Showbizz

Lijstjestijd

Yes, muzieklijstjestijd! Erik de Zwart legt uit

Freddy Mercury van Queen. / Foto's: ANP

Foto van 'Erik Jonk'

3 DEC 2015

Talloze muzieklijsten worden de hele feestmaand weer gedraaid op tal van zenders. ‘Mister lijstjes’ Erik de Zwart (58) verklaart.

Een lijstjesman, zo mag je Erik de Zwart wel noemen. Betrokken bij en presentator van Radio Veronica’s Top 1000, lang een van de mensen van de Top 100 Aller Tijden, altijd man van de Top 40 (zelfs nu als voorzitter van de Stichting Top 40, terwijl die lijst door 538 wordt uitgezonden). De huidige station director van Radio Veronica heeft er dus wat mee.

Radio niet meer uit

Niet alleen De Zwart. Wat is dat toch, dat we radio soms misschien sporadisch luisteren, maar in de twaalfde maand van het jaar de knop van dat ding niet meer uitzetten omdat er een ellenlange lijst vol nostalgie, klassiekers en tijdloze gouden hits voorbijkomt? Deskundige De Zwart spreekt zich uit.

Hoe is het begonnen?

Radio Veronica bedacht in de jaren ’60 de Top 100 Aller Tijden. Die werd uitgezonden op Goede Vrijdag, toen nog het momentum van overpeinzing. Het was nog de schaarste die regeerde. Hitparadezender Veronica werd verguisd door het publieke bestel. Tja, wij draaiden wat het volk mooi vond, terwijl de VARA bijvoorbeeld uitzond wat de man in de straat vooral niet wilde horen. Grappig dat het guilty pleasuregevoel juist door Matthijs van Nieuwkerk later bij de VARA in het leven werd geroepen.

Abba een taboe

Maar hoe zit het met die lijstjes dan?

Het is een uitlaatklep. Je kon anoniem stemmen op een liedje dat je leuk vond. Je hoefde aan je buurman of je collega niet te laten merken wat je nou echt mooi vindt. Het laatste taboe is natuurlijk dat je Dancing Queen van Abba gewoon harstikke graag hoort.

Die publieke omroep heeft ondanks het vroegere verguizen nu wel de succesvolste lijst.

Ja, de Top 2000 was de redding voor de publieken om luisteraars te hebben. Maar ik geef toe, het is goed gedaan met het bijbehorende café en de tv-uitzendingen. Het is eigenlijk ironisch en grappig tegelijk.

Wat is er zo leuk aan lijstjes?

Dat ze discussie opleveren. Wat staat er 1 en 2, wat staat er allemaal in en wat vinden we daarvan? In de lijsten zit emotie, iedereen heeft zijn eigen herinneringen aan welke plaat dan ook.

En waarom zitten we aan de radio gekluisterd?

We zijn met z’n allen best gewoonte- en ordediertjes. Aan het einde van de week willen we de zaken een beetje op orde hebben, zodat we goed het weekend ingaan. Daar hebben we de Top 40 voor, die even de week op een rij zet. Aan het einde van het jaar hebben we de grote lijsten, waarbij we met z’n allen de horloges gelijkzetten en horen wat ook al weer de klassiekers zijn. Wat zijn toch die platen waar we niet over uitgepraat raken? We merken het bij Radio Veronica, waar we een stuk of vijf lijsten per jaar hebben, van een zero’s-lijst tot die Top 1000, iedereen keer zien we een opleving in luistercijfers. Mensen vinden het gewoon hartstikke leuk.

Dertien in een dozijn

Wat valt je op als er gestemd is?

Dat de echte pop- en gitaarmuziek nog veruit het populairst is als het om klassiekers gaat. Dancemuziek vinden we hartstikke leuk, maar daarbij zie je maar een paar blijvertjes. Oneerbiedig gezegd zijn er bij dance veel dertien in een dozijnliedjes. Is het een echt liedje, zoals met Avicii of Tiësto wel gebeurd is, dan vind je ze wel terug in de lijsten; maar die worden door de echte danceliefhebbers dan weer niet zo gewaardeerd. Nieuwe klassiekers kunnen nog steeds geboren worden.

Herken jij klassiekers van de toekomst?

Soms wel, soms niet. Ik kan niet benoemen hoeveel factoren er nodig zijn om iets tot een hit te maken. Veel hangt af van marketing, maar de basis moet zijn dat het een goed liedje is. Dat het arrangement klopt, dat het prettig is om in alle hoedanigheden te beluisteren. Soms is het moeilijk. Nickelback met How You Remind Me bleef lang doorsudderen, maar werd uiteindelijk toch een klassieker. Aan de andere kant staan er platen in de Top 1000 die de Top 40 nooit gehaald hebben, dus zeg het maar.

Niet te voorspellen

Is er een definitie van een lijstjeslied?

Een nummer moet een eigen leven gaan leiden, maar je kunt dat niet voorspellen.

Is duizend liedjes van jullie eigen lijst een goede afspiegeling van de muziekgeschiedenis?

Ja, dan heb je het wel over allemaal kneiters die iedereen kent.

Baalt de Veronicaprogrammadirecteur ervan als Queen weer op 1 staat in de Top 1000?

Welnee, maar het heeft me ook nooit uitgemaakt wie er in de Top 40 op 1 stond. Deze directeur heeft het liefst dat Pink Floyd met Us and Them op nummer 1 staat, maar Bohemian Rhapsody is natuurlijk gewoon een klassieker.

Maling hebben

Stem je zelf?

Natuurlijk en dan ben ik heel blij dat Pink Floyd goed vertegenwoordigd is, het liefst met het hele album Dark Side of the Moon. Dat is echt mijn jeugd.

Kom maar op met je andere favorieten ook dan.

Poeh, tja zo’n lijstje van jezelf moet zijn dat je er maling aan hebt wat iedereen vindt… Bijna alles van Michael Jackson vind ik goed, The Beatles vind ik mooi, ik ben een liefhebber van Jimi Hendrix, een Abbaliedje komt wel in mijn top 10 en heel gek misschien, Boney M met Sunny.

Radio Veronica’s Top 1000 is vanaf vrijdag 4 december te horen. Erik de Zwart draait dagelijks van 10.00 tot 12.00 uur.

Welke lijst wanneer?

Top 1000

Van: Radio Veronica. Vanaf: vandaag. Tot en met: 11 december.

Nummer 1 2014: Queen – Bohemian Rhapsody.

Top 4000

Van: Radio 10. Gestart: maandag. Tot en met: 24 december.

Nummer 1 2014: Queen – Bohemian Rhapsody.

Christmas Top 101

Van: Sky Radio. Op: 18 december en 25 december.

Nummer 1 2014: Mariah Carey – All I Want For Christmas Is You.

Top 2000

Van: Radio 2. Van: Eerste Kerstdag tot en met 31 december.

Met ook: Top 2000 a gogo (Matthijs van Nieuwkerk en Leo Blokhuis) op tv van Tweede Kerstdag tot en met 31 december. En: Clips uit de Top 2000 tegelijkertijd op 192TV. En: concert Helden van de Top 2000 op 31 december, 23.45 uur op NPO 3.

Nummer 1 2014: The Eagles – Hotel California.

Klassieke Top 1000

Van: Classic FM. Vanaf: 25 december. Tot en met: 31 december.

Nummer 1 2014: Matthäus Passion – Erbarme Dich.

Song van het Jaar

Van: 3FM. Op: 11 december.

Met ook: tv-uitzending op 12 december (Roosmarijn Reijmer en Michiel Veenstra).

Song van het Jaar 2014: Dotan – Home.

Top 100 ’80, ’90 en ‘00

Van: Radio Veronica. Vanaf 21 december.

Met ook: de jaarlijkse afsluiting ‘Grand Mix’ van Ben Liebrand.

Nederlandstalige Top 1000

Van: Sterren.nl. Vanaf: 13 december. Tot en met: 18 december (9.00 – 21.00 uur). Ook: 27-30 december non stop.

De Top 500 van het Foute Uur

Van: Qmusic. Vanaf: 28 decemer. Tot en met: 31 december.

Top 100 Jaaroverzicht

Van: Radio 538. Op 31 december.

Nummer 1 in 2014: Clean Bandit – Rather Be.

Mix Marathon XXL

Van: SLAM! Vanaf: 27 december. Tot en met: 31 december (non stop dj-sets, inclusief top 100 2015).

Nummer 1 in 2014: Calvin Harris – Summer.


Vajèn: kansen gepakt, twee dierbaren verloren

Vajèn: kansen gepakt, twee dierbaren verloren

Foto: Levin den Boer / ANP

Foto van 'Erik Jonk'

GISTEREN

De mooiste rollen mogen spelen en ondertussen twee grote liefdes verliezen, oma Joke en oma Gerrie. Het jaar van Vajèn van den Bosch.

Eindejaarsinterviews: voor wie was 2019 een bijzonder jaar? In een reeks lees je over bekende en iets minder bekende Nederlanders die dit jaar niet snel zullen vergeten. Metro-verslaggevers moeten op z'n minst iéts met hun te interviewen persoon hebben en leggen dat ook uit. In aflevering 2, Erik Jonk over Vajèn van den Bosch.

Vajèn: kansen gepakt, twee dierbaren verloren

Erik Jonk en Vajèn van den Bosch.


Koen Maas’ podcastmonument voor Suske en Wiske
Likeability of5

Koen Maas’ podcastmonument voor Suske en Wiske

Foto: Lex van Lieshout | ANP

Foto van 'Pierre Oitmann'

11 DEC 2019

Al zijn hele leven leest Koen Maas Suske en Wiske. Dankzij zijn eigen zoons raakte hij geïnspireerd om dit jaar een podcast rondom het Vlaamse stripduo te starten. „Je geeft iemand een beetje eer van zijn werk.”

Eindejaarsinterviews: voor wie was 2019 een bijzonder jaar? In een reeks lees je over bekende en iets minder bekende Nederlanders die dit jaar niet snel zullen vergeten. Metro-verslaggevers moeten op z'n minst iéts met hun te interviewen persoon hebben en leggen dat ook uit. In aflevering 1, Pierre Oitmann over Koen Maas.

Koen Maas’ podcastmonument voor Suske en Wiske

Pierre Oitmann en Koen Maas.


like
user_c96f09a0f15e7d4f303b0ff466a2eb6b2b36eeb9_avatar

R. Kelly aangeklaagd om vals id-bewijs Aaliyah.
Likeability of5

R. Kelly aangeklaagd om vals id-bewijs Aaliyah

R. Kelly aangeklaagd om vals id-bewijs Aaliyah. /AFP

Foto van 'Metro en ANP'

6 DEC 2019

De Amerikaanse zanger R. Kelly wordt in New York vervolgd voor een nieuwe aanklacht. De muzikant wordt daar beschuldigd van omkoping van een ambtenaar om een vals id-bewijs te verkrijgen voor zijn destijds minderjarige vriendin, zangeres Aaliyah.

In de aanklacht wordt Aaliyah Haughton niet bij naam genoemd, schrijven Amerikaanse media, maar de aanklager noemt 30 augustus 1994 als datum voor de fraude. De dag daarna trouwde de toen 27-jarige R. Kelly met de zangeres, die 15 jaar was.

Reeks aanklachten


like
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Sabine Uitslag kan in Dancing on Ice niet dominant zijn

Sabine Uitslag kan in Dancing on Ice niet dominant zijn

Sabine Uitslag met kunstschaatsen die ze ruim twintig jaar niet gedragen had. / Foto's: Talpa

Foto van 'Erik Jonk'

6 DEC 2019

Dancing on Ice is zaterdagavond na twaalf jaar terug op de buis, ex-politica Sabine Uitslag een opvallende deelneemster.

BN’ers zagen we onlangs de sterren van de hemel dansen in Dancing with the Stars. RTL haalde het programma, net als Het Spijt Me, van zolder. Ook SBS6 stoft oude hits af. Lingo en Man Bijt Hond kregen een nieuwe kans en na twaalf jaar geldt dat de komende zaterdagavonden ook voor Dancing on Ice. Bekende koppen die absoluut niet bekend zijn met kunstschaatsen en ijsdansen, gaan onder leiding van een professionele partner het avontuur aan. Live, op prime time.

Een verrassende deelneemster is Sabine Uitslag, tussen 2008 en 2012 Tweede Kamerlid namens het CDA. Dat ze in haar vrije tijd uitstekend kon zingen, zagen we regelmatig langskomen. En dat ze kon leren dansen, bewees zij ooit in Strictly Come Dancing. Maar ijsdansen… „Ik kreeg een mailtje of ik geïnteresseerd was”,zegt Uitslag. „Na Strictly Come Dancing heb ik zes jaar geleden tegen mijn man geroepen dat als Dancing on Ice zou terugkomen ik meteen ‘ja’ zou zeggen. Zo leuk vond ik het dat je met doorzetten iets kunt leren wat ik totaal niet kon. Ik was verrast dat ze aan me dachten, want ik ben al weer even uit the picture.”


Laura Ponticorvo na tien jaar blij terug op de bühne

Laura Ponticorvo na tien jaar blij terug op de bühne

Laura Ponticorvo met Guido Spek, rechts 'rocker' Chris Tates. / Govert de Roos

Foto van 'Erik Jonk'

4 DEC 2019

Het moest er eens van komen, Verliefd op Ibiza als musical. Met een oude bekende terug in het theater, Laura Ponticorvo.

Het is al weer tien jaar geleden dat Laura Ponticorvo deed wat ze op dat moment het allerliefste deed, zingen en dansen. Toch bleek High School Musical een (voorlopig) einde van haar net begonnen musicalcarrière. Woensdag stond Laura eindelijk weer eens met een grote glimlach in een repetitieruimte, tijdens de perspresentatie van de musical Verliefd op Ibiza van Rick Engelkes Producties (zie onder). Niet dat haar het lachen was vergaan, want de tv-carrière die volgde is eindeloos lang. Van X Factor en Mijn Vieze, Vette, Vervelende, Verloofde tot Say Yes to the Dress en Boxing Stars, het ging maar door. Bovendien inspireert zij als content-creator 146.000 abonnees op YouTube met nieuwtjes en trends op het gebied van fashion, beauty, lifestyle en travel en ontdekte ze vorig jaar met een webshop het ondernemersleven.

Laura Ponticorvo na tien jaar blij terug op de bühne

Laura Ponticorvo beleeft een week vol emotie. / Govert de Roos


Penoza trekt meer bezoekers dan megahit Frozen 2

Penoza trekt meer bezoekers dan megahit Frozen 2

Nederlandse fans nemen in de bioscoop afscheid van de grote hit Penoza. Monic Hendrickx van haar zo dierbare personage Carmen. / ANP

Foto van 'Femke van Rooijen'

1 DEC 2019

Penoza: The Final Chapter trekt meer bezoekers dan de megahit Frozen 2 of de romantische kerstfilm Last Christmas.

De Nederlandse speelfilm die de finale vormt van hitserie Penoza, trekt volle zalen. De film trok binnen drie dagen meer dan 80.000 bezoekers en belandde zo uit het niets op de eerste plek van de Nederlandse bioscooplijst, blijkt uit cijfers van de filmbranche. Penoza stevent razendsnel af op een Gouden Film, de onderscheiding bij 100.000 bezoekers.

De serie Penoza was tussen 2010 en 2017 vijf seizoenen lang te zien bij KRO-NCRV en vertelt het verhaal van Carmen van Walraven, gespeeld door Monic Hendrickx, die na de dood van haar man zijn rol in het criminele circuit overneemt.


Monic Hendrickx op de loper van Tuschinski voorafgaand aan de premiere van het vijfde seizoen van misdaadserie Penoza van KRO-NCRV.

Penoza-film scoort op openingsavond

Monic Hendrickx op de loper van Tuschinski voorafgaand aan de premiere van het vijfde seizoen van misdaadserie Penoza van KRO-NCRV. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

29 NOV 2019

De finale van hitserie Penoza, de film Penoza: The Final Chapter, doet het goed in de Nederlandse bioscopen. De film trok op de openingsavond meer dan 16.000 bezoekers en belandde zo uit het niets op de eerste plek van de Nederlandse bioscooplijst. 

Penoza trok donderdag meer bezoekers dan de megahit Frozen 2 of de romantische kerstfilm Last Christmas, blijkt uit de cijfers van de filmbranche.

Het verhaal afsluiten


Het (witte) doek valt: afscheid van Penoza en Carmen

Het (witte) doek valt: afscheid van Penoza en Carmen

Monic Hendrickx met de typische blik van Carmen van Walraven. / Foto's: Diederick Bulstra

Foto van 'Erik Jonk'

27 NOV 2019

Nederlandse fans nemen in de bioscoop afscheid van de grote hit Penoza. Monic Hendrickx van haar zo dierbare personage Carmen.

Wat een televisiehit was dat Penoza tussen 2010 en 2017. Een miljoenenpubliek leefde vijf seizoenen lang mee met Carmen van Walraven, lieve moeder van drie kinderen. Maar net zo zeer de keiharde tante die maar niet loskomt van de nietsontziende drugswereld, terwijl ze er ooit onbedoeld inrolde. Een vrouw die 24 uur per dag over haar schouder moest kijken. Ze leek verdronken, maar ja…

Het (witte) doek valt: afscheid van Penoza en Carmen

Opgepakt in Canada.


Anna Nooshin duikt in de wondere wereld van het schoonheidsideaal

Anna Nooshin duikt in de wondere wereld van het schoonheidsideaal

Anna Nooshin duikt in de wondere wereld van het schoonheidsideaal.

Foto van 'Amarins de Boer'

26 NOV 2019

Anna Nooshin onderzoekt in het vierluik Mooier Wordt Het Niet de steeds groter wordende rol van schoonheid in onze samenleving.

Presentatrice en influencer Anna Nooshin gaat in het nieuwe NPO 3-programma Mooier Wordt Het Niet op zoek naar welke invloed je uiterlijk heeft op je zelfbeeld en waarom het allemaal steeds mooier moet.

„In de Griekse oudheid had je ook al te maken met schoonheidsidealen, maar nu heb je veel meer kanalen waar dat beeld tot uiting komt”, zegt Nooshin. Ze schetst een beeld: volle lippen, grote billen, maar wel mét een smalle taille. „Dat is een soort maatstaf die we moeten nastreven. Je moet heel sterk zijn, wil je daarboven staan.”


Paul McCartney komt naar Nederland

Paul McCartney komt naar Nederland

Paul McCartney komt naar Nederland. / EPA

Foto van 'Metro en ANP'

24 NOV 2019

Goed nieuws voor fans van het voormalig bandlid van The Beatles. Zanger Paul McCartney komt binnenkort naar Nederland. 

Concertorganisator MOJO en kaartverkoopwebsite Ticketmaster hinten hier althans zondag op in een filmpje op Twitter. Beide partijen waren zondagmiddag niet direct bereikbaar voor commentaar.


wow
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Likeability of5

Geen straf voor Boef om snelheidsovertreding

Rapper Boef begin 2019 / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

19 NOV 2019

Rapper Boef is er niet vies van zijn artiestennaam zo nu en dan eer aan te doen. Hij komt dit keer echter wel weg met ongehoorzaam gedrag, omdat hij zelf niet de overtreder was.

De rebel wordt niet bestraft voor twee snelheidsovertredingen die hij in 2017 zou hebben begaan. De rapper was namelijk niet de bestuurder, zo concludeerde de kantonrechter in Breda dinsdag.

Niet de bestuurder


loldislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avataruser_2895189b950331c781bc37ce073361230ac0b69c_avatar

Likeability of3

André Hazes sleept Privé voor de rechter door cover met zoontje

André Hazes tijdens een optreden in Ahoy. / ANP

Foto van 'Daisy Heyer'

18 NOV 2019

André Hazes (25) sleept weekblad Privé voor de rechter. Het roddelblad heeft zonder toestemming een foto van zijn zoontje gebruikt op de cover. 

André heeft voor de rechtszaak het advocatenkantoor van Peter R. de Vries ingeschakeld, vertelde hij zondag bij Café Hendriks & Genee. 

Verwijzing naar breuk


dislike
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Bridget Maasland en André Hazes zijn aan het daten. / ANP
Likeability of5

Hadewych Minis neemt het op voor Bridget en Dré

Bridget Maasland en André Hazes zijn aan het daten. / ANP

Foto van 'Daisy Heyer'

17 NOV 2019

Actrice Hadewych Minis heeft het op Instagram opgenomen voor Bridget Maasland en Dré Hazes. 

Onder een foto waarbij ze haar vuist in de lucht steekt schrijft ze verbaasd te zijn over de verbaasde reacties op de beginnende relatie van de twee. „Het is niet zo raar hoor dat een „oudere" vrouw bemind wordt en wil beminnen. Dat is juist heerlijk en normaal en logisch", schrijft ze verontwaardigd.


like
user_33aee52c0f9fd15b4e5c47dbb3e84f3ee1ff196b_avatar

Likeability of3

Ook Kim Kardashian keert zich tegen Zwarte Piet

Foto: ANP

Foto van 'Metro'

17 NOV 2019

Kim Kardashian noemt de Nederlandse traditie van Zwarte Piet 'verontrustend' en 'choquerend'. De tweet van de realityster is vaak gedeeld en geliket en levert veel reacties uit beide kampen op.

„Deze Nederlandse 'traditie' genaamd 'Zwarte Piet' is verontrustend!", schrijft Kim op Twitter. Daarbij plaatst ze een achtergrondartikel dat vorig jaar door Al Jazeera is gepubliceerd. In het artikel komen onder anderen activist Jeffrey Afriyie, een voorstander van Zwarte Piet en een conflictanalist aan het woord.


dislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Ariana Grande moet misschien concerten afzeggen vanwege ziekte

Ariana Grande moet concerten misschien afzeggen

/ANP

Foto van 'Metro'

17 NOV 2019

Ariana Grande heeft last van een sinusinfectie. Via haar Instagram laat ze haar fans zaterdagavond weten dat het niet zeker is of haar concerten kunnen doorgaan.

In de berichten schrijft Grande dat ze er alles aan doet om voor de geplande optredens weer beter te zijn, maar dat ze haar fans wel wil waarschuwen voor het geval dat ze zich niet snel genoeg beter voelt. „Ik ben al ziek sinds de laatste show in Londen”, schrijft de zangeres. „Ik weet niet hoe het kan, maar mijn keel en hoofd doen veel pijn en het is moeilijk om adem te halen tijdens de show.”

Concerten in Europa en Noord-Amerika


Likeability of5

Monica Geuze en Lars Veldwijk uit elkaar

Monica Geuze en Lars Veldwijk. / Instagram @monicageuze

Foto van 'Daisy Heyer'

15 NOV 2019

Het is over en uit tussen Monica Geuze en Lars Veldwijk. Dat maakten de twee vrijdagmiddag via een post op Instagram bekend. 

Er gingen al een tijdje geruchten over de twee, ook omdat Veldwijk de laatste tijd eigenlijk nooit meer te zien was in de vlogs van Geuze. Onder de foto met de voetballer schrijft ze dat de twee 'een aantal mooie jaren hebben gehad.'

„We hebben er samen voor gekozen om uit elkaar te gaan. Er is geen sprake van ruzie en onze prachtige dochter zal voor ons beiden altijd op nummer 1 staan!" vervolgt ze.


lol
user_7773621565689246c2f6d156935675e7e4bf47d1_avatar

Talkshow Ladies Night zakt onder de 200.000 kijkers

Talkshow Ladies Night zakt onder de 200.000 kijkers

De Talkshow Ladies Night van Merel Westrik zakt onder de 200.000 kijkers / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

14 NOV 2019

De Net5-talkshow Ladies Night trok woensdag 184.000 kijkers. Daarmee is het programma onder de ‘magische grens’ gezakt die medebedenkster Linda de Mol eerder in DWDD had genoemd. „Onder de 200.000 kijkers heb ik een lichte depressie", stelde De Mol toen.

Het programma, dat wordt gepresenteerd door Merel Westrik en waarin alleen vrouwen te gast zijn, ging een maand geleden van start met 378.000 kijkers. Het best bekeken programma was, zoals vrijwel elke dag, het NOS Journaal van 20.00 uur, dat bijna 2 miljoen mensen trok. Westrik stapte over van het RTL Nieuws naar Net5 om dit programma te gaan maken.

Andere talkshows


Niets is wat het lijkt in 'De 12'

'De 12': lekker puzzelen op tv

Meral Polat en Gijs Naber. / Foto’s: Videoland | EndemolShine

Foto van 'Erik Jonk'

12 NOV 2019

RTL’s successerie ‘De 12’ heeft vanaf dinsdag een nieuwe reeks. Maar (bijna) alles is anders. De kracht is hetzelfde: De 12 van Schouwendam is een absolute puzzel.

De 12 van Oldenheim heette ‘de vorige’, naar twaalf Oldenheimbewoners die op mysterieuze wijze onafhankelijk van elkaar verdwenen. De RTL-productie werd een hit op Videoland (2017) en RTL 4 (2018). Hier moest een vervolg op komen, vonden makers en kijkers. Maar ja, de who dunnit was een afgerond verhaal. De dader was na vele puzzelstukjes bekend.


André Hazes: Ik heb Monique niet bedrogen!

André Hazes: Ik heb Monique niet bedrogen!

André Hazes: Ik heb Monique niet bedrogen! / ANP

Foto van 'Metro'

11 NOV 2019

André Hazes heeft Monique Westenberg níet bedrogen met Bridget Maasland. Dat benadrukt hij op social media.

Afgelopen weekend maakte de zanger bekend dat zijn relatie met Monique Westenberg over is. Hij zou haar hebben verlaten voor de 45-jarige Bridget Maasland, maar volgens Hazes is dat laatste niet waar. „Ik ben NIET weggegaan bij Monique voor Bridget", schrijft hij op Instagram. „Ik heb Monique NIET bedrogen met Bridget."

„Mijn relatie was al over met Monique, en de een is daarin sneller door gegaan dan de ander", vervolgt Hazes. „Ik heb Monique een appje gestuurd dat ik iemand ontmoet heb waar ik contact mee heb. En dat dat contact mij blij maakt. Ik heb dat appje gestuurd omdat ik haar geen (valse) hoop wilde geven, want ik merkte dat ik als vrijgezel de aandacht van Bridget heel leuk vond."