Raad van State: Oude benzineauto mag milieuzone in

11 oktober 2017 om 14:24 door Lucette Mascini
Raad van State: Oude benzineauto mag milieuzone in
Oude benzineauto's mogen weer over de Coolsingel. De Raad van State tikt de gemeente op de vingers. / BART JANSEN

De gemeente Rotterdam heeft opnieuw bakzeil gehaald in de strijd om oldtimers uit de milieuzone te weren. Ze mogen gewoon weer rondkarren met hun benzine auto's van voor 1992, zo oordeelt de raad van State in een voorlopige voorziening tegen het verkeersbesluit van wethouder Pex Langenberg (D66) dat hij in de zomervakantie bekend maakte. Eerder verbood de gemeente dat ook al, terwijl de Rotterdamse rechter in het voorjaar van 2016 had gesteld dat ze er wel in mochten.

Hoger beroep

Maar nu heeft dus ook de hoogste bestuursrechter, de Raad van State, geoordeeld dat de oude benzineauto's de milieuzone in mogen. Volgens de Raad van State heeft de gemeente onjuist gehandeld door oude benzine auto's opnieuw te verbieden in de milieuzone in een nieuw verkeersbesluit. De Rotterdamse rechtbank paste het verkeersbesluit eerder aan, waardoor oldtimerbezitters de milieuzone wel in mochten. De gemeente ging daartegen in hoger beroep. Die zaak moet nog voorkomen. Tot dat deze zaak voorgekomen is, moet de gemeente oude benzine auto's toelaten, zo luidt het zojuist bekend geworden oordeel van de rechter van de Raad van State.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!