Camera videoPas op: Dit weekend naar de haaien op Kralingse Plas

Foto van 'Job Halkes'

Job Halkes

11 AUG 2017

Het begon als een grap, maar dit weekend kan het dan echt: Jaws kijken op de Kralingse Plas. Naast dit evenement is er dit weekend opvallend veel te doen in de stad. Metro zet er een aantal evenementen voor je op een rij.

Jaws
Lekker dobberen in een bootje terwijl je naar de film Jaws kijkt? Dat kan vrijdag en zaterdagavond op de Kralingse Plas. En wees niet verrast als er ineens iets vanuit het water opduikt. Vind je dat te eng, dan kan je ook veilig vanaf de kant kijken. Naast film kijken kun je natuurlijk ook genieten van een hapje en een drankje. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar.
Een voorproefje van wat je eventueel te wachten staat:

Bierfestival Hop
Ben je geen filmliefhebber maar meer van het bier? Dan is Wijkpark het Oude Westen vrijdag en zaterdag the place to be. Op het bierfestival Hop kun je kennismaken met kleine brouwers uit verschillende Nederlandse steden. Uiteraard is er ook een muziek en een hapje om het feest compleet te maken. Koop je kaart voor 7,50 euro online.

Hoogkwartier proeft
Het Hoogkwartier, het gebied rondom de Hoogstraat tussen de Mariniersweg en het Oostplein, is booming. Niet meer dan terecht dat er zaterdag een eigen festival in dat gebied komt. Onder meer bij Highstreet van uitbater Jaap Brantenaar wordt alles uit de kast gehaald om bezoekers te vermaken met muziek, eten en drinken.

Pleinbioscoop
Toch meer filmliefhebber, maar haat je Jaws? Dan is er gelukkig de Pleinbioscoop. Vrijdag staat de film Captain Fantastic op de rol. Zaterdag kun je kijken naar Manchester by the Sea en zondag naar The other side of Hope. Voor alle avonden zijn nog tickets verkrijgbaar. En kun je dit weekend niet, dan heb je nog tot 27 augustus.

Ketels aan de Kade
Rotterdam een moderne stad? Dan heb je zeker nog nooit rondgekeken in historisch Delfshaven. Zaterdag en zondag heb je een mooie reden om dat wel te doen tijdens Ketels aan de Kade. Struin langs marktkramen, geniet van troubadours en bekijk eeuwenoude ambachten.

Blijdorpfestival
Genoeg van al dat eten en film kijken? Dan is er zaterdag het Blijdorpfestival in het Roel Langerakpark. Dit festival vindt voor de vierde keer plaats. Op negen podia zijn verschillende soorten muziekstromingen geprogrammeerd. Eén podium is gereserveerd voor columnist Nico Dijkshoorn, die iets bijzonders gaat doen. Er zijn nog lastminute-kaarten verkrijgbaar.


Log in om een reactie te plaatsen

Views

200+

ANP

Aboutaleb pakt criminele broers hun huis af

ANP

Foto van 'Metro'

Metro

2 UUR

Burgemeester Aboutaleb verbiedt twee gedetineerde op de Antillen geboren broers van 22 en 26 jaar terug te keren naar hun huis in Rotterdam-Zuid zodra ze weer vrij zijn. Reden is dat ze overlast voor de buurt veroorzaken op het adres omdat ze het door een groep hangjongeren laten gebruiken om criminele plannetjes te beramen.

Berovingen

Ondernemer blij met DinnerWheel naast Markthal

Foto van 'Job Halkes'

Job Halkes

GISTEREN

Rotterdam krijgt in het nieuwe jaar weer een reuzenrad naast de Markthal. En dit keer niet voor een paar weken, maar voor minstens een jaar. Initiatiefnemer is ondernemer Perry Oerlemans, ook eigenaar van reuzenraden in Dubai en Scheveningen. In dit reuzenrad, het DinnerWheel, kun je eten en drinken terwijl je van het uitzicht geniet.

Een paar jaar terug had je het plan om een reuzenrad neer te zetten op de Leuvehaven, maar het is de Markthal geworden.
Klopt, het eerste plan was inderdaad de Leuvehaven. Daar zou een nieuwe boulevard komen, maar dat duurt langer dan gedacht. Een andere optie die we later hebben bekeken was het Willemsplein, aan de voet van de Erasmusbrug. Dat stuitte echter op weerstand bij de bewoners, die vanwege de komst van de Zalmhaventoren al genoeg op hun bordje hadden en dit er niet bij wilden hebben.
Mijn droomlocatie was altijd al naast de Markthal. Ik baalde dan ook wel een beetje toen een andere exploitant daar twee keer een maand mocht staan. Maar dat wij daar nu mogen gaan staan is geweldig. We gaan het wel iets anders doen. Het rad komt parallel te staan aan de Markthal en de Hoogstraat. Deels op het gras, deels op de stenen. De klacht was namelijk dat mensen vanuit het rad naar binnenkeken. Wij hebben berekend dat ons rad straks ruim 43 meter van de Markthal afstaat. Een minimum aan inkijk was ook een van de uitgangspunten die wethouder Joost Eerdmans ons meegaf.

Camera videoUitgebrande shishalounge onderwerp van onderzoek

Foto van 'Job Halkes'

Job Halkes

6 DEC 2017

Forensische opsporing van de politie loopt af en aan naar busjes om materiaal te pakken. Mannen in speciale pakken struinen door de restanten van shishalounge Comptoir aan de Wijnhaven. De brand was zo heftig dat een aantal bovengelegen verdiepingen ook forse schade heeft opgelopen. Een aantal appartement is nog ontoegankelijk.

Sirenes

26 kogels afgevuurd op huis in Rotterdam-Spangen

Agenten vonden op straat kogelhulzen en zagen kogelinslagen in een ruit. Foto: ANP

Foto van 'Metro & ANP'

Metro & ANP

6 DEC 2017

In de Rotterdamse Van Lennepstraat is in de nacht van dinsdag op woensdag een woning beschoten. Agenten vonden op straat kogelhulzen en zagen kogelinslagen in een ruit. Ook is op straat een handgranaat gevonden.

De schietpartij vond plaats rond 03.00 's nachts. Volgens getuigen zou het gaan om een automatisch wapen, vermoedelijk een kalasjnikov. Er zou maar liefst 26 keer geschoten zijn op het huis in Rotterdam-Spangen. Ook is er waarschijnlijk geprobeerd om een granaat door het kapotte raam naar binnen te gooien, zo meldt RTV Rijnmond.

DJ April Grey aan het werk in Club Nora. Ze werd in september en oktober aangevallen door een nog onbekende man. / FOTO POLITIE ROTTERDAM

Veel steun voor aangevallen dj April Grey

DJ April Grey aan het werk in Club Nora. Ze werd in september en oktober aangevallen door een nog onbekende man. / FOTO POLITIE ROTTERDAM

Foto van 'Job Halkes'

Job Halkes

6 DEC 2017

DJ April Grey (29) krijgt veel steun van collega’s en onbekenden nadat ze in Opsporing Verzocht dinsdag haar verhaal heeft gedaan. De Rotterdamse is de afgelopen maanden twee keer aangevallen en deed geëmotioneerd haar verhaal in de hoop dat de dader wordt gevonden.

Gek

D-day voor ruziënde D66-raadsleden Rotterdam

Foto van 'Lucette Mascini'

Lucette Mascini

6 DEC 2017

De crisis tussen de leden van de D66 fractie in de Rotterdamse gemeenteraad is nog niet bezworen. Vandaag zitten het weggestuurde raadslid Jos Verveen en fractieleider Samuel Schampers om de tafel met burgemeester Aboutaleb en de raadsgriffier. De bedoeling is dat helder wordt welke van de zes raadsleden zich nu afsplitsen van de D66-fractie.

Fractiekamer

Woontoren Rotterdam ontruimd na grote brand

Camera videoWoontoren Rotterdam ontruimd na grote brand

Hulpdiensten aan het werk Foto: ANP

Foto van 'Metro & ANP'

Metro & ANP

6 DEC 2017

In het centrum van Rotterdam heeft dinsdagavond een korte, maar zeer felle brand gewoed. Uit voorzorg heeft de brandweer appartementen boven het restaurant met shisha-lounge ontruimd.