Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 1 apr 2015
Leestijd: 1 minuut

Dave Roelvink in The Passion moest geheim blijven

Het nieuws dat Dave Roelvink donderdagavond opduikt in The Passion, had eigenlijk tot het laatste moment geheim moeten blijven. Dat heeft een woordvoerder van de KRO laten weten aan Metro.

De Telegraaf bracht het nieuws dat Roelvink, die binnenkort voor diefstal en heling zal worden vervolgd, in het paasspektakel zal opduiken dinsdagavond naar buiten. „Het was zeker niet de bedoeling dat het nieuws dat Dave de rol van slechterik Barabbas speelt voortijdig naar buiten zou komen. Het had tot het laatste moment geheim moeten blijven. Iemand heeft kennelijk zijn mond voorbij gepraat", aldus de KRO-woordvoerder. KRO verzorgt samen met EO de televisie-uitzending van het geheel.

Op nieuws dat Roelvink in het christelijke tv-programma is tot dusver vooral geschokt gereageerd. Mensen vinden het smakeloos en onbegrijpelijk.

Gelukkig voor Dave zijn er ook fans.

Op de vraag waarom de EO en KRO voor de omstreden Roelvink hebben gekozen, luidt het antwoord: „De rol van Barabbas is er eentje met een knipoog. Barabbas is een echte slechterik en dus vinden we het goed om die rol, het is maar een kleine, aan iemand te geven die daar een beetje bij past. Dave is iemand met een ravelig randje."

Om die reden is er twee jaar geleden gekozen voor wielrenner Thomas Dekker (dopinggebruik) en vorig jaar voor voetballer Glenn Helder (geweld). In de twee jaren daarvoor speelden Dennis van der Geest en John de Wolf de rollen van Barabbas. De KRO laat weten dat er toen nog niet gekozen werd voor iemand met een ‘ravelig randje’.

Ook zeggen de KRO en EO: „Juist door Dave deze rol te geven en de weerstand die dat oproept, wordt in The Passion duidelijk hoe onrechtvaardig / oneerlijk het was dat Jezus werd veroordeeld in plaats van Barabbas."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.