Showbizz

Heleen lag nog nooit zo lekker

Foto van 'Metro'

16 MRT 2012

Wat zou je in de hoed willen gooien?
Overgewicht baart mij grote zorgen. Dat thema speelt ook een rol in mijn nieuwe boek Verboden vruchten, waarin mijn hoofdpersoon Yvonne de Graaf van 40 te dik is. Toen ik jong was, had je misschien één dik kind in de klas. Nu zijn dat er vaak veel meer.Veel vrouwen eten uit frustratie. Wat is jouw oplossing? Seks?
Mijn beste tip is om naar het bejaardentehuis te gaan. Dat deed ik vaak toen mijn schoonmoeder daar nog zat. Ik kwam daar altijd heel monter weer vandaan. Dan voelde ik mezelf opeens weer helemaal jong en fit. Een beetje flirten is ook niet gek. Flirten is gewoon de jus van het bestaan. Bovendien, als je van jezelf houdt, durf je nee te zeggen tegen dat ene taartje. Dat heeft ook te maken met zelfliefde. Dan vind je het zonde om je lichaam te laten uitdijen. Maar maat houden is heel moeilijk. Eten is overal en ons lichaam is niet geprogrammeerd om matig te eten. Discipline is enorm belangrijk.Veel vrouwen laten hun uiterlijk in de loop van hun huwelijk versloffen.
Laatst zei een vriendin dat ze niet meer op haar lijn lette sinds ze verkering had. Nou ja! Zo van: de buit is binnen. Dat doe je toch ook voor jezelf? Ik let ook op mijn gewicht. Als ik de 62 kilo aantik dan begin ik weer op te letten. Maar ik kom gelukkig niet snel aan.Je neemt je hoed af voor topsporters. Is een roman schrijven ook topsport?
Voor een roman moet je echt discipline hebben. Daar ben ik een jaar mee bezig. Mensen zeggen zo vaak tegen mij dat ze een boek willen schrijven, maar dat komt er dan vervolgens niet van. Het vergt ontzettend veel van je, namelijk discipline en zitvlees. Als mijn boeken naar de drukker gaan, wil ik zeker weten dat ik er alles aan heb gedaan.Topsporters drijven zichzelf tot het uiterste. Doe jij dat ook?
Iedere keer neem ik mij voor om het tijdens de promotie van een nieuw boek rustiger aan te doen. Helaas lukt dat bijna nooit. Vaak hoor ik van vrouwen: werk moet leuk zijn. Daar ben ik het niet mee eens. Je moet bereid zijn om een beetje te lijden, zonder dat te laten zien. Niet dat ik een zwaar leven heb. Ik heb een fantastisch vak, maar het komt mij niet allemaal aanwaaien. Als ik een boek af wil hebben, moet ik een jaar lang gaan zitten en schrijven. Zonder dat iemand checkt of ik al ben ingeklokt.

Even over je nieuwe boek Verboden vruchten. Klanten van Kruidvat krijgen dat gratis bij de aanschaf van twee actieproducten. Jij staat bekend als iemand die wars is van conventies. Probeer je met deze actie tegen de literaire wereld aan te schoppen?
Het initiatief voor dit boek lag bij Kruidvat als tegenhanger van het Boekenweekgeschenk. Verboden vruchten heeft een enorme oplage en hierdoor kunnen veel lezers kennismaken met mijn boeken. Lang niet iedereen leest boeken of komt geregeld in een boekhandel. Dit is een heel leuke manier om te laten zien hoe ik schrijf. Ik probeer een zo groot mogelijk publiek aan te boren.

Niet iedere schrijver wil dit. Ik zie de boeken van Connie Palmen niet zo snel gratis in de schappen bij Kruidvat liggen.
Misschien hebben ze haar niet gevraagd (lacht). Ik vind het heel erg belangrijk om voor een breed publiek te schrijven: voor jou, maar ook voor je tante en moeder. Dat had ik al op de School voor Journalistiek. Toen vond ik het al onzin om allemaal moeilijke woorden te gebruiken als dat niet nodig is. Ik heb een publiek en dat is voor een schrijver het allerbelangrijkste. Op Twitter en Facebook vragen lezers enthousiast wanneer mijn nieuwe roman uitkomt. Die moet in 2013 af zijn. Dat is zo leuk, maar ook eng.

Ben je daar nog steeds onzeker over?
Mijn uitgever zegt vaak dat ik geen slecht boek kan schrijven, omdat ik daarvoor te veel talent heb. Zelf twijfel ik daaraan. Ik schrijf mijn boeken in een soort roes. Daarna laat ik het aan een aantal meelezers zien. Uiteindelijk moeten de lezers die mij niet kennen het beoordelen.

Wat voor reacties krijg je op deze actie bij Kruidvat?
Natuurlijk worden er grappen gemaakt: Heleen, je ligt bij de zeep en de waspoeder. Maar ik ben blij dat ik daar lig! Ik heb nog nooit zo goed gelegen. Dat is altijd zo spannend met een nieuw boek: liggen er stapels? Je woont in Portugal. Kom je daar tot rust? Een tijd geleden gaf je in interviews aan dat je mogelijk weer tegen een psychose aan hing.
Ik zit in een rustige periode en slaap goed. Eigenlijk jammer dat ik weer ga schrijven. Want moet ik een bepaald deel van mijn hersens activeren, waardoor ik onrustiger word. Sluizen die normaal gesloten blijven. Soms is het heel erg ingewikkeld dat je die sluizen niet op tijd dicht kan gooien. Die knop kun je niet van negen tot vijf aanzetten en dat het daarna over is. Boeken schrijf ik echt in een flow. Soms lees ik stukken terug van mezelf uit oude boeken en dan denk ik: mijn hemel, wat expliciet. Heb ik dat bedacht?

Zijn Portugese mannen eigenlijk goede minnaars?
Geen idee. Daar heb ik geen ervaring mee. Ze zijn vooral klein, tandeloos en lelijk. Daar kan ik weinig mee.

In je boeken komt vaak een beeld naar voren van de Nederlandse vrouw die alles heeft, maar desondanks ongelukkig is. Staan Portugese vrouwen anders in het leven?
Ze zijn misschien wat traditioneler. Door de bank genomen hebben alle vrouwen, en mannen, dezelfde problemen. Iedereen moet sappelen voor geld, denkt na over de opvoeding van kinderen, of je moet trouwen of samenwonen. Slechts een enkeling gaat altijd vrolijk door het leven. Dat zijn de geluksvogels.


Miljuschka reageert op kritiek over 'plussize'

Miljuschka reageert op kritiek over 'plussize'

Miljuschka Witzenhausen. /ANP

Foto van 'Metro'

GISTEREN

„Vanaf morgen sier ik met trots als eerste plussize model de cover van Grazia", zo startte presentatrice Miljuschka Witzenhausen haar Instagrampost woensdag. Alhoewel de presentatrice dit goed bedoelde, kreeg ze een hoop kritiek over zich heen. Fans en volgers waren in shock dat ze zichzelf onder het kopje 'plussize' vond behoren.

Vanaf maat 40 onder plussize


Partysquad's Ruben komt met eigen 'Indo-kledinglijn'

Ruben in één van zijn ontwerpen. / Privébeeld

Foto van 'Daisy Heyer'

GISTEREN

Ruben Fernhout, dat is toch die van de The Partysquad?! Klopt, maar vanaf nu is Ruben ook de man achter de kledinglijn Masa Cinta: en voor de mensen die een band met Indonesië hebben, komen de stoffen vast heel bekend voor…

Fernhout praat honderduit als we hem spreken over zijn eerste project op het gebied van fashion. Hij is bloednerveus voor de lancering, zaterdagmiddag in Hotel Jakarta, Amsterdam „Omdat dit iets is wat recht uit mijn hart komt”, vertelt hij vol trots. Het concept is eigenlijk heel herkenbaar voor mensen met Indo-roots of de vele duizenden vakantiegangers die ooit een bezoekje hebben gebracht aan Indonesië: batik-stoffen, maar dan in een hip jasje.


The Lion King nu al record aantal bezoekers in NL

De soundtrack van The Lion King wordt gezongen door Beyoncé. Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

18 JUL 2019

De nieuwe versie van The Lion King is op de eerste dag dat de Disneyfilm in de bioscoop draaide, bezocht door 112.000 bezoekers. Het is daarmee de beste opening voor een Disney-film ooit in Nederland, maakte de distributeur donderdag bekend.

Dubbele bedrag

De nieuwe Lion King bracht in één dag 1,6 miljoen euro op. Dit is bijna het dubbele van het bedrag dat de originele versie uit 1994 in het hele eerste weekend opbracht.


Nieuwe Lion King is koninklijk

Nieuwe Lion King is koninklijk

Simba wordt getoond aan het dierenrijk. / Foto's: Disney Enterprises

Foto van 'Erik Jonk'

17 JUL 2019

Precies een kwart eeuw na de tekenfilm heeft Disney The Lion King in een langverwachte live-actionversie woensdag in de bioscoop gebracht. Metro zette de 3D-bril op (en genoot).

Alweeeeeeer The Lion King? Die vraag zou je na honderd keer de tekenfilm te hebben gezien of een paar keer naar de musicalversie in Scheveningen te zijn geweest, kunnen stellen. Maar nee. Bij wijze van spreken keek de halve wereldbevolking reikhalzend uit naar het beroemde verhaal dat opnieuw wordt verteld. De eerste korte trailer werd op dag één al meer dan 200 miljoen keer op YouTube bekeken. En nu is The Lion King dan eindelijk terug in de bios. Een Metro-collega probeerde voor de avondvoorstelling van woensdag in Hilversum een ticket te bestellen. Geen kans. Tja, dit wordt natuurlijk de filmklapper van deze zomer (de tekenfilmversie leverde Disney bijna 1 miljard dollar op). Het mag gezegd: uitstekende tip voor diegenen die niet op vakantie gaan.

Levensecht


Temptation-Rodanya zwanger van eerste kindje

Foto: Instagram Rodanya Kelsey

Foto van 'Metro'

16 JUL 2019

Realityster Rodanya Kelsey, bekend van Temptation Island, wordt moeder. Dat maakte Kelsey dinsdagavond bekend op Instagram.

Niet helemaal eerlijk

Kelsey deelt foto’s van een fotoshoot met de tekst: „Ik ben verliefd op een klein mensje, alleen heb ik hem nog niet ontmoet. Alleen wij tweetjes.”


Emmy-nominaties voor The Voice en Carice van Houten

Sfeerbeeld tijdens de halve finale van The Voice of Holland. / ANP

Foto van 'Metro'

16 JUL 2019

De nominaties voor een Emmy zijn dinsdag bekendgemaakt. De Amerikaanse versie van The Voice is genomineerd in de categorie Outstanding Reality-Competition Program. Het is de achtste Emmy-nominatie voor het programma van John de Mol.

Nederlands tintje

De talentenjacht werd voor het eerst genomineerd in 2012, en won de eerste Emmy het jaar erop. Ook in 2015, 2016 en 2017 ging De Mol er met de prijs vandoor. Vorig jaar moest hij RuPaul's Drag Race voor laten gaan.


Technokoning Adam Beyer: ‘Talent gaat vóór gender’

Adam Beyer, de man achter Drumcode Festival.

Foto van 'Daisy Heyer'

15 JUL 2019

Vorig jaar was het daar opeens: een eigen festival voor het immens populaire Drumcode label. Dit jaar gaat het festival van één naar twee dagen. De man achter het label, de muziek en het festival: Adam Beyer.

De 43-jarige Zweedse dj die oorspronkelijk uit Stockholm komt en die al vanaf zijn vijftiende besloot als dj aan de slag te gaan, blijkt al jaren een succes. Anno 2019 woont hij met zijn vrouw (en tevens dj) Ida Engberg op Ibiza, heeft hij eigen succesvolle avonden op Awakenings Festival, draait hij over de hele wereld als een van de pioniers van de scene en is ‘zijn’ festival na de eerste editie direct uitgebreid naar twee dagen.

Opvallend accent


Amsterdamse dolblije zomerqueen van Rotterdam

Amsterdamse is de dolblije zomerqueen van Rotterdam

Chesley Verbond kan haast niet wáchten op 27 juli. / Thijs Tromp

Foto van 'Erik Jonk'

15 JUL 2019

Rotterdam krijgt een Amsterdamse zomerqueen, of beter gezegd: de Queen Western Union Zomercarnaval 2019.

Want zo heet deze eervolle ‘job’ tegenwoordig in plaats van zomerqueen of zomerkoningin. Chesley Verbond (27) is op zaterdag 27 juli het stralende middelpunt van de wereldberoemde Zomercarnaval Straatparade in de havenstad. Dit praalwagen- en muziekfeest is een van de hoogtepunten van Rotterdam Unlimited. Van 23 tot en met 27 juli staat Rotterdam in het teken van het grootste gratis straatfestival van Europa, waar vele culturen samenkomen.

Liefde na Caribana


Dj mist optreden door in brand gevlogen auto

Hardstyle-dj Psyko Punkz miste zaterdag een optreden doordat zijn auto op de snelweg in brand vloog. / Pexels

Foto van 'Metro'

13 JUL 2019

Het optreden van hardstyle-dj Psyko Punkz liep zaterdag iets anders dan gedacht. Psyko Punkz moest zijn optreden cancelen omdat zijn auto onderweg in brand was gevlogen.

Zware beschadigingen

Wietse Amersfoort, zoals de dj eigenlijk heet, was zaterdagmiddag onderweg naar een optreden in Duitsland toen zijn auto op de A12 ter hoogte van Zevenaar in brand vloog. Zowel de dj als de bijrijder zijn ongedeerd gebleven, schrijft Omroep Gelderland


Christoph Waltz toch weer de schurk in Bond-film

Acteur Christoph Waltz. / AFP

Foto van 'Metro'

12 JUL 2019

Acteur Christoph Waltz keert mogelijk terug als schurk in de 25e James Bond-film die momenteel in de maak is. De geruchten gaan nadat de acteur werd gesignaleerd op de set.

In 2015 nam de Duits-Oostenrijkse acteur voor het eerst de rol van slechterik op zich in de film Spectre. Het was lang onduidelijk of Waltz ook voor de opvolger de rol van Blofeld zou vertolken, dat lijkt nu bevestigd te worden.

Tip


Geen nieuw seizoen meer voor Marvel-series Netflix

Luke Cage krijgt ook geen nieuw seizoen/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

11 JUL 2019

Na Netflix, Videoland, HBO en Amazon Prime komt er een nieuwe streamingdienst bij, eentje van Disney. Dat heeft gevolgen voor het grote Marvel-aanbod dat bij Netflix onder is gebracht.

Netflix geproduceerd

De heldenseries van Marvel vallen onder Disney en zullen, nu daar een eigen streamingdienst komt, de overstap maken. Dat betekent dat de series die door Netflix geproduceerd werden, Daredevil, Iron Fist, Jessica Jones en Luke Cage, er niet een nieuw seizoen zullen krijgen.


Nieuwe seizoen Stranger Things breekt records

Stranger Things/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

9 JUL 2019

Stranger Things seizoen 3 ging afgelopen donderdag in première op Netflix. Volgens de streamingsdienst zorgde de serie direct voor een nieuw record doordat er vanaf 40,7 miljoen accounts al is afgestemd op de show.

Bovendien slaat het seizoen ook goed aan, want al vanaf 18,2 accounts zijn de acht afleveringen al helemaal afgekeken. Sowieso moet 'zeventig procent' van het seizoen gezien zijn door een gebruiker om door Netflix als bekeken te worden gecategoriseerd.

Murder Mystery


Ranking the Stars terug bij RTL mét Paul de Leeuw

Paul de Leeuw gaat weer aan de slag met 'zijn' Ranking The Stars, maar nu op RTL. / ANP

Foto van 'Daisy Heyer'

6 JUL 2019

Ranking the Stars keert terug op televisie, maar dit keer niet bij de NPO maar bij RTL. Het programma verhuist, samen met presentator Paul de Leeuw, van BNNVARA naar RTL 5, meldt NU.nl aan wie de zender dat bevestigd heeft.

De Leeuw maakte de overstap naar RTL in 2018 al, maar lange tijd was onduidelijk wat er zou gebeuren met het programma dat hij bij de publieke omroep maakte. Bij de NPO werd het programma gezien als 'te veel entertainment', waardoor het daar niet meer mocht worden uitgezonden.

Bekende Nederlanders ranken


Temptation-Rosanna en Michella Kox samen op de bank

Michella Kox en Rosanna van Temptation Island samen op de bank. / Videostill Michella Kox YouTube

Foto van 'Daisy Heyer'

5 JUL 2019

Wie Temptation Island de afgelopen jaren heeft gevolgd weet twee dingen: Michella Kox is de koningin wat betreft de roddels over het programma en Rosanna (die van Niels) had tot voor kort een bloedhekel aan haar precies om die reden. De meeste roddels die Kox naar buiten bracht, gingen namelijk over Rosanna en haar huidige lief Niels. En dat blijkt best veel te weeg te hebben gebracht in het leven van Rosanna.

Verrassend genoeg is Rosanna te gast geweest bij Michella Kox voor de opnames van Alles Kan Kapot: een serie op het YouTube-kanaal van Kox. Hoewel de twee al tijden met elkaar lopen te ruziën op social media, bleek Rosanna niet de beroerdste om langs te komen toen Kox haar vroeg voor de video, waar ze voor eens en altijd samen roddels konden bespreken én ontkrachten.

Vaak ruzie


Tv-serie over Harry Potter in de maak

Harry Potter aan het zwerkballen. / EPA

Foto van 'Metro'

3 JUL 2019

Goed nieuws voor fans van de tovenaarsleerling van Zweinstein! Naar verluidt is Warner Bros bezig met een tv-serie over Harry Potter, Ron Wemel en Hermelien Griffel.

Trouwe fans

Het is inmiddels alweer acht jaar geleden dat de laatste Harry Potter-film uitkwam en nog steeds zijn de boeken en films zeer geliefd bij een grote groep fans. Volgens het AD wordt er door Warner Bros momenteel gewerkt aan een serie welke zich afspeelt in hetzelfde universum.


Famke Louise maakt acteerdebuut

Famke Louise maakt acteerdebuut

Famke Louise, hier als zangeres tijdens Noorderslag. / Ferdy Damman | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

3 JUL 2019

Famke Louise maakt haar acteerdebuut. De zangeres speelt de hoofdrol in de korte film Hitte van regisseur Thessa Meijer.

Meijer en productiebedrijf July Film maakten Hitte in opdracht van filmplatform Cineville. Vanaf 8 augustus is de korte film in de 43 Cineville-filmtheaters te zien. Eerder speelde Famke Louise een 'hoofdrol' in een Videolandproductie, maar dat was een documentaire over haar leven.

Knappe ijscoman


Rapper A$AP Rocky in Zweedse gevangenis

Rapper A$AP Rocky in Zweedse gevangenis

De rapper wordt verdacht van ernstige mishandeling, in een video is te zien dat hij een man tegen de grond werkt. /ANP

Foto van 'Metro'

3 JUL 2019

A$AP Rocky, een Amerikaanse rapper, is dinsdagavond door de Zweedse politie gearresteerd in het centrum van Stockholm. Dat meldt de Zweedse krant Aftonbladet. Volgens diezelfde krant wordt de rapper, die was verwikkeld in een gevecht, verdacht van ernstige mishandeling.

Dinsdagavond vond het Smash Festival, waar A$AP Rocky optrad, plaats in het stadion van Stockholm. Kort na de afloop van het festival werd de rapper gearresteerd.

Gevecht


Film White Chicks krijgt vervolg

Terry Crews. / EPA

Foto van 'Metro'

2 JUL 2019

In de talkshow Watch What Happens Live With Andy Cohen, bekende acteur Terry Crews dat er na vijftien jaar een vervolg komt op de populaire film White Chicks.

De acteur laat in de talkshow weten dat hij al sinds de eerst film uitkwam aan het trainen is voor het vervolg. In de film gaan twee FBI-agenten undercover als ‘white chicks’ om twee hotelerfgenamen te redden.

Culthit


Likeability of2

Er komt een follow-up serie van Sex and the City!

De officiële cast van Sex and the City zal waarschijnlijk niet te zien zijn, maar goed nieuws is het wel. / ANP

Foto van 'Daisy Heyer'

23 JUN 2019

Je had de serie, toen een film, toen een tweede film en daarna was het basta: Sex and the City komt nooit meer terug. Maar fans springen een gat in de lucht bij het volgende nieuws: er komt een nieuw boek én een nieuwe tv-serie van Sex and the City-schrijfster Candace Bushnell. En die klinkt nog beter dan het oldskool Sex and the City!

In maart afgelopen jaar werd bekendgemaakt door Deadline dat het boek van Sex and the City een follow-up kreeg met de naam Is There Still Sex in the City? Het boek staat gepland voor 6 augustus, maar dat is dus niet het enige: dit boek krijgt ook een tv-staartje met een eigen serie op televisie. En de serie zal gaan over een categorie vrouwen die je wellicht niet verwacht.

50-plussers


dislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avataruser_96f627cf0fde99c0cb64b5068af60e5af255dfdf_avatar