Feyenoord- en Cityfans kijken uit naar CL-wedstrijd

13 september 2017 om 16:44 door Job Halkes
Feyenoord- en Cityfans kijken uit naar CL-wedstrijd

Op het Rotterdamse Stadhuisplein strijken de eerste Feyenoordsupporters halverwege de donderdagmiddag neer op het terras. En daartussen zitten ook een paar fans met het blauwe shirt van Manchester City. Allemaal gezellig met een drankje te wachten om naar de Kuip te gaan.

„Het weer is goed, een beetje harde wind”, zo begint Nico, die samen met een vriend in een Feyenoordshirt een drankje doet. „Maar die wind is wel fijn voor Kramer, kopt-ie de bal bij wind mee er ook eens in, haha.” De stemming is opperbest. „Het is niet meer dan terecht dat Feyenoord weer Champions League speelt. Na het kampioenschap stond ik hier met tranen in mijn ogen en nu ben ik vooral trots. Zo mooi dat wij weer mee mogen doen aan het enige echter Europese toernooi dat telt.”

 

Bij de Feyenoord Fanshop op Rotterdam Centraal komen twee Engelssprekende mannen de winkel uitlopen. „Wij zijn inderdaad Manchester Cityfans, maar we wilden graag een Feyenoordshirt hebben. We sparen shirts van alle tegenstanders die onze club treft in de Champions League”, aldus Brian Goodwin. Hij is voor het laatst 20 jaar geleden in Rotterdam geweest. „Dat was voor een korte weekendtrip, maar deze stad is echt enorm veranderd. Ik kom vandaag voor het voetbal en om de drie punten mee te nemen naar Manchester, maar ik beloof jullie dat mijn vrouw en ik snel terugkomen voor een korte stedentrip. De Markthal zal ze geweldig vinden.”

Terug naar het Stadhuisplein, waar het steeds drukker begint te worden. Ook de politie laat zich wat meer zien, maar de sfeer blijft gezellig. „Nee joh, het gaat echt niet uit de hand lopen”, stelt Marcel, een jongen in Feyenoordshirt met een Feyenoord-kampioenstattoo op zijn arm. „Beetje overdreven om nu al een ME-bus hier neer te zetten. De fans van beide clubs liggen elkaar wel.” Hij verwacht een leuke avond. „Ik zwaai ze graag uit vanavond in Hoek van Holland, maar de punten nemen ze niet mee. Want wij zijn Feyenoord!”

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!