Rotterdam

Feyenoordsupporters reizen ondanks het verbod om de wedstrijd bij te wonen gewoon af naar Napoli. / Twitter Roeland van Meerveld‏ @RvM1908

Feyenoordfans hopen stiekem op kaartje in Napels

Feyenoordsupporters reizen ondanks het verbod om de wedstrijd bij te wonen gewoon af naar Napoli. / Twitter Roeland van Meerveld‏ @RvM1908

Foto van 'Job Halkes'

25 SEP 2017

Voor Feyenoordsupporters wordt het weer een spannend avondje. Na de domper tegen Manchester City in de Champions League hoopt het Legioen vanavond op een beter resultaat in de uitwedstrijd tegen Napoli. Alleen moet het team het doen zonder de hondstrouwe aanhang want Feyenoordsupporters zijn niet welkom.

'Geen controle'

Maar het verbod van de Italiaanse autoriteiten houdt een echte Feyenoordsupporter niet tegen. Zo ook Marcel. Hij is met een vlucht vanuit Duitsland naar Napels gevlogen. „Dat ging probleemloos. Zonder enige controle kon ik doorlopen.” Om problemen te voorkomen had hij zijn Feyenoordshirt diep in zijn koffer verstopt. „We hebben net een espresso gedronken en gaan zo op zoek naar kaartjes. We hebben een tip gekregen van de restauranteigenaar voor een adresje waar ze zwarte kaartjes verhandelen.” Ze hopen er vanavond bij te zijn, al zullen ze hun shirt niet aantrekken om problemen te voorkomen. „Feyenoord zit in je bloed en we zullen juichen in stilte.”

Ook Roeland van Meerveld is neergestreken in de Zuid-Italiaanse plaats. „Direct na de loting heb ik de tickets geboekt. Napels is een bijzondere trip.” Een dag voor de wedstrijd is hij samen met een maat de stad aan het verkennen. „Natuurlijk hopen we dat we bij de wedstrijd kunnen zijn. Ik heb de stille hoop dat het uitvak, dat volgens mij leeg is tijdens de wedstrijd, alsnog wordt geopend voor Feyenoorders die nu in de stad zijn.”

De komende dagen verwacht Roeland veel supporters in de stad. „Ik zie nu al veel bekenden hier, maar de sfeer is erg ontspannen. De Napolitanen zijn erg aardig en eervol. Ze begrijpen wel dat wij hier zijn om onze club te steunen. Er is zeker geen vijandige sfeer. In Nederland zijn we een soort staatsvijand, maar hier worden we welkom geheten.” Na de ongeregeldheden in Rome zijn autoriteiten kritisch op de komst van Feyenoordsupporters. „Wat er gebeurd is in Rome is in de media enorm opgeblazen. En heir moeten ze ook niets van Rome hebben. Hier verkopen ze wc-rollen met het logo van AS Roma erop.”

Naar de Vesuvius

Jordi is ook met een groep vrienden naar Napels afgereisd. „Nu sta ik op de top van de Vesuvius”, klinkt het door een wat krakende verbinding. „We zijn vanochtend bij het stadion geweest. Daar waren opvallend veel muurschilderingen en stalletjes met merchandising. Iedereen was ontzettend vriendelijk. Van vijandigheid is helemaal niets te merken.”

Ook zij hadden de tickets voor de vliegreis en het hotel meteen na de loting geboekt. Dat de autoriteiten besloten dat er geen kaarten mochten worden verkocht aan Feyenoordsupporters was dan ook wel een domper. Jordi: „Ik denk ook niet dat het gaat lukken. Iemand heeft voor 170 euro een kaartje gekocht door te zeggen dat hij een Belg was. Zelf ben ik pas bij de wedstrijd Chievo – Lazio Roma geweest en voordat ik zat moest ik al drie keer mijn paspoort laten zien.”

De vrienden maken er maar het beste van. „We hebben een auto gehuurd en bezoeken wat mooie plekken van de stad en de omgeving. We maken het gewoon gezellig.” Waar ze vanavond naar de wedstrijd gaan kijken weten ze nog niet. „We zien wel hoe de dag gaat lopen. Maar dat we in het stadion zitten lijkt me niet realistisch. Ik denk dat we een barretje opzoeken om te kijken.”


Massaal protest voor behoud Landtong Rozenburg

Foto van 'Ilja Post'

17 MEI 2019

Inwoners van Rozenburg zijn boos. Een gepland distributiecentrum op de Landtong dreigt dit toch al grotendeels door industrie ingekapselde stukje Rotterdam te beroven van haar laatste restje natuurbeleving. Zaterdag trekken ze massaal ten strijde tegen de, in hun ogen, onzalige plannen. Want: Leve de Landtong!

Waarom wij weer?


Likeability of6

Op zoek naar De Nieuwspeper?

Foto van 'Metro'

15 APR 2019

Op zoek naar De Nieuwspeper? Hier vind je de laatste editie van de krant, met pittig en inspirerend nieuws voor en door Rotterdammers. Positief waar het kan, kritisch waar het moet. De Nieuwspeper helpt Rotterdammers door het beste uit hun stad te halen door het brengen van nieuws en achtergrondverhalen. Klik snel door!


like
user_5af32877d2d80c27b0516d4183b0065549bd2dc7_avataruser_338cfda49564b023f573ae21526b7587cfe2066a_avatar

Vier Opbouwdag in en op de Laurenskerk

Foto van ''

16 MEI 2019

De Laurenskerk viert op zaterdag 18 mei Opbouwdag, dé feestelijke viering van de wederopbouw.

Legostenen


Haute Cuisine voor max 10 Satebar, Campus EUR

Foto van 'Tara Lewis'

16 MEI 2019

In de zon op de campus van de EUR geniet Marko de Haan van gado gado met saté én alle knappe jonge mensen.

Master Criminologie


Open dag bij Vogelklas Karel Schot

Foto van ''

16 MEI 2019

Eens een kijkje nemen bij Vogelklas Karel Schot? Op zondag 19 mei opent het opvangcentrum voor wilde vogels voor één keer zijn deuren voor het publiek en er valt weer veel te zien en te beleven.

Vogels en vleermuizen


Rotterdam sloot vorig jaar 108 drugspanden

Foto van ''

16 MEI 2019

Burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft vorig jaar 108 keer een drugspand laten sluiten. Dat waren er 46 meer dan in 2017. Ook zijn in 2018 meer winkels en garages gesloten waar sprake was van heling en illegaal.

Sluiting voor leefbaarheid


Wandelen langs mooiste plekken aan de Maas

Foto van ''

16 MEI 2019

Van de skyline van Kop van Zuid tot het eiland van Brienenoord. In de app Rotterdam Routes is nu het Nieuwe Maasparcours te vinden. Een route langs de mooiste plekken en uitzichten langs de rivier.

De route loopt dicht langs de waterkant en biedt verschillende uitzichten op de Nieuwe Maas. Het laat de skyline zien, maar ook de rauwe randjes van onze stad.


Subsidie voor ‘groenblauwe’ schoolpleinen

Het groenblauwe schoolplein van obs De Fontein. Foto: Gemeente Rotterdam

Foto van ''

16 MEI 2019

Het wordt voor basisscholen in Rotterdam een stuk aantrekkelijker om hun schoolplein groen en klimaatvriendelijk te maken. Daarvoor is vanaf nu een nieuwe subsidie beschikbaar.

Minder plassen


Rotterdam even spoken word hoofdstad van Nederland

Foto van ''

16 MEI 2019

Spoken word-, poëzie- en muziekliefhebbers kunnen dit jaar voor de derde keer op rij hun lol op bij festival 010 SAYS IT ALL. Van vrijdag 31 mei tot en met zondag 2 juni verandert Rotterdam even in dé spoken word hoofdstad van Nederland. Oftewel: drie dagen genieten van podiumkunsten, workshops en pop-ups op verschillende plekken in de stad.

Say it


NRC steunt Free a Girl tegen kinderprostitutie

Foto van ''

14 MEI 2019

Duizenden meisjes worden wereldwijd gedwongen tot prostitutie. Metropole Café NRC draagt bij aan de bevrijding, opvang en rehabilitatie van deze meisjes en neemt voor het tweede jaar op rij deel aan de landelijke Lock me Up – Free a Girl actie.

Sluit je op


Weekend vol gin en jenever

Foto van ''

6 MEI 2019

Jeneverhoofdstad en gin city Schiedam doet eind deze maand haar naam eer aan. Op 25 en 26 mei zorgen onder andere Proef! De Plantage, GinFever, SWAN. Schiedam en een unieke Loungeboot tour voor volop ontspanning en vermaak in de historische binnenstad.

Cocktail


Rotterdam viert maand lang de architectuur

Foto van ''

6 MEI 2019

Wie de hoogte in wil, verdieping zoekt of een kijkje achter de schermen wil nemen: het kan bij de Rotterdam Architectuur Maand, van 24 mei tot en met 16 juni. Leer meer over architectuur en ga mee op ontdekkingstocht.

Bruisend programma


Onbeperkt vega en vegan eten bij Rozey

Foto van ''

6 MEI 2019

Een hele avond onbeperkt vega of vegan tafelen voor een vaste prijs. Het kan bij Rozey aan de Rotterdamse Wijnhaven dat een all inclusive-concept lanceert om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met de vleesloze keuken.

All inclusive veggie en vegan

Samen met foodstylist Roos Rutjes, die jarenlange ervaring heeft met veggie en vegan producten en recepten, slaat horecareus Roland Hogenelst, medeoprichter van de La Cubanita-franchiseformule en van Proeflokaal Bregje, met restaurant Rozey een nieuwe weg in. Met hun bijzondere all inclusive-concept spelen Roos en Roland in op de toenemende vraag naar eerlijke en mooie gerechten zonder vlees of dierlijke producten.


Weelde opent officieel de deuren

Foto van ''

29 APR 2019

Het was al wat langer bekend: voormalige stadsboerderij Uit Je Eigen Stad gaat voortaan verder als creatieve vrijstaat Weelde. Vrijdag 24 mei start het officiële openingsweekend, met drie dagen muziek, theater, performance, kunst, eten en drinken.


Maassilo even hotspot voor wetenschap

Foto van ''

29 APR 2019

Onderzoekers van hogescholen, wetenschapsmusea en alle Nederlandse universiteiten komen donderdag 2 mei bij elkaar om hun onderzoek te delen met de rest van Nederland. Tijdens het tien uur durende festival Expeditie NEXT laten zij zien dat wetenschap een belangrijke rol speelt in ons dagelijks leven en onze toekomst vormgeeft.

MDMA als medicijn


Gigantische trappen voor Depot Boijmans

Foto: Rob Glastra

Foto van ''

29 APR 2019

Afgelopen week is de eerste ongeveer 18 meter lange bezoekerstrap van Depot Boijmans Van Beuningen in Rotterdam naar binnen gehesen. Ruim 18500 kilo staal werd via de torenkraan omhoog getakeld.

Vijf trappen


Drie dagen Rotterdams Open Doek Filmfestival

Foto: Lawrence Lee Kalkman

Foto van ''

29 APR 2019

In LantarenVenster vindt op 24, 25 en 26 mei de vierde editie plaats van het Rotterdams Open Doek Filmfestival, dé springplank voor de filmmakers van morgen.

Veertig premières

Met ruim veertig premières van nationale en internationale korte films, delen deze makers hun frisse en vaak persoonlijke verhalen op het grote doek en presenteren zich aan de top van de filmindustrie.


Van yoga tot circus-acts en opera op Schouwburgplein

Foto van ''

29 APR 2019

Van mei tot en met september is er elke week wel wat te beleven op het Schouwburgplein Rotterdam. Wees welkom bij een gratis programma vol ontspannende yoga-lessen, vrolijke activiteiten en uitbundige voorstellingen voor jong en oud.

Circusstad Festival


Geen Dag, maar Weekend van de Romantische Muziek

Foto van ''

20 APR 2019

De Dag van de Romantische Muziek wordt dit jaar uitgebreid tot een meerdaags festival. Onder de naam ‘Weekend van de Romantische Muziek’ kun je op 23, 24 en 25 augustus gratis genieten van de mooiste klassieke muziek en bijzondere aanvullende activiteiten.

Schoonheid en pracht