Rotterdam

Studenten fietsen naar Rome voor goed doel

Max Wielitsch (vooraan) tijdens een training voor de fietstocht van Rotterdam naar Rome voor het Fonds Gehandicaptensport. / Vincent van Dordrecht

Foto van 'Donna van der Kolk'

6 JUL 2017

2100 kilometer door vijftien steden in veertien dagen en dat vrijwel zonder enige wielrenervaring. Een groep van elf studenten gaat, samen met een vierkoppige ploegleiding, de uitdaging aan en fietst van Rotterdam naar Rome om geld op te halen en aandacht te vragen voor Fonds Gehandicaptensport.

Max Wielitsch (25) is een van de initiatiefnemers van de Rotterdam Rome Cycling Tour 2017. „Het is eigenlijk een initiatief vanuit onze studentenvereniging. Eens in de twee jaar organiseert een groep studenten zo’n tour voor een goed doel en deze keer heb ik het op me genomen”, legt hij uit. „Mijn huisgenoot deed in 2015 mee aan de tour naar Barcelona. Dat wilde ik ook heel graag, maar dat kon ik toen niet combineren met mijn studie. Daarom heb ik deze keer de kans wel met beide handen aangegrepen. En dan ook maar gelijk goed.”

Zware tocht

Een fanatiek wielrenner is hij zelf echter niet. „Niemand van ons, eigenlijk”, lacht hij. „Een enkeling uit de groep doet het wel eens recreatief, maar dat is het dan ook. Je kunt dus wel zeggen dat het een zware tocht gaat worden. Zeker omdat we wél heel fanatiek zijn met sponsoren werven en geld ophalen en daarom ook een echte, bekende, bergetappe in de route wilden opnemen. Dat is de Alpe d’Huez geworden. Een flinke klim, dus.” De heren zijn vanaf januari dan ook al hard aan het trainen.

Maar zwaar of niet, het is het de studenten meer dan waard. „Met 150 euro kan Fonds Gehandicaptensport één persoon drie jaar lang laten sporten. Daarvan kunnen bijvoorbeeld de kosten gedekt worden voor sport- en spelmaterialen, aanpassingen aan de locatie, speciaal vervoer en het opleiden van trainers en begeleiders. We zitten momenteel op zo’n 15.000 euro en ons doel is 25.000 euro op te halen. Ga maar na hoeveel mensen daarvan drie jaar lang kunnen sporten”, zegt Max. „We willen dat zo min mogelijk mensen met een beperking door hun aandoening nog verder beperkt worden in dingen die voor ons zo normaal zijn. Daar hebben we dit heel graag voor over.”

Zo graag zelfs dat de studenten de kosten voor de fietsen, de overnachtingen en alle andere zaken die bij het project komen kijken zelf op zich nemen. „Zodat de opbrengst voor de volle 100 procent naar Fonds Gehandicaptensport gaat.”

Zenuwen

Op 26 juli vertrekken de mannen vanuit Rotterdam om vervolgens via onder meer Charleroi, Reims, Fréjus, Chiavari en Pisa op 8 augustus in Rome aan te komen. Via Facebook doen ze dagelijks verslag van de etappes middels video’s, foto’s en tekst. „Nu het dichterbij komt, beginnen we er steeds meer zin in te krijgen, al beginnen de zenuwen ook wel te komen”, geeft Max toe.

Wie de heren wil helpen door te doneren, kan dat doen via de website. „Het geld wordt dan gebruikt om sport met een handicap structureel mogelijk te maken, het sportaanbod kwalitatief en kwantitatief te verbeteren en meer aandacht te vragen voor de gehandicaptensport. Dat is waar het fonds zich voor inzet en daar dragen wij graag ons steentje aan bij”, besluit Max.


Likeability of6

Op zoek naar De Nieuwspeper?

Foto van 'Metro'

14 MRT 2018

Op zoek naar De Nieuwspeper? Hier vind je de laatste editie van de krant, met pittig en inspirerend nieuws voor en door Rotterdammers. Positief waar het kan, kritisch waar het moet. De Nieuwspeper helpt Rotterdammers door het beste uit hun stad te halen door het brengen van nieuws en achtergrondverhalen. Klik snel door!


like
user_5af32877d2d80c27b0516d4183b0065549bd2dc7_avataruser_338cfda49564b023f573ae21526b7587cfe2066a_avatar

Verlengde A16 moet Rotterdam beter bereikbaar maken

Minister Cora van Nieuwenhuis en wethouder Kurvers bij de start van de aanleg van de A16 Rotterdam. Foto: Linda de Rooij

Foto van ''

1 UUR

Tussen de A13 en de A16 legt Rijkswaterstaat de komende jaren een nieuw stuk snelweg aan: de A16 Rotterdam. Het nieuwe deel van de A16 moet in 2024 klaar zijn en zorgen voor minder files aan de noordkant van de stad.

Beter doorrijden


Op naar een CO2-neutraal Rotterdam

Foto van ''

1 UUR

Nog 31 jaar, dan moet Rotterdam CO2-neutraal zijn. Dat lijkt ver weg, maar zowel voor als achter de schermen werken gemeente, bedrijven en bewoners al hard aan plannen om die doelstelling te realiseren. Voor Rotterdam schuilt een deel van de oplossing in overtollige warmte uit de haven.

Betaalbaar voor iedereen


Rotterdamse zelfbouwers schitteren op tv

Foto: Maartje Brockbernd

Foto van ''

2 UUR

In het nieuwe klusprogramma van RTL 4 ‘Zelfbouwers Rotterdam’ volgt de camera zes koppels bij het bouwen van hun droomhuis in een voormalig schoolgebouw in de

Rotterdamse Afrikaanderwijk.


Pannenkoeken bakken voor eenzame ouderen

Foto van ''

2 UUR

Deze vrijdag is misschien wel de lekkerste dag van het jaar: Nationale Pannenkoekdag. Verspreid over acht Rotterdamse kinderboerderijen bakken kinderen dan massaal pannenkoeken voor ouderen uit de wijk.

Pannenkoekles


Bijna 9.000 bezoekers voor Woonbeurs Rotterdam

Foto: Tom Croes

Foto van ''

19 MRT 2019

Ondanks het regenachtige weer bezochten afgelopen weekend alsnog zo’n 9.000 bezoekers de Woonbeurs Rotterdam. Wat meehielp, was het actuele woningaanbod. En dat Rotterdam de afgelopen jaren steeds populairder is geworden.

Veel online belangstelling


Leger des Heils zoekt mooie stappers

Foto van ''

19 MRT 2019

Vanaf vandaag kun je in de tweedehands kledingwinkels van het Leger des Heils, de ReShare Stores, je herdraagbare schoenen doneren. Door de inzamelactie hoopt het Leger des Heils meer mensen te voorzien van betaalbare ‘nieuwe’ schoenen. De ReShare Store in Rotterdam is te vinden aan de Zwart Janstraat 33.

Kleine prijs


SportFilmFestival Rotterdam viert feest

Foto van ''

18 MRT 2019

SportFilmFestival Rotterdam viert feest. Van woensdag 10 april tot en met zondag 14 april viert de organisatie haar 5-jarig jubileum met de opening op het ss Rotterdam, talkshows met Wilfried de Jong en een uitgebreid filmprogramma met maar liefst 17 premières.

Giro d’Italia


Langer thuis wonen dankzij robotkat of -beer

Dankzij technische hulpmiddelen als een robotstofzuiger of robothond kunnen ouderen langer zelfstandig thuis wonen.

Foto van ''

18 MRT 2019

In Overschie is afgelopen vrijdag een woning geopend met meer dan 70 technische snufjes, waarmee ouderen langer zelfstandig kunnen wonen. Bezoekers kunnen producten van de modelwoning lenen om thuis te testen.

Technische hulpmiddelen


Maastunnel na zomer dicht voor lopers en fietsers

Foto van ''

15 MRT 2019

Na de autotunnel gaan vanaf september ook de fiets- en voetgangerstunnel van de Maastunnel dicht voor renovatie. Fietsers en voetgangers kunnen dan gebruikmaken van een speciale fietsbus die hen naar de overkant brengt.

7 tot 11 maanden dicht


Dordrecht verkozen tot Evenemenentstad van het Jaar

Foto van ''

15 MRT 2019

Dordrecht is verkozen tot Evenementenstad van het Jaar 2019. Daarmee hield de stad medegenomineerden Den Haag en Nijmegen en alle andere Nederlandse evenementensteden achter zich.

Dordrecht Marketing


Hulp bewoners gevraagd bij bestrijden criminaliteit

Foto van ''

15 MRT 2019

De hulp van Rotterdammers is onmisbaar bij de bestrijding van ondermijnende criminaliteit als witwassen en mensenhandel. Dat stelt burgemeester Ahmed Aboutaleb bij de presentatie van de resultaten van de aanpak van Ondermijning 2018.

Hennepkwekerij


Herdenking raketinslag Bergpolder

Foto van ''

15 MRT 2019

Op zondag 18 maart 1945 sloeg er ’s ochtends in de wijk Bergpolder een Duitse raketbom in. Daarbij vielen 42 doden en 48 gewonden. Deze tragische gebeurtenis wordt aanstaande zondag 17 maart herdacht.

Verwoesting


Nieuwe start Rotterdamse schuldenaanpak

Foto van ''

14 MRT 2019

De schuldhulp aan Rotterdammers gaat op de schop. Met onder meer een perspectieffonds en vroegsignalering wil de gemeente voor eind 2021 15.000 Rotterdammers op een laagdrempelige manier helpen bij het aanpakken van hun schulden. Deze vernieuwde aanpak staat in het uitvoeringsplan Reset Rotterdam.

Problematische schulden


Organisatie Noord4Daagse zoekt vrijwilligers

Vrijwilligers tijdens een eerdere Noord4Daagse. Foto: Joop Bastinck

Foto van ''

14 MRT 2019

De organisatie van de Noord4Daagse is op zoek naar vrijwilligers die mee kunnen helpen en daarmee zo’n duizend kinderen een mooi wandelfeest willen bezorgen.

Avondvierdaagse


Rotterdam Rave Festival verhuist naar RDM-terrein

Foto: Jordy Brada

Foto van ''

14 MRT 2019

Maas, haven en loodsen vormen het nieuwe decor voor het Rotterdam Rave Outdoor Festival dat dit jaar verhuist van het Lloyd Multiplein naar de rauwe randjes van het RDM-terrein.

Typisch Rotterdams


Rotterdam weer stukje groener dankzij Boomfeestdag

Foto van ''

14 MRT 2019

Tijdens de traditionele Boomfeestdag hebben gisteren leerlingen van vijf Rotterdamse basisscholen in totaal 84 bomen geplant. Ze deden dit vol enthousiasme tussen de buien door.

Wormen


Huurders moeten plaats maken voor renovatie woningen

Foto van ''

14 MRT 2019

Vestia-huurders aan de Heemskerk-, De Kempenaer-, en Talmastraat in de wijk Bergpolder zijn gisteren geïnformeerd over het renovatieplan van hun woning. Het is een ingrijpend plan waardoor bewoners niet in hun woning kunnen blijven wonen. Bewoners ontvangen een urgentieverklaring, waarmee zij met voorrang een andere woning kunnen zoeken in de regio Rijnmond.

Renoveren en verduurzamen


Zoek je perfecte woonwijk op de Woonbeurs

Foto van ''

11 MRT 2019

Ben je op zoek naar een huis in Rotterdam? Maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen met zoeken? Kom dan tijdens de Woonbeurs naar de stand van de gemeente Rotterdam. Woonexperts helpen je daar bij het vinden van jouw ideale wijk en beantwoorden alle woonvragen.

Toekomstig woongeluk