Het loopt storm bij Blushing op Coolsingel

18 juni 2017 om 15:49 door Job Halkes
Het loopt storm bij Blushing op Coolsingel
Foto's Vincent van Dordrecht

Rijen voor de deur dit weekend bij Blushing op de Coolsingel. Wie een leuk plekje op het boventerras wilde hebben, moest er vroeg bij zijn. Maar wat vinden de Rotterdammers van de nieuwe koffiezaak van Gordon? Metro peilde de stemming op deze nieuwe hotspot.

„Het loopt als een gek. Ik ben gisteren met 400 mensen op de foto gegaan”, vertelt Gordon zondag. „Het is echt een droomstart. Het is hier voor de deur niet echt een doorgaande route, dus het is wel een gok.” Hij heeft ontzettend veel reacties gehad van tevreden Rotterdammers. „De stad is ook ongelofelijk hip en ze zijn Amsterdam een beetje voorbij. Daar lijkt het stil te staan, terwijl het hier zo ontzettend gaaf is geworden. Amsterdam heeft heel veel restricties. Hier werd ik met open armen ontvangen en mocht met de wethouder mee door de haven varen.” Hij vindt het leuk dat mensen speciaal voor hem komen. „Maar ik hoop dat ze vooral terugkomen voor de koffie en het eten.”

Stefan Busse (25) en Dave Stolk (22) zitten beneden de kaart te bestuderen. Dave: „Ik ben heel benieuwd hoe de koffie is en hoe de zaak eruit zou zien. Maar het is erg mooi. We zijn heel benieuwd hoe de koffie is, want wij houden wel van luxe bakken.” Volgens Stefan is Blushing een mooie toevoeging voor de stad. „Rotterdam wordt steeds leuker. Eerst al met aan zaak als die van Jamie Oliver en nu dit.”

 

Met uitzicht op het Hofplein genieten moeder Oliveira Urosevic (49) en dochter Katja Vasic (18) van een gebakje. „Ik hoorde van de opening en besloot mijn moeder mee te nemen”, vertelt Katja. „Het is echt een mooie zaak met gezonde gerechten op de kaart, dat spreekt ons wel aan.” Moeder bevestigd dat. „We komen hier zeker terug. Het is hier gezellig en heel erg schoon.”

Sofia Uzelac (30) en Ranmali Nicolai (35) zijn ook gevallen voor de gezelligheid van Blushing. Sofia: „Er is veel variatie op de kaart. Ik had gehoord van de opening en heb haar meegenomen. Vriendinnen van mij zijn al bij Blushing in Amsterdam geweest, dus ik wilde graag hierheen.” Ranmali vindt het een toevoeging voor Rotterdam. „Het uitzicht is ontzettend mooi.”

Voor de koffie is barista Paul Smit van Mocador verantwoordelijk. „Ik regel de koffie in al zijn zaken. Gordon is ooit binnengekomen dankzij een vriend. Ik zou een afspraak hebben, maar die werd geannuleerd toen uitlekte dat Gordon een koffiezaak wilde beginnen. Hij kreeg aanbiedingen van grote bedrijven. Dat liet ik me niet gebeuren en belde hem op. Hij kwam langs voor een rondleiding en belde later op dat wij het waren geworden. En we leveren nu al drie jaar lang met veel plezier.”

Zo druk was het...

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!