Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 26 mrt 2015
Leestijd: 2 minuten

René van Kooten dolgraag in Kiss of the Spiderwoman

Theaterproducent OpusOne brengt van 5 juni tot en met 5 juli de musical Kiss of the Spider Woman voor het eerst naar Nederland. Dat maakte OpusOne donderdag bekend, net als de eerste twee hoofdrolnamen: René van Kooten en Alex Klaasen.

Oscarwinnaar

Grote naam deze show, in een relatief kleine zaal. Kiss of the Spider Woman is exclusief in Het Zonnehuis in Amsterdam-Noord te zien, een zaal met vierhonderd plaatsen. De musical is gebaseerd op het gelijknamige boek van Manuel Puig en de Oscar-winnende film uit 1985. Kiss of the Spider Woman is wereldwijd opgevoerd en beloond met onder meer zeven Tony Awards voor onder andere Beste Musical, Beste Songs en Beste Script.

,,Ik werd benaderd en tegen zo’n titel zei ik graag ja, zeker met Alex Klaasen", zegt René van Kooten. ,,Ik heb hem tijdens een masterclass leren kennen en er was een klik. Het komt er op neer dat je toch avond aan avond met z’n tweeën in de cel zit." Naast het duo wordt binnenkort de actrice nog bekendgemaakt die Spider Woman gaat spelen.

Tot elkaar veroordeeld

Het verhaal gaat over twee gevangenen, Van Kooten en Klaasen, die samen in een kleine cel worden geplaatst. De één vanwege zijn politieke overtuiging, de ander vanwege zijn geaardheid. Ze zijn – letterlijk – tot elkaar veroordeeld en leven onder zware fysieke omstandigheden. Beiden dromen van een beter leven buiten de gevangenis.

Lees ook: Van Kooten had best een hippie willen zijn

De Nederlandse versie gaat na enkele try-outs op maandag 8 juni in première in het genoemde Zonnehuis in Amsterdam-Noord. Dit is een monumentaal pand in Amsterdamse Schoolstijl en werd in 1932 gebouwd voor de werknemers van de NDSM-werf. Het verloor de afgelopen jaren zijn oorspronkelijke functie. In juni opent Het Zonnehuis opnieuw zijn deuren als theater met Kiss of the Spider Woman als eerste productie.

Goede week

Van Kooten: ,,Een prachtig plekje en pleintje, dat Zonnehuis in Noord. Ik kan alleen maar hopen dat ook mensen van buiten Amsterdam dat komen zien." De musicalacteur had sowieso een goede week. Woensdagavond werd door Stage Entertainment Nederland bekendgemaakt dat René van Kooten vanaf september in de musical Grease te zien is.

,,Ik wist van beide titels natuurlijk al een tijdje, maar ik mag niet mopperen inderdaad. Ik had nooit gedacht ooit nog eens in Grease te spelen. Ik ben de smoezelige radio-DJ Vince Fontain die op het schoolfeest zingt. Bovendien heb ik bijrollen als de gymleraar en Teen Angel die Beauty School Dropout laat horen. Ik heb superveel zin om met de jonge cast aan de slag te gaan."

Informatie over Kiss of the Spider Woman: www.kissofthespiderwoman.nl.

Hieronder zie je Vanessa Williams met Kiss of the Spider Woman op Broadway New York.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.