Twee uur langer borrelen op terras in Nissewaard

14 juli 2017 om 09:35 door Donna van der Kolk
Twee uur langer borrelen op terras in Nissewaard
Foto ter illustratie. / Colourbox

Goed nieuws voor iedereen die graag op een terras met een drankje van een zwoele zomeravond geniet (oftewel: goed nieuws voor vrijwel iedereen). De gemeente Nissewaard verruimt de openingstijden van terrassen in het centrum van Spijkenisse. Bij wijze van proef mogen de terrassen in het weekend twee uur langer openblijven.

Proef

In plaats van tot 01.00 uur kun je nu in het weekend tot 03.00 uur blijven zitten. De proef duurt tot 1 oktober en komt voort uit een aangenomen motie in de gemeenteraad van Nissewaard om de openingstijden te verlengen. Ook de horecaondernemers hebben de gemeente verzocht om ruimere openingstijden van de terrassen.

De gemeente heeft ondernemers gevraagd omwonenden van dit besluit in kennis te stellen. Mocht er sprake zijn van structurele overlast, dan kan de gemeente ingrijpen door bij die ondernemer de ontheffing in te trekken.

Gastvrij

Met de proef wil de gemeente kijken of verlenging van de terrastijden bijdraagt aan een gastvrij centrum. In het najaar wordt bekeken of de openingstijden zo blijven.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!