Jeugdig stuntfietsteam blijkt criminele bende

8 augustus 2017 om 16:39 door Job Halkes
Jeugdig stuntfietsteam blijkt criminele bende
Screenshot Facebook Gansters Shooting

De fietsgroep Team Domina, die de afgelopen weken halsbrekende toeren tussen het autoverkeer uithaalde op onder meer het Hofplein, blijkt deels te bestaan uit criminelen. Twee van de groep zijn aangehouden nadat ze een 12-jarige jongen met een mes dwongen zijn bezittingen af te staan. Drie anderen worden nog gezocht.

Het voorval vond maandagavond plaats op de Hesselskamp nabij het Zuiderpark. Het slachtoffer fietste even voor 20.30 uur door het park en zag de grote groep jongens staan. Vijf kwamen achter hem aan en even buiten het park werd hij klemgereden door het groepje. Een van hen trok een vlindermes en bedreigde het slachtoffer, die gedwongen zijn tas met sleutels en smartphone moest afgeven. Ook zijn fiets moest hij afstaan.

Het slachtoffer wist met de mobiel van iemand anders 112 te bellen. Een agent die op de melding afkwam zag twee jongens met de fiets van het slachtoffer lopen. Toen zij doorhadden dat de agent ze zag, sloeg het criminele duo op de vlucht. De agent wist de jongen met de fiets klem te rijden. Een tweede agent ging achter de andere verdachte aan en wist hem na een achtervolging te pakken.

De twee, een 14-jarige Vlaardinger en een 16-jarige Rotterdammer, zijn overgebracht naar het bureau. Uitgezocht wordt wie er nog meer betrokken is geweest bij de beroving. Eerder al werden leden aangehouden voor onder meer diefstal van goederen uit een supermarkt en het rijden op een gestolen fiets. Leefbaar Rotterdam is het gedrag van de fietsbende spuugzat en wil dat de politie lik-op-stuk gaat toepassen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!