Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 13 dec 2015
Leestijd: 5 minuten

Nieuwe K3: Het lijkt of we op vakantie zijn

De nieuwe K3 is – samen met de oudgedienden – onderweg. Hoe gaat het met Klaasje, Marthe en Hanne?

Uit zesduizend kandidates werden Klaasje, Marthe en Hanne begin november na een tv-zoektocht gekozen tot de nieuwe K3. Inmiddels zijn ze zes concerten in het Vlaamse land en zes Sinterklaasshows in Sportpaleis Antwerpen onderweg.

Drie shows per dag

Samen met Karen, Kristel en Josje, de ‘oude formatie’, toeren zij tot komend voorjaar en dan moeten de drie het namens Studio 100 alleen doen. Metro sprak ‘de nieuwe K3’ zaterdag in Den Bosch, waar de eerste zes concerten (drie per dag!) in Nederland werden gegeven. Hoe gaat het met ze? Ze vertellen het tussen show 2 en 3.

https://twitter.com/YDOfficeSupport/status/675743193523179520

Op Hollandse bodem

Klaasje: ,,Heerlijk, met de Nederlandse radio onderweg enzo.” Marthe: ,,Klaasje heeft al een paar keer in België optreden, heel leuk dat we nu in Nederland zijn.” Hanne: ,,Het voelde als op vakantie gaan toen we naar Den Bosch vertrokken.” Klaasje: ,,De tour is nu écht gestart, zo met z’n drieën in hotels slapen en welterusten roepen aan het einde van de dag.”

De opkomst in Den Bosch van de jonge garde.

Vlaams en Nederlands publiek

Hanne: ,,Aan het eind van de show komen we naar de rand van het podium en dan wordt er in België meer geduwd en getrokken dan in Nederland. Het gaat in Den Bosch veel relaxter.” Marthe: ,,Hier helpen de mensen elkaar. Jullie Hollanders zijn geduldig en beleefd. Ik had dat andersom verwacht.” Hanne: ,,In Nederland denkt men: als ik dat kindje help, dan ben ik daarna sneller aan de beurt.” Marthe: ,,Jullie kindjes geven ons een hand en gaan beleefd aan de kant. Heel tof.”

Thuis slapen

De K3-trein

Klaasje: ,,De start was inderdaad een voortrazende trein, maar het begint nu te landen.” Marthe: ,,Stilaan begint het te wennen, maar de ene dag meer dan de andere.” Klaasje: ,,Ik heb inmiddels mijn eigen huisje in Antwerpen en ben na de finaleshow nog maar één dag in Nederland geweest. Toen heb ik met mijn moeder hardgelopen op het strand.” Hanne: ,,Ik kan thuis slapen en zie mijn familie regelmatig. Eigenlijk gaat het hetzelfde als toen mijn broer aan zijn eerste baan begon.” Marthe: ,,Er wordt goed op ons gelet, we krijgen tijd om thuis te zijn.”

Klaasje Meijer met de fans na het einde van de show.

Drie shows van anderhalf uur per dag

Marthe: ,,Het is zwaar, maar ik krijg er ook weer energie van. Dan heb ik gelijk zin om aan de volgende te beginnen.” Hanne: ,,Als je een foutje maakt in show 1, dan wil je dat gelijk herstellen in de volgende.” Klaasje: ,,Hartstikke leuk. Na de tweede ga ik wel even liggen. Maar het valt mee hoor, het is één grote energieboost.”

Nooit onbeschoft

Wat valt mee en tegen

Hanne: ,,Om 5 uur opstaan om een videoclip op te nemen valt tegen, haha.” Klaasje: ,,Aandacht van de fans vind ik meevallen. Het is veel en overweldigend en ik had verwacht er misschien bang van te worden, maar het blijkt heel leuk. Mensen willen met ons op de foto omdat ze ons leuk vinden, dat is bijzonder.” Marthe: ,,Het wordt nooit onbeschoft of onbeleefd.”

Duizenden likes op sociale media

Klaasje: ,,Dat zijn cijfertjes geworden, ik kan me er niets bij inbeelden.” Marthe: ,,Ik zou al mijn volgers wel eens willen uitnodigen, omdat je geen idee hebt wie het zijn.” Klaasje: ,,Ik denk bewuster na wat ik meld, want veel kinderen die ook K3 zouden willen zijn zien de foto’s.” Marthe: ,,Geen probleem, wij drie zijn brave meisje hè?” Klaasje: ,,Als ik eens een gin-tonic drink, dan post ik dat natuurlijk niet.”

De oude garde zaterdag in Den Bosch, vlnr Kristen, Karen en Josje.

Jemig, wij zijn K3…

Klaasje: ,,De dag na de finale hadden we meteen een fotoshoot en toen zeiden we af en toe tegen elkaar: We zijn het.” Hanne: ,,Ik had het met die kameon.” Klaasje: ,,Je bedoelt een vrachtwagen.” Hanne, met Vlaamse G: ,,Ik had het met die vrachtwagen, daar staan wij op.” Marthe: ,,Dat is echt een keigrote vrachtwagen. Toen dacht ik alleen maar: Wow, we zijn K3!”

300.000 duizend kaarten ruim er verkocht voor de tournee met de simpele naam ‘K3 Show’. De oude K3 en de nieuwe sterren Klaasje Meijer, Marthe De Pillecyn en Hanne Verbruggen zijn de komende maanden onder meer 8 keer in de Heineken Music Hall in Amsterdam en 6 keer in Rotterdam Ahoy te zien.

Wat Metro vond van de K3 Show

Wie de opkomst van ‘de oude K3’ in Den Bosch zit en het eerste vervolg met ‘de nieuwe’, die snapt meteen waarom de tv-zoektocht K3 zoekt K3 is gedaan. De jonge garde oogt direct veel frisser (en vooral jonger!), hoewel Josje van ‘oud’ natuurlijk nog even had meegekund.

Voltreffer

Een magisch toverhart laat oud en nieuw telkens tevoorschijn komen en weer verdwijnen. De kinderen in de zaal schreeuwen al hard bij Klaasje, Marthe en Hanne en kennen hun namen. Hun eerste single Tienduizend Luchtballonnen is wat dat betreft een voltreffer. Niet. Uit. Je. Hoofd. Te. Krijgen.

Het is goed zo

Oud en nieuw wisselen elkaar snel af en dat komt de show ten goede. Even bekruipt je het gevoel: waarom gaan ze zo niet met z’n zessen door? Maar als de fakkel na wat gezamenlijke nummers definitief is overgedragen – de dames spelen slim alsof het werkelijk de allerlaatste keer is – weet je: het is goed zo. Het is tijd voor Klaasje, Marthe en Hanne, die zich het Studio 100-principe van dansen, zingen en contact houden met de zaal al prima hebben eigengemaakt.

Zes volle bakken in Den Bosch, zaterdag en zondag 11.00 / 14.00 en 17.00 uur.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.