Rotterdam

Feyenoordsupporters reizen ondanks het verbod om de wedstrijd bij te wonen gewoon af naar Napoli. / Twitter Roeland van Meerveld‏ @RvM1908

Feyenoordfans hopen stiekem op kaartje in Napels

Feyenoordsupporters reizen ondanks het verbod om de wedstrijd bij te wonen gewoon af naar Napoli. / Twitter Roeland van Meerveld‏ @RvM1908

Foto van 'Job Halkes'

25 SEP 2017

Voor Feyenoordsupporters wordt het weer een spannend avondje. Na de domper tegen Manchester City in de Champions League hoopt het Legioen vanavond op een beter resultaat in de uitwedstrijd tegen Napoli. Alleen moet het team het doen zonder de hondstrouwe aanhang want Feyenoordsupporters zijn niet welkom.

'Geen controle'

Maar het verbod van de Italiaanse autoriteiten houdt een echte Feyenoordsupporter niet tegen. Zo ook Marcel. Hij is met een vlucht vanuit Duitsland naar Napels gevlogen. „Dat ging probleemloos. Zonder enige controle kon ik doorlopen.” Om problemen te voorkomen had hij zijn Feyenoordshirt diep in zijn koffer verstopt. „We hebben net een espresso gedronken en gaan zo op zoek naar kaartjes. We hebben een tip gekregen van de restauranteigenaar voor een adresje waar ze zwarte kaartjes verhandelen.” Ze hopen er vanavond bij te zijn, al zullen ze hun shirt niet aantrekken om problemen te voorkomen. „Feyenoord zit in je bloed en we zullen juichen in stilte.”

Ook Roeland van Meerveld is neergestreken in de Zuid-Italiaanse plaats. „Direct na de loting heb ik de tickets geboekt. Napels is een bijzondere trip.” Een dag voor de wedstrijd is hij samen met een maat de stad aan het verkennen. „Natuurlijk hopen we dat we bij de wedstrijd kunnen zijn. Ik heb de stille hoop dat het uitvak, dat volgens mij leeg is tijdens de wedstrijd, alsnog wordt geopend voor Feyenoorders die nu in de stad zijn.”

De komende dagen verwacht Roeland veel supporters in de stad. „Ik zie nu al veel bekenden hier, maar de sfeer is erg ontspannen. De Napolitanen zijn erg aardig en eervol. Ze begrijpen wel dat wij hier zijn om onze club te steunen. Er is zeker geen vijandige sfeer. In Nederland zijn we een soort staatsvijand, maar hier worden we welkom geheten.” Na de ongeregeldheden in Rome zijn autoriteiten kritisch op de komst van Feyenoordsupporters. „Wat er gebeurd is in Rome is in de media enorm opgeblazen. En heir moeten ze ook niets van Rome hebben. Hier verkopen ze wc-rollen met het logo van AS Roma erop.”

Naar de Vesuvius

Jordi is ook met een groep vrienden naar Napels afgereisd. „Nu sta ik op de top van de Vesuvius”, klinkt het door een wat krakende verbinding. „We zijn vanochtend bij het stadion geweest. Daar waren opvallend veel muurschilderingen en stalletjes met merchandising. Iedereen was ontzettend vriendelijk. Van vijandigheid is helemaal niets te merken.”

Ook zij hadden de tickets voor de vliegreis en het hotel meteen na de loting geboekt. Dat de autoriteiten besloten dat er geen kaarten mochten worden verkocht aan Feyenoordsupporters was dan ook wel een domper. Jordi: „Ik denk ook niet dat het gaat lukken. Iemand heeft voor 170 euro een kaartje gekocht door te zeggen dat hij een Belg was. Zelf ben ik pas bij de wedstrijd Chievo – Lazio Roma geweest en voordat ik zat moest ik al drie keer mijn paspoort laten zien.”

De vrienden maken er maar het beste van. „We hebben een auto gehuurd en bezoeken wat mooie plekken van de stad en de omgeving. We maken het gewoon gezellig.” Waar ze vanavond naar de wedstrijd gaan kijken weten ze nog niet. „We zien wel hoe de dag gaat lopen. Maar dat we in het stadion zitten lijkt me niet realistisch. Ik denk dat we een barretje opzoeken om te kijken.”


Op zoek naar De Nieuwspeper?

Foto van 'Metro'

14 MRT 2018

Op zoek naar De Nieuwspeper? Hier vind je de laatste editie van de krant, met pittig en inspirerend nieuws voor en door Rotterdammers. Positief waar het kan, kritisch waar het moet. De Nieuwspeper helpt Rotterdammers door het beste uit hun stad te halen door het brengen van nieuws en achtergrondverhalen. Klik snel door!


Rotterdam is vegan hotspot tijdens filmfestival

Foto van ''

3 UUR

Ook tijdens het International Filmfestival Rotterdam (IFFR) kun je er dit jaar niet om heen: plantaardig eten is dé voedseltrend van 2019. Bezoekers van het festival hebben dit jaar veel veganistische opties om uit te kiezen – van fastfood tot fine dining.

Plantaardige menu’s


Herontdek je stad tijdens Museumnacht010

Sfeerbeeld van een eerdere editie van de Museumnacht010. Foto: ANP/Robin Utrecht

Foto van ''

18 JAN 2019

Het bijzondere entreeplein van Museum Boijmans Van Beuningen, de glazen façade van Witte de With en TENT Rotterdam. Je komt er vaak genoeg langs, maar heb je ooit écht gekeken? Herontdek Rotterdam op zaterdag 2 maart tijdens de Museumnacht010.

Zaklamptours


Adopteer jouw eigen zwerfvuilvrije stukje Noord

Foto van ''

18 JAN 2019

De aanpak waarbij ondernemers, (sport)verenigingen, scholen en burgers elkaar helpen hun omgeving zwerfafvalvrij te houden, slaat aan. In Rotterdam-Noord hebben via Schoonopdekaart.nl al meer dan 100 deelnemers een stukje wijk geadopteerd om schoon te houden.

’25 meter-regel’


Tentoonstelling ‘De eerste eeuwen van Holland’

Foto van ''

18 JAN 2019

Van 5 tot 28 februari is de rondreizende tentoonstelling ‘De eerste eeuwen van Holland’ gratis te zien in de Centrale Bibliotheek in Rotterdam. Laat je door verschillende graven en een gravin van Holland meevoeren en ontdek hoe dit graafschap is ontstaan en gegroeid tussen de jaren 1000 en 1500.

Animatiefilms


Nieuw culinair muziekspektakel in Lansingerland

Opperdepop wordt á la CuliNESSE een culinair muziekfestival met grote artiesten en lokale restaurants. Foto: Evert Buitendijk

Foto van ''

18 JAN 2019

Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk en Bergschenhoek zijn komend najaar een festival rijker. Op vrijdag 13 en zaterdag 14 september strijkt culinair muziekfestival Opperdepop festival neer in het Annie M.G. Schmidtpark. Bekende artiesten en de meest talentvolle smaakmakers uit de regio vormen de line-up.

Sterke line-up


Grootste windmolen ter wereld naar Rotterdam

Foto van ''

18 JAN 2019

Op de Maasvlakte verrijst komende zomer de grootste windmolen ter wereld. De molen heeft een tiphoogte van bijna 245 meter. Alleen al de drie rotorbladen zijn ieder 107 meter lang.

Stroom voor 14.485 huishoudens


Ikazia eerste ziekenhuis met KroelCARE

Foto van ''

17 JAN 2019

Ikazia biedt als eerste ziekenhuis in Nederland KroelCARE voor de allerjongsten. Dit zijn speciaal opgeleide vrijwilligers die rust en aandacht kunnen bieden aan kinderen vanaf 0 jaar als zij zichtbaar last hebben van stress, pijn of spanning.

Geborgenheid


Driedaags festival 'Vuur en Vlam'

Foto van ''

17 JAN 2019

Morgen start bij Luchtpark Hofbogen het driedaags vuurfestival ‘Vuur en Vlam’. Een uitgebreid programma voor jong en oud met spectaculaire vuurshows, live muziek, vuurkunstenaars, bijzondere installaties en theater.

Vuur, explosies en bliksem


Rotterdam wil af van ongewenst reclamedrukwerk

Het oude stickersysteem werkt onvoldoende. Foto: ANP PHOTO/Sander Koning

Foto van ''

17 JAN 2019

De gemeente Rotterdam wil dat Rotterdammers vanaf 1 juli 2019 niet meer worden lastiggevallen met ongewenst reclamedrukwerk. Rotterdam is de tweede gemeente die de ‘ja/ja sticker’ invoert, waarmee alleen mensen die expliciet toestemming geven nog ongeadresseerde reclame ontvangen.

3 miljoen kilo papierafval


Bouw all electric appartementen van start

Foto van ''

17 JAN 2019

Deze week plaatsten wethouder Bas Kurvers en Henk Rotgans, directeur Ontwikkeling van woningcorporatie Havensteder de symbolische eerste stekker van 25 all electric appartementen. In de appartementen wordt enkel gebruik gemaakt van elektriciteit voor (water)verwarming.

Duurzaamheidsdoelstellingen


Startsein vernieuwing aansluiting A16/N3

Foto van ''

17 JAN 2019

Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) gaf gisteren het officiële startsein voor de vernieuwing van de aansluiting tussen de A16 en de N3 bij Dordrecht. Met dit project verbetert de doorstroming en veiligheid rondom de aansluiting tussen beide wegen.

Bereikbare Drechtsteden


Nieuwe woontoren voor studenten en starters

Foto van ''

17 JAN 2019

Stebru start in februari 2019 met de bouw van woontoren OurDomain Rotterdam Blaak (voormalige woontoren Bright) in samenwerking met investeerder en vastgoedmanager Greystar. Nu het bezwaar is verworpen zal de bouw in februari 2019 officieel van start gaan.

Robert Steenbrugge, directeur Stebru: ,,We zijn heel blij dat we eindelijk kunnen beginnen met de ontwikkeling van OurDomain Rotterdam Blaak. Op dit moment treffen we de voorbereiding voor de bouwplaats, zodat we komende maand echt van start kunnen.”


Schaats de Blue Monday blues van je af

Foto van ''

16 JAN 2019

Schaatsbaan Rotterdam organiseert op maandag 21 januari de allereerste Blue Monday Skate. Alle bezoekers kunnen zo de Blue Monday blues overwinnen op het lekkerste ijs van Rotterdam.

Meest deprimerende dag


Koren zingen miljoen bij elkaar voor goede doel

Foto: Choir4Hope

Foto van ''

14 JAN 2019

Een knappe prestatie. Koren Inspire2LiveChoir en Choir4Hope zongen afgelopen jaar 171.500 euro bij elkaar voor onderzoek naar een betere behandeling van alvleesklierkanker.

Support Casper


AOW-tegoed voor oudere minima met huisdier

Foto van ''

14 JAN 2019

Sinds een jaar kunnen 8.000 Rotterdamse senioren die onder het bestaansminimum leven met een financiële regeling benodigdheden voor hun huisdier kopen. Inmiddels is hier al ruim 300 keer gebruik van gemaakt.

Geluksgevoel


Blijdorp-welpen hebben een naam gekregen

De familie van de winnares van de namenwedstijd, Ilona van Es samen met verzorgster Linda Paul. Foto: Diergaarde Blijdorp

Foto van ''

14 JAN 2019

De Aziatische leeuwenwelpjes in Diergaarde Blijdorp hebben een naam: Asha en Reena. Een derde welpje heette al Mette. De winnaar van de namenwedstrijd die hiervoor werd uitgeschreven, is Ilona van Es uit Benthuizen.

3200 potentiële namen


Nieuwe vis- en wijnbar BEET Rotterdam geopend

Foto van ''

10 JAN 2019

Visliefhebbers opgelet. Aan de Rodezand vond gisteren de feestelijke opening van BEET Rotterdam plaats. Een nieuwe vis- en wijnbar, powered by Schmidt Zeevis

Gouden confettiregen


Beau Zwart: ‘Vernieuwing inherent aan clubcultuur'

Beau Zwart: ‘Vernieuwing inherent aan clubcultuur'. Foto: Luc Schol

NIEUWSPEPER

9 JAN 2019

Voor iemand van drieëntwintig heeft Beau Zwart al redelijk wat muzikale fases achter de rug. Van klassieke piano in het orkest, naar achter de draaitafels op het schoolfeest, tot het schrijven van filmmuziek. De meeste mensen kennen hem echter uit het Rotterdamse nachtleven, als artiest en DJ.

Door Tara Lewis

In het Rotterdamse uitgaansleven is Beau Zwart (23) een naam die al wat jaren de ronde doet. Hij maakt ondertussen al elf jaar zelf muziek. “Vanaf mijn achtste speelde ik klassieke piano in orkesten, soms ook op festivals. Tegen de tijd dat ik tien was begon ik klassiek wat saai te vinden dus vanaf mijn twaalfde ben ik zelf elektronische muziek en jazz gaan maken.” De geboren Rotterdammer zat op het Montessori Lyceum toen hij voor het eerst zijn geluk als DJ beproefde op schoolfeesten. “Eerst op mijn eigen school en daarna op de feesten van het Erasmiaans Gymnasium waar veel van mijn vrienden op zaten. Zo kwam ik op mijn zestiende in clubs te draaien als Off Corso en de Maassilo, met serieuze apparatuur.”