Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 20 jan 2016
Leestijd: 4 minuten

Kimberley Klaver (Sneekweek) houdt wel van avontuur

Kimberley Klaver beleeft een mooie periode. De actrice (30) was de afgelopen tijd in de bejubelde BNN-serie Vechtershart te zien en vanaf donderdag in bios in de thriller Sneekweek. In de spannende en tegelijkertijd hippe en komische film van producent Klaas de Jong is Klaver de zeilkoningin van het Sneekermeer, een bitch, maar ook een meid die gaandeweg wat trekjes van een wat aardiger mens blijkt te bezitten. En oh ja, de afgelopen zomer is ze nog getrouwd ook.

Horror met een knipoog

In Sneekweek vieren drie jongens en drie meiden (onder meer Carolien Spoor en Holly Mae Brood) een feestvakantie, althans dat is de bedoeling. In deze ‘horror met een knipoog’ is er namelijk weinig feest, maar wel een gemaskerde gast die half Sneek lijkt te willen uitmoorden. Kimberley Klaver komt in ‘het kamp’ van de in nood verkerende groep vrienden terecht en tja, dan zit ze zelf ook met een fors probleem.

Tussen de jonge honden als genoemde Spoor en Brood en ook Ferry Doedens, Jelle de Jong, Marly van der Velden, Jord Knotter en Yootha Wong-Loi-Sing, lijkt Klaver gezien haar staat van dienst wel een nestor binnen de groep. Ga maar na: Voetbalvrouwen en vier seizoenen SpangaS op de buis, films als Verliefd op Ibiza enSpangaS op Survival en ze interviewt in Badgasten mensen in bad voor LINDA.tv. En dat is dan nog maar een greep uit Klavers cv. Dit jaar start zij met de opnames van het derde seizoen van Crimi Clowns (met Johnny de Mol). Klaver speelt ‘het psychotisch moeilijke meisje’.

Foto: Dutch FilmWorks

Spanning… Kimberley Klaver met Jelle de Jong.

„Tja, ik ben begonnen op mijn twaalfde, in de serie Oppassen. Dus ik draai al weer een tijdje mee”, vindt de actrice zelf ook. „Als kind deed ik al de Musical Academie en als tiener volgde ik theaterlessen. Ik was altijd aan het spelen, dansen en zingen.” Nestor van de groep, dat vindt ze wat te veel gezegd: „Er zijn wel een aantal debutanten, maar ook anderen die veel hebben gedaan hoor. De debutanten zijn goed geholpen door de rest.”

Zeilchick met kort broekje

Kimberley’s personage Ilse verandert dus gedurende de film: „Zij belandt in een rollercoaster van heftige gebeurtenissen. Ilse wordt meegesleurd in de ellende van anderen. Haar eigen vriendengroep is er op dat moment niet, dus er overkomt Ilse van alles. Ze laat haar masker van zeilchick met een kort broekje dan ook vallen. Normaal komt zij naar de Sneekweek om te feesten en om beker met zeilen te winnen, maar dat laat ze dan maar even varen. De regie is ze kwijt…”

Genoeg over het Thrillerverhaal natuurlijk, daar moet de bioscoopganger verder zelf maar achter komen. „Het is een snelle sexy thriller met humor ja”, zegt Klaver. „Voor horror gelden regels, maar dat is het ook niet. Maar de kijker zal wel op het puntje van z’n stoel zitten. Martijn Heijne heeft het super gedaan. Hij is volgens mij nog maar 29 en maakt z’n debuut, maar hij voelt de jonge doelgroep heel goed aan. Hij is scherp van geest en wist dondersgoed wat hij aan het maken was.”

Foto: Dutch FilmWorks

Sneek tijdens de befaamde Sneekweek.

Het zeilen, tussen ‘de normale boten’ door, was nog een lastige klus. „Wat dacht je van de cameraboot? Voor elk shot moet het kloppen. Dat was werkelijk één grote puzzel van elementen die precies op het goede moment in elkaar moeten vallen. Het bracht de nodige stress met zich mee, maar het is gelukt. Ik maakte het eerder mee bij Spangas op Survival. Daarvoor moesten we in de Ardennen stunts doen, raften, sloegen boten om in een snelstromende rivier, gleden we uit met abzeilen. Haha, ik heb mij survivalskills zet. Ik ben wel van avontuur, dus word ik graag uit mijn comfortzone gehaald.”

Zus Melody

Het is genieten geblazen dus, voor Kimberley Klaver. Zeker nu ze weet dat een tweede seizoen van Vechtershart gemaakt mag worden en Sneekweek donderdag in première gaat. Een week later kan ze de première van haar zusje Melody zien, in Brasserie Valentijn. Is er nog een beetje strijd om de bezoekcijfers tussen de twee? „Nee joh. Zij is mijn superlieve briljante zusje. We hopen voor elkaar dat de films het allebei goed doen. Onze moeder heeft wel een drukke premièreweek!”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.