Lichtjesactie voor overleden zoon Feyenoorder Jones

14 november 2017 om 15:09 door Job Halkes
Lichtjesactie voor overleden zoon Feyenoorder Jones

Feyenoordsupporters willen zaterdag tijdens de thuiswedstrijd tegen VVV Venlo keeper Brad Jones een hart onder de riem steken. Het is die dag namelijk precies zes jaar geleden dat zijn zoontje overleed. Een oproep om mobieltjes een minuut te laten oplichten kan op veel steun rekenen.

Slechts zes jaar

Jones verloor zijn zoontje aan leukemie. Het jongetje werd slechts zes jaar. De ziekte werd in 2010 vastgesteld. Jones zelf was toen in Australië om zich voor te bereiden op het WK. Toen hij het slechte nieuws ontving is hij meteen afgereisd naar zijn zoontje en ex-vrouw Julie. Zij verbleven op dat moment in Frankrijk. Anderhalf jaar laten verloor zijn zoontje de strijd tegen de leukemie.

Het initiatief voor de actie komt van Melissa Sloterdijk. Zijn plaatste een oproep op Facebook waarin ze voorstelt om in de twaalfde minuut het licht van de mobiel aan te doen en omhoog te houden. Inmiddels hebben ruim duizend mensen het bericht geliked en is het honderden keren gedeeld. Ook supporters van andere clubs zijn geraakt door de actie. „Geweldig dit. Ik ben een ras PSV-supporter maar zwaar respect voor jullie supporters van Feyenoord voor deze actie toppie”, zo schrijft Ross van Piere.

Veel steun

Feyenoordsupporters laten weten zeker mee te gaan doen met de actie aanstaande zaterdag. „Zal hier zeker aan meedoen! Denk dat Brad het zeer op prijs zal stellen en dan zal hij het niet makkelijk hebben”, schrijft Cor Smit. Nel Blaauwiekel hoopt dat de supporters van VV ook aanhaken. „Hoop zo ontzettend dat dit gaat lukken. Kom op Feyenoordsupporters en ook supporters van VVV doe allemaal mee. Uit respect voor Brad en voor zijn zoontje.”

De aftrap van Feyenoord tegen VVV Venlo is zaterdag om 18.30 uur. In de twaalfde speelminuut moet de actie plaatsvinden.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!