Patrick 'kapot' van diefstal racemotor

Patrick in actie op zijn nieuwe motor, die onlangs gejat is. / Circuitpics.nl

Foto van 'Donna van der Kolk'

Donna van der Kolk

1 JUN 2017

Een regelrechte nachtmerrie voor de Rotterdamse motorcoureur Patrick de Bie (32): zijn motor is gejat. En dat vlak voor een belangrijke wedstrijd. „Ik ben er redelijk kapot van”, vertelt hij. „Dit is mijn leven.”

Eén doel

Maandagavond rond tien uur stond het voertuig nog gewoon in de garage van het voormalige belastingkantoor de Puntegale, wat is omgebouwd tot appartementencomplex. De motor stond helemaal klaar voor De vier uren van Assen, een van de grotere amateurwedstrijden van het jaar. „Als motorcoureur leef je naar naar elke wedstrijd toe”, zegt Patrick. Naar deze keek hij echter een beetje extra uit. „Vorig jaar werd ik hier met mijn team tweede. Dit jaar hadden we dus maar één doelstelling, maar dat is nu niet meer waar te maken. Ook mijn twee teamgenoten kunnen de wedstrijd niet meer rijden”, zegt hij verslagen.

Einde seizoen

„Voor mij is het seizoen gewoon klaar. Afspraken met sponsoren kan ik niet meer nakomen en een gelijkwaardige nieuwe racemotor kost bovendien al snel ruim tienduizend euro, legt de coureur uit. „Dat kan ik niet even ophoesten. Iets huren is ook geen optie. Zo’n racevoertuig is helemaal afgesteld op de bestuurder.” Of dit consequenties heeft voor de klasse waarin hij rijdt, kan Patrick nog niet zeggen. „Het heeft in ieder geval wel direct effect op mijn prestaties.”

Hoewel hij aangifte heeft gedaan en de politie camerabeelden gaat bekijken, is de coureur bang dat hij zijn motor nooit meer terug ziet. „Hij heeft geen kentekenplaat en het framenummer is niet geldig in Nederland. De dieven kunnen er daarom niet veel anders mee dan onderdelen verkopen of transporteren naar het buitenland.”

Inside job

Volgens Patrick is het aannemelijk dat de dieven 'buren' van hem zijn. „Je komt dit complex als buitenstaander niet zomaar binnen, dus het lijkt erop dat iemand uit het complex het heeft gedaan of er in ieder bij betrokken is. Bovendien hebben ze al eens uitvoerig gekeken, want ze wisten precies wat ze nodig hadden om hem mee te nemen. Ik denk dat ze het echt op mijn motor voorzien hadden. Ze hebben geen idee wat ze aanrichten.”


Log in om een reactie te plaatsen

Views

36

Arno Bonte

‘Geef ambtenaar verlof bij geslachtsverandering’

Arno Bonte

Foto van 'Job Halkes'

Job Halkes

GISTEREN

Rotterdamse ambtenaren die een sekseverandering willen ondergaan moeten daarvoor betaald verlof krijgen. Dat bepleit de fractie van GroenLinks in de Maasstad. De regeling moet vergelijkbaar zijn met die van zwangerschapsverlof.

ANP

Aboutaleb pakt criminele broers hun huis af

ANP

Foto van 'Metro'

Metro

GISTEREN

Burgemeester Aboutaleb verbiedt twee gedetineerde op de Antillen geboren broers van 22 en 26 jaar terug te keren naar hun huis in Rotterdam-Zuid zodra ze weer vrij zijn. Reden is dat ze overlast voor de buurt veroorzaken op het adres omdat ze het door een groep hangjongeren laten gebruiken om criminele plannetjes te beramen.

Berovingen

Ondernemer blij met DinnerWheel naast Markthal

Foto van 'Job Halkes'

Job Halkes

11 DEC 2017

Rotterdam krijgt in het nieuwe jaar weer een reuzenrad naast de Markthal. En dit keer niet voor een paar weken, maar voor minstens een jaar. Initiatiefnemer is ondernemer Perry Oerlemans, ook eigenaar van reuzenraden in Dubai en Scheveningen. In dit reuzenrad, het DinnerWheel, kun je eten en drinken terwijl je van het uitzicht geniet.

Een paar jaar terug had je het plan om een reuzenrad neer te zetten op de Leuvehaven, maar het is de Markthal geworden.
Klopt, het eerste plan was inderdaad de Leuvehaven. Daar zou een nieuwe boulevard komen, maar dat duurt langer dan gedacht. Een andere optie die we later hebben bekeken was het Willemsplein, aan de voet van de Erasmusbrug. Dat stuitte echter op weerstand bij de bewoners, die vanwege de komst van de Zalmhaventoren al genoeg op hun bordje hadden en dit er niet bij wilden hebben.
Mijn droomlocatie was altijd al naast de Markthal. Ik baalde dan ook wel een beetje toen een andere exploitant daar twee keer een maand mocht staan. Maar dat wij daar nu mogen gaan staan is geweldig. We gaan het wel iets anders doen. Het rad komt parallel te staan aan de Markthal en de Hoogstraat. Deels op het gras, deels op de stenen. De klacht was namelijk dat mensen vanuit het rad naar binnenkeken. Wij hebben berekend dat ons rad straks ruim 43 meter van de Markthal afstaat. Een minimum aan inkijk was ook een van de uitgangspunten die wethouder Joost Eerdmans ons meegaf.

Camera videoUitgebrande shishalounge onderwerp van onderzoek

Foto van 'Job Halkes'

Job Halkes

6 DEC 2017

Forensische opsporing van de politie loopt af en aan naar busjes om materiaal te pakken. Mannen in speciale pakken struinen door de restanten van shishalounge Comptoir aan de Wijnhaven. De brand was zo heftig dat een aantal bovengelegen verdiepingen ook forse schade heeft opgelopen. Een aantal appartement is nog ontoegankelijk.

Sirenes

26 kogels afgevuurd op huis in Rotterdam-Spangen

Agenten vonden op straat kogelhulzen en zagen kogelinslagen in een ruit. Foto: ANP

Foto van 'Metro & ANP'

Metro & ANP

6 DEC 2017

In de Rotterdamse Van Lennepstraat is in de nacht van dinsdag op woensdag een woning beschoten. Agenten vonden op straat kogelhulzen en zagen kogelinslagen in een ruit. Ook is op straat een handgranaat gevonden.

De schietpartij vond plaats rond 03.00 's nachts. Volgens getuigen zou het gaan om een automatisch wapen, vermoedelijk een kalasjnikov. Er zou maar liefst 26 keer geschoten zijn op het huis in Rotterdam-Spangen. Ook is er waarschijnlijk geprobeerd om een granaat door het kapotte raam naar binnen te gooien, zo meldt RTV Rijnmond.

DJ April Grey aan het werk in Club Nora. Ze werd in september en oktober aangevallen door een nog onbekende man. / FOTO POLITIE ROTTERDAM

Veel steun voor aangevallen dj April Grey

DJ April Grey aan het werk in Club Nora. Ze werd in september en oktober aangevallen door een nog onbekende man. / FOTO POLITIE ROTTERDAM

Foto van 'Job Halkes'

Job Halkes

6 DEC 2017

DJ April Grey (29) krijgt veel steun van collega’s en onbekenden nadat ze in Opsporing Verzocht dinsdag haar verhaal heeft gedaan. De Rotterdamse is de afgelopen maanden twee keer aangevallen en deed geëmotioneerd haar verhaal in de hoop dat de dader wordt gevonden.

Gek

D-day voor ruziënde D66-raadsleden Rotterdam

Foto van 'Lucette Mascini'

Lucette Mascini

6 DEC 2017

De crisis tussen de leden van de D66 fractie in de Rotterdamse gemeenteraad is nog niet bezworen. Vandaag zitten het weggestuurde raadslid Jos Verveen en fractieleider Samuel Schampers om de tafel met burgemeester Aboutaleb en de raadsgriffier. De bedoeling is dat helder wordt welke van de zes raadsleden zich nu afsplitsen van de D66-fractie.

Fractiekamer