Rotterdam

Rotterdammers positief ondanks verlies van Ajax

Feyenoordfans kijken naar De Klassieker tegen Ajax in Stadion Woudestein. De CAA Foundation, een organisatie die zich inzet tegen de ongeneeslijke hersenziekte CAA, heeft het stadion van Excelsior afgehuurd om met supporters op grote schermen naar de eredivisiewedstrijd te kijken. / ANP

Foto van 'Donna van der Kolk'

2 APR 2017

Honderden Feyenoord-supporters zagen ‘hun club’ zondag in Stadion Woudestein verliezen van Ajax. De Klassieker werd in het stadion van Excelsior, op initiatief van de Dutch CAA Foundation, op grote schermen uitgezonden. Hoewel de nederlaag voor de fans een teleurstelling betekent, hebben ze hun club niet voor niets op groot scherm het onderspit zien delven tegen hun rivaal. De opbrengst van het evenement komt namelijk ten goede aan onderzoek naar de vooralsnog ongeneeslijke hersenziekte CAA. En wat het vertrouwen in het kampioenschap betreft: daar doet deze uitkomst niets aan af. „We hebben er nog vertrouwen in.”

Herman den Blijker

„Dit is natuurlijk helemaal ruk. Maar het gaat wel goed komen, joh”, zegt tv-kok Herman den Blijker. „Het was een beladen wedstrijd, want zowel Feyenoord als Ajax wilde natuurlijk graag winnen. Ik vind dat we een zege wel hadden verdiend, maar we gaan nu niet lopen sippen. Je bent een Rotterdammer of je bent het niet, dus we geven de hoop niet op. Het was natuurlijk mooi geweest als ze hadden gewonnen, maar uiteindelijk is het een mooie dag voor de stichting en dat is waar het vandaag om draait. En alles kan nog.”

Elise Natte

„Ik heb weinig verstand van voetbal - 22 mannen in korte broekjes op het veld-, maar als Rotterdammer moet je natuurlijk voor Feyenoord zijn. Dan is deze uitslag wel een domper”, aldus supporter Elise Natte. „Ik had ze liever zien winnen, want dat gun ik ze, maar we kunnen dit verlies hebben. Dat we hier zijn voor het goede doel verzacht bovendien de pijn een beetje. Ondanks de nederlaag was het een mooie dag met mooie mensen. En vertrouwen moet je altijd blijven hebben, dus dat houden we erin. We staan immers nog altijd bovenaan.”

Lee Towers

„We gaan toch niet nu al opgeven?”, aldus zanger Lee Towers opgewekt. „Ja, we stonden in de eerste minuut meteen met 1-0 achter en Ajax zat goed in de wedstrijd, maar we hadden ook pech met Vilhena die niet mee kon doen en Jørgensen die uitviel. In deze fase van de wedstrijd heeft dat Feyenoord gewoon genekt. Gelukkig ging het hier vandaag niet alleen om de wedstrijd en hebben we aan het goede doel bijgedragen door hier te zijn. Dat maakt een hoop goed. En we staan nog altijd met drie punten voor. Hoewel we de hete adem van Ajax in onze nek voelen, kan het nog alle kanten op. We moeten blijven hopen.”

Diana de Baat

„Ook al ben ik geen héle fanatieke supporter en was ik hier vooral voor het goede doel, ik had wel verwacht dat Feyenoord zou winnen. Of nou ja, gehoopt. Verwacht is misschien een te groot woord. Dat we hebben verloren is dus wel een domper. Om de titel nog in de wacht te slepen, moeten we nu alles winnen en dat kon nog wel eens moeilijk worden. Toch geloof ik dat het nog best kan. Alles kan nog.”

Jan Dirk Stouten

„Ik had niet verwacht dat Feyenoord zou verliezen, maar bij vlagen zijn ze weggespeeld. Puur naar gisteren gekeken was het spel van Feyenoord zwaar ondermaats. Tegen Go Ahead Eagles moeten ze daarom laten zien dat dit slechts een incident was. De afwezigheid van Jørgensen was bepalend. Hij is belangrijk gebleken in de competitie. Als hij terugkomt, is het kampioenschap nog niet afgeschreven. Het gemis van Kongolo en Vilhena konden we ook niet opvangen. In plaats van de schaal met één hand vast te hebben, is dat nu met drie vingers. Anderen moeten er nog naar grijpen. En hoewel Ajax veel beter was, heb ik er nog oprecht vertrouwen in. Feyenoord heeft laten zien heel stabiel te zijn en die stabiliteit moet snel terugkomen.”


Likeability of6

Op zoek naar De Nieuwspeper?

Foto van 'Metro'

14 MRT 2018

Op zoek naar De Nieuwspeper? Hier vind je de laatste editie van de krant, met pittig en inspirerend nieuws voor en door Rotterdammers. Positief waar het kan, kritisch waar het moet. De Nieuwspeper helpt Rotterdammers door het beste uit hun stad te halen door het brengen van nieuws en achtergrondverhalen. Klik snel door!


like
user_5af32877d2d80c27b0516d4183b0065549bd2dc7_avataruser_338cfda49564b023f573ae21526b7587cfe2066a_avatar

Leger des Heils zoekt mooie stappers

Foto van ''

GISTEREN

Vanaf vandaag kun je in de tweedehands kledingwinkels van het Leger des Heils, de ReShare Stores, je herdraagbare schoenen doneren. Door de inzamelactie hoopt het Leger des Heils meer mensen te voorzien van betaalbare ‘nieuwe’ schoenen. De ReShare Store in Rotterdam is te vinden aan de Zwart Janstraat 33.

Kleine prijs


SportFilmFestival Rotterdam viert feest

Foto van ''

18 MRT 2019

SportFilmFestival Rotterdam viert feest. Van woensdag 10 april tot en met zondag 14 april viert de organisatie haar 5-jarig jubileum met de opening op het ss Rotterdam, talkshows met Wilfried de Jong en een uitgebreid filmprogramma met maar liefst 17 premières.

Giro d’Italia


Langer thuis wonen dankzij robotkat of -beer

Dankzij technische hulpmiddelen als een robotstofzuiger of robothond kunnen ouderen langer zelfstandig thuis wonen.

Foto van ''

18 MRT 2019

In Overschie is afgelopen vrijdag een woning geopend met meer dan 70 technische snufjes, waarmee ouderen langer zelfstandig kunnen wonen. Bezoekers kunnen producten van de modelwoning lenen om thuis te testen.

Technische hulpmiddelen


Maastunnel na zomer dicht voor lopers en fietsers

Foto van ''

15 MRT 2019

Na de autotunnel gaan vanaf september ook de fiets- en voetgangerstunnel van de Maastunnel dicht voor renovatie. Fietsers en voetgangers kunnen dan gebruikmaken van een speciale fietsbus die hen naar de overkant brengt.

7 tot 11 maanden dicht


Dordrecht verkozen tot Evenemenentstad van het Jaar

Foto van ''

15 MRT 2019

Dordrecht is verkozen tot Evenementenstad van het Jaar 2019. Daarmee hield de stad medegenomineerden Den Haag en Nijmegen en alle andere Nederlandse evenementensteden achter zich.

Dordrecht Marketing


Hulp bewoners gevraagd bij bestrijden criminaliteit

Foto van ''

15 MRT 2019

De hulp van Rotterdammers is onmisbaar bij de bestrijding van ondermijnende criminaliteit als witwassen en mensenhandel. Dat stelt burgemeester Ahmed Aboutaleb bij de presentatie van de resultaten van de aanpak van Ondermijning 2018.

Hennepkwekerij


Herdenking raketinslag Bergpolder

Foto van ''

15 MRT 2019

Op zondag 18 maart 1945 sloeg er ’s ochtends in de wijk Bergpolder een Duitse raketbom in. Daarbij vielen 42 doden en 48 gewonden. Deze tragische gebeurtenis wordt aanstaande zondag 17 maart herdacht.

Verwoesting


Nieuwe start Rotterdamse schuldenaanpak

Foto van ''

14 MRT 2019

De schuldhulp aan Rotterdammers gaat op de schop. Met onder meer een perspectieffonds en vroegsignalering wil de gemeente voor eind 2021 15.000 Rotterdammers op een laagdrempelige manier helpen bij het aanpakken van hun schulden. Deze vernieuwde aanpak staat in het uitvoeringsplan Reset Rotterdam.

Problematische schulden


Organisatie Noord4Daagse zoekt vrijwilligers

Vrijwilligers tijdens een eerdere Noord4Daagse. Foto: Joop Bastinck

Foto van ''

14 MRT 2019

De organisatie van de Noord4Daagse is op zoek naar vrijwilligers die mee kunnen helpen en daarmee zo’n duizend kinderen een mooi wandelfeest willen bezorgen.

Avondvierdaagse


Rotterdam Rave Festival verhuist naar RDM-terrein

Foto: Jordy Brada

Foto van ''

14 MRT 2019

Maas, haven en loodsen vormen het nieuwe decor voor het Rotterdam Rave Outdoor Festival dat dit jaar verhuist van het Lloyd Multiplein naar de rauwe randjes van het RDM-terrein.

Typisch Rotterdams


Rotterdam weer stukje groener dankzij Boomfeestdag

Foto van ''

14 MRT 2019

Tijdens de traditionele Boomfeestdag hebben gisteren leerlingen van vijf Rotterdamse basisscholen in totaal 84 bomen geplant. Ze deden dit vol enthousiasme tussen de buien door.

Wormen


Huurders moeten plaats maken voor renovatie woningen

Foto van ''

14 MRT 2019

Vestia-huurders aan de Heemskerk-, De Kempenaer-, en Talmastraat in de wijk Bergpolder zijn gisteren geïnformeerd over het renovatieplan van hun woning. Het is een ingrijpend plan waardoor bewoners niet in hun woning kunnen blijven wonen. Bewoners ontvangen een urgentieverklaring, waarmee zij met voorrang een andere woning kunnen zoeken in de regio Rijnmond.

Renoveren en verduurzamen


Zoek je perfecte woonwijk op de Woonbeurs

Foto van ''

11 MRT 2019

Ben je op zoek naar een huis in Rotterdam? Maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen met zoeken? Kom dan tijdens de Woonbeurs naar de stand van de gemeente Rotterdam. Woonexperts helpen je daar bij het vinden van jouw ideale wijk en beantwoorden alle woonvragen.

Toekomstig woongeluk


Rotterdam pakt afval naast container aan

Foto: ANP/Robin Utrecht

Foto van ''

8 MRT 2019

Flying squads van handhavers moeten voorkomen dat er nog langer afval naast containers wordt geplaatst. Ook wordt de pakkans van hardnekkige ‘naastplaatsers’ verhoogd door meer cameratoezicht.

Dat zijn een aantal actiepunten uit het nieuwe programma ‘In de bak’, waarmee wethouder Bert Wijbenga afval naast Rotterdamse containers aanpakt. Ook worden er slimme interventies ingezet om het gedrag van Rotterdammers te beïnvloeden.


Xavier Rudd in Maassilo

Foto van ''

8 MRT 2019

Xavier Rudd komt op vrijdag 2 augustus met zijn zomerse songs naar Rotterdam. De kaartverkoop voor het concert dat de Australische multi-instrumentalist in de Maassilo geeft start maandag 11 maart om 10.00 uur.

Follow The Sun


Distillers Academy leert je de perfect serve

Foto: Willem de Kam

Foto van ''

8 MRT 2019

Met de oprichting van de gloednieuwe Distillers Academy is jeneverstad Schiedam een uniek concept rijker. Het is dé plek die van fans echte fijnproevers en distilleerexperts maakt.

Mixen en stirren


Kindermuziekweek voor het eerst landelijk

Foto van ''

8 MRT 2019

Van 5 tot en met 14 april vindt de eerste landelijke Kindermuziekweek plaats. Na tien succesvolle edities in Rotterdam slaan twaalf grote landelijke partners de handen ineen om ieder kind in Nederland te laten genieten van live muziek.

Meer dan 75 concerten


Onderwijsprestaties leerlingen Zuid blijven stijgen

Foto van ''

8 MRT 2019

De gemiddelde score van leerlingen op Rotterdam Zuid bij de Centrale Eindtoets is afgelopen jaar opnieuw gestegen. Het verschil tussen Zuid en de resultaten van leerlingen in grote steden wordt daarmee steeds kleiner.

Investeren in extra onderwijs