Likeability of 3

Bezitters oldtimer woest vanwege boetes milieuzone

Foto van 'Lucette Mascini'

23 AUG 2017

De stichting Rotterdamse Klassiekers is des duivels nu blijkt dat een aantal van haar leden met een vehikel van een bouwjaar van voor 30 juni 1992 een boete gekregen heeft omdat ze in de milieuzone rond gereden hebben. „De rechter heeft duidelijk gezegd dat benzine en LPG auto’s van voor 1992 de milieuzone in mogen. Dat oordeel respecteert de wethouder al niet. Maar nu gaat hij ook nog boetes sturen terwijl hij had gezegd dat niet te doen voor 18 september. Dit is het zoveelste bewijs van onvermogen”, zegt Niels van Ham, woordvoerder van Rotterdamse Klassiekers.

Van Ham zat deze week samen met het bestuur van Rotterdamse Klassiekers bij de advocaat om uit te dokteren welke juridische stappen ze gaan nemen tegen het besluit van wethouder Pex Langenberg (D66) van mobiliteit om benzineauto’s van voor 1992 toch te weren. „We vragen ons serieus af of we nog een rechtszaak aan de reeks van zaken moeten toevoegen: eentje tegen de wethouder wegens onbehoorlijk bestuur. Dit kan toch echt niet meer.”

Software

Langenberg stuurt deze week een brief naar de gemeenteraad waarin hij meldt dat de gemeente afgelopen weken 15 eigenaren van auto’s die rijden op LPG en benzine van voor 1992 onterecht een boete gestuurd heeft. Oorzaak was een fout in de software waardoor de kentekens van LPG-auto’s niet uit het systeem gefilterd bleken te worden. De gemeente schrapt de onterecht verstuurde boetes.

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

Raadsleden reageerden geïrriteerd op de foute boetes van de wethouder. „Dit is onbehoorlijk. Langenberg moet zijn excuses maken en de slachtoffers een bloemetje sturen”, zegt Barbara Kathmann (PvdA).

Voor VVD-raadslid Jan-Willem Verheij is daarmee de kous lang niet af. „Dit is de zoveelste fout bij het instellen van de Milieuzone en het zoveelste bewijs van onvermogen van deze wethouder. Hij is gewoon niet in staat om het proces te managen. Hij moet zijn ogen uit zijn kop schamen voor zijn amateuristische optreden.”

Doorverbonden

Eerder deze maand postte de bezitter van een LPG auto uit 1987, Joris Rockx een bericht op zijn Facebook-pagina met afbeeldingen van de twee boetes die hij ontving na het betreden van de Milieuzone. „Ik ben wel drie dagen bezig geweest om een ambtenaar te bereiken die in staat was om de boetes te verscheuren. Je moet het algemene nummer bellen, 14010. Dan word je eindeloos doorverbonden.”

Rockx deed enkele weken geleden aangifte bij de politie tegen Langenberg wegens machtsmisbruik. Reden is dat Langenberg weigert uitvoering te geven aan het oordeel van de rechter dat benzine en LPG-auto’s van voor 1992 de milieuzone wel in mogen. Dat vindt Rockx niet terecht.

Aangifte

Het Openbaar Ministerie stuurde hem echter onlangs een brief waarin staat dat de officier van justitie de aangifte niet in behandeling neemt. Als reden voert deze aan dat het besluit om benzine en LPG-auto’s van voor 1992 uit de Milieuzone te weren door het stadsbestuur als geheel genomen terwijl Rockx aangifte deed tegen de persoon Pex Langenberg.

Ook daarmee is Rockx het niet eens. „Het hele stadsbestuur was op vakantie. Alleen Langenberg was er. Dus met wie heeft hij zijn besluit dan overlegd?” Rockx stapt nu naar het hoger gerechtshof in Den Haag en vraagt de rechters daar het Openbaar Ministerie van Rotterdam op te dragen de aangifte tegen Langenberg wel in behandeling te nemen.


sad
user_ac6c1fac3117c3e92bc00f017ef97c17aeee724f_avatar

Views

400+

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

Boze man rijdt meerdere malen in op Rotterdams café

Archiefbeeld. Auto rijdt gloednieuwe Albert Heijn Hengelo binnen/ bron: ANP

Foto van 'Cerise van Vliet'

GISTEREN

„Even iets minder leuks.." schrijven de eigenaren van het Rotterdamse Café Okee op Facebook. Dinsdagavond kregen zij de schrik van hun leven toen een van de bezoekers van het café agressief werd en vol gas op het pand afreed.

Het Facebook-bericht gaat verder: „Gisteravond was er een bekende, maar niet vaste bezoeker bij ons in Okee die met een aantal van onze lieve bezoekers ruzie ging zoeken. Nadat hij logischerwijs werd verzocht om de kroeg te verlaten, is hij volledig door het lint gegaan en meerdere malen achteruit via onze pui met vol gas naar binnen gereden. Voor wij wisten wat er gebeurde verdween hij weer met volle vaart."

Veel schade

Hij liet een totale ravage achter en nam snel de benen. De politie werd gealarmeerd en die is anderhalf uur op zoek geweest naar de man. Hij werd uiteindelijk wel gearresteerd. Er is heel veel schade aan het pand, maar wonder boven wonder raakte niemand in de kroeg gewond.

De eigenaren doen er alles aan om zo snel mogelijk weer 'Okee' te zijn, maar de schrik zit er duidelijk in. Trouwe bezoekers steunen hen met lieve berichten.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

2

Jason Donovan komt naar Parkpop Saturday Night

Foto van 'metronieuws'

20 FEB 2018

Naast Kim Wilde en de Belgische formatie Clouseau komen ook Jason Donovan en The Boss UK naar Parkpop Saturday Night op zaterdag 23 juni.

The Boss UK wordt ook wel gezien als ’s werelds meest sensationele Bruce Springsteen tribute-band. Springsteen verkocht wereldwijd meer dan 120 miljoen platen en scoorde hit na hit met onder andere Born to RunI’m on FireThe River en Born in the USA. Niet voor niets staat Springsteen hiermee al jaren te boek als ‘The Boss’. Afgaande op de lovende recensies weet The Boss UK deze baas tot op een haar te benaderen in een show die bol staat van de energie.

Jason Donovan, die in de jaren 80 menig meisjeshart sneller liet kloppen, maakte onder andere naam met zijn toenmalige rol in de soap Neighbours. Maar het was pas met zijn duet met Kylie Minogue Especially for you dat zijn bekendheid als zanger groots van de grond kwam. Al snel volgde in 1989 zijn eerste solonummer 1-hit met Too many broken hearts en vloog zijn debuutalbum Ten Good Reasons vlot over de toonbank. Al snel werd hij een van de bestverkopende artiesten ooit en sleepte hij diverse awards in de wacht, waaronder ‘Beste Zanger van 1990’. En laten die 90s nu ook goed vertegenwoordigd zijn tijdens Parkpop Saturday Night.

Naast optredens van nationale en internationale artiesten op het hoofdpodium, wordt de festivaltent in het Haagse Zuiderpark op de zaterdag voor Parkpop het epicentrum van de 90s. Met de hitshow 90’s NOW mixen dj Gary Global en zijn 90’s Now Dj-crew alle stijlen uit de jaren 90 dwars door elkaar. Dance, rock, pop, hiphop, r&b, happy hardcore, alles komt voorbij. Voeg daar nog crappy commercials, corny clipjes, foute tv-series en een hoop Nintendo-spelletjes bij, en je waant je zo weer in de jaren 90.


Views

1

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Ode aan 50 jaar metro Rotterdam

Camera videoOde aan 50 jaar metro Rotterdam

Foto van 'Dagblad Metro'

9 FEB 2018

Je hoort er Pools, Senegalees, Frans, Turks en Italiaans: iedereen komt van overal. De Rotterdamse metro bestaat vandaag vijftig jaar. Metro vroeg de Rotterdamse schrijver Raoul de Jong om een persoonlijke lofzang op de metro.

Op 9 februari 1968, vandaag precies vijftig jaar geleden, werd de eerste Nederlandse metro geopend, in Rotterdam, na een bouwtijd van zeven jaar. Het was de eerste metrolijn in de Benelux, maar, voor we daar te hard om juichen, op dat moment ook de kortste metrolijn ter wereld. Slechts 5,9 kilometer lang. Tijdens de feestelijke opening kocht het prinselijk echtpaar prinses Beatrix en prins Claus een kaartje in de ‘plaatskaartenautomaat’ op Rotterdam Centraal en samen met de burgemeester maakten ze het allereerste Nederlandse metroritje. Van Rotterdam Centraal langs metrostations Stadhuis, Beurs, Leuvehaven en toen, wonder o wonder, onder de Maas door, en over een bovengronds spoor verder naar Zuidplein. Het was 1968, het ging goed met de wereld en alles zou alleen maar beter gaan. Deze metro was een bewijs.

Ik werd geboren in 1984, in een huis op tien minuten loopafstand van metrostation Coolhaven, één van de Rotterdamse metrohaltes die er in de volgende achttien jaar nog waren bijgekomen. Voor mij was de metro nooit iets speciaals, die was er gewoon. Net als snelwegen, treinsporen, trambanen, supermarkten en Linda de Mol. Mijn eerste herinneringen aan de metro stammen pas uit mijn puberteit. Mijn moeder en ik waren inmiddels naar Schiedam verhuisd, mijn middelbare school lag in het centrum van Rotterdam, naast station Dijkzicht. Mijn moeder vond dat kinderen gewoon naar scholen moesten fietsen en weigerde om me een strippenkaart te geven, maar in de tweede klas ontdekte ik dat je ook zónder strippenkaart in de metro kon. Vanaf dat moment fietste ik vijf dagen per week over de Schiedamse Dijk naar Station Marconiplein, waar ik mijn fiets op slot zette en in de metro stapte.

Van die ritjes herinner ik me vooral de ongemakkelijkheid. Niet omdat ik gecontroleerd kon worden (na mijn eerste controle bedacht ik een vernuftig systeem om controleurs te ontwijken), maar omdat de metro vol zat met mensen en mensen vond ik eng. Anders dan in de tram kon je in de metro niet uit het raam kijken om hun blikken te ontwijken, want daar viel niets te zien, behalve de reflectie van je medepassagiers. Er waren nog geen smartphones en Metro en Sp!ts bestonden nog niet. Meestal keek ik strak naar de grond of bestudeerde ik de plattegrond naast de ingang.

De metro was een manier om van A naar B te komen. Sneller en droger dan de fiets. Meer niet. Dat veranderde toen ik in 2015 een aantal maanden op avontuur ging in de Rotterdamse metro, voor een wekelijkse rubriek in een krant. Elke week stapte ik in de metro en reisde naar de laatste haltes van Rotterdamse metrolijnen. Meestal was het pisweer, meestal was het koud en ik vertrok altijd met tegenzin. De truc was om mezelf te forceren om te geloven dat er ergens onderweg op de een of andere manier een wonder zou gebeuren. De grap was: dat gebeurde altijd.

Tijdens mijn allereerste tripje richting De Akkers, kwam er een man naast me zitten. Wat ik normaal nooit deed, deed ik nu: ik vroeg hem wie hij was en waarnaar hij op weg was. Hij zei: ‘Naar het eind.’ Voor het eerst sinds vier jaar was hij terug in de stad waarin hij werd geboren, vertelde hij. Tien jaar geleden had hij in Rotterdam Noord een Marokkaanse vrouw ontmoet, de mooiste vrouw die hij ooit had gezien. Ze was hier illegaal. Samen vluchtten ze uit Europa, via Brussel, met hulp van een vriend op het consulaat. Ze vonden een prachtig paleisje in Casablanca, ze trouwden en ze kregen een dochter, maar drie maanden geleden kreeg hij te horen dat hij kanker had. Na een aantal onderzoeken in Marokkaanse privéklinieken, keerde hij vorige week terug naar Rotterdam. Hij kwam zojuist van de dokter, die hem verteld had dat hij in het beste geval nog 5 tot 10 jaar te leven had. Hij lachte: ‘Het is vreemd om je plotseling zo bewust te zijn van hoe mooi het leven is.’ Het eerste wat ik zag bij metrohalte De Akkers was een lachende oma, met wijdopen armen onderaan de roltrap. Daarachter waren de poortjes, en daarachter was een viskraam. Een vrouw met blozende wangen bakte een lekkerbek voor een man die vertelde over zijn vakantie in New York. Ik durfde er eigenlijk niet op af te stappen, want alles wat ik wist over De Akkers wist ik uit de krant: de Akkers is het getto en in het getto denken alle witte mensen (zij) dat bruine mensen (ik) boeven zijn. Maar ik moest een stukje schrijven, dus bestelde ik een haring. ‘De haring is op vandaag,’ lachte de vrouw. Makreel hadden ze wel.

Inderdaad, vertelde ze, acht jaar geleden stroomde dit plein elke avond vol met hangjongeren. Dáár werd iemand neergestoken, dáár was een schietpartij. Maar zij had zelf nooit problemen gehad. ‘Nee hoor,’ zei ze, ‘die jongens zijn gewoon maar jongens als je met ze praat, heel vriendelijk vaak, achter hun uiterlijke vertoon, helemaal niet zo griezelig als veel mensen ze zagen’. Iedereen is aardig, zei ze, als je mensen aardig benadert.

Ik mocht niet betalen voor mijn broodje. En ik kreeg er nog een drankje bij. Met een rietje. Voor in de metro terug naar huis. Want vandaag was het precies vier jaar geleden dat ze met deze viskraam was begonnen. Het stond heel groot op een poster naast mijn hoofd. Ik had hem nog niet gezien.

In 2017 bestaat het Rotterdamse metronetwerk uit vijf lijnen en vervoert zo’n 300.000 passagiers per dag. In koffiezaakjes komen hipsters, in alcoholistencafés komen alcoholisten, Jumbo-mensen gaan naar de Jumbo, Aldi-mensen gaan naar de Aldi, maar de metro is voor iedereen. Vanochtend zat ik er nog in, van Maashaven naar Beurs, over het oudste stukje Nederlandse metrospoor. Ik keek om heen en zag: een roodharig meisje met een over bite. Een blonde oma in een tijgerlegging en een bontjas. Twee zwarte jongens in enorme bubble coats met enorme gouden gympen. Een Aziatische teenager met Kim Kardashianhaar. Een meisje met een hoofddoek met een hamburger van de Smullers. Een Surinaamse oma -het grootste gedeelte van haar gezicht verstopt achter een sjaal. Ik hoorde Pools, Senegalees, Frans, Turks en Italiaans. Niemand lachte, niemand leek door te hebben hoe bijzonder dit was en dat was juist het leuke: in de oudste metro van ons land zijn al deze wonderlijke mensen samen in één ruimte heel normaal.


Views

0

Politie vindt 620.000 euro in boodschappentas

Een deel het in beslag genomen contante geld ©Politie Rotterdam

Foto van 'Jelmer Visser'

7 FEB 2018

Een groep Rotterdamse criminelen zal flink balen. De politie deed woensdag een inval in een penthouse in de wijk Kralingen en trof hier de jackpot aan. In het appartement, dat door een bende vermoedelijk werd gebruikt als safe house, troffen de agenten meer dan zes ton aan contant geld aan, een telmachine, een vuurwapen en luxe horloges. Tijdens de inval werd een 27-jarige man aangehouden.

Boodschappentas

De meest bizarre vondst was toch wel het fortuin aan contant geld dat er in de woning aanwezig was. De biljetten zaten in vier uitpuilende boodschappentassen. Uiteindelijk bleek dit om een bedrag te gaan van in totaal 620.000 euro. De politie deed onderzoek naar deze woning vanuit een 'gezonde dosis nieuwsgierigheid'.

Volgens de agenten leek de woning eerder op een groothandel dan op een woonhuis. Naast het geld werden er ook dure kleding, juwelen en elektronica aangetroffen. Het appartement deed vermoedelijk dienst als safe house. Deze woningen kunnen anoniem verhuurd worden. Criminele organisaties gebruiken zo'n pand vaak als opslag voor goederen en drugs en als schuilplaats.

Naast het contante geld, het wapen en de luxe artikelen werd er ook een dure BMW in beslag genomen. Politie Rotterdam is blij met de vondst. Volgens hen zijn dit soort bendes een doorn in het oog voor wie wel eerlijk en hard werkt. „Wat niet eerlijk is verkregen wordt afgepakt."


Views

300+

Camera videoWilders leidt eerste 'Nederland weer van ons'-mars

Foto van 'Kasper Hermans'

20 JAN 2018

In Rotterdam leidde Wilders zaterdag de eerste van een reeks demonstraties die hij in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen heeft georganiseerd. PvdA en DENK waren op de been voor een tegendemonstratie.

Nederland weer van ons was de inmiddels bekende slogan tijdens de protestmars in het centrum van de havenstad. De eerste aanhangers van enkele honderden in totaal waren al vroeg op de been even als de nodige politie. Wilders zelf was een klein halfuurtje aanwezig.

Drie punten

Wilders gaat met zijn protesten tegen drie dingen in: Rutte 3, de islamisering van Nederland en discriminatie van Nederlanders. In Rotterdam richtte hij zich specifiek op de huidige burgemeester van de stad Ahmed Aboutaleb.

Aboutaleb liet zich eind 2017 ontvallen dat hij salafist is en dat elke moslim dat een beetje is. Sinds die uitspraken is Wilders klaar met de PvdA'er als burgervader van Rotterdam. Verder wil hij ook Essalammoskee sluiten.

Onder de demonstranten zaten ook een aantal Vlamingen, die zich onder aanvoering van Vlaams Belang-leider Filip Dewinter kwamen melden om hun solidariteit te uiten.

Oranje-wit-blauw

Hoewel de demonstratie vreedzaam verliep en er ook geen aanvaring was met de tegenstanders, viel er wel een ding op. Er waren ook mensen met een oranje-witte-blauwe vlag aanwezig. Deze wordt geassocieerd met de NSB.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

92

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Arts van Rotterdamse Velthuiskliniek gegijzeld

Arts van Rotterdamse Velthuiskliniek gegijzeld

De Velthuiskliniek aan de Jan Leenvaartlaan in Rotterdam Foto: ANP

Foto van 'Sofie Smulders'

21 DEC 2017

In Rotterdam zijn donderdagmiddag de hulpdiensten uitgerukt voor een situatie binnen de Velthuiskliniek. Een arts werd daar gegijzeld door een man met een vuurwapen.

Buiten de Velthuiskliniek waren ME’ers en politiemensen ter plaatse. De dader had de arts vastgebonden, maar hij is inmiddels weer vrijgelaten.

Het pand is ontruimd en de aanwezigen zijn opgevangen. De arts is overgebracht naar het ziekenhuis.

De gijzelnemer is nog niet aangetroffen.


Views

100

Tweetal omgekomen bij schietpartij Rotterdam

De politie doet onderzoek op de Rhijnauwensingel in Rotterdam waar woensdagavond twee doden zijn gevallen bij een schietpartij. (Foto: ANP)

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

20 DEC 2017

Bij een schietpartij in de wijk Beverwaard in Rotterdam zijn woensdagavond twee doden gevallen. Het tweetal zat in een geparkeerde auto toen ze rond 19:00 uur werden beschoten vanuit een passerende auto.

De schietpartij vond plaats op de Rhijnauwensingel. De passerende auto stond waarschijnlijk kort stil toen er werd geschoten op de auto van de slachtoffers. De witte auto waar de slachtoffers inzaten, is doorzeefd met kogels. Ook kwam een verdwaalde kogel in een woning terecht. De bewoner raakte niet gewond.

NOS meldt dat de slachtoffers van Antilliaanse afkomst zijn. Een van hen overleed direct aan zijn verwondingen. Het andere slachtoffer werd nog gereanimeerd, maar dat mocht niet meer baten. De politie kan nog niet met zekerheid zeggen of er sprake was van een liquidatie.


Views

100+