Showbizz

Songfestival 2014: voorstellen de finalisten

Foto van 'Jurgen van der Hoeven'

9 MEI 2014

Het Eurovisiesongfestival winnen lijkt voor Nederland binnen handbereik. Na de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival donderdagavond staan The Common Linnets volgens diverse wedkantoren vrijdag nog steeds op de tweede plaats. De opvallende act van Oostenrijk - een travestiet met baard - steeg na zijn optreden donderdagavond naar de derde plek. Zweden is nog altijd de grote favoriet. De finale is zaterdagavond.

Tegen wie moeten Ilse en Waylon het in de finale opnemen? Metro zet alle finalisten voor je op een rij, in volgorde waarop ze zaterdag op het podium in Denemarken zullen verschijnen.

 • 1. Oekraïne: Maria Jaremtsjoek - Tick-tock

Vorig jaar stuurde Oekraïne de knappe Zlata Ognevich en ook dit jaar is de zangeres een aangename verschijning. Of het nummer Tick-tock van Maria Jaremtsjoek ook sterk genoeg is om hoog te eindigen in de finale, mag je zelf beoordelen.

 • 2. Wit-Rusland: Teo - Cheesecake

Een nummer over het bakken van een cake strandde in de halve finale. Hoewel de Wit-Russische inzending anders doet vermoeden gaat het nummer van zanger Teo niet over het heerlijke toetje cheesecake. Cheesecake is namelijk de bijnaam die de ex-vriendin van Teo hem gaf: de cheesecake is in het nummer een metafoor voor een relatie. De zanger heeft het nummer zelf geschreven. Oordeel zelf!

 • 3. Azerbeidzjan: Dilara Kazimova - Start a Fire

Azerbeidzjan stuurt met Start a Fire een mooie en indrukwekkende ballad. De bijzondere stem van Dilara Kazimova is bovendien een pluspunt. In het nummer speelt het typische Azerbeidzjaanse instrument de balaban een belangrijke rol. Kazimova deed al twee keer eerder mee aan de nationale voorrondes van het Songfestival. Dit jaar is ze er eindelijk echt bij en staat ze ook nog eens in de finale!

 • 4. IJsland: Pollapönk - No Prejudice

De vier IJslandse heren van Pollapönk komen met een vrolijk maar wel wat kinderachtig punkpopliedje. Met een zeer pakkend hitrefreintje zou het nummer echter best wel eens kunnen aanslaan bij het grote publiek. Pollapönk komt in ieder geval niet met een doorsnee songfestivalnummer en dat maakt het nummer No Prejudice een interessante inzending.

 • 5. Noorwegen: Carl Espen – Silent Storm

De Noor Carl Espen zingt in zijn nummer over kalmte na de storm en daarmee komt het overeen met de Nederlandse inzending. Espen is één van de weinige artiesten die ook in eigen land relatief onbekend is. Hij hoopt met zijn deelname aan het Songfestival dus niet alleen Europees, maar ook nationaal naam te maken. De finale is in ieder geval binnen!

 • 6. Roemenië: Paula Seling & Ovi - Miracle

Het duo Paula Seling & Ovi stond al eerder op het Songfestival. In 2010 eindigde het duo met het nummer Playing With Fire op een derde plek. Dit jaar komen Paula Seling & Ovi met het nummer Miracle: een swingend dance nummer dat geschreven is door Deense en Noorse schrijvers. Nu is het alleen nog de vraag of het Roemeense duo het met dit nummer net zo ver gaat schoppen als vier jaar geleden.

 • 7. Armenië: Aram MP3 - You're not alone

Het land aan de zuidelijke kant van de Kaukasus stuurt Aram Sargsyan naar Denemarken. Daar zal hij optreden met het nummer You’re not alone. Het nummer begint als een gevoelige ballad. Hoewel het nummer daarna wat steviger wordt, ligt de kracht van het nummer vooral in de eenvoud en de prettige rockstem van Sargsyan.

 • 8. Montenegro: Sergej ÇetkoviÇ - Moj svijet

Montenegro was in de halve finale na Nederland aan de beurt en bereikte ook de finale. Segej Ćetković brengt een powerballad, die een beetje lijkt te zijn geïnspireerd op My Heart will go On van Celine Dion. Of het nummer hoge ogen zal gooien in de finale is even afwachten...

 • 9. Polen: Donatan & Cleo - My Słowianie - We Are Slavic

Polen komt met misschien wel het meest omstreden liedje van deze editie van het Songfestival. Het nummer komt van zangeres Joanna Klepko en de producer Witold ‘Donatan’ Czamara, een voorstander van panslavisme en communisme. In Polen bereikte het nummer een plek in de top 10 van de hitlijsten. Op internet werd het nummer ook een hit. Al meer dan 39 miljoen mensen hebben de videoclip bekeken.

 • 10. Griekenland: Freaky Fortune featuring RiskyKidd - Rise Up

Griekenland stuurt Freaky Fortune en RiskyKidd naar het Eurovisiesongfestival. Freaky Fortune is een dansgroep bestaande uit Nick Raptakis (zang) en Teo Pouzbouris (productie). Risky Kidd is een rapper. De inzending van de Grieken is feestelijk. Rise Up is een typische eurodance nummer en heeft een swingend refrein.

 • 11. Oostenrijk: Conchita Wurst - Rise Like A Phoenix

Oostenrijk komt dit jaar met een van de meest opmerkelijke deelnemers. Conchita Wurst, een pseudoniem van de Weense zanger Thomas Neuwirth, is een travestiet, die niet alleen op muzikaal gebied iets teweeg wil brengen, maar ook een belangrijk statement tegen discriminatie wil maken. De zangeres heeft gekozen voor een bijna James Bond-achtige power ballad. Conchita is bij de bookmakers een van de favorieten!

 • 12. Duitsland: Elaiza - Is It Right

Elaiza is een folkgroep die in 2012 werd opgericht en bestaat uit drie personen. De verwachtingen rondom het nummer Is It Right zijn hooggespannen. De band bestaat uit Elżbieta Steinmetz (zang), Yvonne Grünwald (accordeon) en Natalie Plöger (contrabas). Op 10 mei kunnen we gaan zien hoe onze oosterburen het er vanaf gaan brengen.

 • 13. Zweden: Sanna Nielsen - Undo

Zweden stuurt Sanna Nielsen naar Denemarken met het nummer Undo. Met een stevige ballad en een fijne stem zou Nielsen het wel eens ver kunnen gaan schoppen. In haar land is Nielsen een grote ster. Op haar elfde scoorde ze al een nummer 1-hit. De bookmakers zien Nielsen als de grote favoriet op de eindoverwinning!

 • 14. Frankrijk: Twin Twin - Moustache

Moustache is een rapnummer van het trio Twin Twin, die Frankrijk zal vertegenwoordigen tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival. Het liedje geeft kritiek op de huidige samenleving en dan vooral de materialistische aard van mensen. Het trio brengt met Moustache een eigentijdse productie. Hiphop heeft op het Songfestival echter zelden goed gescoord, dus of ze op 10 mei veel punten binnen zullen halen is afwachten geblazen.

 • 15. Rusland: The Tolmachevy Twins - Shine

Rusland komt in Kopenhagen met de tweelingzusjes Anastacia en Maria Tolmasjevi op de proppen. De blondines zingen het nummer Shine, een liefdesliedje. In 2006 wonnen de twee de juniorversie van het Songfestival. De vraag is of The Tolmachevy Twins het ook in de volwassen competitie ver kunnen schoppen. De finale hebben ze in ieder geval wel bereikt.

 • 16. Italië: Emma - La Mia Città

De Italianen hebben ervoor gekozen Emma Marrone naar Denemarken te sturen met het nummer La Mia Città. Het nummer is een stoer rocknummer, die Marrone in het Italiaans zal gaan zingen. Zelf is Marrone erg blij met de keuze van haar nummer. Of de rest van Europa het nummer ook kan waarderen zullen we op zaterdag 10 mei merken.

 • 17. Slovenië: Tinkara Kovač - Round And Round

Het multi-talent Tinkara Kovač zal Slovenië in Denemarken gaan vertegenwoordigen. Naast zingen kan Kovač ook goed fluiten. De brunette spreekt bovendien zes talen. Met haar nummer Round And Round hoopt ze de finale van het Songfestival te bereiken. Round And Round is een popliedje dat Kovač samen met Hannah Mancini en Tina Piš schreef.

 • 18. Finland: Softengine - Something Better

Finland stuurt rockband Softengine naar Kopenhagen met het nummer Something Better. Het land dat in 2006 nog met de eindoverwinning aan de haal ging, hoopt dat het energieke rocknummer hoge ogen gaat gooien. Het refrein van Something Better blijft makkelijk hangen. Het nummer is geïnspireerd door bands als Muse en Coldplay.

 • 19. Spanje: Ruth Lorenzo - Dancing In The Rain

Ruth Lorenzo verdedigt de Spaanse eer in Kopenhagen met het nummer Dancing In The Rain. Het nummer was voor de nationale voorronde al een grote hit in het Zuid-Europese land. Het tweetalige lied is een ballad, die Lorenzo met haar opera-achtige stem prachtig kan brengen.

 • 20. Zwitserland: Sebalter - Hunter Of Stars

Voor Zwitserland zal Sebalter op het podium verschijnen in Kopenhagen. Sebalter komt met een countrynummer dat wel wat wegheeft van de inzending van IJsland uit 2011: Coming Home van Sjonni's friends. Bij het lied is veel vrolijk geklap en gefluit te horen, waardoor het een swingend nummer is. Of het ook genoeg is voor een hoge notering in de finale, is nog even afwachten.

 • 21. Hongarije: Kállay-Saunders - Running

De Hongaar Kállay-Saunders zal proberen zijn nummer Running hoog te eindigen in de finale. Het nummer gaat over kindermisbruik, maar ondanks de ernst van dat onderwerp heeft het nummer een aanstekelijke beat en melodie.

 • 22. Malta: Firelight – Coming Home

Het nummer Coming Home van Firelight is een vrolijk country/folk nummer. Malta hoopt met deze inzending een plekje in de finale te bemachtigen. Of dat gaat lukken zullen we op 8 mei gaan meemaken.

 • 23. Denemarken: Basim - Cliché Love Song

Denemarken kreeg vorig jaar de meeste punten toebedeeld met het nummer Only Teardrops van Emmelie De Forest. Dit jaar hopen de Denen opnieuw ver te komen met het nummer Cliché Love Song van de Marokkaanse Deen Basim. Het zelfgeschreven liedje is eerder een vrolijk popliedje dan een cliché liefdesliedje!

 • 24. Nederland: The Common Linnets - Calm After the Storm

Onze eigen inzending zal tegen het eind van de finale te zien en te horen zijn. Onze eigen Ilse en Waylon doen met hun Calm After the Storm een gooi naar de winst. Bij de bookmakers is het nummer een van de favorieten voor de eindoverwinning! Dat wordt dus afwachten geblazen...

 • 25. San Marino: Valentina Monetta - Maybe

Zangeres Valentina Monetta vertegenwoordigt San Marino voor de derde achtereenvolgende keer op het Songfestival. Het is de eerste keer dat Monetta er in slaagde de finale te halen. Drie keer was dus scheepsrechts! Of San Marino in de finale ook veel punten binnen gaat halen is afwachten...

 • 26. Verenigd Koninkrijk: Molly Smitten-Downes - Children Of The Universe

Het Verenigd Koninkrijk heeft met zangeres Molly Smitten-Downes iemand in huis die haar nummer zelf heeft geschreven. Het nummer Children of the Universe is als laatste aan de beurt in Kopenhagen en is fris en hip. Voor de Britten is het te hopen dat het nummer het beter doet dan de vorige inzendingen. De laatste deelnames aan het Songfestival eindigden voor de Britten steevast in een teleurstelling.


Dance Battle: Zaandam voor even Zuid-Afrika

Camera videoDance Battle: Zaandam voor even Zuid-Afrika

Twee crews gingen tijdens de South African Dance Battle tot het uiterste. / Foto’s: Metro

In samenwerking met South African Tourism

GISTEREN

Zaandam verkeerde zaterdagavond in Zuid-Afrikaanse sferen tijdens de South African Dance Battle.

„De zon is binnen gaan schijnen!” Dat riep Gwen van Poorten zaterdagavond tijdens de South African Dance Battle. De presentatrice, eerder bekend van BNN’s Spuiten en Slikken), praatte deze door South African Tourism georganiseerde dance battle aan elkaar. De energie spatte er in Zaandam vanaf. Daar streden twee Nederlandse dance-crews van de Touchée Dance Company – velen met (Zuid-)Afrikaanse roots – tegen elkaar op het Hembrugterrein. Deze plek staat vol met oude industriële loodsen en bleek een uitermate geschikte plek.

Wat anders dan dieren en Tafelberg


IJslandse kloof dicht na clip Justin Bieber

Het werd zelfs zo druk dat de IJslandse milieuagentschap de kloof Fjaðrárgljúfur tot juni gaat sluiten, omdat ze het aantal bezoekers niet aan kunnen. Foto ter illustratie: Colourbox

Foto van 'Lisa Vermeij'

GISTEREN

In 2015 nam Justin Bieber zijn clip I'll Show You op in het prachtige IJsland. Toeval of niet, maar sindsdien is de plek een toeristische attractie geworden. Het werd zelfs zo druk dat de IJslandse milieuagentschap de kloof Fjaðrárgljúfur tot juni gaat sluiten, omdat ze het aantal bezoekers niet aan kunnen.

Als je de videoclip bekijkt dan snap je wel dat je gelijk een ticket naar de kloof wilt boeken. De video is in 2015 opgenomen en al ruim 440 miljoen keer bekeken.


Temptation-Ayleen verklapt: Ik vond Heikki echt niks

Verleidster Ayleen in Temptation Island. / RTL

Foto van 'Daisy Heyer'

23 MRT 2019

Het vierde seizoen van Temptation Island is in volle gang. Hoewel er tot nu toe bar weinig spannends gebeurd is, kunnen we wel stellen dat Ayleen uit Oldenzaal één van de sterverleidsters van dit seizoen is. In het programma zet ze namelijk vol in om de Belgische Heikki te verleiden. Maar Ayleen blijkt de Belg in het echte leven helemaal niet zo aantrekkelijk te vinden.

Gewoon vrienden

Sterker nog: in het programma Flikken of Fikken van LINDA.meiden geeft ze toe dat ze Heikki 'helemaal niks' vond. Als oud-deelnemers Mezdi en Cherish haar vragen of Ayleen net zo'n klik voelde als Heikki, antwoordt Ayleen dat ze „wel gewoon vrienden met hem geworden is".


Deze salarissen krijgen de acteurs van GoT

Deze salarissen krijgen de acteurs van GoT

Emilia Clarke, die in de serie Daenerys Targaryen speelt. / AFP

Foto van 'Metro'

22 MRT 2019

Game of Thrones is een van de populairste series aller tijden en de serie was zelfs zonder dat er vorig jaar een nieuwe serie kwam nog steeds de best bekeken serie van het jaar. Het succes is te zien in de salarissen van de acteurs, want zij hoeven niet bepaald op een houtje te bijten.

Wat te denken van Kit Harington en Lena Headey? Zij hebben het inmiddels allebei voor elkaar gekregen dat zij op 500.000 dollar per aflevering zitten. Deze salarissen zou hij uitonderhandeld hebben vanaf het vijfde seizoen. Aangezien zowel het vijfde als het zesde seizoen tien afleveringen telt, komen beide acteurs voor twee seizoenen uit op tien miljoen dollar. Daarvoor lag het salaris lager: in 2014 verdiende Harington bijvoorbeeld nog 'maar' 300.000 dollar, meldt RTL Boulevard.

Daenerys Targaryen


Zo kom je een festival door als de hemel blijft huilen

Zo kom je een festival door als de hemel huilt

Vorig jaar plensde het op Paaspop. Twee bezoeksters namen tip 5 ter harte. / Paul Bergen | ANP

Foto van 'Rick van Veluw Eindredacteur CJP'

22 MRT 2019

Zon staat niet altijd op de line-up. Zeker niet in Nederland aka Het Land Dat Gerust De Zomer Overslaat. Met deze tips van CJP wapen je je tegen de regen tijdens het festivalseizoen, dat de komende maand aftrapt met het Brabantse Paaspop.

1 Outfitgame strong + droog

Laat die bloemenkrans thuis, die rozen verzuipen toch. Als Nederland niet meer te zien is op Buienradar doe je er goed aan een hippe regenjas aan te schaffen. Ga niet lopen klooien met die onhandige poncho’s: slecht voor het milieu en best lelijk toch? Een pet of een muts is altijd handig, net als een extra paar sokken. Koude voeten = koud tot in de diepste vezels van je botten.


South African Dance Battle: Dansers blazen je omver

Camera videoSouth African Dance Battle: Dansers blazen je omver

Precious Alvares: Afrikaanse dansen zijn voor ons allemaal. Het maakt niet uit waar je vandaan komt. / Southbank

In samenwerking met South African Tourism

22 MRT 2019

Afrikaanse dansers gaan zaterdag 23 maart los in Zaandam. Zij strijden in de South African Dance Battle, georganiseerd door South African Tourism. Zonder (spetterende) choreografie geen dans natuurlijk. Metro spreekt één van de swingende krachten, Precious Alvares.

21 jaar is Precious nog maar (‘natuurlijk mag je mijn leeftijd vragen!’), woonachtig in Utrecht en van Surinaamse afkomst. Precious werkt bij de Touchée Dance Company, een dansschool in haar woonplaats. „Het is overigens een familiebedrijf, met een warme en gezellige sfeer. Mijn oom is de oprichter van dit bedrijf en ben hier dan ook door mijn moeder, zijn zus ingerold. Ik ben in Touchée als klein meisje en als hobby met amateurlessen begonnen. Nu, een aantal jaren verder, coördineer ik de Afrikaanse tak binnen de dansschool. Ik verzorg danslessen, World en Afro, workshops en events.”

South African Dance Battle: Dansers blazen je omver

Precious en haar studenten.


Voor wie van dansen houdt: vibe Afrika komt eraan!

Camera videoVoor wie van dansen houdt: vibe Afrika komt eraan!

Gumbootdansers.

In samenwerking met South African Tourism

20 MRT 2019

Nog maar drie dagen te gaan en dan is de South African Dance Battle dáár. Voor wie het gemist heeft: zaterdag komen buitengewoon talentvolle dansers, onder meer uit Zuid-Afrika, naar Zaandam om een heuse battle uit te vechten eh… te dansen.

De South African Dance Battle is een initiatief van South African Tourism, dit onder de noemer Ontmoet Zuid-Afrika. De reisorganisatie wil iedereen laten genieten van het land, dat zo bekend staat om de levendige cultuur, ongerept wild, adembenemende landschappen, als outdoorparadijs, de zonovergoten kust, bruisend stadsleven en de aardige mensen.

Live op Facebook


Nieuwe trailer Stranger Things seizoen 3 online

De releasedatum van de serie is ook bekendgemaakt. Vanaf 4 juli is Stranger Things 3 te zien op Netflix. Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

20 MRT 2019

Na twee spannende en succesvolle seizoenen van de populaire serie Stranger Things werd het tijd voor een nieuw seizoen. Netflix heeft eindelijk de nieuwe trailer online gezet.

Een zomer kan alles veranderen

De trailer zit vol met jaren '80 nostalgie en de nodige monsters en heeft als bijschrift: één zomer kan alles veranderen. De scholen zijn uit, het zwembad is open. Welkom tot de zomer van '85 in Hawkins.


Gerard Joling gaat programma’s maken voor RTL

Gerard Joling treedt op tijdens 538Koningsdag. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

19 MRT 2019

Gerard Joling tekende dinsdagmiddag een contract bij RTL. De zanger gaat exclusief voor de zender programma’s maken.

Joling is vanaf september te zien bij RTL als jurylid in de nieuwe muzikale tv-show The Masked Singer. Daarnaast gaat Joling meerdere RTL-programma’s presenteren, maakte de zender dinsdag bekend.

Al sinds 1996


Zuid-Afrikaanse Dance Battle live op Facebook

Zuid-Afrikaanse Dance Battle live op Facebook

De Afrodans: mix van stijlen.

In samenwerking met South African Tourism

18 MRT 2019

Een spectaculaire Dance Battle met de beste dansers van onder meer Zuid-Afrika. Die wordt zaterdag in Zaandam georganiseerd door South African Tourism en is live op Metro’s Facebook te volgen (zie kader). Metro sprak één van de deelnemers, Patrick Mngeni, over dans in Zuid-Afrika en de drie danssoorten die we tijdens de Dance Battle gaan zien. „Zuid-Afrika ís dans.”

The Lion King

Hij is 35 jaar, maar danst nog altijd de sterren van de hemel. Patrick Mngeni doet dat op dit moment in een Duitse versie van The Lion King. Aan de telefoon klinkt Mngeni nog wat slaperig, hoe anders zal dat zaterdag tijdens de South African Dance Battle zijn. Dan zal hij op en top en vol enthousiasme strijden.


Britney Spears.

Muziek van Britney Spears in sprookjesmusical

Britney Spears. / AFP

Foto van 'Metro'

12 MRT 2019

Niemand minder dan popdiva Britney Spears is later dit jaar te horen in een nieuwe musical. In Once Upon a One More Time zullen 23 liedjes van de zangers ten gehore worden gebracht.

Dit heeft de eigenaar van het James L. Nederlander Theater in Chicago laten weten aan de New York Times. De verwachting is dat het stuk op 13 november in première gaat.

Feministische kijk


Babynieuws: Danny Froger wordt vader!

Babynieuws: Danny Froger wordt vader!

Danny Froger en Ann Dominique. Foto: ANP

Foto van 'Metro'

11 MRT 2019

Babynieuws in de Froger-familie! Danny Froger en zijn lief Ann Dominique verwachten hun eerste kindje. „Een nieuwe stap in ons leven en ik weet nu al dat het de mooiste uit mijn leven zal zijn", schrijft Froger op Instagram.

Ook Dominique maakte op Instragram bekend dat ze in blijde verwachting is. „Het is tijd om ons geheim te vertellen... We zijn zwanger!", schrijft ze. „Zó enthousiast om dit kleine mensje te ontmoeten die voor de helft mij is en voor de helft de persoon van wie ik hou."


Mol Merel dacht meerdere keren 'dit gaat niet goed'

Mol Merel dacht meerdere keren 'dit gaat niet goed'

Het is bekend: Merel Westrik is de Mol van het negentiende seizoen van Wie is de Mol?. Foto: ANP / Levin den Boer.

Foto van 'Amarins de Boer'

10 MRT 2019

Merel Westrik hoeft niet langer te liegen en bedriegen. Na maanden moeten zwijgen, mocht ze haar Mol-identiteit zaterdagavond voor een uitzinnige menigte in het Amsterdamse Vondelpark bekendmaken. „Wat een bevrijding.”

„Het was geweldig”, blikt Westrik na de uitzending terug op haar Mol-avontuur in Colombia. „Ik had een unieke dubbelrol, waardoor ik het spel in al zijn facetten kon meemaken: zowel als saboteur als kandidaat.”

Kameleon


Documentaire Michael Jackson trekt 600.000 kijkers

ANP

Foto van 'Naomi Defoer'

9 MRT 2019

De documentaire Leaving Neverland, waarin twee mannen vertellen slachtoffer te zijn geweest van seksueel misbruik door Michael Jackson trok vrijdagavond 609.000 kijkers.

De documentaire was te zien op NPO3 en werd uitgezonden voor de VPRO. Om meer duiding te geven over de film en de impact ervan, werd er voor, tussen en na de documentaire een studiogesprek gehouden door tekstschrijver, presentator en journaliste Janine Abbring.

Onschuldig


Ontknoping Wie is de Mol nadert

De finale van 2015 met Rik van de Westelaken als winnaar/ANP

Foto van 'Naomi Defoer'

9 MRT 2019

Molloten in heel Nederland zitten in spanning. Nog even wachten en dan wordt zaterdagavond bekend of hun bevindingen kloppen. Is het journaliste Merel Westrik, singer-songwriter Nielson of toch actrice Sarah Chronis de saboteur?

In de bioscoop

De finale wordt live uitgezonden in het gezelschap van publiek in Amsterdam op NPO 1. Diehard fans kunnen afreizen naar een van de twaalf zalen van de Vue bioscoop om de laatste aflevering op het witte doek te bewonderen.


The Voice blijft voor drie jaar verbonden aan RTL

Dennis van Aarsen won dit jaar/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

8 MRT 2019

Er werd veel weggehaald door SBS bij RTL, maar The Voice blijft ondanks de speculaties de komende drie jaar als programma bij RTL te bewonderen, zo meldt de zender. Dit geldt zowel voor de Holland-, Kids- als Senior-editie.

Alle programma's zullen gepresenteerd worden door Martijn Krabbé, maar hij heeft door het vertrek van Wendy van Dijk iemand anders aan zijn zijde. Bij The Voice of Holland krijgt hij Chantal Janzen naast zich, Lieke van Lexmond bij The Voice Senior en Jamai bij The Voice Kids.

Fans van alle leeftijden


Musical over Tina Turner komt naar Nederland

De échte Tina Turner (l) en musicalactrice Kristina Love. /ANP

Foto van 'Elselotte Smink'

8 MRT 2019

You’re simply the best! Kan jij hits van Tina Turner, zoals The Best en Proud Mary moeiteloos meezingen?

Dan is er goed nieuws voor je. De musical over het wervelende leven van de zangeres komt in 2020 in een Nederlandse versie naar Nederland, kondigt Stage Entertainment aan.

Grote hit


Duncan de Moor na afloop van de tweede liveshow van het vijfde seizoen van The Voice of Holland.

Duncan Laurence met ballad Arcade in Tel Aviv

Duncan de Moor na afloop van de tweede liveshow van het vijfde seizoen van The Voice of Holland. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

7 MRT 2019

Met het liedje Arcade gaat singer-songwriter Duncan Laurence namens Nederland naar het Eurovisiesongfestival in Israël. De zanger presenteerde de ballad donderdagavond in het tv-programma De Wereld Draait Door. AVROTROS deelde de Nederlandse inzending aan het begin van de avond via YouTube.

The Voice of Holland

De keuze voor de 24-jarige Laurence was al sinds 21 januari bekend, maar nu dus ook het nummer waarmee hij naar Israël gaat. Hij komt uit in de tweede halve finale op 16 mei in Tel Aviv. De relatief onbekende zanger deed in 2014 mee aan de talentenjacht The Voice of Holland.


Koningin Elizabeth.

Queen Elisabeth nu ook op Instagram

Koningin Elizabeth. / EPA

Foto van 'Metro'

7 MRT 2019

Niemand minder dan de koningin van Engeland zit sinds kort op Instagram. Er bestond al een tijdje een account voor het Britse koningshuis. Met enige regelmaat waren daar berichten te lezen afkomstig van de prinsen William en Harry en Kate en Meghan.

Donderdag plaatse koningin Elizabeth echter voor het eerst zelf een berichtje. Aanleiding was het bezoek van de koningin aan het Science Museum in Londen. Daar kwam ze een brief tegen die geadresseerd was aan haar over-overgrootvader.