Rotterdam

Likeability of3

Bezitters oldtimer woest vanwege boetes milieuzone

Foto van 'Lucette Mascini'

23 AUG 2017

De stichting Rotterdamse Klassiekers is des duivels nu blijkt dat een aantal van haar leden met een vehikel van een bouwjaar van voor 30 juni 1992 een boete gekregen heeft omdat ze in de milieuzone rond gereden hebben. „De rechter heeft duidelijk gezegd dat benzine en LPG auto’s van voor 1992 de milieuzone in mogen. Dat oordeel respecteert de wethouder al niet. Maar nu gaat hij ook nog boetes sturen terwijl hij had gezegd dat niet te doen voor 18 september. Dit is het zoveelste bewijs van onvermogen”, zegt Niels van Ham, woordvoerder van Rotterdamse Klassiekers.

Van Ham zat deze week samen met het bestuur van Rotterdamse Klassiekers bij de advocaat om uit te dokteren welke juridische stappen ze gaan nemen tegen het besluit van wethouder Pex Langenberg (D66) van mobiliteit om benzineauto’s van voor 1992 toch te weren. „We vragen ons serieus af of we nog een rechtszaak aan de reeks van zaken moeten toevoegen: eentje tegen de wethouder wegens onbehoorlijk bestuur. Dit kan toch echt niet meer.”

Software

Langenberg stuurt deze week een brief naar de gemeenteraad waarin hij meldt dat de gemeente afgelopen weken 15 eigenaren van auto’s die rijden op LPG en benzine van voor 1992 onterecht een boete gestuurd heeft. Oorzaak was een fout in de software waardoor de kentekens van LPG-auto’s niet uit het systeem gefilterd bleken te worden. De gemeente schrapt de onterecht verstuurde boetes.

Raadsleden reageerden geïrriteerd op de foute boetes van de wethouder. „Dit is onbehoorlijk. Langenberg moet zijn excuses maken en de slachtoffers een bloemetje sturen”, zegt Barbara Kathmann (PvdA).

Voor VVD-raadslid Jan-Willem Verheij is daarmee de kous lang niet af. „Dit is de zoveelste fout bij het instellen van de Milieuzone en het zoveelste bewijs van onvermogen van deze wethouder. Hij is gewoon niet in staat om het proces te managen. Hij moet zijn ogen uit zijn kop schamen voor zijn amateuristische optreden.”

Doorverbonden

Eerder deze maand postte de bezitter van een LPG auto uit 1987, Joris Rockx een bericht op zijn Facebook-pagina met afbeeldingen van de twee boetes die hij ontving na het betreden van de Milieuzone. „Ik ben wel drie dagen bezig geweest om een ambtenaar te bereiken die in staat was om de boetes te verscheuren. Je moet het algemene nummer bellen, 14010. Dan word je eindeloos doorverbonden.”

Rockx deed enkele weken geleden aangifte bij de politie tegen Langenberg wegens machtsmisbruik. Reden is dat Langenberg weigert uitvoering te geven aan het oordeel van de rechter dat benzine en LPG-auto’s van voor 1992 de milieuzone wel in mogen. Dat vindt Rockx niet terecht.

Aangifte

Het Openbaar Ministerie stuurde hem echter onlangs een brief waarin staat dat de officier van justitie de aangifte niet in behandeling neemt. Als reden voert deze aan dat het besluit om benzine en LPG-auto’s van voor 1992 uit de Milieuzone te weren door het stadsbestuur als geheel genomen terwijl Rockx aangifte deed tegen de persoon Pex Langenberg.

Ook daarmee is Rockx het niet eens. „Het hele stadsbestuur was op vakantie. Alleen Langenberg was er. Dus met wie heeft hij zijn besluit dan overlegd?” Rockx stapt nu naar het hoger gerechtshof in Den Haag en vraagt de rechters daar het Openbaar Ministerie van Rotterdam op te dragen de aangifte tegen Langenberg wel in behandeling te nemen.


sad
user_ac6c1fac3117c3e92bc00f017ef97c17aeee724f_avatar

Likeability of5

Op zoek naar De Nieuwspeper?

Foto van 'Metro'

14 MRT 2018

Op zoek naar De Nieuwspeper? Hier vind je de laatste editie van de krant, met pittig en inspirerend nieuws voor en door Rotterdammers. Positief waar het kan, kritisch waar het moet. De Nieuwspeper helpt Rotterdammers door het beste uit hun stad te halen door het brengen van nieuws en achtergrondverhalen. Klik snel door!


like
user_338cfda49564b023f573ae21526b7587cfe2066a_avatar

Kinderen een dag de baas in Rotterdam

Marc Boersch, CEO Nestlé Nederland, en zijn jonge collega tijdens JINC Baas van Morgen 2018.

Foto van ''

21 JAN 2019

Ruim 200 kinderen nemen donderdag 24 januari voor één dag de baan over van Nederlandse CEO’s, directeuren en politici. Tijdens JINC Baas van Morgen ervaren de basisschool- en vmboleerlingen, die opgroeien in een omgeving met sociaaleconomische achterstand, hoe het is om de leiding te hebben van een bedrijf als Coca Cola, de RET of het Hilton Hotel.

Goede start

Met Baas van Morgen wil JINC, een non-profitorganisatie die strijdt tegen kansenongelijkheid onder jongeren, de aandacht vestigen op het feit dat een goede start op de arbeidsmarkt niet voor al het talent van morgen vanzelfsprekend is. Want wie geboren is een wijk met veel werkloosheid, heeft in Nederland nu eenmaal minder kans om het ver te schoppen – hoe slim hij of zij ook is.


Rotterdam meeste excellente scholen van Nederland

Foto van ''

21 JAN 2019

Maar liefst negen scholen voor basisonderwijs en voortgezet onderwijs krijgen vandaag het predicaat Excellente School 2018 van de Inspectie van het Onderwijs. Het totale aantal excellente scholen in Rotterdam komt daarmee op 17. Nooit eerder waren dat er zo veel.

Winnende scholen


Rotterdam is vegan hotspot tijdens filmfestival

Foto van ''

21 JAN 2019

Ook tijdens het International Filmfestival Rotterdam (IFFR) kun je er dit jaar niet om heen: plantaardig eten is dé voedseltrend van 2019. Bezoekers van het festival hebben dit jaar veel veganistische opties om uit te kiezen – van fastfood tot fine dining.

Plantaardige menu’s


Herontdek je stad tijdens Museumnacht010

Sfeerbeeld van een eerdere editie van de Museumnacht010. Foto: ANP/Robin Utrecht

Foto van ''

18 JAN 2019

Het bijzondere entreeplein van Museum Boijmans Van Beuningen, de glazen façade van Witte de With en TENT Rotterdam. Je komt er vaak genoeg langs, maar heb je ooit écht gekeken? Herontdek Rotterdam op zaterdag 2 maart tijdens de Museumnacht010.

Zaklamptours


Adopteer jouw eigen zwerfvuilvrije stukje Noord

Foto van ''

18 JAN 2019

De aanpak waarbij ondernemers, (sport)verenigingen, scholen en burgers elkaar helpen hun omgeving zwerfafvalvrij te houden, slaat aan. In Rotterdam-Noord hebben via Schoonopdekaart.nl al meer dan 100 deelnemers een stukje wijk geadopteerd om schoon te houden.

’25 meter-regel’


Tentoonstelling ‘De eerste eeuwen van Holland’

Foto van ''

18 JAN 2019

Van 5 tot 28 februari is de rondreizende tentoonstelling ‘De eerste eeuwen van Holland’ gratis te zien in de Centrale Bibliotheek in Rotterdam. Laat je door verschillende graven en een gravin van Holland meevoeren en ontdek hoe dit graafschap is ontstaan en gegroeid tussen de jaren 1000 en 1500.

Animatiefilms


Nieuw culinair muziekspektakel in Lansingerland

Opperdepop wordt á la CuliNESSE een culinair muziekfestival met grote artiesten en lokale restaurants. Foto: Evert Buitendijk

Foto van ''

18 JAN 2019

Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk en Bergschenhoek zijn komend najaar een festival rijker. Op vrijdag 13 en zaterdag 14 september strijkt culinair muziekfestival Opperdepop festival neer in het Annie M.G. Schmidtpark. Bekende artiesten en de meest talentvolle smaakmakers uit de regio vormen de line-up.

Sterke line-up


Grootste windmolen ter wereld naar Rotterdam

Foto van ''

18 JAN 2019

Op de Maasvlakte verrijst komende zomer de grootste windmolen ter wereld. De molen heeft een tiphoogte van bijna 245 meter. Alleen al de drie rotorbladen zijn ieder 107 meter lang.

Stroom voor 14.485 huishoudens


Ikazia eerste ziekenhuis met KroelCARE

Foto van ''

17 JAN 2019

Ikazia biedt als eerste ziekenhuis in Nederland KroelCARE voor de allerjongsten. Dit zijn speciaal opgeleide vrijwilligers die rust en aandacht kunnen bieden aan kinderen vanaf 0 jaar als zij zichtbaar last hebben van stress, pijn of spanning.

Geborgenheid


Driedaags festival 'Vuur en Vlam'

Foto van ''

17 JAN 2019

Morgen start bij Luchtpark Hofbogen het driedaags vuurfestival ‘Vuur en Vlam’. Een uitgebreid programma voor jong en oud met spectaculaire vuurshows, live muziek, vuurkunstenaars, bijzondere installaties en theater.

Vuur, explosies en bliksem


Rotterdam wil af van ongewenst reclamedrukwerk

Het oude stickersysteem werkt onvoldoende. Foto: ANP PHOTO/Sander Koning

Foto van ''

17 JAN 2019

De gemeente Rotterdam wil dat Rotterdammers vanaf 1 juli 2019 niet meer worden lastiggevallen met ongewenst reclamedrukwerk. Rotterdam is de tweede gemeente die de ‘ja/ja sticker’ invoert, waarmee alleen mensen die expliciet toestemming geven nog ongeadresseerde reclame ontvangen.

3 miljoen kilo papierafval


Bouw all electric appartementen van start

Foto van ''

17 JAN 2019

Deze week plaatsten wethouder Bas Kurvers en Henk Rotgans, directeur Ontwikkeling van woningcorporatie Havensteder de symbolische eerste stekker van 25 all electric appartementen. In de appartementen wordt enkel gebruik gemaakt van elektriciteit voor (water)verwarming.

Duurzaamheidsdoelstellingen


Startsein vernieuwing aansluiting A16/N3

Foto van ''

17 JAN 2019

Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) gaf gisteren het officiële startsein voor de vernieuwing van de aansluiting tussen de A16 en de N3 bij Dordrecht. Met dit project verbetert de doorstroming en veiligheid rondom de aansluiting tussen beide wegen.

Bereikbare Drechtsteden


Nieuwe woontoren voor studenten en starters

Foto van ''

17 JAN 2019

Stebru start in februari 2019 met de bouw van woontoren OurDomain Rotterdam Blaak (voormalige woontoren Bright) in samenwerking met investeerder en vastgoedmanager Greystar. Nu het bezwaar is verworpen zal de bouw in februari 2019 officieel van start gaan.

Robert Steenbrugge, directeur Stebru: ,,We zijn heel blij dat we eindelijk kunnen beginnen met de ontwikkeling van OurDomain Rotterdam Blaak. Op dit moment treffen we de voorbereiding voor de bouwplaats, zodat we komende maand echt van start kunnen.”


Schaats de Blue Monday blues van je af

Foto van ''

16 JAN 2019

Schaatsbaan Rotterdam organiseert op maandag 21 januari de allereerste Blue Monday Skate. Alle bezoekers kunnen zo de Blue Monday blues overwinnen op het lekkerste ijs van Rotterdam.

Meest deprimerende dag


Koren zingen miljoen bij elkaar voor goede doel

Foto: Choir4Hope

Foto van ''

14 JAN 2019

Een knappe prestatie. Koren Inspire2LiveChoir en Choir4Hope zongen afgelopen jaar 171.500 euro bij elkaar voor onderzoek naar een betere behandeling van alvleesklierkanker.

Support Casper


AOW-tegoed voor oudere minima met huisdier

Foto van ''

14 JAN 2019

Sinds een jaar kunnen 8.000 Rotterdamse senioren die onder het bestaansminimum leven met een financiële regeling benodigdheden voor hun huisdier kopen. Inmiddels is hier al ruim 300 keer gebruik van gemaakt.

Geluksgevoel


Blijdorp-welpen hebben een naam gekregen

De familie van de winnares van de namenwedstijd, Ilona van Es samen met verzorgster Linda Paul. Foto: Diergaarde Blijdorp

Foto van ''

14 JAN 2019

De Aziatische leeuwenwelpjes in Diergaarde Blijdorp hebben een naam: Asha en Reena. Een derde welpje heette al Mette. De winnaar van de namenwedstrijd die hiervoor werd uitgeschreven, is Ilona van Es uit Benthuizen.

3200 potentiële namen