GroenLinksraadslid betrapt fietsendief, geen politie

17 juli 2017 om 10:24 door Job Halkes
GroenLinksraadslid betrapt fietsendief, geen politie

Een fietsendief op heterdaad betrappen is 112 bellen. En dat is precies wat het Rotterdamse GroenLinks raadslid Judith Bokhove zondagavond deed. Maar tot haar verbazing kwam er geen agent opdagen en moest ze, nadat de fietsendief haar bedreigde, de man laten lopen.

 

„Daar ben ik nog wel een beetje pissig over”, vertelt Bokhove een dag later. „Ik wilde de hond gaan uitlaten en hoorde wat gerommel. Iets verderop zag ik een kerel die een fietsslot aan het openbreken was. Ik vroeg hem wat hij aan het doen was en hij zei dat hij de fiets aan het maken was. Dat geloofde ik niet, maar ik had geen telefoon bij me. Dus ik liep terug naar huis, belde 112 en ging achter hem aan. Zo kon ik de politie aanwijzingen geven waar de man was.”

Terwijl de centralist aan de andere kant zegt dat ze wagens heeft opgeroepen staat Bokhove er samen met haar man alleen voor. „De man had een soort breekijzer bij zich, dus ik wilde niet te dichtbij komen. We zaten al ruim zes minuten achter hem aan toen de man dreigde een steen te gooien of iets dergelijks. Wij moesten hem toen laten gaan. Hij had door dat ik met de politie na het bellen was. Op de Beukelsdijk zagen we hem nog op een andere fiets springen en er hard van door gaan.”

Bokhove begrijpt niet waarom er geen agent is komen opdagen. Op P200, het alarmeringssysteem van de hulpdiensten, stonden rond dat tijdstip ook geen grote incidenten. „Als er iets anders is zoals een brand begrijp ik dat fietsendieven geen voorrang krijgen, maar er was niets. En het vervelende is dat je ook geen terugkoppeling krijgt. Een agent die wat mij betreft een kwartier laten nog even langsrijdt om je verhaal aan te horen of een belletje waarom het niet gelukt is.”

Nadat Bokhove haar verhaal op Twitter zette beloofde de politie uit te zoeken waarom er geen opvolging is gegeven aan de melding. „Ik voel me behoorlijk in de steek gelaten.” En weer 112 bellen als ze een fietsendief ziet? „Nee, ik ga er niet meer achteraan.”

 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!