Showbizz

"Steven Spielberg mag Bone altijd verfilmen"

Foto van 'Ruben Eg'

23 JAN 2012

Jeff Smith begon in 1991 aan Bone. Pas in 2004 voltooide de Amerikaan de negendelige en bij elkaar meer dan 1300 pagina’s tellende serie over drie huisverdwaalde neven. “Ik begon de personages Phoney Bone, Smiley Bone en Fone Bone te tekenen toen ik nog een kind was”, blikt Smith terug tijdens een kort bezoek aan Nederland. “Toen ik vijf of zes was tekende ik ze voor het eerst. Ik speelde er wat mee, verzon er wat verhaaltjes omheen. Het was iets Donals Duck-achtigs, beetje Disney-verhalen. Op de middelbare school hield ik van heavy metal en op mijn zeventiende ontdekte ik tekenaars als Moebius. Die maakte strips voor volwassenen. Heel fantasierijk. Ik dacht: wat als je Moebius mengt met Carl Barks en Walt Kellly? Dat was het basisidee. Ik liep er al heel lang mee rond.”

Op welke manier zijn de personages uit jouw jeugd veranderd in die uit het boek?

“De drie Bone-personages zijn eigenlijk niet zo veel veranderd. Ik heb strips die ik maakte toen ik tien was met daarin de Bone-neven. Hun karakters zijn eigenlijk precies zoals in de boeken. Natuurlijk was mijn teken- en schrijfstijl van een 10-jarige, maar de personages waren er. Dat werkte in mijn voordeel. Ik maakte een grote Moby Dick-achtige boekenserie, met een begin, een midden en een einde, plus een echte literaire structuur. Maar ik kon mijn Marx Brothers-achtige personages daar gewoon ingooien.”

Je krijgt uit de boeken het idee dat ook de auteur zich liet leiden door het verhaal en de verassende wendingen.

“Dat is juist. Ik wist dat het een compleet verhaal zou worden. Ik had een verhalenserie die één geheel vormde nog nooit in stripvorm gezien. Wel in boeken, maar niet in strips. Ik schreef het einde en enkele grote plotwendingen eerst. Tijdens het twaalf jaar tekenen liet ik mij verrassen door het verhaal. Smiley Bone vind een eenzaam jong rattenbeest, had ik bijvoorbeeld in het plot verwerkt. Alleen wilde ik aanvankelijk dat Smiley hem naar de bergen zou brengen, daar een klein avontuur zou beleven en hem vervolgens vrij zou laten. Ik werd alleen verrast toen het kleine rattenbeest op een hele natuurlijke manier klikte met Smiley. Nadat ze hem vrijlieten wist ik dat hij moest terugkeren. Hun relatie was een belangrijk onderdeel geworden van het verhaal en de personages. Zodoende bewerkte ik het einde, zodat het kleine rattenbeest kon terugkeren.”

Op welke manier heeft het succes en de bewondering voor Bone je verrast?

“Enorm. Ik was niet zeker of ik ooit zes delen kon maken. Ik twijfelde of ik het een jaar zou volhouden. In 1991 waren er geen kinderen in Amerikaanse stripwinkels. Niet één. Je kon er alleen superheldenboeken kopen voor 30-jarige mannen. Er waren wel alternatieve strips, maar niet zoiets als dit. Dat waren meer autobiografische, literaire boeken over outsiders in de maatschappij. Ik wist niet goed hoe een ouderwets stripverhaal het zou doen. Er zouden wel een paar stripliefhebbers zoals ik zijn die het zouden snappen, die zouden herkennen dat het een traditioneel, voor kinderen én volwassen gemaakt stripverhaal is. Ik hoopte dat het iets zou worden. Na twee jaar nam het opeens een vlucht, kreeg ik prijzen en wat nog meer.”

En die sneeuwbal aan succes?

“Het blijft maar doorgaan. Ik sprak onlangs met iemand die voor een stripwebsite schrijft en hij noemde Bone een ‘levend ding’. Ik begrijp er niets van. In 2005 voltooide ik het verhaal. Daarop wilde een grote uitgever, die onder meer Harry Potter in de Verenigde Staten uitgeeft, het bundelen en in boekhandels en op scholen verkopen. Ze wilden het niet als iets raars behandelen, maar als een boek. Niet als een graphic novel, gewoon als boek. Dat lanceerde Bone naar een nieuw publiek, zoals ik nooit eerder had gezien. We hielden het recht op de kleurenuitgave en lieten het boek overal ter wereld in licentie uitgeven. Bone groeit nog steeds in populariteit, ondanks dat ik het zeven jaar geleden heb voltooid.”

Je hebt de inkleuring niet zelf verzorgd. Op welke manier was je daar actief bij betrokken?

“We wilden het in kleur uitgeven. Ik kon er iemand voor inhuren, Steve Hamaker Columbus. Hij werkt op mijn studio. Samen hebben we de kleuren uitgezet; pagina voor pagina, paneel voor paneel. Ik was erg betrokken en heb alle kleuren goedgekeurd. In het begin is het nog niet perfect, maar tegen het einde toe wordt het steengoed.”

Veel fans kennen het boek in zwartwit. Toch voegt de kleurenversie heel veel toe.

“De kleurenversie is heel goed. In maakte het in zwartwit, omdat het enerzijds een undergroundstrip was en ik anderzijds niet genoeg geld had het in kleur te doen. Ik ben opgegroeid met Peanuts, Dick Tracey en dat soort krantenstrips in zwartwit. Ik dacht daarom ook in zwartwit. Ik wilde leren tekenen in zwartwit. Mijn doel was om een Moby Dick-achtig boek in stripvorm te maken. In mijn gedachten was het nooit kleur. In mijn hart houd ik van zwarwit, maar in kleur is het eigenlijk beter.”

Nooit overwogen het zelf in te kleuren?

“Ik denk niet dat ik over de juiste kwaliteiten beschik om dat te doen. Ik kan schrijven, tekenen en inkten. Maar voor inkleuren heb ik iemand nodig die dit beter kan. Ik heb ideeën, maar ik ben geen expert.”

Aan welke ideeën werk je nu?

“Bone is klaar, hoewel ik er nog steeds aan werk. Ik reis de wereld rond voor het boek. Het inkleuren duurde vijf jaar. Vijf jaar! Verder werk ik aan een nieuw project, genaamd RASL. Een soort misdaadserie in een ander universum. Niet voor 7-jarigen. Ik hoop dat het snel ook in het Nederlands verkrijgbaar is. Met Bone duurde het erg lang omdat het een project van twaalf jaar was. Met RASL wachten we ook tot het is voltooid om het hier op de markt te brengen. Dit is een veel kortere serie, van slechts vier boeken. De helft van Bone. Het laatste deel komt dit jaar in de Verenigde Staten uit.”

Was het moeilijk om aan een nieuwe serie te beginnen?

“Nee, dat was eigenlijk heel prettig. Ik voelde dat Bone was afgesloten. Als je twaalf jaar ergens aan werkt twijfel je soms wel eens of je het ooit af krijgt. Toen ik het eindelijk voltooide kon ik het met een opgelucht en trots gevoel op de plank zetten. Ik heb het nog niet gemist. Ook omdat we onmiddellijk begonnen met het inkleuren, nieuwe covers enzovoort. Ik heb nog nooit het gemis van de personages ondervonden omdat ik moest blijven tekenen en promoten. Anderzijds: terwijl ik ’s nachts Bone aan het inkten was keek ik naar oude film-noirs op mijn laptop. Ik haalde toen al snel in mijn hoofd dat ik zoiets als volgende project wilde doen. Mijn muze volgen, dat wilde ik doen.”

Hoe lastig is het iets los te laten waaraan je zo lang hebt gewerkt?

“Zoals ik zei: dat is mij gelukkig bespaard gebleven omdat ik tijdens de research voor mijn volgende project aan de heruitgave begon. Dus ik besteedde mijn tijd onmiddellijk aan het corrigeren van tekeningen waar ik niet tevreden over was, de inkleuring en het maken van nieuwe covers. Ik bleef maar bezig met de personages en kreeg daarom ook niet het gevoel dat ik ze achterliet.”

Ooit gedacht aan een spin-off van Bone?

“Een beetje. En er is ook al wat gemaakt. Charles Vess, een vriend en hele goede fantasytekenaar, vertelde ik ooit wat over de achtergrond van oma Rose Ben. Toen ze zestien was, wat er met haar gebeurde, hoe haar relatie met de draken is, waar het verkeerd ging. En daar maakte ik een verhaal van. Op het einde van het verhaal moet ze falen, omdat daar de situatie van Bone mee begint. Het was een interessant boek om te maken, getiteld Rose. Ik heb ook een wat luchtere versie gemaakt, waarin Smilely Bone verhalen vertelt aan kinderen rond het kampvuur. Dus ik ben wel wat bezig, maar niet echt met een serie ofzo.”

En het witte doek? Zijn de technieken die bijvoorbeeld met de verfilming van Kuifje zijn gebruikt iets voor Bone?

“Ik moet de Kuifje-film nog zien. Ik begrijp die actiescènes nog wel, maar twijfel aan het nut Kuifje niet als animatie te verfilmen. Waarom moet hij op een echte jongen lijken? Maar ik heb gehoord dat het een goede film is, dus ik ga zeker kijken.”

Maar? Is het iets voor Bone?

“Daar wordt eigenlijk al aan gewerkt. Warner Brothers werkt er aan. Toen ik op het vliegtuig hier naar toe stapte had ik net een tweede versie van het script ontvangen. Ik heb het nog niet gelezen, het staat op mijn iPad. Dus we zien wel wat het wordt. Maar het wordt met dezelfde animatietechnieken uit Kuifje gedaan. Vorig jaar zijn we in de zomer naar Warner Brothers gegaan, waar ze ons in een kamer een vier minuten durend filmpje met de personages lieten zien. Ze hadden niet eens verteld dat ze dit hadden gedaan. Ze wilden gewoon laten zien hoe het eruit zou kunnen zien. We kregen brillen om ze in 3D te zien. Wauw!”

Is dat eng? Personages die je hebt verzonnen opeens in haast levende lijve te zien?

“Ik weet het niet. Echt niet. Ik wilde dat het goed is. Maar ik er niet te veel tijd aan besteden, omdat ik liever stripboeken maak.”

Maar was het niet emotioneel?

“Het was erg opwindend. Want tot dat moment was elke poging van Hollywood om Bone te verfilmen niet zo boeiend. Ze werden enthousiast, lazen het boek en wisten vervolgens niet meer wat te doen. Maar deze jongens lijken enthousiast en weten wat ze doen. So far, so good. Ik ben meer nerveus als een vader, niet als kunstenaar. Het is een film, geen stripverhaal. Het is mijn werk niet, maar wel leuk om te zien.”

Jij keurt wel het script goed?

“Ja.”

Wanneer ligt het niet meer in jouw handen?

“Er was een script dat erg goed was, maar waarover Warner niet zo enthousiast was. Daarop zetten ze een andere schrijver aan het werk, die een verschrikkelijk script afleverde. Echt vreselijk. En dat wilden ze wél verfilmen. Toen ben ik op mijn strepen gaan staan: dat ga je echt niet maken, omdat Bone-fans over de hele wereld je zullen haten. Eindelijk luisterden ze naar mij. Nu is er een nieuw script dat ergens op begint te lijken. Maar zoals ik zei: het een ander vak. Ik wil alleen helpen.”

Wat is de planning?

Dat hangt er van af. Als ze dit script goed vinden wordt er een regisseur gezocht en duurt het een paar jaar om een film te maken. RASL zal sneller gaan. Warner heeft daar ook net een bod op gedaan. Daar is het script en alles al bijna van klaar.

Wie is jouw droomregisseur voor Bone?

“Steven Spielberg mag altijd. Peter Jackon zou ook geweldig zijn. Maar we zien wel wie het wordt. Ik zou het liefst een animatieregisseur hebben. Maar ze willen waarschijnlijk iemand die het grote geld binnenhaalt, een actiefiguur. Ik laat het aan de professionals.”


Likeability of3

Adele en man na ruim zeven jaar uit elkaar

Adele bij de uitreiking van de Grammy's in 2017. /ANP

Foto van 'Metro'

2 UUR

Adele en haar man Simon Konecki zijn uit elkaar. Dat hebben woordvoerders van de Britse zangeres vrijdag bevestigd in een verklaring.

De Britse superster laat nooit veel los over haar privéleven (en geef haar eens ongelijk) en in 2017 werd tijdens haar acceptatiespeech bij de Grammy’s bekend dat ze met Konecki was getrouwd.

Samen zoon opvoeden


sad
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

20.000 mensen zagen in Dordrecht The Passion

The Passion/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

18 APR 2019

In de binnenstad van Dordrecht hebben zo'n 20.000 bezoekers het evenement The Passion bezocht. De moderne vertelling van de laatste uren van Jezus werd donderdag voor de negende keer uitgevoerd, dit jaar met Edwin Jonker als Jezus, Edsilia Rombley als Maria en Lucas Hamming in de rol van Judas.

Gebarentolk

Martijn Krabbé was de verteller op televisie (NPO 1) en Wouter van der Goes gaf op NPO Radio 2 tekst en uitleg bij het spektakel aan blinden, slechtzienden en overige luisteraars. Ook was er voor het eerst een gebarentolk tijdens de uitzending.


Regisseur Pieter Verhoeff (81) overleden

Pieter Verhoeff/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

18 APR 2019

Regisseur Pieter Verhoeff is woensdag op 81-jarige leeftijd overleden in Amsterdam. Dat heeft zijn echtgenote donderdag laten weten. Hij was al enige tijd ziek. Verhoeff werd bekend met films als Het teken van het beest en Nynke, over de politicus Pieter Jelles Troelstra en Nienke van Hichtum, schrijfster van kinderboeken als Afke's tiental. In 2008 verfilmde Verhoeff De brief voor de koning, een nog steeds populair boek van Tonke Dragt.

Verhoeff won negen keer een Gouden Kalf en tal van andere prijzen. Voor zijn aandeel in Tokyo Trial, te zien op Netflix, kreeg hij een Emmy-nominatie. Hij maakte vanaf de jaren 70 ook tal van documentaires en maatschappelijke tv-programma's als Gat van Nederland en de kerkelijke actualiteitenrubriek Kenmerk (IKON en KRO).

Jiskefet


Vinchenzo: Meneer de Uil, die kende ik wel

Vinchenzo: Meneer de Uil, die kende ik wel

Vinchenzo Tahapary.

Foto van 'Erik Jonk'

18 APR 2019

De Fabeltjeskrant is terug van weg geweest. Eén van de Netflix-stemmen is van Vinchenzo.

„Hatsikideeeeee, dat wordt weer smikkelen en smullen.” De sluwe levensgenieter Lowieke de Vos smikkelde en smulde er in De Fabeltjeskrant jarenlang lustig op los. Nu kan de tv-kijker weer smikkelen en smullen, want de beroemde titel is terug. De film De Fabeltjeskrant en de Grote Dierenbos-spelen uit 2018 is bewerkt tot vierdelige tv-serie en vanaf (Goede) vrijdag op Netflix te zien.

Armin en Georgina


Misschien morgen al nieuw album van Beyoncé

Foto van 'Metro en ANP'

17 APR 2019

Hier op de redactie zijn we de verschillende streamingsdiensten en muziekplatformen al dagen aan het verversen. Op 4 april werd namelijk bekend dat Beyoncé met een documentaire op Netflix én met nieuwe muziek komt.

Update - We hoeven niet eens meer een dag te wachten, naast de documentaire is ook het album van Beyoncé al te beluisteren! Het gaat inderdaad om een live album, HOMECOMING getiteld. Het album is te streamen op Tidal en Spotify!

Documentaire


Ruziënde Franse rappers tekenen voor kooigevecht

Booba en Kaaris/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

15 APR 2019

Dat er ergens op de wereld twee rappers met elkaar overhoop liggen, dat is amper nieuwswaardig te noemen. Maar de Franse Booba en Kaaris gaan hun ruzie wel op een heel opmerkelijke manier uitvechten. Ze gaan dat namelijk letterlijk doen.

De twee rappers zullen plaatsnemen in een kooi voor een groot kooigevecht, dat aanstaande december in Zwitserland zal plaatsvinden. Sponsoren hebben zich er al massaal op gestort, want de winnaar van de strijd krijgt maar liefst anderhalf miljoen euro op zijn bankrekening bijgeschreven.

Dat het gevecht niet in hun thuisland gehouden wordt, heeft overigens alles te maken met de wetgeving in Frankrijk. Daar zijn kooigevechten, oftewel MMA (Mixed Martial Arts), verboden. Aan de andere kant van de grens is dat niet het geval.


Was de hele wereld maar een beetje als ’t Schaep

Was de hele wereld maar een beetje als ’t Schaep

Reünies zijn het gat in de markt voor café ’t Schaep. Ook een boksvereniging komt langs. / Bram Willems

Foto van 'Erik Jonk'

15 APR 2019

’t Schaep met de 5 Pooten gaat al enkele generaties mee. Nu als musical, maar het werkt nog steeds. ’As je maor een sprankie hoop hept’, klinkt het in volksbuurt de Jordaan.

Zelden zo’n goed aangeklede première gezien als die van de musical ’t Schaep met de 5 Pooten. Zondagavond lag er geen rode loper voor theater DeLaMar in Amsterdam, maar oude vloerkleden uit de jaren zestig. BN’ers – zie de foto’s onderaan - paradeerden er over in tijgerprintjes, trainingspakken en met hier en daar een suikerspinkapsel op het hoofd. Binnen had producent More Theater alles aangekleed in die typische Amsterdamse stijl uit de Jordaan, tot aan een opgebouwde kapsalon en ‘koekies’ op tafel aan toe.

Was de hele wereld maar een beetje als ’t Schaep

Doortje (Eva van der Gucht) en Kootje (Jeroen van Koningsbrugge).


Famke Louise zet biergooister voor gek op Instagram

Portret van zangeres en YouTube-ster Famke Louise. / ANP

Foto van 'Metro'

11 APR 2019

Famke Louise zette woensdagavond een filmpje online op haar Instagram waarin te zien is hoe een jonge vrouw een bierflesje naar haar hoofd probeert te gooien tijdens festival Urban Rebels in Eindhoven afgelopen zaterdagavond. De vrouw is herkenbaar in beeld en daar helemaal niet blij mee.

Privacy geschonden

De vrouw wordt namelijk bedolven onder de haatreacties en ook bekend Nederland heeft van zich laten horen. Zo schrijft rapper Kempi: ‘Ik hoop dat haar ouders het zien’. Noemt Monica Geuze de actie ‘kansloos’, terwijl make-upspecialiste Nikkie de Jager stelt dat de vrouw ‘een kronkel in haar kop heeft’.


Likeability of5

Disney lanceert nieuwe trailer van The Lion King

Screenshot trailer The Lion King.

Foto van 'Metro'

10 APR 2019

Walt Disney Studios deelde woensdag de nieuwste trailer van The Lion King. Te zien is hoe een jonge Simba de enge Scar ontmoet.

Voor de film reisde regisseur Jon Favreau naar de Afrikaanse Savanne. Daar wordt een toekomstige koning geboren, de kleine Simba. Scar, de broer van Koning Mufasa heeft echter andere plannen.

Sterrencast


like
user_b7f656bba9aa7ded0b97fa542d24091ae0590d86_avatar

She said yes: Anna Nooshin gaat trouwen!

She said yes: Anna Nooshin gaat trouwen!

She said yes: Anna Nooshin gaat trouwen! / ANP

Foto van 'Metro'

10 APR 2019

Anna Nooshin gaat trouwen! Samen met haar vriend Nassim Zeta stapt ze in het huwelijksbootje. Dat maakte de 32-jarige influencer woensdag bekend op Instagram.

Big question, simple answer


Dua Lipa onthult eigen beeld in Madame Tussauds

Dua Lipa in Madame Tussauds Amsterdam. Beeld: Spice PR

Foto van 'Metro en ANP'

9 APR 2019

Niemand minder dan zangers Dua Lipa onthulde maandag haar eigen wassenbeeld in Madame Tussauds Amsterdam. Een grote groep Nederlandse fans mocht aanwezig zijn bij de onthulling. Het is niet het eerste wassenbeeld van de zangeres. Eerder al was Madame Tussauds in Londen aan de beurt.

Dua Lipa in Madame Tussauds Amsterdam. Beeld: Spice PR

Het gaat niet om zomaar een wassenbeeld van de zangeres. De Dua Lipa is interactive en zal nu ook in Amsterdam voor iedereen te bewonderen zijn in de vernieuwde A-List ruimte van het museum. Deze ruimte kenmerkt zich door kleurrijke neonvlakken met meerdere dynamische en interactieve sets. Naast Dua Lipa zijn er ook beelden te zien van Lady Gaga, Michiel Huisman en Zayn Malik.


Beyoncé komt met documentaire op Netflix

Beyoncé komt met documentaire op Netflix

Beyoncé. Foto: ANP

Foto van 'Metro'

7 APR 2019

Goed nieuws voor alle fans van Beyoncé. De zangeres brengt een documentaire uit op Netflix. De wereldwijde release van haar documentaire Homecoming is op 17 april. Dat maakte Netflix zondag bekend via Twitter.

Bekendmaking via Twitter

De streamingdienst pakte de bekendmaking op een opmerkelijke manier aan: officiële twitteraccounts van Netflix van verschillende landen tweetten de poster van de documentaire bijna gelijktijdig.


Sharon laat bebloede tampon-tatoeage coveren

Sharon (links) kreeg een tampon-tatoeage van haar tweelingzus Esmee cadeau. / Videostill MTV

Foto van 'Daisy Heyer'

7 APR 2019

We kennen ze allemaal nog wel van het tweede seizoen van Ex On The Beach Double Dutch: de tweeling uit Maaskantje, Sharon en Esmee. We zijn een aantal jaartjes verder en de tweeling ziet er momenteel door de nodige cosmetische ingrepen behoorlijk anders uit dan toen. Echter zijn ze nog altijd knettergek, bleek maar weer toen ze meededen aan de Nederlandse versie van Just Tattoo Of Us. 

Aambeien en tampon

De aflevering met de tweeling is een paar dagen geleden uitgezonden en tijdens die aflevering was te zien dat beide dames elkaar absoluut niet gespaard hebben. Esmee loopt vanaf nu namelijk permanent met opengesperde billen met aambeien op haar been en ook de tatoeage van Sharon was ronduit verschrikkelijk: een bebloede tampon.


Loretta Schrijver gastrol GTST

Loretta Schrijver binnenkort te zien in GTST

Loretta Schrijver heeft in Koffietijd bekend gemaakt dat ze een gastrol krijgt in GTST. /ANP

Foto van 'Roos Ravensbergen'

5 APR 2019

Loretta Schrijver heeft in Koffietijd, waarvan zij de presentatrice is, bekend gemaakt dat ze binnenkort te zien zal zijn in een aflevering van Goede Tijden, Slechte Tijden. Ze krijgt een gastrol in de zomercliffaflevering. In welke rol zij precies zal kruipen, is nog niet bekend.

Het is niet de eerste keer dat Schrijver te zien is op de buis, ze heeft al meerdere kleine rollen op haar naam staan. Zo speelde ze in A'dam-EVA, Gooische Vrouwen, Onderweg naar Morgen en Familie Kruys.

6000 afleveringen


Zo gaat het er écht aan toe in GTST's Meerdijk

Foto: Feriet Tunc

Foto van 'Ingelise de Vries'

5 APR 2019

Vrijdagavond is de zesduizendste aflevering van Nederlands langstlopende soap: Goede Tijden, Slechte Tijden. In deze minifilm wordt de kijker dit keer iets langer dan normaal meegenomen naar al het wel en wee in Meerdijk. Hoewel, Meerdijk wordt ingeruild voor de knisperende sneeuw in Lapland.

Dat het om Lapland gaat, betekent niet minder drama zo vlak voor het weekend. Een vrijgezellenfeest in Lapland en een ontmoeting met een bijzondere vrouw leiden tot een zoektocht in de sneeuw én de vraag of de bruiloft van Amir en Sjors wel doorgaat. Een hoop spanning in elk geval.

Vijf afleveringen per week


Er komt nieuwe muziek en een docu van Beyoncé

Beyonce. / ANP

Foto van 'Daisy Heyer'

4 APR 2019

Alles wat Beyoncé - ook wel 'Queen B' genoemd - aanraakt, verandert in goud. Het is dan ook geen verrassing dat nieuws over nieuwe muziek van de zangeres door het dak gaat. Er schijnt namelijk een nieuw soloalbum aan te komen. En dat niet alleen: ook een documentaire op Netflix staat ons te wachten!

Dat maakt de Amerikaanse website US Weekly bekend. De laatste plaat die Beyoncé solo opnam, Lemonade, stamt alweer uit 2016. Het schijnt dat de zangeres op dit moment bezig is in de studio voor de opnames van een deluxe album: een nummer met oude nummers, maar ook enkele nieuwe tracks.

Netflix-documentaire


YES: Penoza's Carmen van Walraven leeft nog!

De foto die Dutch FilmWorks op Instagram plaatste. / Instagram @dutch_filmworks

Foto van 'Daisy Heyer'

4 APR 2019

Goed nieuws voor de fans van Penoza (en dat zijn er nogal wat!) die met smart zitten te wachten op de eerste film: Carmen van Walraven, de hoofdrolspeelster uit de serie, leeft nog. Dat is bekendgemaakt via een fictief nieuwsbericht van de producent van de serie, Dutch FilmWorks. In het nieuwsbericht wordt aangegeven dat 'De Zwarte Weduwe niet dood is.'

„Drugskoningin Carmen van Walraven is opgepakt in Canada na een schietpartij in restaurant Danny's Diner", aldus het bijschrift van de foto. In het verstuurde persbericht over Van Walraven staat verder nog vermeld dat bij de schietpartij drie mensen werden gedood, en dat Van Walraven is aangehouden. Interpol zou daarna contact hebben gezocht met de Nederlandse recherche en een oude bekende uit de serie: onderzoeksleider Jim Leeflang.


Geraldine Kemper vertrekt naar RTL

Geraldine Kemper. / ANP

Foto van 'Daisy Heyer'

4 APR 2019

Presentatrice Geraldine Kemper maakt per 1 juni de overstap van BNNVARA naar RTL. De zender liet donderdag weten dat ze bij RTL verschillende programma's gaat presenteren, waaronder Expeditie Robinson Videoland.

„Het is tijd voor nieuwe kansen en ik heb hier zo veel zin in!", zegt de presentatrice over haar overstap. „Ik heb met heel veel plezier tien jaar bij BNNVARA gewerkt en prachtige programma's mogen maken. Ik ben er opgegroeid en heb mezelf kunnen ontwikkelen."

Kemper neemt voor zover bekend, naast haar klus voor Expeditie Robinson, bij The Voice of Holland de backstagerol over van Jamai Loman.


Op Kinky Boots langs de grote theaters in het land

Op Kinky Boots langs de grote theaters in het land

Achter vlnr: Jonathan Demoor, Naidjim Severina, Vajèn van den Bosch en Hans Cornelissen. / Van Emst Vakfotografie

Foto van 'Erik Jonk'

2 APR 2019

De voor Nederland nieuwe musical Kinky Boots gaat dit najaar met 26 acteurs en een liveband van 7 ‘man’ het land door. Bijzonder voor deze tijd.

Grote musicaltitels als Soldaat van Oranje, Mamma Mia! en The Lion King zijn op vaste locaties te vinden. Met dergelijke enorme producties is het amper mogelijk om met trailers en cast van theater naar theater te touren. De Graaf en Cornelissen Entertainment, een van de grootste spelers achter Stage Entertainment, durft het nog wel aan. Daarvoor is een slimme (en nodige) constructie bedacht, samen met 25 van de grootste theaters in ons land. Met z’n allen delen zij de financiële verantwoordelijkheid, niet de producent alleen.

Feelgood met prijzen