Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 14 sep 2015
Leestijd: 3 minuten

Metro’s A Day at the Parktips

Muziek, eten, drinken en een hoop creativiteit vind je zaterdag in de groene oase van de hoofstad. In het Amsterdamse Bos wordt van 12.00 tot 23.00 uur het achtste Day at the Parkfestival gehouden. Metro geeft je een aantal tips uit een vol programma in het bos, waarbij geldt: ‘Behandel het alsof het je eigen nauwkeurig vormgegeven tuintje is’.

1 Voetjes van het gras

De DJ-teller van A Day at the Park stopt deze zaterdag op 46. Sunnery James (‘meneer Doutzen Kroes’) en Ryan Marciano bijvoorbeeld, net als MC Me Like, Technasia, Erick Morilla, Umek en Mr. Polska. Metro heeft voor deze editie met de organisatie een actie opgezet waarbij je een kaartje met 7,50 euro korting kunt kopen. Daarvoor ga je naar www.metronieuws.nl/winacties en vul je de code METRO2015 in.

2 Fabulous Green Man

Een goede cocktail hoort erbij nu de zomer echt begonnen is. A Day at the Park zou A Day at the Park niet zijn zonder befaamde cocktailexperts. Meet The Fabulous Shaker Boys: Amsterdams finest als het gaat om exclusieve mixdrankjes. Hiervoor is een special area, The Fabulous Green Man.

3 Festivalmarkt

Je kunt tijdens A Day at the Park dansen, chillen, drinken, eten en … ook shoppen! Er is een festivalmarkt door Indie Brands, bekend van onder meer de Amsterdamse Local Goods Market. We hopen dat je kluis groot genoeg is…

4 Nou breekt de klomp

Met Die Stramme Jungs wordt het Oosten van het land voor een dagje naar het Amsterdamse Bos gehaald. Tijdens A Day at the Park spring je met klompjes aan in een bak vol hooi en een hoopje gezelligheid. Die Stramme Jungs verzorgen de nodige hitjes en zetten met hun klompendisco de bak op zijn kop.

5 Hamburgers met uitzicht

Dit jaar vind je voor het eerst op A Day at the Park een dakterras bij de foodtruck van De Burgerij. Hier eet je hambugers onder het genot van een goed uitzicht over het festivalterrein.

6 Loetje op locatie

Loetje? Inderdaad, je kunt bij A Day at the Park een lekker biefstukje bij dé biefstukkenexpert eten. Loetje is een begrip in Amsterdam en omstreken. Dus dat het restaurant daarom een plekje in de food line-up innemen tijdens A Day at the Park is niet vreemd en ook zeer welkom.

Lees ook: Sunnery James, thuiswedstrijd op A Day At The Park.

7 Genot in een rolletje

Een heel Sushi-restaurant wordt naar A Day at the Park gehaald. Of je nou aan een lopende band wilt plaatsnemen of toch liever take-away wilt bestellen, het kan allebei. Genot in een rolletje dus, verse, hand-made sushirolls, nigiri’s en sashimi met fijne muziek op de achtergrond.

8 Door de lucht

De eyecatcher van A Day at the Park: De Zweefmolen. Een ritje in deze molen mag absoluut niet ontbreken voor het ultieme festivalgevoel. Vrijheid, blijheid en zweven maar.

9 Borreluurtje

Mo Benchellal is een modeontwerper uit Amsterdam die dit jaar met zijn ontwerp het festival op bijzondere wijze gaat afsluiten. Om 23.00 uur valt letterlijk het doek voor A Day at the Park, maar daar stopt het niet… Midden op het terrein zal er een sprookjesachtige performance in een spectaculaire installatie tot leven komen. De barren blijven stiekem nog een half uurtje langer open en bezoekers kunnen op een ludieke wijze genieten van een registratie van de dag.

https://www.youtube.com/watch?v=aX8cdFRZzgw

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.