Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 5 nov 2015
Leestijd: 5 minuten

Jindra, Lisa en Klaasje: bijna in het nieuwe K3

Het nieuwe K3 wordt vrijdag in een live-uitzending K3 zoekt K3 bekend. Metro zocht de drie Nederlandse finalistes op.

Een trio uit Amsterdam woont al bijna een maand in Lint bij Antwerpen. Lisa Michels (25), Jindra van Schaijk (22) en Klaasje Meijer (20) strijden er om een felbegeerde plek in damesgroep K3. Met Marthe, Hanna en Lauren zijn er ook drie Belgische dames over, waar de tv-wedstrijd K3 zoekt K3 met zesduizend deelneemsters begon. De Nederlandse kanshebbers praten, twee dagen voor de finale, nog uiterst relaxed.

En dat terwijl vrijdagavond een compleet nieuw leven in concerthallen, musicals, films en een tv-serie en met continue aandacht te wachten staat (of niet); oftewel: van dwarsfluitlerares tot superster. In België zijn de drie het al. Waar K3 zoekt K3 in Nederland opbokst tegen de kijkcijfers van The Voice en Flikken, is het bij de Vlamingen veruit het best bekeken tv-programma.

Wanneer landde het kwartje dat je bijna in K3 zit?

Lisa: Na de laatste liveshow zei iemand ‘je hebt nu 50 procent kans’. Toen was het besef er opeens, dat K3 nu echt héél dichtbij is.

Jindra: Ik merkte het in de auto’s, we waren nog maar met zes. Ik vroeg me bijna af waar de anderen waren. Maar ja, we waren compleet…

Klaasje: Voor mij toen ik vorige week met Lauren meteen de meeste stemmen kreeg en door was. Toen dacht ik ‘wow de finale, de grote finale’.

Klaasje Meijer (rechts) met Lauren en popster Janieck Devy. / Flip Neven

Wat laat je achter je als je deel uit maakt van de nieuwe K3?

Jindra: Ik heb veel als freelancer voor entertainmentklussen gewerkt dit jaar, onder meer in de musical The Sound of Music en de Dinnershow van RTL. Het plan was me te gaan focussen op educatief theater voor kinderen.

Lisa: Ik heb onlangs aan de Miss Nederlandverkiezing meegedaan, een stoute kinderdroom om eens te proberen. Mijn plan was om te zingen, te dansen en mensen blij te maken met muziek. Met K3 komt dat dus alleen maar uit. Over mijn aanmelding twijfelde ik dan ook geen seconde.

Klaasje: Ik studeerde dwarsfluit aan het conservatorium, maar heb daar altijd iets gemist. Ik voelde me wat in een hokje van de klassieke muziek geduwd, want ik houd nu eenmaal ook van zang en dans. De dwarsfluit is belangrijk in mijn leven – ik geef ook les op basisscholen – maar met K3 zal ik nog blijer zijn.

Getalletjes Instagram

Hoe ga je om met de plotselinge aandacht?

Klaasje: Sommige dingen zijn niet voor te stellen. De aantallen likes op Instagram bijvoorbeeld, zijn niet meer dan een getalletje op je scherm geworden.

Jindra: Ik denk dan regelmatig ‘dit kan toch helemaal niet’.

Lisa: Als we met wat meiden dagelijkse boodschapjes gaan doen, dan krijgen we allemaal reacties en willen mensen op de foto.

Jindra: Er is nog een groot verschil tussen Nederland en België. In Nederland stapte ik zo in mijn joggingbroek en zonder make-up de trein in. In Antwerpen begon iedereen naar me te kijken en realiseerde ik me dat ik daar nog helemaal niet aan gewend ben.

Klaasje: In Amsterdam kijkt niemand gek op. Laatst was ik bij mijn ouders in ‘s Gravenzande en ging ik naar de kapper. Toen kwamen er allemaal kindjes langs om een handtekening te vragen en een tekening te brengen. Tijdens de repetities zitten we echter in een soort van bubbel en merken we van persoonlijke aandacht bijna niets.

Jindra van Schaijk (rechts), vorige week met de Vlaamse Hanna. / Flip Neven

Wat als je het na vrijdagavond toch niet bent? Of is dat de allerstomste vraag om op dit moment te stellen?

Jindra: Het is een realistische vraag, want daarop is 50 procent kans. Het eerste dat ik dan wil is naar mijn huisje. Ik heb heimwee naar mijn eigen plekje. Dan ga ik eens lekker de huisvrouw spelen met wassen en poetsen, voor mezelf koken, heerlijk. Als het zover komt, heb ik met mezelf afgesproken twee weken helemaal niks te doen om alles te laten bezinken.

Klaasje: Ik bekijk alles per dag, zo kom ik deze wedstrijd door. Ik denk dat als ik het straks niet ben, ik even heel hard moet huilen door de shock. Maar dan zal er weer iets nieuws komen, daar vertrouw ik op. Geen idee wat, maar ik zou doordat ik ontzettend veel heb geleerd niet zomaar mijn oude leventje weer kunnen oppakken.

Lisa: Ik zal even moeten bijkomen, op vakantie gaan en alles laten bezinken. Verder ben ik er niet mee bezig, omdat ik me alleen maar op de finale focus om in K3 te komen.

Haarkleur een staatsgeheim

Lisa, Jindra en Klaasje (op de foto van links naar rechts) lopen deze week rond met een wollen muts. Vorige week kregen zij te horen dat ook de nieuwe K3 blond-, rood- en zwartharig zal zijn. Alle zes zijn geverfd, maar welke kleur blijft tot vrijdagavond onbekend. Lisa: „In België is het zo ongeveer een staatsgeheim.” De finale start met duels tussen rood, blond en zwart. Acht K3-combinaties zijn mogelijk en deze worden gepresenteerd in acht nummers. Drie combinaties vallen af, de overgebleven vijf trio’s presenteren zich met vijf nieuwe K3-liedjes. De drie meiden die winnen, kunnen bepaald niet op vakantie. Zaterdagochtend worden zij verwacht voor de repetities van de tournee die tot en met volgend voorjaar loopt, samen met het huidige K3 van Karen, Kristel en Josje.

De finale van K3 Zoekt K3 begint vrijdag om 20.30 uur op SBS 6.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.