Showbizz

Marsupilami keert al in volgend boek terug in stripserie Robbedoes

Foto van 'Ruben Eg'

2 APR 2013

Robbedoes viert dit jaar zijn 75e verhaardag. Als cadeau ontvingen de makers van de stripserie het bericht dat de Marsupilami mag terugkeren in de avonturen van de piccolo. “In deel 55 zie je de Marsupilami terug”, laat schrijver Fabien Vehlmann weten aan Metro. In de opvolger van het onlangs verschenen 53e deel Vip, Viper, Vipst zal echter al worden verwezen naar het dier. “Vermoedelijk gebruiken we hem als cliffhanger. Misschien zie je een schim of een deel van zijn staart aan het einde.”

Bedenker André Franquin haalde de populaire Marsupilami in 1968 weg bij de serie, om het onder te brengen bij een nieuwe uitgeverij, Marsu Productions. Vorige week werd deze echter gekocht door Robbedoes-uitgever Dupuis. “Zij vertelden dat we na ruim dertig jaar de Marsupilami weer konden gebruiken voor Robbedoes. Dubbel goed nieuws, omdat ons aflopende contract net was verlengd. Het niet mogen gebruiken van de Marsupilami was lastig voor iedereen die nieuwe verhalen maakte voor Robbedoes. Voor de fans van Robbedoes hoort hij er bij, net als Kwabbernoot en Spip. Voor mij is dit een kinderdroom die uitkomt.”

Heb je al ideeën voor een volgend verhaal met de Marsupilami?

“Ik ben er met Yoann over aan het nadenken, sinds we enkele maanden geleden hoorden dat Dupuis mogelijk Marsu Productions ging kopen. Het verhaal voor het volgende deel, nummer 54 is echter al klaar. Hierin gaat Robbedoes naar een land in oorlog, een land als Irak of Afghanistan. Hij moet daar een schat vinden, zoals in een Indiana Jones-verhaal. Dit geeft ons nog even de tijd om over een goed verhaal met de Marsupilami na te denken. Het zou raar zijn als hij zomaar terugkeert, zonder verklaring waarom hij jaren weg was. Yoann gaf een goed idee, maar die verklap ik nog niet. Het is erg opwindend, maar het geeft ook een beetje stress. We weten dat heel veel lezers wachten op de terugkeer van de Marsupilami.”

Voor Vip, Viper, Vipst leek je geïnspireerd door 75e verjaardag van Robbedoes én de bankencrisis?

“Inderdaad. De verjaardag van de figuur en het tijdschrift zette ons aan het denken over welke held Robbedoes nu precies is. We deden een beetje wat de schrijvers met Skyfall van James Bond deden. Niemand heeft nog helden nodig, lijkt het. Zeker niet nu de grote kwaden achter computers zitten of bankdirecteuren met veel geld zijn. Robbedoes kan zulke onzichtbare krachten niet bestrijden. Maar toch kan hij ook zulke gevechten tegen ongerechtigheid aan. Net zoals James Bond, blijft Robbedoes doorvechten tegen computers en het grote geld: door eerlijk te blijven. Zoals Bond in Skyfall terugkeert naar het begin, keert Robbedoes in dit verhaal terug naar Rommelgem. Als alles verandert, is het soms goed om terug te keren naar de roots.”

En de bankencrisis?

Robbedoes speelt zich altijd in het heden af. Dat deden Franquin, Fournier en Tome & Janry ook. De financiële crisis is op dit moment zó in het nieuws, het beangstigt iedereen. Geld is belangrijk. Goed om met dat onderwerp te spelen. Hoe zou Robbedoes reageren als hij opeens rijk is? Hij geeft zijn geld direct uit aan vrienden en goede doelen. Dat wilde ik tegen de lezers zeggen: vecht niet tegen geld, maar wel tegen de manier waarop sommige mensen geld gebruiken. Waarom zou je er levens mee verwoesten?, zoals de baas Viper?”

De eerste scene op het Vossenplein in Brussel is erg leuk. Een verwijzing naar Kuifje en Hergé?

“Inderdaad. Een klein grapje. We wilden met de oude markt de link met het verleden laten zien. Het Vossenplein is een mooie plek in Brussel. Maar het is ook sterk verbonden met Kuifje. Robbedoes hoort net als Kuifje bij die Franco-Belgische striptraditie.”

Sinds je Robbedoes overnam eindigen boeken steeds met een cliffhanger. Dat is bewust?

“Precies. Dat was ons tweede idee. Yoann en ik vonden als eerste dat Robbedoes zijn piccolokostuum weer aan moest. Natuurlijk is dat een beetje raar, maar we zoeken in elk album steeds een verklaring waarom hij dat pak aan heeft. Robbedoes is een stripheld. Superman heeft ook een blauw en rood kostuum aan. Dat is een beetje vreemd, maar hoort wel bij. Het voelde als een comeback, zeiden veel lezers ook. De cliffhangers wilden we maken als verwijzing naar een volgend geweldig avontuur. Je kunt alle delen ook los lezen. Als kind vond ik dat altijd spannend. Je wilt verder lezen, maar moet wachten op een volgend deel. Dat was frustrerend en leuk op het zelfde moment.”

Hoe lastig is het te werken in de geest van Franquin?

“Ik doe het op mijn manier. Franquin schreef naar de manier waarop hij het beste kon tekenen. Daarom zijn zijn verhalen heel anders dan die van mij. De vergelijking met Franquin kan ik niet aan. Hij is een genie, ik niet. Ik werk wel in zijn geest. Franquin was een goede verhalenverteller, en veel meer dan dat. Een poëet haast. Zijn werk zat vol avonturen en nieuwe dingen. Dat probeer ik ook met Yoann.”

Ga je nieuwe, eigen personages in Robbedoes introduceren?

“Zeker. Eén van de personages uit nummer 52 keert in deel 54 terug. Een schurk. Ik zeg niet wie het is.”

Wat zijn jouw drie favoriete Robbedoes-albums?

“Het Nest van de Marsupilami van Franquin. Zo’n poëtisch verhaal. Echt een geweldig boek. Robbedoes in New York is de perfecte combinatie van humor en actie. Het is het beste boek van Tome & Janry. Ook goed vind ik De Doodsman, door Fournier. Het was heel dapper dat hij de nucleaire dreiging durfde aan te snijden. Fournier kreeg er zelfs problemen met Dupuis over. Toch vind ik het een goed voorbeeld. Zelfs al is een strip ook voor kinderen en moet het humoristisch zijn, dan nog is het mogelijk om over lastige onderwerpen te praten.”

Hoe vordert het nieuwe album van Alleen, met Bruno Gazzotti?

“Bruno is deel acht nu aan het tekenen. Dat duurt langer dan verwacht, omdat het een lastig deel is om te tekenen. Het is een moment in de serie waarin de helden veel andere kinderen gaan ontmoeten. Die interactie blijkt lastig om te tekenen. Een scene vindt plaats in een arena, een beetje als gladiatoren. Erg opwindend, maar voor Bruno erg stressvol. Normaal verschijnt het boek in juni, maar het wordt nu eind dit jaar. Hopelijk kan deel 9 volgend jaar wel in juni verschijnen. Dat is het einde van de tweede cyclus. In het volgende deel volgen grote ontdekkingen over één van de vijf kinderen, die een nieuwe rol krijgt. Dat wordt heel verrassend.”


Views

74

Likeability of 5

Ariana Grande stopt tijdelijk na dood ex-vriend

Ariana Grande tijdens een concert. / Getty Images

Foto van 'Daisy Heyer'

VANDAAG, 15:25

Ariana Grande stopt er tijdelijk mee. Dat maakte de zangeres dinsdag via haar management bekend. Tijdens haar ingelaste pauze wil ze meer tijd met haar verloofde Pete Davidson spenderen, thuis in New York.

„Gezien de gebeurtenissen van de afgelopen tijd zal Ariana alle tijd die zij nodig heeft nemen om te herstellen. Ze zal dichtbij huis blijven en gebruikmaken van deze periode om tijd door te brengen met haar geliefden en muziek te maken zonder druk van deadlines. Ze dankt haar fans voor hun begrip."

Dood Mac Miller


like
user_a9221358d68e2d8210ab01184b6a501665380791_avatar

Views

500+

Dit is wanneer Riverdale seizoen 3 op Netflix komt

Foto: Netflix

Foto van 'Daisy Heyer'

VANDAAG, 11:59

Fan van Riverdale? Dan hebben we goed nieuws voor je, want het is eindelijk bekend wanneer het derde seizoen van de serie op Netflix komt te staan. En dat is eerder dan je denkt!

Want waar we normaal nogal eens een tijdje moeten wachten tot Amerikaanse series hier ook worden uitgezonden, geldt voor Riverdale dat alle afleveringen van het derde seizoen wederom 24 uur nadat ze zijn uitgezonden in Amerika ook in Nederland te zien zijn.

Voor de eerste aflevering is dat dus al op 11 oktober, waardoor je binnen een maand al kunt genieten van de volgende afleveringen van de serie. YES!


Views

600+

Dé open dag om je gedroomde trouwlocatie te vinden

16 supertoffe plekken om te trouwen

In samenwerking met Toptrouwlocaties

12 SEP 2018

Op weg naar de mooiste dag van je leven valt er enorm veel te regelen. En de weddingplanning begint toch wel met de vraag: Waar? Voor alle aanstaande bruidsparen die nog op zoek zijn naar dé droomlocatie voor het huwelijk of die inspiratie willen opdoen, is er de Open Toptrouwlocatie Route op zondag 23 september. Van klein tot groot, meer dan 300 locaties doen aan de open dag van organisator Toptrouwlocaties mee. De deuren worden opengezet om toekomstige bruidsparen al het moois en de mogelijkheden te laten zien. Hieronder vind je 16 prachtige plekken die je op 23 september kunt bezoeken en kun je per locatie doorklikken als je meer informatie wilt lezen en zien.

Green Village

Waar? Blokhoeve 7, Nieuwegein


Views

4k+

Penoza krijgt vervolg in de bioscoop

Monic Hendrickx op de loper van Tuschinski voorafgaand aan de premiere van het vijfde seizoen van misdaadserie Penoza van KRO-NCRV. / ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

VANDAAG, 11:14

Goed nieuws voor fans van de tv-serie Penoza. Het langverwachte bioscoopvervolg op de hitserie gaat definitief door. De opnames van de film starten binnen enkele maanden in Amsterdam en in het buitenland. Dit heeft productent NL Film dinsdag bekendgemaakt.

Op zichzelf staand verhaal

Regisseur en schrijver Diederik van Rooijen is tevreden met het scenario en de financiering van het project is nagenoeg rond. Waar de film exact over gaat en welke acteurs er precies terugkeren, willen de makers nog niet zeggen. „Maar alle vaste acteurs die we wilden, hebben ja gezegd”, vertelt Van Rooijen.


Views

600+

Glennis Grace klaar voor Amerikaanse finale

Glennis Grace staat de pers te woord op luchthaven Schiphol. De zangeres slaagde erin door te dringen tot de halve finale van talentenjacht America's Got Talent. / ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

VANDAAG, 06:19

Dinsdagavond staat Glennis Grace in de finale van het talentenprogramma America’s Got Talent. Vorige week beloonden de Amerikaanse tv-kijkers haar met een plekje in de eindronde van het programma.

De finale is verdeeld over twee avonden, die om 02.00 uur Nederlandse tijd beginnen. Er zijn nog tien finalisten in de race. Glennis Grace heeft al aangekondigd dat ze twee keer optreedt. Dinsdagavond zingt ze solo en woensdag zingt ze een duet met een bekende artiest.

Staande ovatie


Views

600+

Likeability of 5

Kees & Co maakt zich op voor comeback op tv

Simone Kleinsma/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

GISTEREN

Na een afwezigheid van twaalf jaar keert Kees & Co terug op de televisie met nieuwe aflevering. De serie werd gemaakt van 1997 tot 2006, maar stopte destijds. De herhalingen op Videoland blijken echter dusdanig populair dat ervoor gekozen is om de show terug te laten keren.

Grote behoefte

,,Het is één van onze populairste series en er is een grote behoefte naar een nieuw seizoen", dat verklaart een woordvoerder van RTL, dat Videoland onder haar hoede heeft.


like
user_21ceecf3f21c41adfd790f51de224ece51f406bc_avatar

Views

900+

Waar kun je de finale America's Got Talent kijken?

Glennis Grace staat in de nacht van 18 op 19 september in de finale van America's Got Talent. Foto: ANP

Foto van 'Lisa Vermeij'

GISTEREN

Het is je vast niet ontgaan. De Nederlandse Glennis Grace staat in de finale van America's Got Talent. Maar waar, wanneer en hoe kun je haar zangkunsten bewonderen?

In de nacht van 18 september op woensdag 19 september zingt Glennis in de finale die op de Amerikaanse zender NBC wordt uitgezonden tussen 02.00 en 04.00 (Nederlandse tijd).

Op deze site van NBC kun je live mee kijken, maar dan moet je wel zorgen dat je via een proxy-server uit de USA kijkt. Als je een beetje handig bent kun je dat zelf instellen. Anders kun je via deze site een account aanmaken voor 3,99 euro (vergeet niet om aan het einde van de maand op te zeggen)


Views

1k+

Famke Louise vond opnames documentaire confronterend

In de documentaire is onder meer te zien hoe Famke Louise omgaat met de extreme roem, ambitie, offers en haters. Foto: Elza Jo Tratlehner

Foto van 'Lisa Vermeij'

GISTEREN

Het leven van de 19-jarige artiest en vlogger Famke Louise is door documentairemaakster Elza Jo Tratlehner vastgelegd in een vierdelige documentaire. De serie zal worden uitgezonden door Videoland.

Wennen aan de camera

In de documentaire is onder meer te zien hoe Famke Louise omgaat met de extreme roem, ambitie, offers en haters. Famke Louise voelde zich al meteen vereerd dat er een documentaire over haar werd gemaakt. Ondanks dat Famke vlogt en wel gewend is aan de camera vond het ze wat onwennig om uren per dag een camera op haar gezicht te hebben en zich zo open te stellen. ,,Ik vond het best confronterend om alles terug te zien, maar ik geniet van elke seconde van mijn leven op dit moment. Er zijn goede en slechte momenten, maar ik blijf hard werken."


Views

1k+

Albert Verlinde terug als entertainmentdeskundige

Albert Verlinde. / ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

GISTEREN

De geruchten deden al langer de rondte, maar inmiddels is door Albert Verlinde zelf bevestigd dat hij begin volgend jaar zal terugkeren op televisie als entertainmentdeskundige. Verlinde liet aan het AD weten dat hij een contract voor twee jaar heeft ondertekend bij John de Mol.

Het is nog niet bekend hoe het programma gaat heten. Behalve Verlinde zal ook Jan Versteegh zijn medewerking aan het programma gaan verlenen. Het is nog niet duidelijk op welk platform van De Mol het nieuwe concept te zien zal zijn.

Begon weer te kriebelen


Views

1k+

Boer Remco bedonderde de boel bij Boer Zoekt Vrouw

Remco van Boer Zoekt Vrouw. / Boer Zoekt Vrouw

Foto van 'Daisy Heyer'

16 SEP 2018

Het programma is nog maar net begonnen, of er is al (koeien)stront aan de knikker bij Boer Zoekt Vrouw: boer Remco heeft de boel namelijk bedonderd. Dat meldt het programma zelf op hun website.

,,Na de opnamen van het tentfeest hoorden wij dat boer Remco ten tijde van de voorstelaflevering in mei al met meerdere dames intensief contact had", meldt Boer Zoekt Vrouw. ,,Op verzoek van Remco hebben zij een brief geschreven naar het programma en waren ook op het tentfeest."

Snel ter oren


Views

2k+

Finale The Voice Senior 'helpt' Twan Huys aan record

Twan Huys in actie/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

15 SEP 2018

De kijkcijfers van het vernieuwd RTL Late Night met Twan Huys waren tijdens de eerste twee weken niet heel best te noemen. Vrijdag kwam daar echter verandering in. De tiende uitzending zorgde voor een publiek van 1,7 miljoen mensen.

De recordscore is niet los te zien van het programma The Voice Senior. De finale van de talentenjacht werd door twee miljoen mensen bekeken en was daardoor het beste programma van de avond.

Ontknoping


Views

2k+

Jimi Bellmartin (69) winnaar eerste The Voice Senior

Jimi wint The Voice Senior. Foto: ANP

Foto van 'Bregje Simons'

15 SEP 2018

De 69-jarige Jimi Bellmartin heeft vrijdagavond de titel The Voice Senior in de wacht gesleept. De Brabantse Vughtenaar kreeg van de kijkers thuis de meeste stemmen en won daarmee de eerste editie van RTL4-kijkcijferhit The Voice Senior. De vocalist uit het team van Gerard en Gordon mag een EP opnemen en optreden op het Muziekfeest van het Jaar in de Ziggo Dome. Ook mag hij met Marco Borsato op het podium tijdens zijn concert in Carré.

Grote doorbraak

„Ik ben echt in shock", zei de 69-jarige zanger tijdens de uitzending van RTL Late Night, waar Wendy van Dijk en Martijn Krabbé de winnaar bekend maakten. Zijn kleinkinderen gaven hem op voor de talentenshow en al bij de eerste noten van zijn blind audition, waar hij It's A Man's Man's Man's World van James Browns zong, draaiden alle coaches hun stoel om. In de finale vertolkte hij To Love Somebody van Bee Gees en Stand By Me van Ben E. King.


Views

2k+

Justin en Hailey Baldwin zijn stiekem getrouwd

Foto: Instagram @justinbieber

Foto van 'metronieuws'

14 SEP 2018

Hij was een tijdje de meest begeerde knul onder dertienjarige meisjes (en allicht nog vele andere vrouwen), maar zanger Justin Bieber is nu officieel van de markt.

Het is niet helemaal zeker, maar als we anonieme bronnen aan onder andere People mogen geloven, is Bieber donderdag stiekem getrouwd met model Hailey Baldwin. Hoera!

Religieuze ceremonie


Views

2k+

Steun voor Jantina en Gerard uit 'Hello Goodbye'

Vader en dochter op schiphol. / Foto: KRO-NCRV

Foto van 'metronieuws'

14 SEP 2018

Jantina Koeman en haar man Gerard waren afgelopen week te zien in het programma Hello Goodbye van de KRO-NRCV. De video van de dementerende Gerard ging viral.

Het echtpaar werd gefilmd terwijl ze op Schiphol aan het wachten waren op hun dochter Sylvia. Te zien was hoe Jantina liefdevol vertelde over het leven met haar dementerende man en dat ze hoopte dat hij hun dochter zou herkennen.

Lofprijzingen


Views

2k+

Sylvie Meis klaagt voormalig beste vriendin aan

Sylvie Meis en Sabia Engizek in betere tijden. / ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

14 SEP 2018

Sabia Engizek, voormalig beste vriendin van Sylvie Meis, zei in de Duitse realityshow Global Gladiators, „sommige mensen gaan zover dat ze een ziekte verzinnen om daar zelf beter van te worden.” Volgens Duitse media doelt ze op Meis, die in 2009 borstkanker had. Meis heeft laten weten hierom naar de rechter te stappen.

De manager van Meis in Duitsland zegt in De Telegraaf dat Meis tot juridische stappen heeft besloten omdat de manager van Engizek in het programma Shownieuws heeft bevestigd dat haar cliënt inderdaad op de ex van Rafael van der Vaart doelde. „Dit geeft ons de kans de zaak groot door te pakken”, stelt Marina Coburger.

Verkeerde context


Views

2k+

‘Belangrijk personage Modern Family overlijdt’

De cast bij de uitreiking van de Emmy Awards in 2011. / EPA

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

14 SEP 2018

Slecht nieuws voor de trouwe volgers van de Amerikaanse comedyserie Modern Family. Christopher Loyd, bedenker van de serie, heeft in een interview met Entertainment Weekly laten weten dat in het komende seizoen een belangrijk personage zal overlijden. Hij wil niet prijsgeven om wie het gaat.

Kasten vol prijzen

„De familie maakt de grote dingen des levens mee”, zegt hij. „En daar hoort de dood natuurlijk ook bij. Het is nooit gemakkelijk om dat te doen in een televisieserie. Maar anderzijds, het zou heel vreemd zijn als de families Pritchett en Dunphy er niet mee te maken krijgen.”


Views

3k+

Tim Hofman gaat Over Mijn Lijk presenteren, Zeno weg

Tim Hofman met kandidaat Mirjam. Foto: Instagram @debroervanroos

Foto van 'metronieuws'

13 SEP 2018

Al tien jaar was hij een vertrouwd gezicht bij BNNVARA: Valerio Zeno. Daar komt binnenkort een einde aan, de presentator en dj vertrekt bij de zender.

Tim Hofman gaat daarom het ijzersterke en heftige programma over ongeneeslijk zieke jongeren, Over Mijn Lijk, presenteren. Dat heeft hij op Instagram laten weten.

‘Beloof dat het bijzonder wordt’


Views

2k+

Glennis Grace in de finale van America's Got Talent

Glennis Grace in de finale van America's Got Talent

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

13 SEP 2018

Glennis Grace heeft de finale bereikt van America’s Got Talent. Woensdag zagen we al dat ze een staande ovatie kreeg van de jury. Het behalen van de finale hing enkel en alleen nog af van de mensen thuis, en zij beloonden het optreden van de Nederlandse zangeres met een finaleplek.

In totaal gaan er vijf mensen door naar de laatste ronde van America's Got Talent, Grace is daar één van.


Views

2k+

Glennis Grace krijgt staande ovatie in halve finale

Glennis Grace treedt op tijdens de Vakantieweek in Woerden. De zangeres heeft de halve finales bereikt van talentenjacht America's Got Talent. / ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

12 SEP 2018

Glennis Grace heeft een staande ovatie gekregen van de jury van America's Got Talent. De Nederlandse zong in de live-uitzending van het Amerikaanse programma het nummer This Woman's Workl.

Perfectie

Jurylid Simon Cowell noemde haar optreden "het beste deze avond" terwijl collega Mel B in eerste instantie niet verder kwam dan "yes yes yes". Howie Mandel twitterde meteen na het segment "Dit was perfectie."


Views

2k+