Showbizz

Sound of Music op Zomertoer

The Sound of Music? Die kan elke vijf jaar

Vlnr: Vajèn van de Bosch, Maaike Widdershoven en Anouk Maas, in Carré. / Annemieke van der Togt

Foto van 'Erik Jonk'

31 MRT 2015

De musical The Sound of Music dendert door. Dinsdag werden 84 zomervoorstellingen aangekondigd en de 150.000e bezoeker komt eraan.

De 'hoofdroldames' en aandoenlijke kindertjes van The Sound of Music, kwamen dinsdagmiddag in stormachtig Amsterdam naar Koninklijk Theater Carré. Tijdens tv- en camerasessies werden zij zo ongeveer van de Magere Brug af geblazen, maar ze deden het niet voor niets. Wegens uitpuilende zalen, mogen ze 'nog even' 84 voorstellingen door, waaronder 24 in Carré en 6 in de Nieuwe Luxor in Rotterdam.

Carré met Pasen

Nog wat nabibberend van de kou turen Maaike Widdershoven (moeder Overste), Anouk Maas (Maria) en oudste Von Trappje Liesl (Vajèn van den Bosch) naar de rode gloed van het statige Carré. Ook rond Pasen staan ze er zes keer, alle shows zijn uitverkocht. Stage Entertainment Nederland heeft de teller al op 150.000 verkochte kaarten staan. De 150e bezoeker wordt deze week in Theater aan het Vrijthof in Maastricht verwelkomd, waar de show tot en met donderdag te zien is.

Lees ook: Metro’s Sound of Musicrecensie, geen stofdoek nodig.

Maaike Widdershoven moet al minstens een half jaar van haar leven in Carré hebben doorgebracht. Ze stond er met Anatevka, een eerdere Sound of Music (,,twee maanden lang!") en West Side Story. ,,Met die laatste mocht ik voor het eerst Carré in. Ik kwam huilend de Sarphatibrug over, want het was mijn droom. Nu voelt het als thuiskomen, al blijft het magisch. Als je op het toneel staat, omarmt de zaal je."

Surreal

Anouk Maas: ,,Ik heb hier met Evita en Cats gestaan. Als dansend klein katje vond ik het al waanzinnig, maar nu de hoofdrol… Je. Van. Het. En dan mijn hoofd op de gevel, surreal." Ze durft toe te geven dat ze een keer stiekem langs Carré zal fietsen van de zomer. ,,Dan maak ik een foto, natuurlijk."

,,Ik heb dus nog nooit in Carré gestaan hè", zegt Vajèn van den Bosch haast teleurgesteld. ,,Mijn zusje Venna wel. Daar was ik jaloers op, maar gunde het haar heel erg hoor", aldus de 17-jarige die vorige week de hoofdrol in Grease greep. Ja, ze zal vrijdag bij de eerste Carré gespannen zijn: ,,Maar dat is niet gek. Ik ben nog steeds bij élke voorstelling zenuwachtig. Dat houdt niet op, maar is misschien ook wel gezond."

Elke vijf jaar is een succesvolle klassieker te herhalen, vindt producent Albert Verlinde. Hij kreeg met deze tournee weer gelijk. ,,We zitten constant vol", zegt Widdershoven. ,,Er komen opa's en oma's die al vaker zijn geweest, maar er komen altijd weer nieuwe kleinkinderen bij."

Eerste kennismaking

Maaike Widdershoven zag The Sound of Music als film pas voor zij auditie bij Joop van den Ende ging doen, in 2001. ,,Ik kende alle liedjes van een elpee, maar dacht dat het een beetje tuttig zou zijn met die kindjes en nonnen. Ik was meer een type voor het heftige en indringende Jesus Christ Superstar. Toen ik de film toch zag, begreep ik het. Van The Sound of Music word je blij."

Maas en Van den Bosch zagen de film wel als kind. ,,Vijf, zes keer misschien", denkt de hoofdrolspeelster. ,,Tig keer", lacht de jonge Van den Bosch.

Andere drukte

De musicalactrices hebben niet bepaald één beroep. Widdershoven is ook nog eens moeder, van de 6-jarige Noa. Maas is overdag druk met een tv-carrière als presentatrice van Nickelodeon. ,,Ik zal zo veel mogelijk doorspelen, al moet ik er 's morgens om zes uur weer uit. Dat is het enthousiaste meeklappen bij Do Re Mi alleen al waard. In de zomer komt er nog een week Afrika tussen voor Dance4Life, maar dat is ook belangrijk toch?"

Van den Bosch heeft ook tv-werk, met een rol in de jeugdsoap Spangas. En, het moet nog even, eindexamen aan het vwo in Oss. ,,Ik leer veel in de tourbus en dan gaan mijn collega's me overhoren in de kleedkamer, keilief. Ik sta er best wel goed voor gelukkig, behalve voor geschiedenis."

Lieve ouders

,,Kwestie van plannen allemaal", zegt Anouk Maas. ,,Ik heb lieve ouders, die mijn was willen doen en soms het huishouden. Dan kan ik bezig zijn met administratie bijvoorbeeld, anders houd ik het niet vol." Vajèn: ,,Ik ga tijdens The Sound of Music ook de repetities van Grease in, geen idee nog hoe dat allemaal gaat."

De drie Sound of Musicdames hebben nog iets gemeen: ze speelden de show al eerder. Widdershoven als Maria (2002), Maas als Liesl (2008) en Van den Bosch als kleine Martha (2008). Over een aantal jaar nog maar een derde keer? Anouk Maas kan moeder Overste nog spelen, Vajèn van den Bosch kan nog doorschuiven naar de hoofdrol. Maas: ,,The Sound of Music is een beetje de story our my life. Doe jij de regie dan Maaike?" Widdershoven: ,,Prima! Of de muzikale leiding."


Views

55

Jorden van Ex on the Beach krijgt eigen programma

Jorden van Ex on the Beach krijgt eigen programma

Jorden was de grote playboy van het derde seizoen Ex on the Beach: Double Dutch

Foto van 'D. van Aken'

GISTEREN

Jorden was waarschijnlijk de meest besproken deelnemer aan het derde seizoen van Ex on the Beach: Double Dutch. De playboy krijgt daarom samen met medekandidaat Channah deze zomer een eigen programma op MTV.

Albufeira en Spaanse costa

In 'Scoor De Zomer Door' gaan Jorden en Channah vakantiegangers helpen met versieren. Het duo struint populaire buitenlandse strandbestemmingen af naar vriendengroepen die nog geen "succes" hebben geboekt.


Views

1k+

Pete Philly slechtste kandidaat De Slimste Mens ooit

Dat ging moeizaam... ©NPO

Foto van 'Jelmer Visser'

17 JUL 2018

Dat ging op zijn zachtst gezegd een beetje stroef. De deelname van rapper Pete Philly aan de Slimste Mens is historisch geworden. Nog nooit sprokkelde een kandidaat zo weinig seconden bij elkaar tijdens de kennisquiz met Philip Freriks en Maarten van Rossem.

Vooral de puzzelronde bleek een onoverbrugbare hindernis, hij verloor zoveel seconden dat hij extra tijd kreeg omdat hij anders de finale niet eens zou halen. Auw.

De tijd begint te dringen ©NPO


Views

3k+

Boer Olke uit BZV is weer aan de vrouw

Boer Olke uit BZV is weer aan de vrouw

Boer Olke. / Screenshot YouTube

Foto van 'Imre Himmelbauer'

2 UUR

Boer Olke van Boer Zoekt Vrouw Internationaal heeft nieuw liefdesgeluk gevonden. Een halfjaar na de tragische dood van zijn vriendin Karen heeft de in Texas woonachtige landbouwer bekendgemaakt dat hij een nieuwe vlam gevonden heeft.

„Ik ben na het overlijden van Karen in contact gekomen met Hilda, een Nederlandse vrouw die hier in Texas woont. We zijn heel blij met elkaar en zien elkaar zoveel mogelijk”, zo vertelt boer Olke tegen de KRO-NCRV.

Steun


Views

100+

Dit zijn de verleiders van Temptation Island VIPS

Dorien Rose is één van de verleidsters die mee doet aan Temptation Island VIPS. / RTL Beeldbank

Foto van 'Daisy Heyer'

22 MEI 2018

Temptation Island is afgelopen, maar je kunt maar heel even rustig ademhalen tot de volgende editie alweer voor de deur staat: Temptation Island VIPS. En nadat de koppels bekend werden gemaakt, is het nu ook tijd voor een aantal van de verleiders en verleidsters om naar buiten te treden. En daar zitten tevens een paar 'BN'ers' tussen...

Dorien Rose

Zo is model en Angelina Jolie-look a like Dorien Rose een van de bekendste verleidsters die gaat proberen om Niels, Donny, Ruud en de onbekende Stefano te verleiden.


Views

24k+