Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 15 dec 2015
Leestijd: 1 minuut

Zanger Normaal opgenomen… voor slotconcert

Bennie Jolink van Normaal is opgenomen in het ziekenhuis. Niet vanwege een kwaal die verholpen moet worden, maar om de zanger ‘topfit’ te krijgen voor het allerlaatste Normaalconcert (zaterdag in het Gelredome in Arnhem). Dat meldde zijn management dinsdag.

Hypotheek slikken

Achterhoeker Jolink ligt in het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem op advies van het team van de longafdeling. Hij slikt dagelijks een berg medicijnen, omdat hij al jarenlang een astmatische afwijking heeft. ,,Ik slik een hele hypotheek”, zei hij eerder dit jaar tegen Metro. Hij leek het woord apotheek als grap te vermijden.

Optredens met de grootte van Normaal zijn voor de dialectrocker met de bijnaam Buizen Berend niet meer verantwoord. Na een concert is hij doorgaans een dag lang tot niets meer in staat. Woensdag verlaat Bennie Jolink naar verwachting het ziekenhuis, klaargestoomd zodat hij nog een keertje ‘oerend hard’ kan.

Ajuu De Mazzel!

Normaal bestaat sinds 1974 en hebben een trouwe schare fans (‘anhangers’ of høkers genoemd). Zij nemen afscheid van hun band tijdens het stadionconcert dat de naam Ajuu De Mazzel! heeft gekregen. Gastoptredens zijn er van twee andere grote dialectbands, Rowwen Hèze en De Kast.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.