dezalmhaven.com
Likeability of 5

Rotterdam krijgt hoogste woontoren van het land

dezalmhaven.com

Foto van 'Job Halkes'

Job Halkes

9 AUG 2017

Groen licht van de Raad van State voor de bouw van de hoogste woontoren van Nederland. Alle bezwaren van omwonenden zijn verworpen, al moet er wel een kleine aanpassing worden gedaan om parkeeroverlast te voorkomen. Maar wat is de Zalmhaventoren precies? En hoe groot wordt hij dan? Metro zet het voor je op een rij:

215 meter
Wie straks de Euromast opgaat, kan niet meer over deze toren heen kijken. Met zijn 215 meter hoogte wordt het de hoogste wolkenkrabber van de Benelux. Naast de Zalmhaventoren komen nog twee torens te staan van 70 meter hoog. Volgens de architecten Dam & Partners Architecten en KAAN Architecten is dat bedoeld als ‘visuele trap naar het lager gelegen Scheepvaartkwartier’. Ter vergelijking. De Euromast is 185 meter hoog en de Erasmusbrug 139. De hoogste wolkenkrabber van Nederland is nu nog de Maastoren op de Kop van Zuid met ruim 165 meter.

dezalmhaven.com

dezalmhaven.com

475 appartementen
In de drie torens komen in totaal 475 appartementen, voorzien van parkeergarages, kantoren, winkelruimte, een daktuin en een panoramaterras. De appartementen komen er in verschillende omvangen prijsklassen. In de hoogste toren is plek voor 260 appartementen.

185 meter
Genieten van het uitzicht onder het genot van een espresso of een cappuccino kan straks op een speciaal platform op 185 meter hoogte. Het speciale platform wordt toegankelijk voor iedereen. Je kijkt uit over de Kop van Zuid, het Museumpark en de binnenstad. En met helder weer kun je ook andere grote steden in de omgeving zien.

dezalmhaven.com

dezalmhaven.com

1327
Zowel voor- als tegenstanders van de Zalmhaventoren haalden handtekeningen op. Op internet ontstond zelfs een wedstrijd die werd gewonnen door de voorstanders. Op het moment dat in 2016 het besluit werd genomen in de gemeenteraad om de toren te mogen bouwen, haalden voorstanders 1327 handtekeningen op. Tegenstanders moesten het doen met 789 krabbels.

2
De plannen voor de toren komen niet voor het eerst op tafel. Al in 2007 werden de eerste plannen al gelanceerd en in 2011 ging de gemeenteraad akkoord. Maar de crisis gooide roet in het eten en de projectontwikkelaars trokken zich terug. Nu het tij is gekeerd, wordt er met succes een tweede poging gewaagd met iets aangepaste plannen. Als alles goed gaat en een bezwaar tegen de bouwvergunning wordt verworpen, kan er nog dit jaar gestart worden met de bouw. In 2020 moet het complex er staan.


love
user_1d328523e94a85660908e848e8cfd68ed8d53eb2_avatar

Log in om een reactie te plaatsen

Views

100+

Arno Bonte

‘Geef ambtenaar verlof bij geslachtsverandering’

Arno Bonte

Foto van 'Job Halkes'

Job Halkes

VANDAAG, 15:36

Rotterdamse ambtenaren die een sekseverandering willen ondergaan moeten daarvoor betaald verlof krijgen. Dat bepleit de fractie van GroenLinks in de Maasstad. De regeling moet vergelijkbaar zijn met die van zwangerschapsverlof.

ANP

Aboutaleb pakt criminele broers hun huis af

ANP

Foto van 'Metro'

Metro

VANDAAG, 11:12

Burgemeester Aboutaleb verbiedt twee gedetineerde op de Antillen geboren broers van 22 en 26 jaar terug te keren naar hun huis in Rotterdam-Zuid zodra ze weer vrij zijn. Reden is dat ze overlast voor de buurt veroorzaken op het adres omdat ze het door een groep hangjongeren laten gebruiken om criminele plannetjes te beramen.

Berovingen

Ondernemer blij met DinnerWheel naast Markthal

Foto van 'Job Halkes'

Job Halkes

GISTEREN

Rotterdam krijgt in het nieuwe jaar weer een reuzenrad naast de Markthal. En dit keer niet voor een paar weken, maar voor minstens een jaar. Initiatiefnemer is ondernemer Perry Oerlemans, ook eigenaar van reuzenraden in Dubai en Scheveningen. In dit reuzenrad, het DinnerWheel, kun je eten en drinken terwijl je van het uitzicht geniet.

Een paar jaar terug had je het plan om een reuzenrad neer te zetten op de Leuvehaven, maar het is de Markthal geworden.
Klopt, het eerste plan was inderdaad de Leuvehaven. Daar zou een nieuwe boulevard komen, maar dat duurt langer dan gedacht. Een andere optie die we later hebben bekeken was het Willemsplein, aan de voet van de Erasmusbrug. Dat stuitte echter op weerstand bij de bewoners, die vanwege de komst van de Zalmhaventoren al genoeg op hun bordje hadden en dit er niet bij wilden hebben.
Mijn droomlocatie was altijd al naast de Markthal. Ik baalde dan ook wel een beetje toen een andere exploitant daar twee keer een maand mocht staan. Maar dat wij daar nu mogen gaan staan is geweldig. We gaan het wel iets anders doen. Het rad komt parallel te staan aan de Markthal en de Hoogstraat. Deels op het gras, deels op de stenen. De klacht was namelijk dat mensen vanuit het rad naar binnenkeken. Wij hebben berekend dat ons rad straks ruim 43 meter van de Markthal afstaat. Een minimum aan inkijk was ook een van de uitgangspunten die wethouder Joost Eerdmans ons meegaf.

Camera videoUitgebrande shishalounge onderwerp van onderzoek

Foto van 'Job Halkes'

Job Halkes

6 DEC 2017

Forensische opsporing van de politie loopt af en aan naar busjes om materiaal te pakken. Mannen in speciale pakken struinen door de restanten van shishalounge Comptoir aan de Wijnhaven. De brand was zo heftig dat een aantal bovengelegen verdiepingen ook forse schade heeft opgelopen. Een aantal appartement is nog ontoegankelijk.

Sirenes

26 kogels afgevuurd op huis in Rotterdam-Spangen

Agenten vonden op straat kogelhulzen en zagen kogelinslagen in een ruit. Foto: ANP

Foto van 'Metro & ANP'

Metro & ANP

6 DEC 2017

In de Rotterdamse Van Lennepstraat is in de nacht van dinsdag op woensdag een woning beschoten. Agenten vonden op straat kogelhulzen en zagen kogelinslagen in een ruit. Ook is op straat een handgranaat gevonden.

De schietpartij vond plaats rond 03.00 's nachts. Volgens getuigen zou het gaan om een automatisch wapen, vermoedelijk een kalasjnikov. Er zou maar liefst 26 keer geschoten zijn op het huis in Rotterdam-Spangen. Ook is er waarschijnlijk geprobeerd om een granaat door het kapotte raam naar binnen te gooien, zo meldt RTV Rijnmond.

DJ April Grey aan het werk in Club Nora. Ze werd in september en oktober aangevallen door een nog onbekende man. / FOTO POLITIE ROTTERDAM

Veel steun voor aangevallen dj April Grey

DJ April Grey aan het werk in Club Nora. Ze werd in september en oktober aangevallen door een nog onbekende man. / FOTO POLITIE ROTTERDAM

Foto van 'Job Halkes'

Job Halkes

6 DEC 2017

DJ April Grey (29) krijgt veel steun van collega’s en onbekenden nadat ze in Opsporing Verzocht dinsdag haar verhaal heeft gedaan. De Rotterdamse is de afgelopen maanden twee keer aangevallen en deed geëmotioneerd haar verhaal in de hoop dat de dader wordt gevonden.

Gek

D-day voor ruziënde D66-raadsleden Rotterdam

Foto van 'Lucette Mascini'

Lucette Mascini

6 DEC 2017

De crisis tussen de leden van de D66 fractie in de Rotterdamse gemeenteraad is nog niet bezworen. Vandaag zitten het weggestuurde raadslid Jos Verveen en fractieleider Samuel Schampers om de tafel met burgemeester Aboutaleb en de raadsgriffier. De bedoeling is dat helder wordt welke van de zes raadsleden zich nu afsplitsen van de D66-fractie.

Fractiekamer