Showbizz

"Steven Spielberg mag Bone altijd verfilmen"

Foto van 'Ruben Eg'

23 JAN 2012

Jeff Smith begon in 1991 aan Bone. Pas in 2004 voltooide de Amerikaan de negendelige en bij elkaar meer dan 1300 pagina’s tellende serie over drie huisverdwaalde neven. “Ik begon de personages Phoney Bone, Smiley Bone en Fone Bone te tekenen toen ik nog een kind was”, blikt Smith terug tijdens een kort bezoek aan Nederland. “Toen ik vijf of zes was tekende ik ze voor het eerst. Ik speelde er wat mee, verzon er wat verhaaltjes omheen. Het was iets Donals Duck-achtigs, beetje Disney-verhalen. Op de middelbare school hield ik van heavy metal en op mijn zeventiende ontdekte ik tekenaars als Moebius. Die maakte strips voor volwassenen. Heel fantasierijk. Ik dacht: wat als je Moebius mengt met Carl Barks en Walt Kellly? Dat was het basisidee. Ik liep er al heel lang mee rond.”

Op welke manier zijn de personages uit jouw jeugd veranderd in die uit het boek?

“De drie Bone-personages zijn eigenlijk niet zo veel veranderd. Ik heb strips die ik maakte toen ik tien was met daarin de Bone-neven. Hun karakters zijn eigenlijk precies zoals in de boeken. Natuurlijk was mijn teken- en schrijfstijl van een 10-jarige, maar de personages waren er. Dat werkte in mijn voordeel. Ik maakte een grote Moby Dick-achtige boekenserie, met een begin, een midden en een einde, plus een echte literaire structuur. Maar ik kon mijn Marx Brothers-achtige personages daar gewoon ingooien.”

Je krijgt uit de boeken het idee dat ook de auteur zich liet leiden door het verhaal en de verassende wendingen.

“Dat is juist. Ik wist dat het een compleet verhaal zou worden. Ik had een verhalenserie die één geheel vormde nog nooit in stripvorm gezien. Wel in boeken, maar niet in strips. Ik schreef het einde en enkele grote plotwendingen eerst. Tijdens het twaalf jaar tekenen liet ik mij verrassen door het verhaal. Smiley Bone vind een eenzaam jong rattenbeest, had ik bijvoorbeeld in het plot verwerkt. Alleen wilde ik aanvankelijk dat Smiley hem naar de bergen zou brengen, daar een klein avontuur zou beleven en hem vervolgens vrij zou laten. Ik werd alleen verrast toen het kleine rattenbeest op een hele natuurlijke manier klikte met Smiley. Nadat ze hem vrijlieten wist ik dat hij moest terugkeren. Hun relatie was een belangrijk onderdeel geworden van het verhaal en de personages. Zodoende bewerkte ik het einde, zodat het kleine rattenbeest kon terugkeren.”

Op welke manier heeft het succes en de bewondering voor Bone je verrast?

“Enorm. Ik was niet zeker of ik ooit zes delen kon maken. Ik twijfelde of ik het een jaar zou volhouden. In 1991 waren er geen kinderen in Amerikaanse stripwinkels. Niet één. Je kon er alleen superheldenboeken kopen voor 30-jarige mannen. Er waren wel alternatieve strips, maar niet zoiets als dit. Dat waren meer autobiografische, literaire boeken over outsiders in de maatschappij. Ik wist niet goed hoe een ouderwets stripverhaal het zou doen. Er zouden wel een paar stripliefhebbers zoals ik zijn die het zouden snappen, die zouden herkennen dat het een traditioneel, voor kinderen én volwassen gemaakt stripverhaal is. Ik hoopte dat het iets zou worden. Na twee jaar nam het opeens een vlucht, kreeg ik prijzen en wat nog meer.”

En die sneeuwbal aan succes?

“Het blijft maar doorgaan. Ik sprak onlangs met iemand die voor een stripwebsite schrijft en hij noemde Bone een ‘levend ding’. Ik begrijp er niets van. In 2005 voltooide ik het verhaal. Daarop wilde een grote uitgever, die onder meer Harry Potter in de Verenigde Staten uitgeeft, het bundelen en in boekhandels en op scholen verkopen. Ze wilden het niet als iets raars behandelen, maar als een boek. Niet als een graphic novel, gewoon als boek. Dat lanceerde Bone naar een nieuw publiek, zoals ik nooit eerder had gezien. We hielden het recht op de kleurenuitgave en lieten het boek overal ter wereld in licentie uitgeven. Bone groeit nog steeds in populariteit, ondanks dat ik het zeven jaar geleden heb voltooid.”

Je hebt de inkleuring niet zelf verzorgd. Op welke manier was je daar actief bij betrokken?

“We wilden het in kleur uitgeven. Ik kon er iemand voor inhuren, Steve Hamaker Columbus. Hij werkt op mijn studio. Samen hebben we de kleuren uitgezet; pagina voor pagina, paneel voor paneel. Ik was erg betrokken en heb alle kleuren goedgekeurd. In het begin is het nog niet perfect, maar tegen het einde toe wordt het steengoed.”

Veel fans kennen het boek in zwartwit. Toch voegt de kleurenversie heel veel toe.

“De kleurenversie is heel goed. In maakte het in zwartwit, omdat het enerzijds een undergroundstrip was en ik anderzijds niet genoeg geld had het in kleur te doen. Ik ben opgegroeid met Peanuts, Dick Tracey en dat soort krantenstrips in zwartwit. Ik dacht daarom ook in zwartwit. Ik wilde leren tekenen in zwartwit. Mijn doel was om een Moby Dick-achtig boek in stripvorm te maken. In mijn gedachten was het nooit kleur. In mijn hart houd ik van zwarwit, maar in kleur is het eigenlijk beter.”

Nooit overwogen het zelf in te kleuren?

“Ik denk niet dat ik over de juiste kwaliteiten beschik om dat te doen. Ik kan schrijven, tekenen en inkten. Maar voor inkleuren heb ik iemand nodig die dit beter kan. Ik heb ideeën, maar ik ben geen expert.”

Aan welke ideeën werk je nu?

“Bone is klaar, hoewel ik er nog steeds aan werk. Ik reis de wereld rond voor het boek. Het inkleuren duurde vijf jaar. Vijf jaar! Verder werk ik aan een nieuw project, genaamd RASL. Een soort misdaadserie in een ander universum. Niet voor 7-jarigen. Ik hoop dat het snel ook in het Nederlands verkrijgbaar is. Met Bone duurde het erg lang omdat het een project van twaalf jaar was. Met RASL wachten we ook tot het is voltooid om het hier op de markt te brengen. Dit is een veel kortere serie, van slechts vier boeken. De helft van Bone. Het laatste deel komt dit jaar in de Verenigde Staten uit.”

Was het moeilijk om aan een nieuwe serie te beginnen?

“Nee, dat was eigenlijk heel prettig. Ik voelde dat Bone was afgesloten. Als je twaalf jaar ergens aan werkt twijfel je soms wel eens of je het ooit af krijgt. Toen ik het eindelijk voltooide kon ik het met een opgelucht en trots gevoel op de plank zetten. Ik heb het nog niet gemist. Ook omdat we onmiddellijk begonnen met het inkleuren, nieuwe covers enzovoort. Ik heb nog nooit het gemis van de personages ondervonden omdat ik moest blijven tekenen en promoten. Anderzijds: terwijl ik ’s nachts Bone aan het inkten was keek ik naar oude film-noirs op mijn laptop. Ik haalde toen al snel in mijn hoofd dat ik zoiets als volgende project wilde doen. Mijn muze volgen, dat wilde ik doen.”

Hoe lastig is het iets los te laten waaraan je zo lang hebt gewerkt?

“Zoals ik zei: dat is mij gelukkig bespaard gebleven omdat ik tijdens de research voor mijn volgende project aan de heruitgave begon. Dus ik besteedde mijn tijd onmiddellijk aan het corrigeren van tekeningen waar ik niet tevreden over was, de inkleuring en het maken van nieuwe covers. Ik bleef maar bezig met de personages en kreeg daarom ook niet het gevoel dat ik ze achterliet.”

Ooit gedacht aan een spin-off van Bone?

“Een beetje. En er is ook al wat gemaakt. Charles Vess, een vriend en hele goede fantasytekenaar, vertelde ik ooit wat over de achtergrond van oma Rose Ben. Toen ze zestien was, wat er met haar gebeurde, hoe haar relatie met de draken is, waar het verkeerd ging. En daar maakte ik een verhaal van. Op het einde van het verhaal moet ze falen, omdat daar de situatie van Bone mee begint. Het was een interessant boek om te maken, getiteld Rose. Ik heb ook een wat luchtere versie gemaakt, waarin Smilely Bone verhalen vertelt aan kinderen rond het kampvuur. Dus ik ben wel wat bezig, maar niet echt met een serie ofzo.”

En het witte doek? Zijn de technieken die bijvoorbeeld met de verfilming van Kuifje zijn gebruikt iets voor Bone?

“Ik moet de Kuifje-film nog zien. Ik begrijp die actiescènes nog wel, maar twijfel aan het nut Kuifje niet als animatie te verfilmen. Waarom moet hij op een echte jongen lijken? Maar ik heb gehoord dat het een goede film is, dus ik ga zeker kijken.”

Maar? Is het iets voor Bone?

“Daar wordt eigenlijk al aan gewerkt. Warner Brothers werkt er aan. Toen ik op het vliegtuig hier naar toe stapte had ik net een tweede versie van het script ontvangen. Ik heb het nog niet gelezen, het staat op mijn iPad. Dus we zien wel wat het wordt. Maar het wordt met dezelfde animatietechnieken uit Kuifje gedaan. Vorig jaar zijn we in de zomer naar Warner Brothers gegaan, waar ze ons in een kamer een vier minuten durend filmpje met de personages lieten zien. Ze hadden niet eens verteld dat ze dit hadden gedaan. Ze wilden gewoon laten zien hoe het eruit zou kunnen zien. We kregen brillen om ze in 3D te zien. Wauw!”

Is dat eng? Personages die je hebt verzonnen opeens in haast levende lijve te zien?

“Ik weet het niet. Echt niet. Ik wilde dat het goed is. Maar ik er niet te veel tijd aan besteden, omdat ik liever stripboeken maak.”

Maar was het niet emotioneel?

“Het was erg opwindend. Want tot dat moment was elke poging van Hollywood om Bone te verfilmen niet zo boeiend. Ze werden enthousiast, lazen het boek en wisten vervolgens niet meer wat te doen. Maar deze jongens lijken enthousiast en weten wat ze doen. So far, so good. Ik ben meer nerveus als een vader, niet als kunstenaar. Het is een film, geen stripverhaal. Het is mijn werk niet, maar wel leuk om te zien.”

Jij keurt wel het script goed?

“Ja.”

Wanneer ligt het niet meer in jouw handen?

“Er was een script dat erg goed was, maar waarover Warner niet zo enthousiast was. Daarop zetten ze een andere schrijver aan het werk, die een verschrikkelijk script afleverde. Echt vreselijk. En dat wilden ze wél verfilmen. Toen ben ik op mijn strepen gaan staan: dat ga je echt niet maken, omdat Bone-fans over de hele wereld je zullen haten. Eindelijk luisterden ze naar mij. Nu is er een nieuw script dat ergens op begint te lijken. Maar zoals ik zei: het een ander vak. Ik wil alleen helpen.”

Wat is de planning?

Dat hangt er van af. Als ze dit script goed vinden wordt er een regisseur gezocht en duurt het een paar jaar om een film te maken. RASL zal sneller gaan. Warner heeft daar ook net een bod op gedaan. Daar is het script en alles al bijna van klaar.

Wie is jouw droomregisseur voor Bone?

“Steven Spielberg mag altijd. Peter Jackon zou ook geweldig zijn. Maar we zien wel wie het wordt. Ik zou het liefst een animatieregisseur hebben. Maar ze willen waarschijnlijk iemand die het grote geld binnenhaalt, een actiefiguur. Ik laat het aan de professionals.”


Temptation-Rodanya zwanger van eerste kindje

Foto: Instagram Rodanya Kelsey

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Realityster Rodanya Kelsey, bekend van Temptation Island, wordt moeder. Dat maakte Kelsey dinsdagavond bekend op Instagram.

Niet helemaal eerlijk

Kelsey deelt foto’s van een fotoshoot met de tekst: „Ik ben verliefd op een klein mensje, alleen heb ik hem nog niet ontmoet. Alleen wij tweetjes.”


Emmy-nominaties voor The Voice en Carice van Houten

Sfeerbeeld tijdens de halve finale van The Voice of Holland. / ANP

Foto van 'Metro'

GISTEREN

De nominaties voor een Emmy zijn dinsdag bekendgemaakt. De Amerikaanse versie van The Voice is genomineerd in de categorie Outstanding Reality-Competition Program. Het is de achtste Emmy-nominatie voor het programma van John de Mol.

Nederlands tintje

De talentenjacht werd voor het eerst genomineerd in 2012, en won de eerste Emmy het jaar erop. Ook in 2015, 2016 en 2017 ging De Mol er met de prijs vandoor. Vorig jaar moest hij RuPaul's Drag Race voor laten gaan.


Technokoning Adam Beyer: ‘Talent gaat vóór gender’

Adam Beyer, de man achter Drumcode Festival.

Foto van 'Daisy Heyer'

15 JUL 2019

Vorig jaar was het daar opeens: een eigen festival voor het immens populaire Drumcode label. Dit jaar gaat het festival van één naar twee dagen. De man achter het label, de muziek en het festival: Adam Beyer.

De 43-jarige Zweedse dj die oorspronkelijk uit Stockholm komt en die al vanaf zijn vijftiende besloot als dj aan de slag te gaan, blijkt al jaren een succes. Anno 2019 woont hij met zijn vrouw (en tevens dj) Ida Engberg op Ibiza, heeft hij eigen succesvolle avonden op Awakenings Festival, draait hij over de hele wereld als een van de pioniers van de scene en is ‘zijn’ festival na de eerste editie direct uitgebreid naar twee dagen.

Opvallend accent


Amsterdamse dolblije zomerqueen van Rotterdam

Amsterdamse is de dolblije zomerqueen van Rotterdam

Chesley Verbond kan haast niet wáchten op 27 juli. / Thijs Tromp

Foto van 'Erik Jonk'

15 JUL 2019

Rotterdam krijgt een Amsterdamse zomerqueen, of beter gezegd: de Queen Western Union Zomercarnaval 2019.

Want zo heet deze eervolle ‘job’ tegenwoordig in plaats van zomerqueen of zomerkoningin. Chesley Verbond (27) is op zaterdag 27 juli het stralende middelpunt van de wereldberoemde Zomercarnaval Straatparade in de havenstad. Dit praalwagen- en muziekfeest is een van de hoogtepunten van Rotterdam Unlimited. Van 23 tot en met 27 juli staat Rotterdam in het teken van het grootste gratis straatfestival van Europa, waar vele culturen samenkomen.

Liefde na Caribana


Dj mist optreden door in brand gevlogen auto

Hardstyle-dj Psyko Punkz miste zaterdag een optreden doordat zijn auto op de snelweg in brand vloog. / Pexels

Foto van 'Metro'

13 JUL 2019

Het optreden van hardstyle-dj Psyko Punkz liep zaterdag iets anders dan gedacht. Psyko Punkz moest zijn optreden cancelen omdat zijn auto onderweg in brand was gevlogen.

Zware beschadigingen

Wietse Amersfoort, zoals de dj eigenlijk heet, was zaterdagmiddag onderweg naar een optreden in Duitsland toen zijn auto op de A12 ter hoogte van Zevenaar in brand vloog. Zowel de dj als de bijrijder zijn ongedeerd gebleven, schrijft Omroep Gelderland


Christoph Waltz toch weer de schurk in Bond-film

Acteur Christoph Waltz. / AFP

Foto van 'Metro'

12 JUL 2019

Acteur Christoph Waltz keert mogelijk terug als schurk in de 25e James Bond-film die momenteel in de maak is. De geruchten gaan nadat de acteur werd gesignaleerd op de set.

In 2015 nam de Duits-Oostenrijkse acteur voor het eerst de rol van slechterik op zich in de film Spectre. Het was lang onduidelijk of Waltz ook voor de opvolger de rol van Blofeld zou vertolken, dat lijkt nu bevestigd te worden.

Tip


Geen nieuw seizoen meer voor Marvel-series Netflix

Luke Cage krijgt ook geen nieuw seizoen/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

11 JUL 2019

Na Netflix, Videoland, HBO en Amazon Prime komt er een nieuwe streamingdienst bij, eentje van Disney. Dat heeft gevolgen voor het grote Marvel-aanbod dat bij Netflix onder is gebracht.

Netflix geproduceerd

De heldenseries van Marvel vallen onder Disney en zullen, nu daar een eigen streamingdienst komt, de overstap maken. Dat betekent dat de series die door Netflix geproduceerd werden, Daredevil, Iron Fist, Jessica Jones en Luke Cage, er niet een nieuw seizoen zullen krijgen.


Nieuwe seizoen Stranger Things breekt records

Stranger Things/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

9 JUL 2019

Stranger Things seizoen 3 ging afgelopen donderdag in première op Netflix. Volgens de streamingsdienst zorgde de serie direct voor een nieuw record doordat er vanaf 40,7 miljoen accounts al is afgestemd op de show.

Bovendien slaat het seizoen ook goed aan, want al vanaf 18,2 accounts zijn de acht afleveringen al helemaal afgekeken. Sowieso moet 'zeventig procent' van het seizoen gezien zijn door een gebruiker om door Netflix als bekeken te worden gecategoriseerd.

Murder Mystery


Ranking the Stars terug bij RTL mét Paul de Leeuw

Paul de Leeuw gaat weer aan de slag met 'zijn' Ranking The Stars, maar nu op RTL. / ANP

Foto van 'Daisy Heyer'

6 JUL 2019

Ranking the Stars keert terug op televisie, maar dit keer niet bij de NPO maar bij RTL. Het programma verhuist, samen met presentator Paul de Leeuw, van BNNVARA naar RTL 5, meldt NU.nl aan wie de zender dat bevestigd heeft.

De Leeuw maakte de overstap naar RTL in 2018 al, maar lange tijd was onduidelijk wat er zou gebeuren met het programma dat hij bij de publieke omroep maakte. Bij de NPO werd het programma gezien als 'te veel entertainment', waardoor het daar niet meer mocht worden uitgezonden.

Bekende Nederlanders ranken


Temptation-Rosanna en Michella Kox samen op de bank

Michella Kox en Rosanna van Temptation Island samen op de bank. / Videostill Michella Kox YouTube

Foto van 'Daisy Heyer'

5 JUL 2019

Wie Temptation Island de afgelopen jaren heeft gevolgd weet twee dingen: Michella Kox is de koningin wat betreft de roddels over het programma en Rosanna (die van Niels) had tot voor kort een bloedhekel aan haar precies om die reden. De meeste roddels die Kox naar buiten bracht, gingen namelijk over Rosanna en haar huidige lief Niels. En dat blijkt best veel te weeg te hebben gebracht in het leven van Rosanna.

Verrassend genoeg is Rosanna te gast geweest bij Michella Kox voor de opnames van Alles Kan Kapot: een serie op het YouTube-kanaal van Kox. Hoewel de twee al tijden met elkaar lopen te ruziën op social media, bleek Rosanna niet de beroerdste om langs te komen toen Kox haar vroeg voor de video, waar ze voor eens en altijd samen roddels konden bespreken én ontkrachten.

Vaak ruzie


Tv-serie over Harry Potter in de maak

Harry Potter aan het zwerkballen. / EPA

Foto van 'Metro'

3 JUL 2019

Goed nieuws voor fans van de tovenaarsleerling van Zweinstein! Naar verluidt is Warner Bros bezig met een tv-serie over Harry Potter, Ron Wemel en Hermelien Griffel.

Trouwe fans

Het is inmiddels alweer acht jaar geleden dat de laatste Harry Potter-film uitkwam en nog steeds zijn de boeken en films zeer geliefd bij een grote groep fans. Volgens het AD wordt er door Warner Bros momenteel gewerkt aan een serie welke zich afspeelt in hetzelfde universum.


Famke Louise maakt acteerdebuut

Famke Louise maakt acteerdebuut

Famke Louise, hier als zangeres tijdens Noorderslag. / Ferdy Damman | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

3 JUL 2019

Famke Louise maakt haar acteerdebuut. De zangeres speelt de hoofdrol in de korte film Hitte van regisseur Thessa Meijer.

Meijer en productiebedrijf July Film maakten Hitte in opdracht van filmplatform Cineville. Vanaf 8 augustus is de korte film in de 43 Cineville-filmtheaters te zien. Eerder speelde Famke Louise een 'hoofdrol' in een Videolandproductie, maar dat was een documentaire over haar leven.

Knappe ijscoman


Rapper A$AP Rocky in Zweedse gevangenis

Rapper A$AP Rocky in Zweedse gevangenis

De rapper wordt verdacht van ernstige mishandeling, in een video is te zien dat hij een man tegen de grond werkt. /ANP

Foto van 'Metro'

3 JUL 2019

A$AP Rocky, een Amerikaanse rapper, is dinsdagavond door de Zweedse politie gearresteerd in het centrum van Stockholm. Dat meldt de Zweedse krant Aftonbladet. Volgens diezelfde krant wordt de rapper, die was verwikkeld in een gevecht, verdacht van ernstige mishandeling.

Dinsdagavond vond het Smash Festival, waar A$AP Rocky optrad, plaats in het stadion van Stockholm. Kort na de afloop van het festival werd de rapper gearresteerd.

Gevecht


Film White Chicks krijgt vervolg

Terry Crews. / EPA

Foto van 'Metro'

2 JUL 2019

In de talkshow Watch What Happens Live With Andy Cohen, bekende acteur Terry Crews dat er na vijftien jaar een vervolg komt op de populaire film White Chicks.

De acteur laat in de talkshow weten dat hij al sinds de eerst film uitkwam aan het trainen is voor het vervolg. In de film gaan twee FBI-agenten undercover als ‘white chicks’ om twee hotelerfgenamen te redden.

Culthit


Likeability of2

Er komt een follow-up serie van Sex and the City!

De officiële cast van Sex and the City zal waarschijnlijk niet te zien zijn, maar goed nieuws is het wel. / ANP

Foto van 'Daisy Heyer'

23 JUN 2019

Je had de serie, toen een film, toen een tweede film en daarna was het basta: Sex and the City komt nooit meer terug. Maar fans springen een gat in de lucht bij het volgende nieuws: er komt een nieuw boek én een nieuwe tv-serie van Sex and the City-schrijfster Candace Bushnell. En die klinkt nog beter dan het oldskool Sex and the City!

In maart afgelopen jaar werd bekendgemaakt door Deadline dat het boek van Sex and the City een follow-up kreeg met de naam Is There Still Sex in the City? Het boek staat gepland voor 6 augustus, maar dat is dus niet het enige: dit boek krijgt ook een tv-staartje met een eigen serie op televisie. En de serie zal gaan over een categorie vrouwen die je wellicht niet verwacht.

50-plussers


dislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avataruser_96f627cf0fde99c0cb64b5068af60e5af255dfdf_avatar

Dief berooft Halle Berry bijna van haar hele huis

Dief berooft Halle Berry bijna van haar hele huis

De man was flink brutaal: hij had een slotenmaker bij zich en een van de sloten was zelfs al veranderd. /ANP

Foto van 'Metro'

22 JUN 2019

Waarom zou je een tv, laptop of auto stelen als je ook gewoon iemands hele huis buit kan maken? Inboedel en al. Dat moet de dief die Halle Berry in maart bijna beroofde gedacht hebben. De 59-jarige man, die in januari ook al een poging waagde, was namelijk van plan de sloten van haar huis te verwisselen en zelf in te trekken.

Slotenmaker

De dief werd in januari ook al aangetroffen bij het huis van Berry. Toen was hij met een slot aan het rommelen, schrijft TMZ. Pas toen een tuinman hem aansprak, nam hij de benen. Slechts enkele maanden later, in maart, was het opnieuw raak. Deze keer was de man echter een stuk brutaler: hij had een slotenmaker bij zich. Een van de sloten was zelfs al vervangen toen het personeel toch maar even ging checken wat er aan de hand was.


Chucky is back: 2.0!

Camera videoChucky is back: 2.0!

Foto van 'Erik Jonk'

21 JUN 2019

Een angst van zovelen – een bezeten speelgoedpop - is terug op het witte doek. De horrorklassieker Child’s Play is nu in een 2019-versie te zien met uiteraard Chucky, de beroemde pop uit de vorige eeuw, in de absolute hoofdrol. En ja, hij vraagt het weer uitermate vriendelijk: Wanna play?

Gruwelijke andere kant

Child’s Play 2019 is van de makers van de succesvolle reboot van IT. Zij laten zien hoe een Vietnamese fabrieksarbeider wraak neemt op een vernederend ontslag. Hij creëert Chucky als moordpop in plaats van een behulpzaam vriendje Buddi, zoals de populaire poppen worden genoemd. De jonge Andy (Gabriel Bateman) wordt eigenaar van Chucky (met de stem van Star Wars-acteur Mark Hamill). Zijn moeder (Aubrey Plaza) schenkt de pop voor zijn verjaardag en als troost voor een verhuizing waarmee haar zoon het moeilijk heeft. Andy wordt Chucky’s beste vriendje, wat gelijk een gruwelijke andere kant inhoudt: wie Andy (of Chucky) pijn doet… die moet het ontgelden zullen we maar netjes zeggen. De vriend van Andy’s moeder, de kat, de aardige buurvrouw die zegt ‘nu Andy’s beste vriend te zijn’ en de klusjesman van het appartementencomplex en ook al het volk in de speelgoedwinkel waar Chucky eerder werd verkocht: allemaal zien zij een pop met een menselijke trekken en een menselijke wil, maar die tegelijkertijd een psychopaat en een moordmachine kan zijn.


Dotan geeft toe dat nepaccounts zijn idee waren

Dotan geeft toe dat nepaccounts zijn idee waren

Dotan noemt zijn actie een 'domme fout'. Foto: ANP

Foto van 'Metro'

20 JUN 2019

Zanger Dotan heeft toegegeven dat hij de bedenker was van de nepaccounts waarmee hij zijn populariteit kon vergroten. Hij bood vanmiddag in een interview op Qmusic nogmaals zijn excuses aan.

De zanger noemt zijn acties ‘een domme fout’. Hij zocht manieren om zijn muziek aan de man te brengen en kwam er te laat achter dat hij te ver was gegaan. „Ik heb niet ingegrepen op de momenten dat het moest en kon”, aldus Dotan.

Aandacht


Dochter Linda de Mol tekent contract bij BNNVARA
Likeability of3

Dochter Linda de Mol tekent contract bij BNNVARA

Noa gaat dan misschien wel haar moeder achterna, maar ze vindt het niet erg om vergeleken te worden met haar. /Zomer met Art

Foto van 'Metro'

19 JUN 2019

Noa Vahle, de 19-jarige dochter van Linda de Mol, heeft een carrièrestap ondernomen waarmee ze haar moeder achterna gaat. Ze heeft namelijk een contract getekend bij BNNVARA, zo maakte ze gisteravond bekend bij Zomer met Art.

Misschien presenteren

„Ik kan er niet te veel over zeggen, maar ik heb twee weken geleden een contract getekend bij BNNVARA”, vertelt Noa aan presentator Art. Hij wil natuurlijk alle details weten, en dan specifiek of ze haar moeder achterna gaat en ook programma's zal presenteren. Jammer genoeg komt er geen definitief antwoord op: „Wie weet", aldus de nieuwste aanwinst van BNNVARA.


dislike
user_ea6f18687d4bcd126a7b2feadee879b472a171a8_avatar