Foto's Vincent van Dordrecht

Het loopt storm bij Blushing op Coolsingel

Foto's Vincent van Dordrecht

Foto van 'Job Halkes'

Job Halkes

19 JUN 2017

Rijen voor de deur dit weekend bij Blushing op de Coolsingel. Wie een leuk plekje op het boventerras wilde hebben, moest er vroeg bij zijn. Maar wat vinden de Rotterdammers van de nieuwe koffiezaak van Gordon? Metro peilde de stemming op deze nieuwe hotspot.

„Het loopt als een gek. Ik ben gisteren met 400 mensen op de foto gegaan”, vertelt Gordon zondag. „Het is echt een droomstart. Het is hier voor de deur niet echt een doorgaande route, dus het is wel een gok.” Hij heeft ontzettend veel reacties gehad van tevreden Rotterdammers. „De stad is ook ongelofelijk hip en ze zijn Amsterdam een beetje voorbij. Daar lijkt het stil te staan, terwijl het hier zo ontzettend gaaf is geworden. Amsterdam heeft heel veel restricties. Hier werd ik met open armen ontvangen en mocht met de wethouder mee door de haven varen.” Hij vindt het leuk dat mensen speciaal voor hem komen. „Maar ik hoop dat ze vooral terugkomen voor de koffie en het eten.”

Stefan Busse (25) en Dave Stolk (22) zitten beneden de kaart te bestuderen. Dave: „Ik ben heel benieuwd hoe de koffie is en hoe de zaak eruit zou zien. Maar het is erg mooi. We zijn heel benieuwd hoe de koffie is, want wij houden wel van luxe bakken.” Volgens Stefan is Blushing een mooie toevoeging voor de stad. „Rotterdam wordt steeds leuker. Eerst al met aan zaak als die van Jamie Oliver en nu dit.”

Met uitzicht op het Hofplein genieten moeder Oliveira Urosevic (49) en dochter Katja Vasic (18) van een gebakje. „Ik hoorde van de opening en besloot mijn moeder mee te nemen”, vertelt Katja. „Het is echt een mooie zaak met gezonde gerechten op de kaart, dat spreekt ons wel aan.” Moeder bevestigd dat. „We komen hier zeker terug. Het is hier gezellig en heel erg schoon.”

Sofia Uzelac (30) en Ranmali Nicolai (35) zijn ook gevallen voor de gezelligheid van Blushing. Sofia: „Er is veel variatie op de kaart. Ik had gehoord van de opening en heb haar meegenomen. Vriendinnen van mij zijn al bij Blushing in Amsterdam geweest, dus ik wilde graag hierheen.” Ranmali vindt het een toevoeging voor Rotterdam. „Het uitzicht is ontzettend mooi.”

Voor de koffie is barista Paul Smit van Mocador verantwoordelijk. „Ik regel de koffie in al zijn zaken. Gordon is ooit binnengekomen dankzij een vriend. Ik zou een afspraak hebben, maar die werd geannuleerd toen uitlekte dat Gordon een koffiezaak wilde beginnen. Hij kreeg aanbiedingen van grote bedrijven. Dat liet ik me niet gebeuren en belde hem op. Hij kwam langs voor een rondleiding en belde later op dat wij het waren geworden. En we leveren nu al drie jaar lang met veel plezier.”

Zo druk was het...


Log in om een reactie te plaatsen

Views

100+

Arno Bonte

‘Geef ambtenaar verlof bij geslachtsverandering’

Arno Bonte

Foto van 'Job Halkes'

Job Halkes

VANDAAG, 15:36

Rotterdamse ambtenaren die een sekseverandering willen ondergaan moeten daarvoor betaald verlof krijgen. Dat bepleit de fractie van GroenLinks in de Maasstad. De regeling moet vergelijkbaar zijn met die van zwangerschapsverlof.

ANP

Aboutaleb pakt criminele broers hun huis af

ANP

Foto van 'Metro'

Metro

VANDAAG, 11:12

Burgemeester Aboutaleb verbiedt twee gedetineerde op de Antillen geboren broers van 22 en 26 jaar terug te keren naar hun huis in Rotterdam-Zuid zodra ze weer vrij zijn. Reden is dat ze overlast voor de buurt veroorzaken op het adres omdat ze het door een groep hangjongeren laten gebruiken om criminele plannetjes te beramen.

Berovingen

Ondernemer blij met DinnerWheel naast Markthal

Foto van 'Job Halkes'

Job Halkes

GISTEREN

Rotterdam krijgt in het nieuwe jaar weer een reuzenrad naast de Markthal. En dit keer niet voor een paar weken, maar voor minstens een jaar. Initiatiefnemer is ondernemer Perry Oerlemans, ook eigenaar van reuzenraden in Dubai en Scheveningen. In dit reuzenrad, het DinnerWheel, kun je eten en drinken terwijl je van het uitzicht geniet.

Een paar jaar terug had je het plan om een reuzenrad neer te zetten op de Leuvehaven, maar het is de Markthal geworden.
Klopt, het eerste plan was inderdaad de Leuvehaven. Daar zou een nieuwe boulevard komen, maar dat duurt langer dan gedacht. Een andere optie die we later hebben bekeken was het Willemsplein, aan de voet van de Erasmusbrug. Dat stuitte echter op weerstand bij de bewoners, die vanwege de komst van de Zalmhaventoren al genoeg op hun bordje hadden en dit er niet bij wilden hebben.
Mijn droomlocatie was altijd al naast de Markthal. Ik baalde dan ook wel een beetje toen een andere exploitant daar twee keer een maand mocht staan. Maar dat wij daar nu mogen gaan staan is geweldig. We gaan het wel iets anders doen. Het rad komt parallel te staan aan de Markthal en de Hoogstraat. Deels op het gras, deels op de stenen. De klacht was namelijk dat mensen vanuit het rad naar binnenkeken. Wij hebben berekend dat ons rad straks ruim 43 meter van de Markthal afstaat. Een minimum aan inkijk was ook een van de uitgangspunten die wethouder Joost Eerdmans ons meegaf.

Camera videoUitgebrande shishalounge onderwerp van onderzoek

Foto van 'Job Halkes'

Job Halkes

6 DEC 2017

Forensische opsporing van de politie loopt af en aan naar busjes om materiaal te pakken. Mannen in speciale pakken struinen door de restanten van shishalounge Comptoir aan de Wijnhaven. De brand was zo heftig dat een aantal bovengelegen verdiepingen ook forse schade heeft opgelopen. Een aantal appartement is nog ontoegankelijk.

Sirenes

26 kogels afgevuurd op huis in Rotterdam-Spangen

Agenten vonden op straat kogelhulzen en zagen kogelinslagen in een ruit. Foto: ANP

Foto van 'Metro & ANP'

Metro & ANP

6 DEC 2017

In de Rotterdamse Van Lennepstraat is in de nacht van dinsdag op woensdag een woning beschoten. Agenten vonden op straat kogelhulzen en zagen kogelinslagen in een ruit. Ook is op straat een handgranaat gevonden.

De schietpartij vond plaats rond 03.00 's nachts. Volgens getuigen zou het gaan om een automatisch wapen, vermoedelijk een kalasjnikov. Er zou maar liefst 26 keer geschoten zijn op het huis in Rotterdam-Spangen. Ook is er waarschijnlijk geprobeerd om een granaat door het kapotte raam naar binnen te gooien, zo meldt RTV Rijnmond.

DJ April Grey aan het werk in Club Nora. Ze werd in september en oktober aangevallen door een nog onbekende man. / FOTO POLITIE ROTTERDAM

Veel steun voor aangevallen dj April Grey

DJ April Grey aan het werk in Club Nora. Ze werd in september en oktober aangevallen door een nog onbekende man. / FOTO POLITIE ROTTERDAM

Foto van 'Job Halkes'

Job Halkes

6 DEC 2017

DJ April Grey (29) krijgt veel steun van collega’s en onbekenden nadat ze in Opsporing Verzocht dinsdag haar verhaal heeft gedaan. De Rotterdamse is de afgelopen maanden twee keer aangevallen en deed geëmotioneerd haar verhaal in de hoop dat de dader wordt gevonden.

Gek

D-day voor ruziënde D66-raadsleden Rotterdam

Foto van 'Lucette Mascini'

Lucette Mascini

6 DEC 2017

De crisis tussen de leden van de D66 fractie in de Rotterdamse gemeenteraad is nog niet bezworen. Vandaag zitten het weggestuurde raadslid Jos Verveen en fractieleider Samuel Schampers om de tafel met burgemeester Aboutaleb en de raadsgriffier. De bedoeling is dat helder wordt welke van de zes raadsleden zich nu afsplitsen van de D66-fractie.

Fractiekamer