Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 22 apr 2015
Leestijd: 2 minuten

DI-RECT eert z’n helden op festival ZAND

Op de poster van Strandfestival ZAND stond bij Anouk, Kensington, Guus Meeuwis, Miss Montreal, Gers Pardoel en The Flexican & Sef nog één lege plek. Op deze plaats wordt DI-RECT bekendgemaakt om de line-up voor 22 augustus compleet te maken.

The Rolling Stones

Voor DI-RECT wordt het optreden op een podium in het IJmeer bijzonder in drievoud. De Hagenezen trappen het festival af (‘s avonds volgt Lierop nog), het betekent hun debuut op ZAND en ze spelen geen eigen werk. Marcel Veenendaal, Spike van Zoest, Jamie Westland, Vince van Reeken en Bas van Wageningen zullen hun helden eren. Een tipje van de sluier: daar horen The Rolling Stones bij. Het heldenconcert is exclusief voorZAND.

De kracht van een song

Laatstgenoemde bassist Bas van Wageningen (32), man van het eerste DI-RECT-uur in 1999, heeft er zin in, sowieso in het hele festivalseizoen. Na een lange theatertour stond hij met zijn groep meteen op Paaspop Schijndel en zo’n 20 tot 25 festivals die worden aangedaan, worden binnenkort bekendgemaakt.
Van Wageningen: “Op De Helden en Vrienden van Amstel Live! hebben we met veel plezier helden geëerd en bij Giel Beelen hebben we James Brown gedaan. Het voelt goed om af en toe in de huid van een ander te kruipen. Een klassieker muzikaal beetpakken is heerlijk en levert creativiteit op. Het is bovendien verfrissend als je zo vaak optreedt als DI-RECT doet. De kracht van een song zoeken vinden we leuk, maar alles valt of staat met de zanger. Gelukkig is Marcel Veenendaal een alleskunner. Die zet een hele vette Mick Jagger van The Stones neer.”

Opening

Dat DI-RECT strandfestival ZAND opent heeft een logistieke reden, maar Bas van Wageningen had het zonder die reden ook wel prima gevonden. “Vroeger waren we er op gefocust om ooit festivalafsluiter te zijn. Nu dat al vaak is gelukt is het geen eis meer, mocht je als artiest al wat te eisen hebben. Op ZAND zullen we voor een knallende opening zorgen.”
Zelf gaat de bassist de volgende maand op The Great Escape in Brighton kijken, een showcasefestival. “Ik vind het leuk om te zien wat er in de muziekwereld gebeurt.” En verder? “Parkpop in Den Haag natuurlijk. Daar kwam ik al, als ik het verhaal mag geloven, toen ik in de buik van mijn moeder zat.”

https://vimeo.com/122081309

Strandfestival ZAND – 22 augustus 2015 – de leukste muzikale stranddag van de zomer! from Tribe Company on Vimeo.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.