Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 6 feb 2015
Leestijd: 1 minuut

Ook William Spaaij in musical Sonneveld

William Spaaij zal Freek Bartels, mocht dat nodig zijn, vervangen in de musical Sonneveld in DeLaMar. Freek speelt de rol van Friso Wiegersma.

Sonneveld, die eerder door het land tourde en vanaf zondag vast in het DeLaMar in Amsterdam staat, presenteerde eerder ook genoemde Bartels en Paul Groot als nieuwe namen. Groot vervangt hoofdrolspeler Tony Neef op donderdag.

Musical Award

Voor Spaaijs rol van Boudewijn in De Kleine Blonde Dood ontving William begin januari een Musical Award voor beste mannelijke hoofdrol in een kleine productie. Dit was zijn derde Musical Award. Hij speelde diverse rollen in producties als Crazy for You, Grease, Fame, Piaf en Footloose.

Bij het grote publiek werd hij bekend door zijn rollen als schoorsteenveger Bert in Mary Poppins, zijn vertolking als jonge Ramses Shaffy in Ramses en als de groene oger Shrek in Shrek.

Lees ook: Metro’s recensie van Sonneveld.

Wim Sonneveld en het DeLaMar zijn altijd onlosmakelijk met elkaar verbonden geweest. Nadat het theater in 1950 in geldnood kwam, nam Wim Sonneveld met twee compagnons de dagelijkse leiding op zich.

Verhaal vernieuwd

Voor de nieuwe reeks voorstellingen is het verhaal verrijkt met de geschiedenis van Wim Sonneveld en het DeLaMar Theater. Natuurlijk zullen ook de bekende nummers als Het Dorp, Haal het doek maar op en Aan de Amsterdamse grachten niet ontbreken.

Sonneveld in DeLaMar is van 8 februari tot en met 26 april te zien en geldt als de eerste gezamenlijke productie van Joop van den Ende en Albert Verlinde. De twee grootste musicalproducten van het land fuseren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.