Rotterdam

GroenLinksraadslid betrapt fietsendief, geen politie

Foto van 'Job Halkes'

18 JUL 2017

Een fietsendief op heterdaad betrappen is 112 bellen. En dat is precies wat het Rotterdamse GroenLinks raadslid Judith Bokhove zondagavond deed. Maar tot haar verbazing kwam er geen agent opdagen en moest ze, nadat de fietsendief haar bedreigde, de man laten lopen.

„Daar ben ik nog wel een beetje pissig over”, vertelt Bokhove een dag later. „Ik wilde de hond gaan uitlaten en hoorde wat gerommel. Iets verderop zag ik een kerel die een fietsslot aan het openbreken was. Ik vroeg hem wat hij aan het doen was en hij zei dat hij de fiets aan het maken was. Dat geloofde ik niet, maar ik had geen telefoon bij me. Dus ik liep terug naar huis, belde 112 en ging achter hem aan. Zo kon ik de politie aanwijzingen geven waar de man was.”

Terwijl de centralist aan de andere kant zegt dat ze wagens heeft opgeroepen staat Bokhove er samen met haar man alleen voor. „De man had een soort breekijzer bij zich, dus ik wilde niet te dichtbij komen. We zaten al ruim zes minuten achter hem aan toen de man dreigde een steen te gooien of iets dergelijks. Wij moesten hem toen laten gaan. Hij had door dat ik met de politie na het bellen was. Op de Beukelsdijk zagen we hem nog op een andere fiets springen en er hard van door gaan.”

Bokhove begrijpt niet waarom er geen agent is komen opdagen. Op P200, het alarmeringssysteem van de hulpdiensten, stonden rond dat tijdstip ook geen grote incidenten. „Als er iets anders is zoals een brand begrijp ik dat fietsendieven geen voorrang krijgen, maar er was niets. En het vervelende is dat je ook geen terugkoppeling krijgt. Een agent die wat mij betreft een kwartier laten nog even langsrijdt om je verhaal aan te horen of een belletje waarom het niet gelukt is.”

Nadat Bokhove haar verhaal op Twitter zette beloofde de politie uit te zoeken waarom er geen opvolging is gegeven aan de melding. „Ik voel me behoorlijk in de steek gelaten.” En weer 112 bellen als ze een fietsendief ziet? „Nee, ik ga er niet meer achteraan.”

LEES OOK


Views

100+

Pittig nieuws uit Rotterdam

Foto van 'Metro'

14 MAA 2018

Op zoek naar De Nieuwspeper? Hier vind je de laatste editie van de krant, met pittig en inspirerend nieuws voor en door Rotterdammers. Positief waar het kan, kritisch waar het moet. De Nieuwspeper helpt Rotterdammers door het beste uit hun stad te halen door het brengen van nieuws en achtergrondverhalen. Klik snel door!


Views

0

65 uur feest in Groothandels Gebouw

65 uur feest in Groothandels Gebouw

Foto van 'Tara Lewis'

GISTEREN

Dit jaar programmeert Motel Mozaïque tijdens het festival 65 uur lang non-stop in het Groot Handelsgebouw (GHG). Van garagefeesten tot concert bij zonsopgang. Op het enorme dakterras met 360-gradenuitzicht over Rotterdam kan de hele dag ontbeten worden. De aanleiding voor het 65 uur durende programma is het 65-jarig jubileum van het GHG.

65 uur op een paal

Voor de ingang van het GHG zit kunstenaar Gijsbert van der Wilt op een 6 meter hoge pilaar, 65 uur lang. Zaterdag is een garage party, in de parkeergarage en andere ruimtes van het gebouw. Vijf Rotterdamse feestorganisatoren hebben elk hun eigen area.

Wie geen kaartje voor het festival heeft kan een los kaartje á 12,50 euro kopen.


Views

0

Britse media: Amsterdam? Rotterdam is veel beter!

Foto: Pixabay

Foto van 'Cerise van Vliet'

19 APR 2018

Voor veel Nederlanders blijft het een dingetje: of je vindt de trein naar Rotterdam het beste aan Amsterdam óf je dwaalt het liefst urenlang over de grachten van onze hoofdstad. En alhoewel de meeste toeristen automatisch afkomen op de beroemde Wallen en het seksmuseum zijn de Britten eruit: Rotterdam is waar je moet zijn.

Eén van de populairste dagbladen The Telegraph schreef een uitgebreid artikel met de titel Why Rotterdam is better than Amsterdam (and should be your next city break). Volgens het artikel kun je de Euromast en kubuswoningen echt niet missen en moet je vooral even wat eten en drinken in de Markthal.

Levendig en modern

Rotterdam wordt door de Britten een „levendige, moderne en cultureel rijke Nederlandse stad” genoemd. De stad is de stop voor Amsterdam, als mensen de nieuwe rechtstreekse Eurostar verbinding van Londen naar Amsterdam nemen. Toeristen worden dus aangemoedigd niet in de trein te blijven zitten, maar de tijd te nemen voor onze havenstad. En eigenlijk snappen wij dat ook wel... als we zo naar onderstaande plaatjes kijken.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

2

Werken op de mooiste plek van Rotterdam

Werken op de mooiste plek van Rotterdam

Hotel New York, een bekend beeld in Rotterdam. / Foto: hotel New York

Foto van 'Erik Jonk'

18 APR 2018

Een recruitmentdag met als motto, stelling en/of uitdaging: ‘Werken op de mooiste plek van Rotterdam’. Dat staat zondag 29 april te gebeuren in dat hotel dat je vanaf de Maas niet kunt missen, hotel New York.

‘Hotel New York is op zoek naar jou’, klinkt het in Rotterdam. Op de Wilhelminapier kan iedereen op de recruitmentdag terecht die in het hotel zou willen werken, of voor wie werken in het beroemde hotel misschien een droom is.

Challenges en VIP-tour

Tijdens de middag wordt verteld over werkzaamheden binnen ‘New York’. Er worden workshops aangeboden en het hotel daagt deelnemers uit aan challenges. Denk aan een taptraining, een dienbladrace, aardappels snijden of cocktails maken. Bovendien kun je meedoen aan een VIP-tour door het hotel.

Op de recruitmentdag worden direct gesprekken gevoerd. „Wie weet gaan er mensen naar huis als onze collega”, zo wordt er voorspeld. De recruitmentdag duurt zondag de 29e van 15.00 tot 16.30 uur. Informatie over aanmelden vind je hier.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

7

Witte de Withstraat krijgt futuristisch hotel

Witte de Withstraat krijgt futuristisch hotel

Foto van 'Tara Lewis'

18 APR 2018

Op de Witte de Withstraat in Rotterdam opent deze vrijdag CityHub, een futuristisch hotel, waarin toeristen slapen in een cabine van bijna acht vierkante meter, zonder ramen. Drie jaar geleden opende in Amsterdam de eerste vestiging van CityHub, wat volgens woordvoerder Robin van Meurs een enorm succes is.

Zelf bier tappen

Tussen de veelgestelde vragen op de website staat onder andere de vraag of mensen wel rechtop in hun bed kunnen zitten. Dit is het geval, verzekert het hotel. Alles is verder geautomatiseerd, van inchecken tot het tappen van een biertje, hetgeen je zelf kunt doen met je polsbandje. Indien gewenst zijn er cityhosts aanwezig om mensen wegwijs te maken of lokale tips te geven,

Hotel van de toekomst

CityHub combineert de beperkte ruimte van een hostel met de luxe van een hotel, zegt Van Meurs. ,,Op die manier kunnen we een tweepersoonskamer aanbieden vanaf veertig euro. Wij denken dat dit het hotel van de toekomst is." De douches zijn gemeenschappelijk, vrouwen en mannen douchen apart.

Geluidsdicht

In de hubs slaap je relatief dicht bij de buurman, aangezien het twee L-vormige ruimtes zijn die in elkaar schuiven. ,,We hebben daar rekening mee gehouden door ze goed te isoleren."

20 april opent het hotel officieel haar deuren.


Views

3

De euforie van de titel in beeld: Uit 1000 kelen

Foto van 'Tara Lewis'

18 APR 2018

Fotograaf Carel van Hees volgde op 14 en 15 mei het kampioenschap van Feyenoord op de voet, in het stadion, Hofpleinvijver en de volgende dag op het stadhuis. Donderdag verschijnt zijn fotoboek ‘Uit 1000 kelen’ waarin hij de euforie van de titel in beeld heeft gebracht.

Ontlading

Van Hees: ,,Ik heb me vooral gericht op de ontlading, de emoties en de ongelooflijke blijdschap die vrijkwamen na het behalen van het kampioenschap van Nederland. Eindelijk weer eens kampioen na een eensgezind en begerig seizoen.”

Oom Leo

In het boek heeft hij ook zijn eigen band met de club beschreven, beginnend in 1960 als zijn bovenbuurman ‘Oom Leo’ hem voor het eerst meeneemt naar het stadion, eindigend met de drie doelpunten van Dirk Kuyt. Van Hees: ,,Het is in Rotterdam altijd net wat heftiger dan elders en dat laat zich zien in dit fotodocument. Het jaar van het kampioenschap is bijna voorbij, maar de ontlading dreunt nog na en dit fotodocument zal voor Rotterdam een lange adem hebben. Een jaar na dato maar juist daarom, leve de herinnering en wellicht een nieuw succes zondag aanstaande tegen AZ.”

Het boek van 112 pagina’s ligt vanaf 19 april in de boekhandel en is ook online verkrijgbaar. Later dit seizoen zullen de foto’s ook te zien op de mediawand in de Schouwburg.


Views

0

Niet in DNA, dus wanneer start het Feyenoordvirus?

Foto van 'Tara Lewis'

17 APR 2018

Feyenoordsupporter en schrijver Ellen Mannens selecteerde honderd momenten waarop bij vrouwelijke fans het Feyenoordvirus insloeg.

Clubliefde

Vanaf vandaag staat de documentaire ‘Het Feyenoord-DNA’ online. Een van de supporters die haar genen liet onderzoeken was Ellen Mannens. Wat haar betreft was de uitkomst dat de clubliefde niet in het DNA van supporters zit aanleiding om te onderzoeken op welk moment die liefde dan wél inslaat. Voor een eerder project interviewde ze namelijk 365 ‘Feyenoordvrouwen’, allemaal met een seizoenkaart. Mannens: ,,Bijna allemaal beschreven ze het moment dat ze écht fan werden. Voor mij was het met een familie die uit IJsselmonde kwam bijvoorbeeld altijd al in mijn omgeving aanwezig. Maar de dag dat mijn broer volledig door het dolle heen thuiskwam na zijn eerste wedstrijd wist ik: daar moet ik ook naartoe.”

Roze sjaal

Sinds vorige week publiceert ze elke dag één moment, in totaal selecteerde ze er honderd. ,,Met mijn vorige project wilde ik laten zien dat vrouwen echt niet naar de Kuip gaan omdat ze Pellè zo leuk vonden. Ik wilde aan de wereld laten zien wie wij zijn, ook omdat er veel vooroordelen over Feyenoordsupporters zijn. Maar uit het feit dat ze dachten blij te worden van een roze Feyenoordsjaal bleek ook wel dat de club ons niet altijd goed begreep.” Met dit project probeert ze te kijken welke factoren van invloed zijn op het moment dat iemand écht fan wordt. ,,Uiteindelijk bleek uit de interviews dat de clubliefde van mannen en vrouwen niet zoveel met elkaar verschilt.”

Een aantal uitspraken van de vrouwen:

‘Om te voorkomen dat ik (net als mijn moeder) voor 020 werd, kocht mijn vader een Feyenoord seizoenkaart voor me.’

‘Eerst werd ik verliefd op het stadion, daarna pas op de club.’

Mannens heeft ook al een derde Feyenoord-project waarin ze bij zichzelf probeert te onderzoeken welke factoren precies de clubliefde beïnvloeden. ,,Ik ben al naar de huisarts en de psycholoog geweest. Als iemand nog tips heeft met wie ik nog meer zou kunnen praten hoor ik het graag!”


Views

0