Showbizz

LIVE: Songfestival 2014 - de finale

Foto van 'Metro'

10 MEI 2014

Update 00:37 uur
De burgemeester van Almelo, Jon Hermans-Vloedbeld, is ontzettend trots op het resultaat van The Common Linnets. “We konden ons ook voor vanavond al geen betere ambassadeur van onze prachtige stad indenken”, aldus Hermans. “Maar we zijn nog trotser op haar dan we al waren. Ze is een mooi, eerlijk, puur mens dat Nederland, Twente en Almelo de afgelopen week in Kopenhagen heel erg trots heeft gemaakt. En haar performance vanavond was fantastisch.”

Almelo is van plan iets voor het tweetal te organiseren als zij binnenkort naar de regio komen voor een aantal concerten. “We gaan een passend moment zoeken”, belooft Hermans.

Update 00:34 uur
Conchita heeft haar nummer nog eens opgevoerd en sluit het Songfestival af met de woorden: ''Thank you! Thank you so much!''

Update 00:27 uur
Alle stemmen zijn geweest! De top-drie:

1. Oostenrijk - 290
2. NEDERLAND - 238
3. Zweden - 218

Update 00:25 uur
NEDERLAND EINDIGT OP DE TWEEDE PLEK!

Update 00:23 uur
Conchita Wurst wint het Eurovisie Songfestival voor Oostenrijk...

Update 00:20 uur
De Belgen geven Nederland geen 12 punten. Oostenrijk krijgt ze wel en stevent af op de eindzege...

Update 00:19 uur
Oostenrijk heeft gestemd en geeft Nederland punten. Nederland loop tdaardoor in...
1. Oostenrijk - 212
2. NEDERLAND - 199
3. Zweden - 170

Update 00:17 uur
Finland geeft Nederland 8 punten. De top-drie:

1. Oostenrijk - 190
2. NEDERLAND - 177
3. Zweden - 157

Update 00:14 uur
Drie op een rij: Honagrije geeft Nederland ook 12 punten! Oostenrijk kreeg er 10...

Update 00:12 uur
Estland geeft Nederland ook 12 punten! Nederland nadert Oostenrijk...
1. Oostenrijk - 161
2. NEDERLAND - 147
3. Zweden - 129

Update 00:12 uur
Nederland krijgt 12 punten van Noorwegen. De Oostenrijkse Conchita staat op een redelijk veilige eerste plek. De top-drie:

1. Oostenrijk - 157
2. NEDERLAND - 135
3. Zweden - 119

Update 00:05 uur
Duitsland geeft Nederland 12 punten. Twintig landen hebben gestemd, nog zeventien te gaan. De top-drie:

1. Oostenrijk - 123
2. NEDERLAND - 113
3. Armenie - 107

Update 00:03 uur
Nederland krijgt 10 punten van Zweden.

1. Oostenrijk - 116
2. Nederland - 99
3. Zweden - 93

Update 00:01 uur
Nederland op plek drie, IJsland geeft Nederland 12 punten!
1. Oostenrijk - 104
2. Zweden - 93
3. NEDERLAND - 89

Update 00:00 uur
Nederland krijgt 4 punten van Armenie. Top-drie nu:
1. Oostenrijk - 91
2. Zweden - 86
3. Armenie - 76
4. Nederland - 70

Update 23:59 uur
Letland geeft Nederland 12 punten! We staan nu op plek 4.

Update 23:57 uur
Nederland krijgt acht punten van Frankrijk, Oostenrijk tien. Conchita staat nu op de eerste plek!

Update 23:56 uur
Na de stemmen van Malta (11 landen hebben nu gestemd) is de top-drie als volgt:

1. Zweden - 67
2. Hongarije - 64
3. Oostenrijk - 63

Nederland lijkt de aansluiting met de top een beetje te verliezen.

Update 23:54 uur
Tim Douwsma heeft de stemmen van Nederland bekend gemaakt. Acht punten naar Zweden, tien punten naar Noorwegen en twaalf punten naar Oostenrijk.

Update 23:52 uur
Nederland krijgt drie punten van de Roemenen. De top-drie ziet er nu als volgt uit:

1. Hongarije - 54
2. Zweden - 50
3. Oostenrijk - 36

Update 23:50 uur
Nederland staat in de top-drie na de punten van San Marino.
1. Hongarije - 29
2. Zweden - 23
3. NEDERLAND - 22

Update 23:49 uur
Polen geeft Nederland 12 punten! Van Albanie geeft geen punten aan Nederland.
1. Hongarije - 22
2. Rusland - 20
3. Oekraine - 20

Update 23:47 uur
Nederland krijgt 8 punten van Griekenland. Oostenrijk 12.
1. Rusland - 22
2. Oekraine - 20
3. Hongarije - 14

Update 23:45 uur
Azerbeidzjan stemt als eerste. Nederland krijgt geen punten van het land. Na de stemmen van Azerbeidzjan ziet de top-drie er als volgt uit:
1. Rusland - 12
2. Oekraine - 10
3. Hongarije - 8

Update 23:43 uur
De uitslag staat op het punt van beginnen...

Update 23:40 uurHet is wachten op de uitslag. Emmelie de Forest staat op dit moment op het podium. Alle artiesten van vanavond staan ook op het podium.

Update 23:35 uur
Daniël Dekker is er van overtuigd dat Ilse en Waylon in de top-drie gaan eindigen vanavond. "Ik ben met ze meegelopen tot aan het podium en zag heel duidelijk dat ze zich er allebei vol van bewust waren dat het er nu echt op aankomt. Waylon zei: deze keer voelt het toch echt anders dan tijdens al die eerdere repetities en de voorronde."

Ilse en Waylon stonden voor de finale van het liedjesfestijn al negen keer met hun nummer Calm After The Storm op het podium in de B&W Hallerne in de Deense hoofdstad en elke keer presteert het duo even goed, vindt Radio 2-presentator Dekker. "Ze zijn heel constant. Je hoeft je er bij die twee nooit zorgen over te maken of het wel goed gaat. Ik meen wel wat extra spanning op hun gezichten te hebben gezien. Maar dat kan ook komen door mijn eigen zenuwen."

Na het optreden van The Common Linnets begint de spanning pas echt op te lopen voor de radio-dj. Met een Hollands vlaggetje in de ene en een biertje in de andere hand kan hij niets anders doen dan wachten tot de kijkers uit alle 37 deelnemende landen hun stemmen hebben doorgegeven en de uitslag bekend is. Hij geeft Nederland op basis van de prestaties van Ilse en Waylon zaterdagavond kans op een plek bij de eerste drie. "Welke plek, dat moeten we afwachten."

Update 23:31 uur
Bekijk hieronder het optreden van The Common Linnets nog eens!

Update 23:30 uur
Zangeres Marga Bult is van mening dat The Common Linnets en het nummer Calm After The Storm de afgelopen weken enorm zijn gegroeid. Dat zei zij zaterdagavond op Radio 1.

Bult, die in 1987 Nederland vertegenwoordigde op het liedjesevenement, was eerst wat sceptisch over de kansen voor Nederland. “Ik vond het altijd al een mooie compositie”, stelde zij zaterdag tijdens de finale. “Maar voor het Songfestival zou het misschien niet genoeg op kunnen vallen. Dat oordeel was vooral gebaseerd op hun eerste optreden bij De Wereld Draait Door.”

Maar daarna hebben Waylon en Ilse DeLange heel veel gedaan aan de performance om het liedje heen, stelt Bult. “Ze hebben het nummer visueel zoveel meer meegegeven. Het was een geweldige zet om tegenover elkaar te gaan staan en zo het intieme van het nummer te beklemtonen. Dat heeft het naar een veel hoger plan getild.”

Update 23:26 uurDe lijnen zijn gesloten!
Update 23:24 uur

De lijnen zijn bijna gesloten...

Update 23:16 uur
The Common Linnets kregen zaterdagavond een staande ovatie voor hun optreden tijdens het Eurovisie Songfestival. Waylon en Ilse DeLange zongen samen als 24e act het nummer Calm after the Storm.

Ilse en Waylon zongen het nummer zeer ontspannen, al zat er aan het begin van het nummer een vals nootje bij. Niet alleen in de zaal leidde het optreden tot een tsunami aan positieve reacties. Uit alle delen van de wereld kwamen enthousiaste commentaren los.

Zelfs de kritische BBC-commentator was zeer te spreken over het optreden van de Nederlanders. “The June Carter and Johnny Cash of Eurovision” Ook Ricky Gervais stak zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken. “The Netherlands is probably not quite Eurovision enough to win”, meldde hij op Twitter. “That is a good thing obviously.”

Bij Nederlandse Twitteraars waren The Common Linnets veruit het meest besproken onderwerp. “Kippenvel tot op mijn scrotum: trots op ons kleine nuchtere kikkerlandje”, vatte cabaretier Jochem Myjer samen. "Als dat geen winnen wordt", oordeelde Songfestivalfan Martin Koolhoven tevreden.

Update 23:12 uur
De verzamelde internationale pers bekeek zaterdagavond in het perscentrum van het Eurovisie Songfestival in Kopenhagen ademloos het optreden van The Common Linnets.

Waar tijdens veel andere, swingendere acts tientallen verslaggevers stonden te zingen en dansen, werd Calm After The Storm vooral aandachtig luisterend gevolgd.

De Nederlandse delegatie met onder anderen medewerkers van AVROTROS sloeg vol spanning de prestaties van de Nederlandse inzending gade. Na afloop van het optreden was de opluchting duidelijk van hun gezichten te lezen.

Update 23:08 uur
Bekijk hieronder een overzichtje van Tweets uit binnen en buitenland over het optreden van Ilse en Waylon.

Update 23:04 uur
Er kan worden gestemd!

Update 22:59 uur
Het optreden van Conchita Wurst was zaterdagavond vlak voor het optreden van The Common Linnets nog de winnaar bij de bookmakers.

Zweden, die tot vlak voor het begin van de finale nog op 1 stond, zakte na het optreden naar de tweede plaats. The Common Linnets staan standvastig op de derde plaats in het lijstje.

Alle nummers zijn inmiddels geweest!

Update 22:51 uur
Op het optreden van The Common Linnets is niets aan te merken. Dus nu is het duimen en afwachten geblazen! Nog twee nummers te gaan. San Marino en het Verenigd Koninkrijk verschijnen nog op het podium, daarna kan het stemmen beginnen.

Update 22:46 uur
De Denen gaan los op het nummer van Basim, maar wij zitten te wachten op het optreden dat nu op het punt van beginnen staat. Come on Linnets!

Update 22:43 uur
Na Running en Coming Home komt het optreden van Ilse en Waylon wel heel dichtbij. Na het Bruno Mars-achtige Cliche Love Song van Basim, is het de beurt aan Nederland.

Update 22:39 uur
De laatste zes nummers. Het optreden van The Common Linnets komt dichterbij!

 • 21. Hongarije - Kállay-Saunders Running
 • 22. Malta - Firelight Coming Home
 • 23. Denemarken - Basim Cliche Love Song
 • 24. Nederland - The Common Linnets Calm After The Storm
 • 25. San Marino - Valentina Monetta Maybe (Forse)
 • 26. Verenigd Koninkrijk - Molly Smitten-Downes Children Of The Universe

Update 22:37 uur
Sebalter komt namens Zwitserland met een aardig nummer. Hunter of stars staat bij de bookies echter vrij laag genoteerd: 19e.

Update 22:38 uur
Tim Douwsma heeft via Twitter laten weten er helemaal klaar voor te zijn om de Nederlandse punten aan Europa kenbaar te gaan maken.

Update 22:31 uur
De Spaanse Ruth Lorenzo komt met behoorlijk veel vocaal geweld. Bij de bookmakers staat Spanje op een 12e plek.

Update 22:28 uur
De Finse band Softengine hoopt met het nummer Something Better in de top-tien te gaan eindigen. Of dat gaat lukken moeten we gaan afwachten!

Update 22:27 uur
Afgaande op Twitter is Conchita Wurst, de vrouw met de baard,vooralsnog de favoriet het Eurovisie Songfestival te winnen. Haar optreden oogstte een reeks aan positieve berichten.

“Wurst kan zingen! Tof. Het is een beetje een James Bond-liedje. Top act, kan best wel eens winnen”, aldus Jan Kooijman. “Nou, die wint”, vindt ook regisseur Martin Koolhoven. “Dit was de eerste keer kippenvel”, bekent RTL-anchorman Jan de Hoop. “Als wij niet winnen, dan maar Oostenrijk.” Ook regisseur Michiel van Erp noemt Conchita "de gedroomde winnares".

De opmerkelijke Conchita - een travestiet met een baard - staat ook hoog in de lijstjes van de bookmakers in Kopenhagen. Haar deelname, waarmee Oostenrijk een statement wil maken tegen discriminatie en haat, leverde flink wat opschudding onder sommige landen uit het voormalige oostblok.

Update 22:24 uur
De Sloveense Tinkara Kovac heeft haar nummer Round and Round erop zitten. Naast zingen bespeelde Kovac ook een dwarsfluit.

We gaan ons nu opmaken voor de Finse inzending!

Update 22:19 uur
Bij de eerste noten van de Italiaanse Emma leek het geluid niet helemaal te werken. Het nummer van de Italiaanse staat overigens ook niet erg hoog bij de bookmakers.

Update 22:17 uur
De volgende vijf nummers:

 • 16. Italië - Emma Marrone La Mia Città
 • 17. Slovenië - Tinkara Kovač Spet/Round And Round
 • 18. Finland - Softengine Something Better
 • 19. Spanje - Ruth Lorenzo Dancing In The Rain
 • 20. Zwitserland - Sebalter Hunter of Stars

Update 22:12 uur
De Fransen zullen met Moustache waarschijnlijk geen hoge ogen gaan gooien. Het is nu de beurt aan de Russische tweelingzussen met het nummer Shine. Ook van hen wordt geen hoge notering verwacht vanavond. De twee zusjes waren in de juniorversie van het Songfesitval overigens wel al eens succesvol!

Update 22:08 uur
Nielsen brengt haar nummer fantastisch en blijft dus de grote favoriet om deze editie van het Songfestival te winnen.

Update 22:04 uur
Een van de andere grote favorieten is aan de beurt: de Zweedse Sanna Nielsen met haar nummer Undo. Bij de bookies is Nielsen de favoriet.

Update 22:02 uur
Journalisten moeten normaal gesproken objectief zijn, maar veel verslaggevers laten die beroepsregel tijdens het Eurovisie Songfestival varen. In het perscentrum in de B&W Hallerne in Kopenhagen is het zaterdagavond tijdens de finale van het liedjesfestijn dan ook net zo'n gekkenhuis als in de zaal.

De honderden journalisten die vanuit het perscentrum verslag doen van de ontknoping van het Songfestival supporten uitbundig hun eigen inzending. Tafels, stoelen en muren zijn behangen met vlaggen en andere vrolijke uitingen van nationalisme.

Bij elke act drommen de reporters van het betreffende land samen voor de grote schermen die in het centrum hangen om enthousiasme mee te zingen en hun artiest naar een overwinning te juichen. Er wordt na elk optreden hartstochtelijk geapplaudisseerd en met vlaggen gezwaaid.

Update 22:00 uur
De Duitse Alaiza heeft haar nummer Is It Right laten horen. De Duitse nam volgens Jan Smit veel risico en vloog af en toe uit de bocht. Bij de bookmakers is Duitsland verre van favoriet. Onze oosterburen staan op een 22e plek in de quoteringen.

Update 21:57 uur
Met Conchita Wurst zien we een van de eerste grote favorieten voor de zege op het podium. De Oostenrijker/Oostenrijkse brengt zijn/haar nummer Rise Like A Phoenix opnieuw fantastisch!

Update 21:53 uur
De volgende vijf:

 • 11. Oostenrijk - Conchita Wurst Rise Like A Phoenix
 • 12. Duitsland - Elaiza Is It Right
 • 13. Zweden - Sanna Nielsen Undo
 • 14. Frankrijk - Twin Twin Moustache
 • 15. Rusland - Tolmachevy Sisters Shine

Update 21:52 uur
En zijn er mensen die de oproep van Waylon om je hoed op te zetten tijdens het bekijken van het Songfestival beantwoorden? Ja zeker wel!

Update 21:50 uur
Als tiende is Griekenland aan de beurt met het nummer Rise Up. De Grieken staan op een negende plek bij de bookmakers.

Update 21:47 uur
Na het optreden van Montenegro zijn de Poolse dames aan de beurt met het nummer Slavic Girls. Toepasselijke uitspraken:
''Ik heb hele grote bloempolen''
''Als er boobmakers zouden zijn, dan zouden de Polen stijf bovenaan staan.

Update 21:41 uur
Aram lijkt in zijn nummer wel wat steken te laten vallen. Niet alles leek even zuiver gezongen te zijn. We maken ons nu op voor het nummer Moj Svijet van Montenegro. De vertaling van de titel van het nummer is 'mijn liefde'.

Update 21:37 uur
Na de Roemenen is het de beurt aan Aram Mp3 met het nummer Not Alone. De Armenier is een grote concurrent van The Common Linnets. Bij de bookies staat Aram op een vierde plek!

Update 21:34 uur
De volgende vijf optredens:

 • 6. Roemenië - Paula and Ovi Miracle
 • 7. Armenië - Aram Mp3 Not Alone
 • 8. Montenegro - Sergej Ćetković Moj Svijet
 • 9. Polen - Donatan & Cleo My Słowianie (Slavic Girls)
 • 10. Griekenland - Freaky Fortune ft. Riskykidd Rise Up

Update 21:33 uur
Over het optreden van Carl Espen zijn de meningen op Twitter verdeeld. Er zijn mensen die het werkelijk niks aan vinden, maar ook mensen die de Noor hoog zien eindigen!

Update 21:29 uur
Over de act van Pollapönk werd via Twitter nogal wat commentaar geleverd in de halve finale, vanwege de Teletubbie-De band staat echter wel gewoon in de finale! Het nummer gaat over het feit dat het hebben van vooroordelen niet goed is!

We maken ons nu op voor de Noor Carl Espen.

Update 21:26 uur
Het nummer van Azerbeidzjan , Start a fire, gaat over vriendelijk zijn tegen anderen, over de mensheid en respect hebben voor elkaar. Dilara Kazimova levert een fantastisch mooie ballade.

Update 21:21 uur
Het nummer van TEO, Cheesecake, staat niet erg hoog in de quoteringen. Toch is er op het optreden van TEO niet veel aan te merken.

Update 21:18 uur
De knappe Maria Yaremchuk heeft het spits afgebeten. In de quoteringen staat Yaremchuk dus op een vijfde plek.

Update 21:12 uur
Voor de finale is begonnen hebben Waylon en Ilse DeLange al twee prijzen in de wacht gesleept. Het nummer Calm after the Storm werd zaterdagavond bekroond door de aanwezige journalisten met een zogenoemde Marcel Bezencon Award.

Deze prijzen worden sinds 2002 jaarlijks uitgereikt door de aanwezige pers en is vernoemd naar de man die in de jaren vijftig het Eurovisie Songfestival heeft bedacht. De prijzen die Nederland won waren voor beste lied en beste podiumact. De prijs voor beste componist ging helaas aan Nederland voorbij.

Update 21:10 uur
Jan Smit en Cornald Maas laten via Twitter zien hoe zij er bij zitten. Op Nederland 1 doen deze twee verslag van de finale.

De landen zijn inmiddels allemaal voorgesteld, dus we kunnen bijna gaan beginnen!

Update 21:07 uur
De landen worden nu voorgesteld...

Update 21:02 uur
Van de eerste vijf nummers die we zo te horen krijgen is vooral het eerste nummer er eentje om rekening mee te houden. Het nummer Tick-Tock staat bij Unibet op een vijfde plek. Zie hieronder achter haakjes de quoteringen van de eerste vijf landen.

 • 1. Oekraïne - Maria Yaremchuk Tick-Tock (5e)
 • 2. Wit-Rusland - TEO Cheesecake (25e)
 • 3. Azerbeidzjan - Dilara Kazimova Start A Fire (15e)
 • 4. IJsland - Pollapönk No Prejudice (23e)
 • 5. Noorwegen Carl Espen Silent Storm (13e)

Update 21:00 uur
Daar gaan we dan! In Kopenhagen is de finale van het Songfestival van start gegaan!

Update 20:55 uur'Op weg naar het Songfestival' is afgelopen. We kunnen ons gaan opmaken voor de grote finale! Ilse en Waylon zijn pas als 24e van de 26 aan de beurt. Dat zal dus nog even duren. Daarvoor valt er echter ook al genoeg te genieten!

Update 20:35 uur
Sanna Nielsen, favoriet bij de bookmakers, noemt Calm After the Storm haar favoriete inzending. Verder geeft ze aan zich ''gevleid'' te voelen dat ze als favoriet wordt gezien.

De Noor Carl Espen noemt Calm After the Storm ook zijn favoriet. Het nummer van de Noor is dan weer de favoriete inzending van Ilse en Waylon.

Update 20:32 uur
In 'Op weg naar het Songfestival' geven Ilse en Waylon toe dat ze het bij de halve finale toch wel een beetje benauwd kregen toen Nederland na acht landen nog niet was genoemd. "Dan maak je je toch lichtelijk zorgen," geeft Waylon toe.

Update 20:27 uur
Ook minister-president Mark Rutte leeft mee met The Common Linnets. Via Twitter wenst hij Ilse en Waylon succes toe: Ontzettend veel succes @CommonLinnets! Op naar een historische uitslag! #ESF14.

Update 20:22 uur
Nederland zal vanavond als tiende de punten uitdelen. Tim Douwsma zal namens ons land bekend maken wie volgens ons het Songfestival moet winnen. Azerbeidzjan is als eerste aan de beurt.

De punten die bekend worden gemaakt bepalen voor 50% de eindstand. De andere helft van de punten is vrijdag na de repetitie al bepaald door de vakjury's.

Update 20:12 uur
Mensen die niet kunnen wachten tot het zanggeweld in Kopenhagen losbarst, kunnen om 20.25 uur al een klein voorproefje krijgen, Op Nederland 1 kan worden gekeken naar de voorbereidingen van The Common Linnets in het programma 'Op weg naar het Songfestival'.

Update 20:05 uur
Ook bekend Nederland zit klaar voor wat misschien wel een historische avond gaat worden. Hoe gaan The Common Linnets het vanavond doen en hoe wordt dat gewaardeerd door de andere landen in Europa?

Update 20:00 uur
Nog een uurtje en dan gaat de finale van het Songfestival van start!

Update 19:58 uur
De Oostenrijkse Songfestivaldeelnemer Conchita Wurst geniet een enorme populariteit en dat is ook in Kopenhagen duidelijk zichtbaar. Fans van de opzienbarende 'vrouw met baard' die zaterdagavond een van de topfavorieten is in de finale van het liedjesfestijn, laten hun steun duidelijk blijken.

Er duiken overal supporters van de Oostenrijkse travestiet op, getooid met gehaakte voorbind-baarden in de nationale kleuren en snorren op stokjes (foto rechts).

Update 19.40 uur: De Engelse krant The Guardian is lovend over Calm After The Storm. De krant tipt Sanna Nielsen van Zweden als favoriet, maar noemt ook Ilse DeLange en Waylon bij de opmerkelijke uitschieters.

Over Calm After The Storm oordeelt Stuart Heritage van The Guardian: "Als de stemmers bij het songfestival uitsluitend luisteraars zouden zijn van Radio 2, dan zou dit liedje boven alle andere uitstijgen. Het is een beetje folk, een beetje country, een klein beetje Fleetwood Mac en een beetje ribstof. Het is totaal anders dan de rest in de competitie van dit jaar en echt erg goed. Maar wie ben ik, ik ben al oud.''

Update 19.37 uur: De fans van Ilse DeLange zijn heel Kopenhagen door gegaan om stemmen te ronselen voor The Common Linnets. Op de Twitterpagina van de Ilse DeLange Fanclub plaatsen de fans foto's van hun jacht naar stemmen. Zo wisten ze in de Deense hoofdstad taxichauffeurs, mannen op segway's, kinderen en fietstaxibestuurders over te halen hun steun uit te spreken voor Calm After The Storm van het Nederlandse duo.

Update 18.19 uur: Commentator Jan Smit is er niet van overtuigd dat Ilse DeLange en Waylon winnen. Hij gokt op een vijfde of zesde plaats voor The Common Linnets. Dat zei hij tegen het AD.

Update 18.00 uur: Waylon roept via Twitter fans op om een hoed op te zetten tijdens de finale van het Songfestival.

Update 16.00 uur: Enkele uren voordat de grote finale van het Eurovisiesongfestival losbarst, is het in het centrum van Kopenhagen zaterdagmiddag een drukte van belang. Op een aantal centrale pleinen in de Deense hoofdstad drommen fans uit tientallen landen samen om alvast in de stemming te komen voor de ontknoping van het liedjesfestijn.

Op de pleinen worden de hele dag door optredens georganiseerd, doen de bierstandjes goede zaken en vindt de Songfestival-merchandise gretig aftrek. Op grote schermen worden beelden van de halve finales getoond en vanaf 21.00 uur wordt de show live uitgezonden.

Op het Radhuspladsen staan groepjes fans met vlaggen te zwaaien en elkaar te fotograferen voor het enorme Songfestivalbord dat al een week aftelt tot de finale. Zes vriendinnen uit Finland, die al 5 jaar lang samen naar het Songfestival gaan, staan bont uitgedost op het plein. Met Finse vlaggetjes en blauw-witte kleding supporten ze de rest van de dag en avond hun land, hoewel ze geen hoge eindnotering verwachten voor de Finse inzending. "We zijn al bij dat we de finale hebben gehaald."

Ook Nederland geven ze weinig kans op een overwinning. "Volgend jaar gaan we naar Oostenrijk. Rise Like a Phoenix van Conchita Wurst is de ultieme Songfestivalhit." De Oostenrijkse travestiet is ook op de pleinen duidelijk topfavoriet. Elke keer dat haar optreden op de schermen voorbij komt, stijgt uit het publiek een enorm gejuich en geklap op.

Vijf Nederlandse vrienden staan uitgedost met zilveren hoedjes en glitterboa's op het naastgelegen Fan Square. Ze vinden het nog een beetje tam in de stad. "Vorig jaar in Malmö waren er 's middags al veel meer verklede en feestende mensen in de stad. De Zweden zijn wat meer outgoing." Vanavond zitten ze met klamme handen van de spanning voor de buis in hun appartement. "Met alleen onze hoeden en boa's", grapt een van de mannen. "En als we dan in de top-5 eindigen, trekken we onze kleding weer aan en gaan we de straat op", vult zijn vriend aan.

Vrijdagavond waren ze in de B&W Hallerne bij de repetities. "Het nummer van The Common Linnets doet het op tv beter dan in de zaal", constateren ze. "Vooral hoe het in beeld wordt gebracht, maakt dat het binnenkomt." Ze houden geen rekening met een overwinning voor Ilse en Waylon. "Maar een betere score dan Anouk vorig jaar zit er wel in."

Even verderop op het voor de gelegenheid omgedoopte Pride Square staan twee Britse vrienden uitbundig te zwaaien met een Engelse vlag. Zaterdag kijken ze in de B&W Hallerne waar ze ook hun Griekse vlag tevoorschijn toveren. "We steunen Engeland, maar het liedje van Griekenland vinden we het beste." De jongens hopen dat Nederland in de finale hoog eindigt, 'omdat de fans zo leuk zijn'. "Vorig jaar zaten we in Malmö in een bar te kijken met Nederlandse fans en die werden met elke plek die Anouk steeg, gekker. Wat een fantastische fans hebben jullie."

Ze durven zich niet te wagen aan een voorspelling over de einduitslag. "We hopen op een heel spannende finale. Voor het echte Songfestivalgevoel."

Het kan een mooie avond worden in de Nederlandse songfestivalgeschiedenis. 'Calm after the storm' behoort ineens tot de favorieten.

Het is D-Day voor Ilse DeLange en Waylon. In Kopenhagen nemen The Common Linnets het voor Nederland vanavond op tegen 25 andere landen in de finale van het Eurovisiesongfestival.

Uit de halve finales van het Songfestival zijn 20 landen doorgestroomd naar de finale. Denemarken is als winnaar van vorig jaar automatisch gekwalificeerd. De overige vijf deelnemers zijn de 'permanente leden' van het songfestival: Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Italië en Spanje. Deze landen zijn elk jaar verzekerd van een plek in de finale, omdat zij het meeste geld betalen aan het festival.

DeLange en Waylon komen laat op de avond in actie. The Common Linnets zijn als 24ste aan de beurt. Volgens de laatste peilingen eindigt Nederland in de top 3. Op dit moment maakt Zweden de meeste kans om te winnen.

De finale van het liedjesfestijn is rechtstreeks te zien vanaf 21.00 uur op Nederland 1 en Metro doet hier live updates van alle bijzondere gebeurtenissen.


Tessa Sunniva als volwassen vrouw terug in het land

Tessa Sunniva als volwassen vrouw terug in het land

Tessa Sunniva met links Anouk Maas en rechts Willemijn Verkaik.

Foto van 'Erik Jonk'

GISTEREN

Musicalactrice Tessa Sunniva van Tol is terug en hoe. Nu staat ze in concertshow The Best of Broadway, na de zomer is zij de grote ster in de musical Anastasia in Scheveningen.

Als ze Metro ontvangt op repetitieplek Studio’s Aalsmeer, heeft ze net gehoord dat de grote naam van de show Pia Douwes wegens fysieke problemen de cast moet verlaten. Heel nerveus worden Tessa Sunniva van Tol (27) en haar collega’s Willemijn Verkaik, Freek Bartels en Stanley Burleson er niet van. Anouk Maas is als vervangster ‘als een gek’ aan het repeteren. „Het is omschakelen, maar dat komt met Anouk wel goed”, zegt de musicalactrice en zangeres vol vertrouwen. Zelf nam ze overigens de plek al in van de te drukke Celinde Schoenmaker. „We zijn hartstikke blij dat de The Best of Broadway kan doorgaan.”

Blauwe plekken


Glee binnenkort in zijn geheel op Netflx

Glee-cast/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

21 MEI 2019

Goed nieuws voor alle fans van Glee. De serie komt namelijk in zijn geheel op Netflix te staan, meldt Streamwijzer. De exacte datum dat de show in Nederland beschikbaar wordt, is nog niet bekend.

30 juni?

Wel is bekend dat over ruim een maand op de Franse Netflix Glee verwelkomd wordt. Het is goed mogelijk dat die datum (30 juni) ook voor Nederland gaat gelden.


video icon
04:18
Foto van 'Metro'

21 MEI 2019

Dit zijn de deelnemers van Love Island!

Vanaf maandag 27 mei gaan deze tien Nederlandse en Vlaamse singles op zoek naar ware liefde. De Islanders brengen zes weken door in een luxueuze villa op een mooie locatie. Benieuwd naar de kandidaten? Metro stelt ze aan je voor.

De zoektocht naar ware liefde verloopt niet altijd even soepel. De singles moeten namelijk niet alleen de harten van hun mogelijke partner veroveren maar ook die van de kijkers. Zij bepalen namelijk welke deelnemers in de show blijven, maar ook welk stel ze willen kronen tot het sterkste koppel van het eiland. Dit zijn de 'Islanders': van links naar rechts:

Martin (22, Londen)
De 22-jarige Martin is professioneel bokser en model. Martin heeft één grote droom en dat is om wereldkampioen boksen te worden. Hoezeer hij zijn tegenstanders in de ring ook verrot slaat, niets of niemand kan hem boos maken. Ondanks dat hij genoeg aandacht krijgt van vrouwen, is Martin nog steeds single en naar eigen zeggen komt dat omdat hij de ware nog niet heeft ontmoet.

Stenn (19, Antwerpen)
De 19-jarige Stenn is nu ongeveer een jaar single. Zijn langste relatie duurde een jaar. Hij valt steeds op brunettes, maar ziet zichzelf eigenlijk later met een blonde vrouw met blauwe ogen. Hij wil namelijk dat zijn kinderen op hem lijken. Zijn toekomstige vriendin moet een klein beetje kleiner zijn dan hij is en mag tattoo's hebben. Hij houdt niet van nep lippen en een grote kont.

Noah (22, Amsterdam)
De 22-jarige single en vlotte babbelaar Noah windt met zijn small talk de vrouwen om zijn vinger. Noah wil graag de man zijn in een relatie. Maar, hij heeft ook een vrouwelijke kant. Zo vindt hij het niet erg om uren te kletsen met een rood wijntje erbij. Op Love Island hoopt Noah de liefde van zijn leven tegen te komen. Hij zoekt een vrouw met een warm gezicht, een zandloper figuur én ze moet van rode wijn houden.

Matthy (26, Oisterwijk)
Met zijn 1 meter 92 is de 26-jarige Matthy, die ook wel bekend staat als DJ JeMatthy, misschien een grote jongen, maar hij heeft ook een gevoelige kant. Al uit hij deze niet graag. Matthy is nu ruim een half jaar vrijgezel en dat is volgens hem genieten voor gevorderden geweest. Hij is daar nu wel klaar mee en kan niet wachten op de ware liefde. Ze moet wel openstaan voor het dorpsleven, want Matthy is niet van plan om zijn woonplaats Oisterwijk te verlaten. Een voordeel: een huis heeft hij al, dus ze kan zo bij hem intrekken.

Jarne (24, Sint-Truiden)
De 24-jarige app-verkoper Jarne is blij als de wekker ’s ochtends gaat en hij aan de dag kan beginnen. Hij profiteert van het leven en is uiteraard op zoek naar de liefde. Het is de eerste zomer dat hij vrijgezel is. Zijn ideale vrouw is een natuurlijke schone: knap, groot, slank en met lang haar. Qua karakter zoekt hij een fatsoenlijke vrouw die uitdagend, intimiderend, klassevol, zelfzeker en intelligent is. Ze moet iets te vertellen hebben.

Lotte (22, Amstelveen)
Deze 22-jarige voormalig prof-tennisster is naarstig op zoek naar de ware. Door het vele sporten heeft ze geen tijd gehad om een leuke vent aan de haak te slaan. Ze zoekt een man met een strak lijf en een stralende glimlach, maar ze mogen vooral niet arrogant en egocentrisch zijn. Lotte noemt zichzelf een grote flirt en kan niet wachten om dit in te zetten op Love Island.

Kaat (25, Antwerpen)
De 25-jarige studente communicatie Kaat draagt het hart op de tong. Kaat is het hard-to-get-type. Mannen moeten haar versieren en niet andersom. Ze vindt zichzelf ongeduldig en zoekt een man die haar hierin wat kan temperen. Veel eisen heeft ze niet, behalve dan dat een man humor moet hebben, en hij moet ook echt wel een goeie babbel hebben, anders raakt Kaat snel verveeld.

Aleksandra (24, Sint-Niklaas)
Aleksandra is momenteel twee jaar single. En naar eigen zeggen is ze zwaar op zoek naar de liefde, ook al weet ze dat zoeken naar de liefde eigenlijk fout is. Hij moet wel met haar moeder overweg kunnen, want zij is bijzonder belangrijk voor deze 24-jarige schone met Pools-Italiaanse roots. Ze mag graag flirten in de nabijheid van mannen en is goed in snelle praatjes. Verder wil ze graag een grote man, maar eindigt ze altijd met een kleine. Haar droomman moet wel een baan hebben, zodat ze samen een mooi inkomen hebben en een toekomst kunnen opbouwen.

Chey (24, Amsterdam)
Professioneel model Chey reist voor haar werk de hele wereld over. Als vrijgezel is ze toch wel ongelukkig. Haar liefdesleven? Dat omschrijft ze zelf als ‘alleen’. Ze is nogal kieskeurig en daar wil ze van afstappen. Ze heeft natuurlijk wel zo haar voorkeuren: hij moet sportief zijn, maar té opgepompt daar houdt ze niet van. Het zou ook fijn zijn als hij van appen en facetimen houdt, want Chey is door haar werk niet vaak thuis op de bank te vinden. Ze knapt af op lelijke tanden en mannen met weinig inhoud.

Sebastiana (23, Aartselaar)
Deze 23-jarige - naar eigen zeggen - extreme betweter heeft altijd gelijk, ook als dat niet zo is is. Ze is klaar met de bad boys waar ze tot nu toe altijd op viel. Hij moet wel macho zijn, maar absoluut geen ja-knikker. Ze wil wel dat een man die haar op haar plaats kan zetten. Verder heeft ze geen behoefte aan een spierbundel die gaat feesten en vijf andere meisjes heeft.


'Woning en auto rapper Lexxxus in Diemen beschoten'

Rapper Lexxxus (links). Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

21 MEI 2019

In Diemen is in de vroege ochtend geschoten op een woning en een auto. Niemand raakte gewond. Volgens AT5 gaat het om het huis van rapper Lexxxus. Hij liet de lokale zender weten dat hij wakker werd van de knallen, door het raam keek en een man zag schieten.

De politie kan uit privacyoverwegingen niet bevestigen dat het om de woning van de rapper gaat. Volgens een woordvoerster werden de schoten even voor 05.00 uur gelost aan de Steenen Kamer. Getuigen hebben twee in het zwart geklede personen gezien die te voet zijn gevlucht, aldus de zegsvrouw.


Onderzoek: 10,7 miljoen man skipt werk na GoT-finale

ANP

Foto van 'Daisy Heyer'

19 MEI 2019

Met de allerlaatste aflevering van Game of Thrones op de agenda, breekt voor veel trouwe kijkers een tijd van rouw aan. En volgens Amerikaans onderzoek kan die rouwperiode iets langer duren dan alleen de avond van de uitzending van de állerlaatste aflevering.

Een nieuwe peiling dat door het Workforce Institute van Kronos is uitgevoerd, voorspelt dat in Amerika maar liefst 10,7 miljoen Amerikanen de ochtend na de GoT-finale het werk zullen overslaan. Volgens het onderzoek zullen de meeste kijkers zich ziek melden of last minute een vakantiedag opnemen. 

Wel werken, niet veel beter


Mental Theo maakt hardstyle mix van Duncans Arcade

Duncan Laurence op het podium nadat hij het Eurovisie Songfestival heeft gewonnen. De zanger stond in de finale met zijn lied Arcade. / ANP

Foto van 'Daisy Heyer'

19 MEI 2019

We begrijpen dat je wellicht een klein beetje moe wordt van al het nieuws rondom Duncan Laurence, maar we gooien er toch nog eentje in. Als een nummer 'hot' is, dan staat dat natuurlijk bijna garant voor een vette remix van de track. En voor Duncan komt die mix wellicht uit onverwachtse hoek.

Voor de songfestivalwinnaar blijkt namelijk dat niemand minder dan Mental Theo zich aan 'zijn' Arcade gewaagd heeft. Niet het rustige melodietje dat we normaal kennen, maar een keiharde hardstyle-mix van het nummer gaat zondag het internet over. Of het net zo'n monsterhit gaat worden als het origineel? Wij betwijfelen het. Maar origineel is deze versie in ieder geval wel. Wellicht dat we hem dit festivalseizoen nog wel een aantal keer terug gaan horen?!


Rodanya geeft toe: ik had seks met Danicio

Rodanya en Morgan uit Temptation Island. / RTL Nieuws

Foto van 'Daisy Heyer'

19 MEI 2019

Temptation Island is eigenlijk al zo goed als voorbij, maar nu pas komen de sappige details naar boven waar we eigenlijk het hele seizoen op gewacht hebben. Zo’n beetje de grootste roddels gaan op dit moment over Rodanya, die samen met haar vriend Morgan meedeed aan Temptation Island en tijdens de allerlaatste nacht op het eiland toch echt de fout in leek te gaan met vrijgezel Danicio. En daar geeft Rodanya nu zelf meer duidelijkheid over bij Goedele On Top.

Bij het Belgische programma waarbij Goedele Liekens iedere week met een deelnemer van Temptation Island praat, was Rodanya deze week te gast. En Goedele blijkt niet van plan haar te sparen. Ze vraagt dan ook direct wat er de laatste nacht op het eiland met Danicio gebeurd is, waarop Rodanya vertelt dat er inderdaad wel gekust is. „Ik heb meerdere malen gezegd dat ik zou doen wat goed voelde en dat heb ik daar ook gedaan", verklaart ze over die avond.

„Echt kussen of zoenen kan ik het niet noemen”, vervolgt ze.  „Ze maken het mooier dan het is, maar dat doen ze met alles. Maar er is wel een kusje gegeven. Ja, zeker.” Met zoenen vindt Rodanya dat het zou gaan om tongzoenen, wat die avond volgens haar niet gebeurd is.


Jaspers stopt maand na ophef bij For Farmers

Yvon Jaspers/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

17 MEI 2019

Presentatrice Yvon Jaspers van Boer zoekt Vrouw stopt met haar promotiewerk bij het grootste veevoederbedrijf van Europa, ForFarmers. Het besluit zou niks te maken hebben met de recente commotie over haar nevenfunctie.

Op de website van het bedrijf staat: „Yvon Jaspers heeft ons laten weten zich voorlopig alleen te zullen richten op haar tv-programma’s en daarom geen nieuwe activiteiten met ons op te zetten."

Niets te verwijten


14 miljoen dollar staat er op zijn hoofd! Een leger meedogenloze huurmoordenaars jaagt op een misdaadlegende, die slechts een uurtje voorsprong op hen heeft. John Wick 3 We hebben het hier over de legendarische John Wick (Keanu Reeves). In deel 3 van deze sequel – vanaf donderdag 16 mei in de bioscoop – is Wick tot excommunicado verklaard. Dit omdat hij een lid van het internationale moordenaarsgilde The High Table op neutrale grond heeft koud gemaakt. Dat had hij beter niet kunnen doen…video icon
02:30

In samenwerking met Independent Films

16 MEI 2019

Leger huurmoordenaars jaagt op misdaadlegende

14 miljoen dollar staat er op zijn hoofd! Een leger meedogenloze huurmoordenaars jaagt op een misdaadlegende, die slechts een uurtje voorsprong op hen heeft.

John Wick 3

We hebben het hier over de legendarische John Wick (Keanu Reeves). In deel 3 van deze sequel – vanaf donderdag 16 mei in de bioscoop – is Wick tot excommunicado verklaard. Dit omdat hij een lid van het internationale moordenaarsgilde The High Table op neutrale grond heeft koud gemaakt. Dat had hij beter niet kunnen doen…


Songfestivaluitzending niet overal vlekkeloos

De eerste halve finale van het Eurovisionsongfestival. / AFP

Foto van 'Metro en ANP'

15 MEI 2019

Dinsdagavond vond de eerst halve finale van het Eurovisiesongfestival plaats. De uitzending is echter niet overal vlekkeloos verlopen. In Nederland en Engeland waren er problemen en de Israëlische online-uitzending werd korte tijd gehackt.

Op de website van de Israëlische omroep KAN stonden tijdens de show korte tijd berichten als 'Waarschuwing. Risico op raketaanval. Ga alsjeblieft schuilen'. En 'Israël is niet veilig. Jullie zullen wel zien!'. Een woordvoerder van KAN bevestigt de hack tegenover The Jerusalem Post.

Oorzaak onbekend


Eerste artiesten op songfestivalpodium

Duncan Laurence op het Eurovisie-podium, tijdens een repetitie voor het Songfestival. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

14 MEI 2019

Dinsdag begint in Tel Aviv de halve finale van het Eurovisiesongfestival. Zeventien landen maken hun opwachting en strijden om in totaal tien tickets voor de finale van zaterdag.

Hoewel de eerste voorronde te boek staat als de halve finale waarin de toppers nog niet in actie komen, is er voor de kijker nog genoeg spektakel over. Vooral Australië en IJsland (twaalfde en dertiende in de startvolgorde) maken er een visueel schouwspel van met een vliegende zangeres en seksueel getinte act.

Tweede halve finale


Lekker borden smijten in Nieuwe Buren

Lekker borden smijten in Nieuwe Buren

Sarah Chronis en Kay Greidanus. / RTL

Foto van 'Erik Jonk'

9 MEI 2019

De serie Nieuwe Buren houdt een traditie in stand: elk seizoen twee acteurs geliefden laten spelen, die ‘in het echt’ elkaars partners zijn. Nu zijn dat Sarah ‘winnares Wie Is De Mol?’ Chronis en Kay Greidanus.

Daan Schuurmans & Bracha van Doesburgh, Anna Drijver & Benja Bruijning, Fedja van Huêt & Karina Smulders, Thijs Römer & Katja Schuurman en Abbey Hoes & Tobias Kersloot. Allemaal speelden ze als setje een setje in dramaserie Nieuwe Buren. Volgens traditie is vanaf vrijdag 10 mei op Videoland (de serie komt niet op tv) een nieuw verliefd koppel te zien. Metro sprak Kay Greidanus (27), die net uit Zuid-Afrika terugkeerde van vijf weken opnames voor de serie Commando’s; en zijn geliefde Sarah Chronis (32), momenteel te zien in een gastrol in Goede Tijden, Slechte Tijden en in Nederlands sinds kort wereldberoemd als winnares van Wie Is De Mol? 2019. Zij betreden de seriebuurt Zonnewijk, in werkelijkheid in Almere te vinden, als Sophie en Kik. En dat gaat in Nieuwe Buren doorgaans niet zonder pijn, woede, wraak en ruzie.

Nu mag jij


Birgit Schuurman: Nee, het is niet even gevangenisje spelen

Birgit Schuurman: Het is niet gevangenisje spelen

Birgit Schuurman in een scène van de Gevangenis Monologen 2. / Marijn van Leeuwen

Foto van 'Erik Jonk'

8 MEI 2019

Birgit Schuurman speelt voor de tweede keer in de Bijlmer Bajes tijdens het theaterstuk de Gevangenis Monologen 2. Theater achter gesloten deuren, vanaf donderdagavond geopend voor publiek.

Voor de tweede keer is een waargebeurd levensverhaal van een Nederlandse gevangene te zien onder de naam Gevangenis Monologen 2. Niet in de theaters in het land, maar in een leegstaande gevangenistoren van de Bijlmer Bajes. Birgit Schuurman is de enige actrice die er voor de tweede keer bij is. Metro schoof bij haar aan.

„De Gevangenis Monologen 2 is wat rauwer dan 1 en wordt vanuit meerdere perspectieven belicht. Bijvoorbeeld vanuit de moeder van gevangene Jack”, begint Birgit Schuurman (41) direct enthousiast te vertellen. Ze prikt op een terras naast Artis in een flink stuk appeltaart, voordat zij zich straks op de scooter naar de repetities in de Bijlmer Bajes begeeft.


Moeder Judy reageert op Friends-break Ross en Rachel

Ross (links) en Rachel (tweede van rechts)/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

8 MEI 2019

Het is een van de beroemdste break-ups uit de tv-historie: het einde van de relatie tussen Ross en Rachel in de serie Friends. Het leverde een van de bekendste zinnen uit de sitcomhistorie op 'We were on a break' en het was een rode draad gedurende de rest van de nog altijd immens populaire serie.

Waar waren de ouders?

Waar de conflicten tussen de Ross, Rachel en de andere vrienden na die break regelmatig zagen, ontbraken de reacties van de ouders. Vooral de ouders van Ross hadden in de serie een aanzienlijke rol, maar lieten zich nooit uit over de situatie.


De datum voor de tweede Avatar-film is bekend!

ANP

Foto van 'Daisy Heyer'

7 MEI 2019

Weet je nog Avatar, die fantastische Disneyfilm? We weten dat de focus voor velen nu ligt op Avengers: Endgame, maar wij zijn alweer een stapje verder. Disney heeft namelijk recentelijk een lijst met ongeveer zestig films uitgebracht die we voor het jaar 2027 allemaal kunnen verwachten. En daar zit onder andere een tweede Avatar bij!

2021

De follow-up van James Cameron's Avatar wordt aangekondigd alweer tien jaar nadat de eerste film uit werd gebracht. En het blijkt dat we niet eens heel lang moeten wachten: volgens de berichtgeving wordt de film uitgebracht op 17 december 2021. En dat is een jaartje korter dan verwacht. En als klap op de vuurpijl is er ook een derde deel aangekondigd in 2023, een vierde deel in 2025 en een vijfde deel in 2027.


Fans teleurgesteld in Game of Thrones

Fans teleurgesteld in Game of Thrones

Een replica van de Iron Throne / ANP

Foto van 'Anne Kersten'

7 MEI 2019

De nieuwe afleveringen van het laatste seizoen van Game of Thrones kunnen fans niet bekoren. Sterker nog, de aflevering van maandag is als slechtste ooit beoordeeld door de fans.

Op ratingsite IMDB, waar cijfers aan films of series worden gegeven, krijgt de aflevering The Last of the Starks een 7,1. Een prima voldoende, maar in vergelijking met eerdere afleveringen valt deze toch een beetje uit de toon. Andere delen konden namelijk op dikke negens rekenen.

De 71e aflevering krijgt zelfs een dik punt lager dan de voorheen laagst beoordeelde aflevering. Dat was Unbowed, Unbent, Unbroken uit seizoen 5, waarin Sansa Stark met Ramsay Bolton trouwt.


RTL heeft interesse in Ranking the Stars

RTL heeft interesse in Ranking the Stars

RTL, foto ter illustratie. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

6 MEI 2019

Een echte fan van Ranking the Stars? Dan hebben we nieuws waar je blij van wordt. RTL heeft interesse in het overnemen van Ranking the Stars. Dat heeft een RTL-woordvoerder maandag gezegd.

BNNVARA maakte zaterdag bekend te stoppen met het programma, dat bij de NPO een van de grote succesnummers van Paul de Leeuw was. De Leeuw tekende in november een contract bij RTL.

'De puzzel nog niet gelegd'


Meghan Markle bevallen van een zoon

Meghan Markle bevallen van een zoon

Prins Harry en Meghan Markle. /ANP

Foto van 'Metro'

6 MEI 2019

Eindelijk is het dan zo ver! Meghan Markle, de vrouw van de Britse prins Harry, is bevallen van een zoon. Dat laat het stel weten via Instagram. De jongen kwam maandagochtend ter wereld.

Het nieuws kwam binnen het uur nadat Buckingham Palace bekendmaakte dat Markle aan het bevallen was. Volgens de laatste informatie van het koninklijk paleis is de jongen om 05.26 uur geboren en weegt hij ongeveer 3260 gram.

Een zoontje


Duncan Laurence wil onbezorgd naar Tel Aviv

Foto van 'Metro en ANP'

6 MEI 2019

Zanger Duncan Laurence probeert zich zo min mogelijk bezig te houden over het opgelaaide geweld tussen Israël en Gaza. Over zijn eigen veiligheid maakt hij zich geen zorgen, al houdt hij het conflict wel in de gaten.

De afgelopen dagen laaide het geweld in de Gazastrook op en bestookten de twee partijen elkaar met raketten. Daar vielen meerdere doden. Voor de repetities in Tel Aviv had dat geen gevolgen, die gingen gewoon door. Ook de komende dagen wordt niets gewijzigd in het geplande programma, meldde de organisator (European Broadcasting Union) eerder.

Rekening houden met conflict