Tara Lewis
Tara Lewis Binnenland 8 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Erasmus hanteert strengste toelatingseisen

De Erasmus Universiteit is één van de meest selectieve universiteiten voor studenten die een masteropleiding willen gaan volgen. Dat concludeert de Keuzegids Masters 2018. De gids die donderdag is verschenen heeft de toelatingseisen van alle universiteiten in kaart gebracht. En die zijn nogal streng, zegt de redactie van de gids. „Wie niet weet waar die aan toe is, kan behoorlijk worden afgeschrikt."

Taaltest

Rotterdam en Wageningen zijn de meest selectieve universiteiten. Bij de Erasmus Universiteit in Rotterdam moet de student voor de Engelstalige masters vrijwel altijd slagen voor een taaltest. Voor de Duitse Laurin Ivetić (25) die Media and Business studeert op de Erasmus gold dat echter niet. ,,Omdat ik in Duitsland een Engelstalige bachelor heb gedaan kreeg ik vrijstelling voor de toets." Volgens hem is het niveau van het Engels tijdens de master prima te doen.

Arbeidsrecht

De Keuzegids Masters bevat van negenhonderd opleidingen een gedetailleerd kwaliteitsoordeel, op basis van onder meer de tevredenheid van de studenten. In de top-20 van best beoordeelde masteropleidingen is ‘Arbeidsrecht’ de hoogst genoteerde master aan de Erasmus Universiteit, op de achtste plek.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.