Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 30 mrt 2015
Leestijd: 2 minuten

Linda de Mol verrast door haar superzondag

Men neme presentatrice Linda de Mol als serieschrijfster en actrice. Voeg daar broer John de Mol aan toe als producent. En maak het af met een vleug Will Koopman als regisseuse. Dan heb je een kijkcijferhit, zo lijkt het. Afgelopen zondag zorgde zij met de twee best bekeken programma’s van de dag voor een wonderzondag.

Bette Kruys

Linda de Mol zelf zal zo’n makkelijk recept altijd tegenspreken, maar zondagavond bleek het toch maar weer. Haar Familie Kruys scoorde 2.466.000 kijkers volgens stichting Kijkonderzoek, een serie waarin De Mol de succesvolle maar tegelijkertijd onzekere single Bette Kruys speelt.

Lees ook: Linda de Mol over haar personage Bette Kruys.

Onzeker was de blonde ster ook over haar nieuwe dramaserie op RTL 4. ,,Ik weet het niet. Ik heb nu eenmaal geen toverstaf", zei ze tegen Metro, toen haar werd gevraagd of ze weer een groot succes verwachtte.

Moordvrouw

De vraag was niet gek, Gooische Vrouwen en Divorce zijn al langer regelrechte De Mol-successen. Toch is de Familie Kruys de op-een-na beste start van een dramaserie op RTL 4 ooit, berekende Eva Peters namens de omroep voor deze krant. Moordvrouw, op 20 januari 2012, kende met 3,2 miljoen kijkers de allerbeste start. Peters heeft daar een kanttekening bij: ,,Moordvrouw zat tussen de finale en de uitslag van The Voice of Holland in."

Postcodeloterij

RTL 4 had zondag een topavond, want Linda de Mol brak ook nog eens een record. De 2.534.000 kijkers naar Postcodeloterij Miljoenenjacht betekenden het hoogste aantal voor de spelshow onder leiding van De Mol ooit. Ze behaalde daarmee de eerste en tweede plaats van de best bekeken programma’s van de dag. De Mol lijkt het publiek dat Boer Zoekt Vrouw moet missen te hebben gevonden.

Lees ook: Blije, maar ook balende Postcodeloterijburen.

Ze was gistermorgen door de 18e verjaardag van haar zoon door de wekker heen geslapen, vertelde ze in RTL Boulevard. ,,Om kwart voor 9 zag ik de kijkcijfers pas, nadat mijn telefoon was ontploft. Ik had 2,5 miljoen en 2,4 miljoen echt niet verwacht." De Mol had door de verjaardag de eerste aflevering van Familie Kruys niet kunnen zien. ,,Nee, we zaten lekker te eten met de hele familie. Zo’n verjaardag is toch echt belangrijker."

Onzekerheid

En die toverstaf, heeft ze die nu wel? ,,Nee. Ik weet de gouden formule nog altijd niet en de onzekerheid zal wel blijven. Het is geweldig dat zo veel mensen keken, maar er waren ook mensen die er niets aan vonden. Nou ja, als ik er 1,8 miljoen overhoud is dat ook heel mooi."

Concurrenten

Hoeveel kijkers scoorden programma’s die gelijk met Linda de Mols Familie Kruys (2,5 miljoen) werden uitgezonden?

TV Show, NPO 1: 1.152.000.

Gestalkt, SBS 6: 728.000.

Nieuwsuur, NPO 2: 697.000.

Mr and Mrs Smith, NET 5: 308.000.

Flood, RTL 7: 220.000.

Larie, NPO 3: 218.000.

Arrow, Veronica: 203.000.

Bones, RTL 8: 199.000.

De Roelvinkjes (herhaling), RTL 5: 168.000.

Storage Wars Canada, FOX: 83.000.

Cutting Edge Fire and Ice, SBS 9: 16.000.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.