Rotterdam

Foto ter illustratie. //Wikimedia
Likeability of3

Opa (69) in elkaar geslagen in bijzijn van kleinkind

Foto ter illustratie. //Wikimedia

Foto van 'Suzanne van Leeuwen'

15 MEI 2017

Wat een leuke Moederdag had moeten zijn, eindigde voor de vader van Charita Zinhage (38) met een bezoek aan de Spoedeisende Hulp. Een woordenwisseling over een hond liep uit op een vechtpartij. De Rotterdamse deelde zondag het verhaal op haar Facebook en deed een oproep om de dader te vinden die haar vader in elkaar heeft geslagen. Die oproep is massaal gedeeld.

Zondag 14 mei begon voor Charita als een leuke Moederdag. Ze was samen met haar moeder Carmen (62) en dochtertje Scarlett (2) ergens gaan lunchen. Haar 8-jarige zoontje Pharell bleef thuis met zijn opa Iwan (69). „Het was een heel gezellige middag”, laat Charita weten. „Bij thuiskomst wilde mijn dochter graag nog even met haar opa op pad, zoals ze zo vaak doen. Zij en mijn vader zijn echt de beste vrienden.”

Eendjes voeren

Opa Iwan en kleindochter Scarlett vertrokken circa half 6 om in de wijk Oosterflank eendjes te voeren, maar toen ze een uur later nog niet thuis waren, begon Charita zich zorgen te maken. „Het was immers al etenstijd geweest. Uiteindelijk kwam rond tien voor 7 mijn vader hier helemaal ontredderd binnen met de helft van de kinderwagen in zijn hand. Hij vertelde dat hij in een gevecht was beland en zich niet had kunnen verdedigen.”

Woordenwisseling

Tijdens het uitstapje met zijn kleindochter zag Iwan een loslopende grote witte hond op zijn kleindochter afrennen. Charita: „Mijn vader zei er wat van tegen het baasje. Hij vond dat de man zijn hond bij zich moest houden, maar die man wilde daar niets van weten. Zijn hond deed toch niets? Mijn vader dacht daar anders over. Onlangs is er nog iemand doodgebeten en onder andere daardoor vond hij dat de hond uit de buurt van zijn kleindochter moest blijven. Daarop volgde een woordenwisseling.”

Die woordenwisseling liep zo uit de hand dat Iwan meerdere keren met vermoedelijk een hondenriem op zijn hoofd en borstkas werd geslagen. „Mijn vader wilde helemaal niet vechten. Zeker niet met een kind van 2 erbij. Hij heeft heel wat klappen moeten incasseren en kon niets terug doen, omdat hij Scarlett moest beschermen. Uiteindelijk heeft een vrouw het voorval gezien en heel hard gegild dat die man moest ophouden. Hij is toen gestopt en weggerend. Ik weet niet wat er was gebeurd als zij er niet was geweest.”

Hersenbloeding

Na het voorval is Iwan met zijn verwondingen naar de Spoedeisende Hulp gestuurd. „We maakten ons extra zorgen, omdat hij twee jaar geleden een hersenbloeding heeft gehad”, aldus Charita. „Gelukkig was er geen nieuwe interne bloeding, maar hij heeft nog erg veel hoofdpijn en pijn op zijn borstkas. En ook mentaal gaat het niet goed. In elkaar geslagen worden, gaat je niet in de koude kleren zitten.”

Ook de 2-jarige Scarlett heeft last van het incident. Hoewel ze fysiek geen verwondingen heeft, merkt Charita dat haar dochter alles heel bewust heeft meegemaakt. „ ‘Opa auw, opa huilen’, zei ze. En toen ze gisteravond thuiskwam, wilde ze zich gelijk achter mij verstoppen.”

Oproepje

Charita heeft besloten om het er niet bij te laten zitten. Ze wil dat de belager van haar vader wordt gestraft en daarom plaatste ze op Facebook het verhaal en een beschrijving van de verdachte. Het oproepje is inmiddels al duizenden keren gedeeld. „Het is fijn dat veel mensen meeleven. Die man moet gestraft worden voor wat hij heeft gedaan. Mijn vader en dochtertje wilde gewoon samen de eendjes voeren. Nu moet ik me bij zoiets onschuldigs zorgen maken of het wel goed gaat.”


dislike
user_68c5e36136d0242409551f9ea215a18667ffec62_avatar

Likeability of6

Op zoek naar De Nieuwspeper?

Foto van 'Metro'

14 MRT 2018

Op zoek naar De Nieuwspeper? Hier vind je de laatste editie van de krant, met pittig en inspirerend nieuws voor en door Rotterdammers. Positief waar het kan, kritisch waar het moet. De Nieuwspeper helpt Rotterdammers door het beste uit hun stad te halen door het brengen van nieuws en achtergrondverhalen. Klik snel door!


like
user_5af32877d2d80c27b0516d4183b0065549bd2dc7_avataruser_338cfda49564b023f573ae21526b7587cfe2066a_avatar

SportFilmFestival Rotterdam viert feest

Foto van ''

GISTEREN

SportFilmFestival Rotterdam viert feest. Van woensdag 10 april tot en met zondag 14 april viert de organisatie haar 5-jarig jubileum met de opening op het ss Rotterdam, talkshows met Wilfried de Jong en een uitgebreid filmprogramma met maar liefst 17 premières.

Giro d’Italia


Langer thuis wonen dankzij robotkat of -beer

Dankzij technische hulpmiddelen als een robotstofzuiger of robothond kunnen ouderen langer zelfstandig thuis wonen.

Foto van ''

GISTEREN

In Overschie is afgelopen vrijdag een woning geopend met meer dan 70 technische snufjes, waarmee ouderen langer zelfstandig kunnen wonen. Bezoekers kunnen producten van de modelwoning lenen om thuis te testen.

Technische hulpmiddelen


Maastunnel na zomer dicht voor lopers en fietsers

Foto van ''

15 MRT 2019

Na de autotunnel gaan vanaf september ook de fiets- en voetgangerstunnel van de Maastunnel dicht voor renovatie. Fietsers en voetgangers kunnen dan gebruikmaken van een speciale fietsbus die hen naar de overkant brengt.

7 tot 11 maanden dicht


Dordrecht verkozen tot Evenemenentstad van het Jaar

Foto van ''

15 MRT 2019

Dordrecht is verkozen tot Evenementenstad van het Jaar 2019. Daarmee hield de stad medegenomineerden Den Haag en Nijmegen en alle andere Nederlandse evenementensteden achter zich.

Dordrecht Marketing


Hulp bewoners gevraagd bij bestrijden criminaliteit

Foto van ''

15 MRT 2019

De hulp van Rotterdammers is onmisbaar bij de bestrijding van ondermijnende criminaliteit als witwassen en mensenhandel. Dat stelt burgemeester Ahmed Aboutaleb bij de presentatie van de resultaten van de aanpak van Ondermijning 2018.

Hennepkwekerij


Herdenking raketinslag Bergpolder

Foto van ''

15 MRT 2019

Op zondag 18 maart 1945 sloeg er ’s ochtends in de wijk Bergpolder een Duitse raketbom in. Daarbij vielen 42 doden en 48 gewonden. Deze tragische gebeurtenis wordt aanstaande zondag 17 maart herdacht.

Verwoesting


Nieuwe start Rotterdamse schuldenaanpak

Foto van ''

14 MRT 2019

De schuldhulp aan Rotterdammers gaat op de schop. Met onder meer een perspectieffonds en vroegsignalering wil de gemeente voor eind 2021 15.000 Rotterdammers op een laagdrempelige manier helpen bij het aanpakken van hun schulden. Deze vernieuwde aanpak staat in het uitvoeringsplan Reset Rotterdam.

Problematische schulden


Organisatie Noord4Daagse zoekt vrijwilligers

Vrijwilligers tijdens een eerdere Noord4Daagse. Foto: Joop Bastinck

Foto van ''

14 MRT 2019

De organisatie van de Noord4Daagse is op zoek naar vrijwilligers die mee kunnen helpen en daarmee zo’n duizend kinderen een mooi wandelfeest willen bezorgen.

Avondvierdaagse


Rotterdam Rave Festival verhuist naar RDM-terrein

Foto: Jordy Brada

Foto van ''

14 MRT 2019

Maas, haven en loodsen vormen het nieuwe decor voor het Rotterdam Rave Outdoor Festival dat dit jaar verhuist van het Lloyd Multiplein naar de rauwe randjes van het RDM-terrein.

Typisch Rotterdams


Rotterdam weer stukje groener dankzij Boomfeestdag

Foto van ''

14 MRT 2019

Tijdens de traditionele Boomfeestdag hebben gisteren leerlingen van vijf Rotterdamse basisscholen in totaal 84 bomen geplant. Ze deden dit vol enthousiasme tussen de buien door.

Wormen


Huurders moeten plaats maken voor renovatie woningen

Foto van ''

14 MRT 2019

Vestia-huurders aan de Heemskerk-, De Kempenaer-, en Talmastraat in de wijk Bergpolder zijn gisteren geïnformeerd over het renovatieplan van hun woning. Het is een ingrijpend plan waardoor bewoners niet in hun woning kunnen blijven wonen. Bewoners ontvangen een urgentieverklaring, waarmee zij met voorrang een andere woning kunnen zoeken in de regio Rijnmond.

Renoveren en verduurzamen


Zoek je perfecte woonwijk op de Woonbeurs

Foto van ''

11 MRT 2019

Ben je op zoek naar een huis in Rotterdam? Maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen met zoeken? Kom dan tijdens de Woonbeurs naar de stand van de gemeente Rotterdam. Woonexperts helpen je daar bij het vinden van jouw ideale wijk en beantwoorden alle woonvragen.

Toekomstig woongeluk


Rotterdam pakt afval naast container aan

Foto: ANP/Robin Utrecht

Foto van ''

8 MRT 2019

Flying squads van handhavers moeten voorkomen dat er nog langer afval naast containers wordt geplaatst. Ook wordt de pakkans van hardnekkige ‘naastplaatsers’ verhoogd door meer cameratoezicht.

Dat zijn een aantal actiepunten uit het nieuwe programma ‘In de bak’, waarmee wethouder Bert Wijbenga afval naast Rotterdamse containers aanpakt. Ook worden er slimme interventies ingezet om het gedrag van Rotterdammers te beïnvloeden.


Xavier Rudd in Maassilo

Foto van ''

8 MRT 2019

Xavier Rudd komt op vrijdag 2 augustus met zijn zomerse songs naar Rotterdam. De kaartverkoop voor het concert dat de Australische multi-instrumentalist in de Maassilo geeft start maandag 11 maart om 10.00 uur.

Follow The Sun


Distillers Academy leert je de perfect serve

Foto: Willem de Kam

Foto van ''

8 MRT 2019

Met de oprichting van de gloednieuwe Distillers Academy is jeneverstad Schiedam een uniek concept rijker. Het is dé plek die van fans echte fijnproevers en distilleerexperts maakt.

Mixen en stirren


Kindermuziekweek voor het eerst landelijk

Foto van ''

8 MRT 2019

Van 5 tot en met 14 april vindt de eerste landelijke Kindermuziekweek plaats. Na tien succesvolle edities in Rotterdam slaan twaalf grote landelijke partners de handen ineen om ieder kind in Nederland te laten genieten van live muziek.

Meer dan 75 concerten


Onderwijsprestaties leerlingen Zuid blijven stijgen

Foto van ''

8 MRT 2019

De gemiddelde score van leerlingen op Rotterdam Zuid bij de Centrale Eindtoets is afgelopen jaar opnieuw gestegen. Het verschil tussen Zuid en de resultaten van leerlingen in grote steden wordt daarmee steeds kleiner.

Investeren in extra onderwijs


Leerlingen gratis met de klas naar André Kuipers

Foto van ''

8 MRT 2019

Bijna 900 leerlingen van 16 Rotterdamse basisscholen krijgen vandaag de unieke kans om met hun klas gratis mee te gaan op een reis door de ruimte met astronaut André Kuipers. Tijdens de Techniekpact Collegetour vertelt Kuipers honderduit over zijn ruimtereis. Daarna kunnen leerlingen kunnen via proefjes en workshops ervaren hoe leuk wetenschap en techniek is.

Bèta belangrijk