Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 23 jan 2015
Leestijd: 4 minuten

Hardwell: Ik ben perfectionistisch

Hardwell is de beste dj van de wereld. Vrijdag lanceert hij in een uitverkocht Ziggo Dome zijn nieuwe plaat én wereldtour United We Are.

Staan de laatste puntjes voor de shows in ZiggoDome al op de i?

Nee. Dus dat ben ik nu, terwijl wij aan het bellen zijn, nog aan het doen. Gelukkig kan ik een beetje multitasken. Wat dat betreft ben ik wel perfectionistisch. De show is natuurlijk al lang klaar, maar ik blijf bezig. De productie belde net ook al: En nu blijf je van die set af! Dat lukt natuurlijk niet, haha!

Zit dat perfectionisme je ook wel eens in de weg?

Soms. Wat dat betreft was het maken van mijn nieuwe album natuurlijk een drama! Maar toch, op de dag van de deadline was het ook echt af. Als ik tijdens het opnemen iets geleerd heb, dan is dat afronden. Normaal focuste is me altijd op een track tegelijk en nu op een heleboel. Af is dan ook af.

LEES OOK: Hardwell weer beste dj van de wereld

Veel nummers op United We Are zijn samenwerkingen met andere artiesten. Heb je daar bewust voor gekozen?

Het is eigenlijk heel simpel: ik zing niet, dus ik heb soms anderen nodig om een nummer te maken. Het valt bij mij misschien op omdat ik die artiesten de credits geef die ze verdienen. Niet alle dj’s doen dat.

Je werkt samen met 14 verschillende artiesten. Hoe zijn die samenwerkingen ontstaan?

De meeste mensen met wie ik samenwerk op het album zijn mensen die heel dicht bij me staan. Mr. Propz ken ik al zo’n 10 jaar. Hij was ooit onze MC toen ik nog samen met Chucky Bubbling Beats deed. Ons nummer Birds Fly is ook echt een van mijn favorieten van het album.

LEES OOK: Tiesto zal altijdmijn grote voorbeeld zijn

Heb je nog meer favorieten?

Ze hebben allemaal een speciale betekenis omdat ze allemaal een bepaald gevoel oproepen over hoe het nummer ontstaan is. Over het nummer Colors hebben Tiesto en ik 4 jaar gedaan! Het voelt net of ik vier jaar zwanger ben geweest van dat nummer en dat het nu met de komst van de plaat geboren is. Ja, echt hoor!

Ben je nog nerveus over hoe het album ontvangen zal worden?

Nee, helemaal niet want ik ben er heel erg tevreden over. Over recensies maak ik me al helemaal niet druk, want die zijn toch altijd negatief. Ja toch? Er is volgens mij nog nooit een positieve recensie over dancemuziek verschenen in de kranten. Ik heb geen idee hoe dat komt, misschien werken er gewoon geen mensen daar die van dance houden?

LEES OOK: Hardwell mixt succes met Hollandse nuchterheid

Na vanavond trap je ook nog een nieuwe wereldtournee af. De vorige is eigenlijk pas net klaar, heb je daar nog over getwijfeld?

Nu je het zegt, het volgt wel snel op elkaar ja. De vorige tournee was in november klaar. Maar deze tour valt gelijk met de lancering van het album, dus het is wel logisch. Bovendien, ik heb nu twee maanden niet getoerd en ik miste het team eigenlijk wel weer. Dus ik dacht, ach, waarom niet?

Wat doet het met je als je een volle zaal voor je ziet staat dansen en springen?

Dat is de grootste verslaving die er is. Het is een grote adrenalinerush die door me heen stroomt op zo’n moment. Ik vind het nog altijd niet te bevatten dat al die mensen een kaartje hebben gekocht om naar mijn show te komen. Als ik dan opkom en ik weet dat al die mensen op dat moment hebben staan wachten, dan wil ik ze iets geven. Ik krijg er zoveel energie van! Al die lachende mensen, die vrolijkheid, echt het mooiste wat er is.

Zou je er ooit mee kunnen stoppen?

Dat gevoel dat ik net omschreef is voor veel dj’s de reden dat ze het lastig vinden om op een gegeven moment te stoppen. Het is gewoon verslavend. Als er ooit een dag komt dat ik die vlinders niet meer voel, dan weet ik dat het tijd is om te stoppen. Maar dat moment is er nog lang niet!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.