Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 22 mrt 2015
Leestijd: 4 minuten

Einde Hazestijdperk voor Martijn Fischer

Van de volkszanger zal Nederland nog heel lang genieten. Voor Martijn Fischer is het André Hazestijdperk bijna voorbij. Of…

Opeens had Nederland ‘een nieuwe André Hazes voor de Van den Endemusical Hij Gelooft In Mij. Naast Chantal Janzen als Rachel Hazes verscheen een vrij onbekende, maar wel gelijkende jolige kop: Martijn Fischer. Wat hij niet eens kon dromen, gebeurde: ruim twee jaar trok de show een uitverkocht DeLaMar in Amsterdam. Fischer wérd Hazes. In de eerste Holland Zingt Hazes in de Ziggo Dome, de volgende maand in de film Bloed, Zweet & Tranen en vanaf donderdag ook weer drie avonden in de derde Holland Zingt Hazes. Daarna is het echt voorbij.

Lees ook: Waylon zingt Hazes.

De laatste loodjes, maar nog altijd Hazesdrukte?

Ik ben voor de Ziggo Dome liedjes aan het instuderen – leuk werk – en wat pr-dingetjes. Het is te overzien.

Wacht even, jij moet nog Hazesliedjes instuderen?

Haha. Klinkt gek hè? In de musical waren de liedjes net anders qua vorm dan het origineel. En ik zing nummers die ik nog niet eerder heb gedaan.

Rotstreek

Mag je wat verraden?

Weet ik eigenlijk niet. Jeetje. Dat doe ik voor de zekerheid maar niet. In ieder geval zing ik één nummer dat niet in de musical zat en doe ik een duet. Met wie? Zeg ik niet, haha. Sorry, voor deze rotstreek.

Hoe heb je de eerste keer Ziggo Dome ervaren?

Als heel bijzonder. Ik had bij de troonswisseling al voor veel mensen op het Museumplein gestaan, maar zo’n concertsetting met andere grote artiesten en de kinderen van Hazes erbij, poeh… geweldig. Ik ben gewoon acteur eigenlijk hè, dus ik vind het nogal wat om allemaal mee te maken.

Chantal Janzen ontbreekt bij Holland Zingt Hazes. Zonde?

Chantal had helaas geen tijd. Dat vind ik echt heel erg jammer na die mooie musicaltijd.

Tienduizenden mensen gaan weer naar de Ziggo Dome. Wat is dat toch?

Het blijft die Hazes die ons aan het hart ligt. Ik kom er steeds meer achter dat hij deel uit maakt van ons cultuurgoed en dat we er niet omheen kunnen. Het staat voor gezelligheid en gemeenschappelijkheid. Dat de muziek van Hazes levend wordt gehouden, vind ik dan ook een goede zaak.

Even eten

Hoe lang nog denk je?

Ooit wordt het losgelaten, maar het zal ook af en toe terug blijven komen. Ik zat laatst in een eetcafé en dan komen er mensen naar mijn tafel om te vragen of ik alsjeblieft Hazes wil zingen. Mensen willen het zó graag. Ik had het bijna nog gedaan ook… maar ik zat even te eten.

Lees ook: Doek valt voor Hij Gelooft In Mij.

Kwam het zwarte gat al na de laatste musicalvoorstelling?

Nee, we moesten voor de film de puntjes nog op i zetten. Het fenomeen Hazes heb ik nog niet goed los kunnen laten.

En de filmpremière komt er nog aan.

Ja, in 133 bioscopen tegelijk met bier en bitterballen, hoe vind je dat? Ik heb een ruwe versie gezien met Hadewych Minis die Rachel speelt. Ik was heel blij maar of dat nou kwam omdat de film zo goed is of omdat ik naar mezelf zat te kijken, dat weet ik niet. Objectief kijken was in elk geval moeilijk.

Op de kaart

Als Bloed, Zweet & Tranen uit is, kun je Hazes dan loslaten?

Ik denk het wel, er staan leuke, nieuwe dingen op de agenda. Het gaat allemaal door, maar het spelen van Hazes heeft me op de kaart gezet. Ik zie het niet los van elkaar.

Fischer geen Hazes meer, dat wordt voor de kijker ook wennen.

Ja, ik ga andere dingen doen. Da’s toch gezond? Ik kan het tot in den treure blijven doen, maar dat wil ik niet.

Wat ga je doen dan?

Ik ben in gesprek met een regisseur om een jeugdfilm te gaan doen. De musical is me goed bevallen moet ik zeggen, dus wie weet keer ik daarin nog eens terug. En ik ga nog wat losse dingen doen. Wat? Hazesnummers zingen op bedrijfsfeesten bijvoorbeeld…

Paspoort

Martijn Fischer is 47 jaar.

Hij werd geboren in Utrecht en woont daar nog steeds. Afgeronde studie: Hogeschool voor de Kunsten in zijn woonplaats.

Televisie. Baantjer, Liever Verliefd, Floris, Afblijven, Gooische Vrouwen, A’dam & E.V.A., Het Glazen Huis, Onderweg Naar Morgen en VRijland.

Film. Mees Kees op Kamp en Bloed, Zweet & Tranen.

Musical. Hij Gelooft In Mij, van november 2012 tot en met januari 2015.

Holland Zingt Hazes

Holland Zingt Hazes wordt deze week voor de derde keer in de Amsterdamse Ziggo Dome gehouden. De line-up bestaat naast Martijn Fischer uit Roxeanne Hazes, Dré Hazes jr., Waylon, Jeroen van der Boom, Jamai, Anita Meyer, Danny de Munk, Ruth Jacott, Peter Beense en Xander de Buisonjé. Voor donderdag zijn nog kaarten beschikbaar, voor vrijdag alleen nog ‘Droomland VIP-arrangementen’. De zaterdagshow is uitverkocht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.