Rotterdam

Foto ter illustratie. //Wikimedia
Likeability of3

Opa (69) in elkaar geslagen in bijzijn van kleinkind

Foto ter illustratie. //Wikimedia

Foto van 'Suzanne van Leeuwen'

15 MEI 2017

Wat een leuke Moederdag had moeten zijn, eindigde voor de vader van Charita Zinhage (38) met een bezoek aan de Spoedeisende Hulp. Een woordenwisseling over een hond liep uit op een vechtpartij. De Rotterdamse deelde zondag het verhaal op haar Facebook en deed een oproep om de dader te vinden die haar vader in elkaar heeft geslagen. Die oproep is massaal gedeeld.

Zondag 14 mei begon voor Charita als een leuke Moederdag. Ze was samen met haar moeder Carmen (62) en dochtertje Scarlett (2) ergens gaan lunchen. Haar 8-jarige zoontje Pharell bleef thuis met zijn opa Iwan (69). „Het was een heel gezellige middag”, laat Charita weten. „Bij thuiskomst wilde mijn dochter graag nog even met haar opa op pad, zoals ze zo vaak doen. Zij en mijn vader zijn echt de beste vrienden.”

Eendjes voeren

Opa Iwan en kleindochter Scarlett vertrokken circa half 6 om in de wijk Oosterflank eendjes te voeren, maar toen ze een uur later nog niet thuis waren, begon Charita zich zorgen te maken. „Het was immers al etenstijd geweest. Uiteindelijk kwam rond tien voor 7 mijn vader hier helemaal ontredderd binnen met de helft van de kinderwagen in zijn hand. Hij vertelde dat hij in een gevecht was beland en zich niet had kunnen verdedigen.”

Woordenwisseling

Tijdens het uitstapje met zijn kleindochter zag Iwan een loslopende grote witte hond op zijn kleindochter afrennen. Charita: „Mijn vader zei er wat van tegen het baasje. Hij vond dat de man zijn hond bij zich moest houden, maar die man wilde daar niets van weten. Zijn hond deed toch niets? Mijn vader dacht daar anders over. Onlangs is er nog iemand doodgebeten en onder andere daardoor vond hij dat de hond uit de buurt van zijn kleindochter moest blijven. Daarop volgde een woordenwisseling.”

Die woordenwisseling liep zo uit de hand dat Iwan meerdere keren met vermoedelijk een hondenriem op zijn hoofd en borstkas werd geslagen. „Mijn vader wilde helemaal niet vechten. Zeker niet met een kind van 2 erbij. Hij heeft heel wat klappen moeten incasseren en kon niets terug doen, omdat hij Scarlett moest beschermen. Uiteindelijk heeft een vrouw het voorval gezien en heel hard gegild dat die man moest ophouden. Hij is toen gestopt en weggerend. Ik weet niet wat er was gebeurd als zij er niet was geweest.”

Hersenbloeding

Na het voorval is Iwan met zijn verwondingen naar de Spoedeisende Hulp gestuurd. „We maakten ons extra zorgen, omdat hij twee jaar geleden een hersenbloeding heeft gehad”, aldus Charita. „Gelukkig was er geen nieuwe interne bloeding, maar hij heeft nog erg veel hoofdpijn en pijn op zijn borstkas. En ook mentaal gaat het niet goed. In elkaar geslagen worden, gaat je niet in de koude kleren zitten.”

Ook de 2-jarige Scarlett heeft last van het incident. Hoewel ze fysiek geen verwondingen heeft, merkt Charita dat haar dochter alles heel bewust heeft meegemaakt. „ ‘Opa auw, opa huilen’, zei ze. En toen ze gisteravond thuiskwam, wilde ze zich gelijk achter mij verstoppen.”

Oproepje

Charita heeft besloten om het er niet bij te laten zitten. Ze wil dat de belager van haar vader wordt gestraft en daarom plaatste ze op Facebook het verhaal en een beschrijving van de verdachte. Het oproepje is inmiddels al duizenden keren gedeeld. „Het is fijn dat veel mensen meeleven. Die man moet gestraft worden voor wat hij heeft gedaan. Mijn vader en dochtertje wilde gewoon samen de eendjes voeren. Nu moet ik me bij zoiets onschuldigs zorgen maken of het wel goed gaat.”


dislike
user_68c5e36136d0242409551f9ea215a18667ffec62_avatar

Massaal protest voor behoud Landtong Rozenburg

Foto van 'Ilja Post'

17 MEI 2019

Inwoners van Rozenburg zijn boos. Een gepland distributiecentrum op de Landtong dreigt dit toch al grotendeels door industrie ingekapselde stukje Rotterdam te beroven van haar laatste restje natuurbeleving. Zaterdag trekken ze massaal ten strijde tegen de, in hun ogen, onzalige plannen. Want: Leve de Landtong!

Waarom wij weer?


Likeability of6

Op zoek naar De Nieuwspeper?

Foto van 'Metro'

15 APR 2019

Op zoek naar De Nieuwspeper? Hier vind je de laatste editie van de krant, met pittig en inspirerend nieuws voor en door Rotterdammers. Positief waar het kan, kritisch waar het moet. De Nieuwspeper helpt Rotterdammers door het beste uit hun stad te halen door het brengen van nieuws en achtergrondverhalen. Klik snel door!


like
user_5af32877d2d80c27b0516d4183b0065549bd2dc7_avataruser_338cfda49564b023f573ae21526b7587cfe2066a_avatar

Vier Opbouwdag in en op de Laurenskerk

Foto van ''

16 MEI 2019

De Laurenskerk viert op zaterdag 18 mei Opbouwdag, dé feestelijke viering van de wederopbouw.

Legostenen


Haute Cuisine voor max 10 Satebar, Campus EUR

Foto van 'Tara Lewis'

16 MEI 2019

In de zon op de campus van de EUR geniet Marko de Haan van gado gado met saté én alle knappe jonge mensen.

Master Criminologie


Open dag bij Vogelklas Karel Schot

Foto van ''

16 MEI 2019

Eens een kijkje nemen bij Vogelklas Karel Schot? Op zondag 19 mei opent het opvangcentrum voor wilde vogels voor één keer zijn deuren voor het publiek en er valt weer veel te zien en te beleven.

Vogels en vleermuizen


Rotterdam sloot vorig jaar 108 drugspanden

Foto van ''

16 MEI 2019

Burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft vorig jaar 108 keer een drugspand laten sluiten. Dat waren er 46 meer dan in 2017. Ook zijn in 2018 meer winkels en garages gesloten waar sprake was van heling en illegaal.

Sluiting voor leefbaarheid


Wandelen langs mooiste plekken aan de Maas

Foto van ''

16 MEI 2019

Van de skyline van Kop van Zuid tot het eiland van Brienenoord. In de app Rotterdam Routes is nu het Nieuwe Maasparcours te vinden. Een route langs de mooiste plekken en uitzichten langs de rivier.

De route loopt dicht langs de waterkant en biedt verschillende uitzichten op de Nieuwe Maas. Het laat de skyline zien, maar ook de rauwe randjes van onze stad.


Subsidie voor ‘groenblauwe’ schoolpleinen

Het groenblauwe schoolplein van obs De Fontein. Foto: Gemeente Rotterdam

Foto van ''

16 MEI 2019

Het wordt voor basisscholen in Rotterdam een stuk aantrekkelijker om hun schoolplein groen en klimaatvriendelijk te maken. Daarvoor is vanaf nu een nieuwe subsidie beschikbaar.

Minder plassen


Rotterdam even spoken word hoofdstad van Nederland

Foto van ''

16 MEI 2019

Spoken word-, poëzie- en muziekliefhebbers kunnen dit jaar voor de derde keer op rij hun lol op bij festival 010 SAYS IT ALL. Van vrijdag 31 mei tot en met zondag 2 juni verandert Rotterdam even in dé spoken word hoofdstad van Nederland. Oftewel: drie dagen genieten van podiumkunsten, workshops en pop-ups op verschillende plekken in de stad.

Say it


NRC steunt Free a Girl tegen kinderprostitutie

Foto van ''

14 MEI 2019

Duizenden meisjes worden wereldwijd gedwongen tot prostitutie. Metropole Café NRC draagt bij aan de bevrijding, opvang en rehabilitatie van deze meisjes en neemt voor het tweede jaar op rij deel aan de landelijke Lock me Up – Free a Girl actie.

Sluit je op


Weekend vol gin en jenever

Foto van ''

6 MEI 2019

Jeneverhoofdstad en gin city Schiedam doet eind deze maand haar naam eer aan. Op 25 en 26 mei zorgen onder andere Proef! De Plantage, GinFever, SWAN. Schiedam en een unieke Loungeboot tour voor volop ontspanning en vermaak in de historische binnenstad.

Cocktail


Rotterdam viert maand lang de architectuur

Foto van ''

6 MEI 2019

Wie de hoogte in wil, verdieping zoekt of een kijkje achter de schermen wil nemen: het kan bij de Rotterdam Architectuur Maand, van 24 mei tot en met 16 juni. Leer meer over architectuur en ga mee op ontdekkingstocht.

Bruisend programma


Onbeperkt vega en vegan eten bij Rozey

Foto van ''

6 MEI 2019

Een hele avond onbeperkt vega of vegan tafelen voor een vaste prijs. Het kan bij Rozey aan de Rotterdamse Wijnhaven dat een all inclusive-concept lanceert om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met de vleesloze keuken.

All inclusive veggie en vegan

Samen met foodstylist Roos Rutjes, die jarenlange ervaring heeft met veggie en vegan producten en recepten, slaat horecareus Roland Hogenelst, medeoprichter van de La Cubanita-franchiseformule en van Proeflokaal Bregje, met restaurant Rozey een nieuwe weg in. Met hun bijzondere all inclusive-concept spelen Roos en Roland in op de toenemende vraag naar eerlijke en mooie gerechten zonder vlees of dierlijke producten.


Weelde opent officieel de deuren

Foto van ''

29 APR 2019

Het was al wat langer bekend: voormalige stadsboerderij Uit Je Eigen Stad gaat voortaan verder als creatieve vrijstaat Weelde. Vrijdag 24 mei start het officiële openingsweekend, met drie dagen muziek, theater, performance, kunst, eten en drinken.


Maassilo even hotspot voor wetenschap

Foto van ''

29 APR 2019

Onderzoekers van hogescholen, wetenschapsmusea en alle Nederlandse universiteiten komen donderdag 2 mei bij elkaar om hun onderzoek te delen met de rest van Nederland. Tijdens het tien uur durende festival Expeditie NEXT laten zij zien dat wetenschap een belangrijke rol speelt in ons dagelijks leven en onze toekomst vormgeeft.

MDMA als medicijn


Gigantische trappen voor Depot Boijmans

Foto: Rob Glastra

Foto van ''

29 APR 2019

Afgelopen week is de eerste ongeveer 18 meter lange bezoekerstrap van Depot Boijmans Van Beuningen in Rotterdam naar binnen gehesen. Ruim 18500 kilo staal werd via de torenkraan omhoog getakeld.

Vijf trappen


Drie dagen Rotterdams Open Doek Filmfestival

Foto: Lawrence Lee Kalkman

Foto van ''

29 APR 2019

In LantarenVenster vindt op 24, 25 en 26 mei de vierde editie plaats van het Rotterdams Open Doek Filmfestival, dé springplank voor de filmmakers van morgen.

Veertig premières

Met ruim veertig premières van nationale en internationale korte films, delen deze makers hun frisse en vaak persoonlijke verhalen op het grote doek en presenteren zich aan de top van de filmindustrie.


Van yoga tot circus-acts en opera op Schouwburgplein

Foto van ''

29 APR 2019

Van mei tot en met september is er elke week wel wat te beleven op het Schouwburgplein Rotterdam. Wees welkom bij een gratis programma vol ontspannende yoga-lessen, vrolijke activiteiten en uitbundige voorstellingen voor jong en oud.

Circusstad Festival


Geen Dag, maar Weekend van de Romantische Muziek

Foto van ''

20 APR 2019

De Dag van de Romantische Muziek wordt dit jaar uitgebreid tot een meerdaags festival. Onder de naam ‘Weekend van de Romantische Muziek’ kun je op 23, 24 en 25 augustus gratis genieten van de mooiste klassieke muziek en bijzondere aanvullende activiteiten.

Schoonheid en pracht