Rotterdam krijgt hoogste woontoren van het land

9 augustus 2017 om 11:04 door Job Halkes
Rotterdam krijgt hoogste woontoren van het land
dezalmhaven.com

Groen licht van de Raad van State voor de bouw van de hoogste woontoren van Nederland. Alle bezwaren van omwonenden zijn verworpen, al moet er wel een kleine aanpassing worden gedaan om parkeeroverlast te voorkomen. Maar wat is de Zalmhaventoren precies? En hoe groot wordt hij dan? Metro zet het voor je op een rij:

215 meter
Wie straks de Euromast opgaat, kan niet meer over deze toren heen kijken. Met zijn 215 meter hoogte wordt het de hoogste wolkenkrabber van de Benelux. Naast de Zalmhaventoren komen nog twee torens te staan van 70 meter hoog. Volgens de architecten Dam & Partners Architecten en KAAN Architecten is dat bedoeld als ‘visuele trap naar het lager gelegen Scheepvaartkwartier’. Ter vergelijking. De Euromast is 185 meter hoog en de Erasmusbrug 139. De hoogste wolkenkrabber van Nederland is nu nog de Maastoren op de Kop van Zuid met ruim 165 meter.

dezalmhaven.com

475 appartementen
In de drie torens komen in totaal 475 appartementen, voorzien van parkeergarages, kantoren, winkelruimte, een daktuin en een panoramaterras. De appartementen komen er in verschillende omvangen prijsklassen. In de hoogste toren is plek voor 260 appartementen.

185 meter
Genieten van het uitzicht onder het genot van een espresso of een cappuccino kan straks op een speciaal platform op 185 meter hoogte. Het speciale platform wordt toegankelijk voor iedereen. Je kijkt uit over de Kop van Zuid, het Museumpark en de binnenstad. En met helder weer kun je ook andere grote steden in de omgeving zien.

dezalmhaven.com

1327
Zowel voor- als tegenstanders van de Zalmhaventoren haalden handtekeningen op. Op internet ontstond zelfs een wedstrijd die werd gewonnen door de voorstanders. Op het moment dat in 2016 het besluit werd genomen in de gemeenteraad om de toren te mogen bouwen, haalden voorstanders 1327 handtekeningen op. Tegenstanders moesten het doen met 789 krabbels.

2
De plannen voor de toren komen niet voor het eerst op tafel. Al in 2007 werden de eerste plannen al gelanceerd en in 2011 ging de gemeenteraad akkoord. Maar de crisis gooide roet in het eten en de projectontwikkelaars trokken zich terug. Nu het tij is gekeerd, wordt er met succes een tweede poging gewaagd met iets aangepaste plannen. Als alles goed gaat en een bezwaar tegen de bouwvergunning wordt verworpen, kan er nog dit jaar gestart worden met de bouw. In 2020 moet het complex er staan.

 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!