Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 13 feb 2015
Leestijd: 1 minuut

Zwarte Cross naar 27 podia, Flogging Molly geboekt

Met het vastleggen van de folkpunkers Flogging Molly, is festival de Zwarte Cross in ieder geval verzekerd van één volksfeest. De komst van de Amerikanen, een jarenlange wens van organisator Feestfabriek Alles Komt Goed, is donderdag bekendgemaakt.

Lees ook: Zwarte Cross presenteert vuurwerklijn.

Ook werd duidelijk dat het festival in de Achterhoek binnenkort twee nieuwe weides zal presenteren, waarmee het aantal podia van 24 tot en met 26 juli een record betekent: 27.

Mongoolse keelzang

Nieuwe namen die ook naar Lichtenvoorde komen zijn onder meer de Zweedse skaband Hoffmaestro en de markante Rotterdamse multi-instrumentalist Harry Merry. Pieter Both van Beef! zal een masterclass reggae voor beginnende liefhebbers geven en professor Daniel Wigboldus van de Radboud Universiteit Nijmegen geeft een college ‘Bun i’j wal openminded?’. Rowan Hartsuiker zal de Achterhoek versteld doen staan met Mongoolse keelzang.

Eerder bevestigd

Muziek

Anouk, Jack Parow, Blues Pills, Bongo Botrako, Dirty Daddies, Fiddlers Green, The Baboons, Casa de la Muerta, Leeways, Alpheus ft. Rude Rich, Billy The Kit, Mike Mago, Joost van Bellen en Jungle By Night.

Theater

Thijs Kemperink, André Manuel, Marcel Rözer (voordracht uit ‘Zo Vader’, een boek over Nederlanders die fout waren in de oorlog, waaronder zijn vader), Swingdigentes (straatmuziek en dans uit Madrid), Vincent Bijlo, Paul Haenen, Meindert Talma & Het Melisma Saxofoon Kwartet, Elaskiettent (schiettent met elastiek pistolen) en een concert en workshop voor zingende zaag door Annette Scholten en Nanke Flach. Uiteraard is er ook twee dagen top-motorcross.

Hieronder zie je Flogging Molly tijdens Lowlands 2011.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.