Feyenoord volgend jaar niet gehuldigd op Coolsingel

16 juni 2017 om 11:29 door Job Halkes
Feyenoord volgend jaar niet gehuldigd op Coolsingel
ANP

Vanwege grootscheepse werkzaamheden kan een eventuele huldiging van Feyenoord volgend jaar niet plaatsvinden op de Coolsingel. Dat heeft de gemeente laten weten. Direct na de marathon volgend jaar op 8 april gaat het gebied volledig op de schop.

Onder meer metrostation Stadhuis wordt aangepakt en krijgt extra nooduitgangen. Daarnaast wordt ook de straat volledig vernieuwd en omgetoverd tot een autoluwe boulevard met meer plek voor fietsers en voetgangers. De werkzaamheden duren tot augustus 2019.

Deze beelden zien we hoogstwaarschijnlijk volgend jaar niet vanaf de Coolsingel:

Ook het Stadhuis zelf heeft veel last van de verbouwing voor de deur. Zo kan de trouwzaal niet worden gebruikt en ook de Burgerzaal is buiten gebruik. Voor speciale gelegenheden als lintjesregen, Koningsdag en de dodenherdenking worden de werkzaamheden wel stilgelegd. De kerstboom verhuist naar het Stadhuisplein.

Er is nog wel een kleine kans op een huldiging op de Coolsingel, maar dan moet Feyenoord voor 8 april al kampioen zijn. Anders wordt er uitgeweken naar een alternatieve locatie.

 

 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!