerkelijke verklaring, omdat Mike diezelfde verklaring eerder had gedaan, maar toen repte over een gesprek dat plaatsvond op 10 november.

Er wordt onder meer gespeculeerd dat de aanklager, Ken Kratz, de neef van Avery had aangemoedigd te liegen. Zo zou Kratz een sterkere zaak tegen Avery hebben.

  • Een onbekende heeft Halbach gedood

Ene Brian McCorkle blogt al sinds 2006 op zijn website over mogelijke theorieën in de Halbach-zaak. Een van zijn theorieën wijst naar een vrouw die verhuisde naar het nabijgelegen dorp Maribel, en wier man zich extreem verdacht gedroeg in de week dat Halbach werd gedood.

McCorkle verwijst naar de vrouw als ‘the citizen’ en naar de man als ‘the German’. Ze vond onder meer ‘verse’ botten op het terrein, een metselaarshamer met ‘zichtbare donkerrode vlekken’, en kleren van een vrouw die niet van haar waren. Toen ze contact opnam met de politie over de kleding werd ze echter niet serieus genomen.

  • De moord van Halbach werd gebruikt om beslag te kunnen leggen op het terrein van Avery

Na het zien van de documentaire kan er geen misverstand meer over bestaan dat de familie Avery heel wat grond bezit. Een theorie die op Reddit furore maakt, is dan ook dat het opsluiten van Steven Avery iets te maken heeft met het terrein van ruim 16 hectare.

Het gevoel dat Avery en Dassey erin zijn geluisd, overheerst na het zien van de documentaire. Maar waarom zou men dat doen? Een van de theorieën wijst naar een man met de naam Doug Hagg. Hij komt ook voor in de documentaire. Reddit-gebruikers ontdekten dat Hagg ook het hoofd is van een registratiekantoor van onroerend goed in Wisconsin.

Volgens Reddit-gebruiker BathRobeJesus is het terrein van Avery belangrijk voor de mijnbouw. Mogelijk biedt het toegang tot water, olie en andere natuurlijke hulpbronnen. Dat zou een verklaring kunnen zijn waarom Avery en Dassey erin zijn geluisd.

Petitie

Er zijn heel wat verklaringen, maar het blijft voorlopig gissen naar de werkelijke toedracht van de moord. Wel is duidelijk dat, sinds de release van de documentaire op Netflix, veel kijkers overtuigd zijn van de onschuld van Steven Avery. Inmiddels hebben al ruim 150.000 mensen een petitie getekend op Change.org, waarin president Barack Obama wordt opgeroepen Avery vrij te stellen middels een presidentieel pardon.

In een andere petitie wordt Obama gevraagd Avery en zijn neefje, Brendan Dassey, vrij te laten wegens hun „onterechte veroordeling wegens de moord op Teresa Halbach”. Die petitie is op het moment van schrijven ruim 19.000 keer getekend. De petitie stelt dat uit Making a Murderer blijkt dat „justitie beide mannen schandalig heeft benaderd en hun volledige levens heeft geruïneerd”, en dat de politieafdeling van Manitowoc County „oneigenlijke methoden” heeft gebruikt. Als deze petitie 100.000 handtekeningen binnenhaalt voor 16 januari, moet het Witte Huis volgens Time publiekelijk reageren.


Trollenleger Dotan treiterde YouTuber om uit de kast te komen

Dotan/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

13 SEP 2019

Dat Dotan fanverhalen verzon en een trollenleger inzette, is nieuws van nu een dik jaar geleden. Daarmee is echter nog niet elke steen boven gekomen, zo blijkt nu het verhaal van Ramin Rezai.

Rezai is een YouTuber die in 2011 het verzoek van een van de nepaccounts kreeg om een zanger te helpen met doorbreken. 'Nathalie Verduin' was volgens haar profiel een medewerker van EMI en zou Rezai kunnen helpen aan een carrière in de Verenigde Staten indien het hem lukte om Dotan te helpen met doorbreken. Hij kreeg het verzoek om de clip van Dotan in zijn volgende aflevering te promoten, zo openbaart hij aan Story.

Homoseksueel


Gratis concert rapper Willem de Bruin onder Rijksmuseum

Gratis concert rapper Willem de Bruin onder Rijksmuseum

Rapper Willy. / ANP

Foto van 'Metro'

12 SEP 2019

Goed nieuws voor fans van The Opposites. Niemand minder dan Willem de Bruin, ook wel bekend als Willy, treedt zaterdag 28 september eenmalig op in de passage onder het Rijksmuseum. Het concert is gratis.

Het gratis concert is een toegift na zijn uitverkochte concertreeks in Carré. De concerten staan in het teken van zijn eerste soloalbum Man in Nood (2018).

Overeenkomsten Rembrandt en De Bruin


Pearl Harbor was slechts het begin…video icon
02:22
Foto van 'Erik Jonk'

12 SEP 2019

Pearl Harbor was slechts het begin…

Met het spectaculaire oorlogsepos Midway brengt regisseur Roland Emmerich (Indepencence Day) de meest ingrijpende zeeslag van de Tweede Wereldoorlog met een enorme sterrencast (onder meer Woody Harrelson, Luke Evans, Nick Jonas) naar het witte doek.

Vers van de pers: de trailer

De Amerikaanse marine weet zich te herstellen nadat de Japanners in december 1941 dachten de Amerikaanse vloot in Pearl Harbor geheel tot zinken te hebben gebracht. Met hun overgebleven vliegdekschepen gaan de Amerikanen in juni 1942 opnieuw de keiharde strijd aan, dit keer om het strategische eiland Midway in de Stille Oceaan. Door middel van spionage en gewaagde oorlogstactieken weten de Amerikanen - die sterk in de minderheid waren - met de slag om Midway het tij van de oorlog te keren.

De trailer van Midway is donderdagmiddag verschenen. Vanaf 7 november draait de actiefilm in de Nederlandse bioscopen.


Rapper Boef vraagt vriendin ten huwelijk

Rapper Boef vraagt vriendin ten huwelijk

rapper Sofiane Boussaadia, beter bekend als Boef, gaat trouwen. /ANP

Foto van 'Metro'

8 SEP 2019

Sofiane Boussaadia, beter bekend als Boef, gaat trouwen. De 26-jarige rapper deelde zondagmiddag een foto op Instagram waarop te zien in dat hij een ring om de vinger van zijn vriendin Selma Omari schuift.

„Elke man heeft een powervrouw achter zich nodig, zij is de mijne”, schrijft de rapper, die bekend werd met de hits Habiba en Krantenwijk, bij de post.

Geruchten


Positieve reacties op cellulitis-foto Demi Lovato

Positieve reacties op cellulitis-foto Demi Lovato

Demi Lovato. / AFP

Foto van 'Imre Himmelbauer'

7 SEP 2019

Er zijn veel positieve reacties gekomen op een bikinifoto van Demi Lovato. Op de foto is te zien dat de zangeres lijdt aan cellulitis, waardoor de huid er bobbelig uitziet en niet strak. Op social media wordt dit verschijnsel vaak verborgen. Lovato noemt de foto vaak 'cellulit', een combinatie van cellulitis en 'lit', wat tof of geweldig betekent.

In het bijschrift schrijft de zangeres dat een onbewerkte foto van haar in bikini op social media zetten haar grootste angst is. „Ik ben er gewoon zo klaar mee dat ik me schaam voor mijn lichaam en dat ik het bewerk (en ja, de andere bikinifoto's waren bewerkt - en ik vind het verschrikkelijk dat ik dat deed maar het is de waarheid), om te voldoen aan andermans idee van wat mooi is, terwijl ik het gewoon niet ben op die foto's."


Pommeline laat toch hoofd Fabrizio van been weghalen

Fabrizio en Pommeline in betere tijden... / RTL

Foto van 'Daisy Heyer'

6 SEP 2019

Temptation Island VIPS is nog niet afgelopen, maar van één stel weten we in ieder geval al zeker dat ze nu niet meer bij elkaar zijn: Pommeline en Fabrizio. De tatoeage die Pommeline van Fabrizio had, blijkt nu toch echt naar het verleden gelaserd te worden. 

Pommeline liet al snel toen ze verkering kreeg met haar 'Fabrie' een tatoeage zetten, en niet zo'n kleintje ook: het hoofd van haar (inmiddels ex)-lover prijkte in vol ornaat op haar onderbeen, inclusief indianentooi. Dat deed ze in februari van dit jaar, vlak voordat ze mee gingen doen aan Temptation Island VIPS.

Vreemdgaan


Originele Harry Potter-cast terug voor nieuwe films

Als er nieuwe Harry Potter-films komen, zou de originele cast ook weer terugkeren volgens de geruchten. / ANP

Foto van 'Daisy Heyer'

6 SEP 2019

Heel goed nieuws voor fans van de films van Harry Potter: de geruchten gaan dat er twee nieuwe films gaan komen en dat Daniel Radcliffe, Rupert Grint en Emma Watson dan wederom in de huid van Harry, Ron en Hermelien kruipen. 

Even leek het er in 2011 (!) op dat de laatste film van Harry Potter ooit een feit was: The Deathly Hallows - Part 2. Maar volgens We Got This Covered komt er een verfilming van Harry Potter and the Cursed Child: een stuk dat alleen op Broadway werd vertoond. Warner Bros, de filmmaatschappij die eerder alle Harry Potter-films produceerde, zou de rechten van het Broadway-stuk hebben gekocht. En dat biedt goede vooruitzichten!

Een mysterieuze tweet van J.K. Rowling (de schrijfster van de Harry Potter-reeks) wakkert die geruchten nog even lekker aan, vooral omdat zij eerder maar liefst een half jaar niets op Twitter had geplaatst! Het logo is het nieuwe logo van de Broadway-show, volgens fans nog een reden om te geloven dat er een nieuwe film aan zit te komen.


Dansende sterren zijn na 10 jaar terug!

Dansende sterren zijn na 10 jaar terug!

Foto: RTL

Foto van 'Erik Jonk'

6 SEP 2019

Na tien jaar keert Dancing With The Stars zaterdag terug. Vier deelnemers over hun ballroom- en latinskills. „Dit is de he-le tijd denken. In een panische staat.”

Anouk Hoogendijk (34)

Ex-voetbalster Ajax en Arsenl (103 interlands), analyticus bij de Oranje Leeuwinnen.


Justin Bieber open op Insta over drugs en Hailey

Justin Bieber vertelt over zijn moeilijke jeugd. /Instagram @justinbieber

Foto van 'Metro en ANP'

3 SEP 2019

Dat hij op jonge leeftijd al in de schijnwerpers stond, heeft Justin Bieber niet alleen maar goed gedaan. In een lange Instagrampost deed Bieber maandagavond een boekje open over zijn jeugd.

Hij stelt onder meer dat kindsterren onder ondoenlijk veel druk staan en er veel te veel verantwoordelijkheid wordt gegeven aan deze jonge mensen „van wie de hersenen nog niet ontwikkeld zijn."

Op zijn kop


‘Bibberen’ voor Beau: talkshow tegenover Eva

‘Bibberen’ voor Beau: talkshow tegenover Eva

Beau van Erven Dorens begint maandagavond met Beau. / RTL

Foto van 'Erik Jonk'

2 SEP 2019

Misschien wel de spannendste ‘clash’ van allemaal: de nieuwe talkshow Beau tegenover Eva Jinek.

Maandagavond gaat een droomwens voor Beau van Erven Dorens in vervulling: een eigen talkshow (22.30 uur RTL 4), simpelweg Beau geheten. Na teruglopende kijkcijfers voor Humberto Tan (RTL Late Night) en een mislukte missie voor zijn opvolger Twan Huys, moet Van Erven Dorens de late RTL-avond nu dragen. En dat tegenover Eva Jinek op NPO 1. Met spanning wordt naar deze confrontatie uitgekeken.

Verwachtingen positief


Grootste clashes op het tv-scherm

Grootste clashes op het tv-scherm

Foto: Colourbox

Foto van 'Erik Jonk'

1 SEP 2019

Het nieuwe tv-seizoen is op gang gekomen. Wat zijn de meest spannende clashes op belangrijke tijdstippen op de buis? Een vooruitblik op de zenders NPO 1, RTL 4 en SBS 6.

Houdt NPO de ijzersterke kijkcijfers op het eerste net vast? Hoe hard knalt John de Mols Talpa op SBS 6, nu zijn zus Linda en Wendy van Dijk zijn binnengehaald? Kan RTL 4 tegen dit geweld op en redt Expeditie Robinson de zondag? Allemaal vragen waarbij de televisiewereld met spanning op de antwoorden wacht. Natuurlijk kun je elk programma terugkijken op het moment waarop jij dat wil, maar het aantal ‘live-kijkers’ op prime time blijft voor televisiemakers nog altijd een belangrijke zaak. Metro zet de clashmomenten na de seizoenspresentaties van NPO en RTL (opmerkelijk: Talpa hield zo’n presentatie niet) voor de komende vrijdag-, zaterdag- en zondagavonden op een rij.

De vrijdagavond


Martien Meiland te zien in Ranking The Stars

Martien Meiland te zien in Ranking The Stars

Martien Meiland in de studio bij Jinek. /Jinek

Foto van 'Metro'

1 SEP 2019

We staan aan de start van het nieuwe TV-seizoen en dat betekent ook weer een nieuw seizoen van Ranking The Stars. Op Instagram geeft presentator Paul de Leeuw alvast een voorproefje en onthult per ongeluk de laatste gasten.

En dan blijkt dat Martien Meiland dit seizoen op de lijstjes van de sterren pronkt!

Rondleiding


Youtuber Nienke Plas krijgt eigen realityshow

Youtuber Nienke Plas krijgt eigen realityshow

Nienke Plas. / ANP

Foto van 'Metro'

29 AUG 2019

Youtuber Nienke Plas (33) is binnenkort niet alleen online, maar ook op tv te zien. De vlogster krijgt op RTL 5 én Videoland haar eigen realityshow. „Zo zien kijkers mij vanuit een ander perspectief”, zei Plas tegenover het AD.

Wennen aan camera's

De vlogster - zelf dagelijks met een camera in weer - gaf aan toch even aan de camera’s om haar heen te moeten wennen. „Het was wel even wennen om continue een camera om je heen te hebben. Dan denk je: oh, jullie zijn hier ook!”


Robots schitteren in Almere

Robot met actrice Anne Katic. / Anna van Kooij

Foto van 'Erik Jonk'

29 AUG 2019

In een serie besteedt Metro aandacht aan het ruim 40 jaar jonge Almere. Deze keer: vernuftige robots schitteren als acteurs in het buitentheater.

Eigenlijk weet je niet wat je ziet, als je je auto nabij het Almeerderstrand hebt geparkeerd. Plots doemt namelijk een heel dorp op, een ‘buitentheaterdorp’ welteverstaan. Met horeca, een gezellig plein, een gigantisch decor, tribunes met 720 plaatsen en een enorme kraan waarvan je nog niet weet wat die in vredesnaam op het terrein doet. Hier, op deze fijne gastvrije plek, huist al twaalf jaar het gezelschap Vis à Vis.

De grenzen opzoeken


Voice-coach Frans Bauer: Ik ben een gevaarlijke outsider!

Voice-coach Bauer: Ik ben een gevaarlijke outsider!

Frans Bauer. / Paul Bergen | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

28 AUG 2019

Frans Bauer debuteert vrijdagavond als tv-coach. Hij draait zijn stoel in The Voice Senior.

Ping, sms’je (jawel, Frans Bauer sms’t): ‘Wil je een half uurtje later bellen? Ik zit nog op de fiets.’

Antwoord: ‘Is goed. Pas je op? 95 euro boete hè!’


Yolanthe reageert voor het eerst op scheiding

Yolanthe reageert voor het eerst op scheiding

Tijdens de uitzending van Jinek reageerde Yolanthe voor het eerst op de scheiding met Wesley Sneijder. /ANP

Foto van 'Metro'

28 AUG 2019

Yolanthe Cabeau (34) sprak dinsdag voor het eerst op televisie over haar breuk met Wesley Sneijder. Dat deed ze tijdens de uitzending van Jinek.

Spannend

Veel wilde ze niet zeggen. „Om heel eerlijk te zijn vind ik het spannend om hier vanavond te zitten”, gaf Yolanthe toe toen Eva Jinek vroeg hoe het met haar ging.


Taylor, Ariana en Billie winnaars MTV Awards

Taylor, Ariana en Billie winnaars MTV Awards

Taylor Swift mocht drie prijzen in ontvangst nemen. / AFP

Foto van 'Metro en ANP'

27 AUG 2019

Bij de 36ste editie van de MTV Video Music Awards zijn popsterren Taylor Swift, Ariana Grande en Billie Eilish de grote winnaars geworden. De zangeressen wonnen tijdens de ceremonie in Newark elk drie prijzen.

Award van de avond

Taylor Swift ging er met de belangrijkste award van de avond, die van Video Of The Year, vandoor voor You Need To Calm Down. Ook won ze in de categorieën Video For Good, opnieuw met You Need To Calm Down, en Best Visual Effects voor Me! met Brendon Urie.


Presentator Henny Huisman komt met een biografie

Henny Huisman/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

26 AUG 2019

Tv-presentator Henny Huisman komt met een biografie. Het boek Henny moet uitkomen voor zijn zeventigste verjaardag in juni 2021.

Dat heeft de voormalige presentator van de Mini-playbackshow en de Soundmixshow maandag bevestigd naar aanleiding van een bericht in het radioprogramma Veronica Inside. „Er waren een aantal mensen die het de afgelopen jaren graag wilden doen, maar ik heb de boot lange tijd afgehouden", aldus Huisman. „Het heeft iets definitiefs, alsof je bijna dood bent. Maar mijn zeventigste verjaardag leek mij toch een mooie mijlpaal."

Luchtige terugblik


Lof voor Man Bijt Hond, twijfels over nieuw Lingo

Jan Versteegh/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

26 AUG 2019

Het was van te voren al duidelijk dat maandag 26 augustus een historische tv-avond zou opleveren. Man Bijt Hond en Lingo keerden beide terug op de buis. Tot vreugde van velen, maar hoe pakte dat uit?

De eerste die zijn rentree mocht maken was Man Bijt Hond. Een rentree die met gejuich onthaald werd. Dat blijkt wel uit een greep van de vele reacties op Twitter. Al moet er wel gewend worden aan de nieuwe zender, wat overigens niet iedereen een probleem lijkt te vinden.