Jeroen Welling
Jeroen Welling Entertainment 10 feb 2015
Leestijd: 1 minuut

Australië doet mee aan het Eurovisie Songfestival

"Douze points for Australia!" Het is zomaar mogelijk dat u dit komend jaar tijdens het Eurovisie Songfestival in Wenen hoort. Australië doet namelijk eenmalig mee aan het Europese liedjesfestival.

Dat meldt de NOS dinsdag. De Australiërs mogen meedoen vanwege het zestigjarige jubileum van het Eurovisie Songfestival. Daarom zijn de Australiërs ook direct geplaatst voor de finale en hoeven ze niet op te treden in de halve finales.

Populair

De keuze is volgens organisator ESF op Australië gevallen omdat het songfestival Down Under uitermate populair is. Daarnaast is het Australische SBS lid van de European Broadcasting Union, doorgaans een voorwaarde om mee te doen.

Er wordt nog onderzocht wat de beste manier is om de Australiërs mee te laten stemmen. Als de finale plaatsvindt is het namelijk ochtend in dat land. Stemmen van het publiek moeten voor de helft van het totaal meetellen, de rest wordt door een professionele jury bepaald.

Winnen

Als de Australiërs winnen is het niet zo dat het liedjesfestijn in 2016 daar plaatsvindt. In dat geval wordt een Europees land aangewezen.

Metro heeft een aantal Australische artiesten op een rijtje gezet waarvan wij denken dat ze bij deelname best een kans zouden kunnen maken.

Kylie Minogue

Men at Work

AC/DC

Iggy Azalea

Flume

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.