Schattig: politie helpt peuter van fopspeen af

3 maart 2017 om 15:39 door Donna van der Kolk
Schattig: politie helpt peuter van fopspeen af
Foto: Facebook politie Charlois

Een Rotterdamse moeder heeft op een bijzondere manier haar zoontje van zijn fopspeen afgeholpen. Omdat het maar niet wilde lukken, besloot ze rigoureuze maatregelen te nemen en de hulp van de politie in te schakelen. Misschien niet de meest voor de hand liggende manier, maar wel effectief, zo blijkt volgens moeder én agent.

Ruilen

Omdat eerdere pogingen om haar zoontje van 2,5 jaar van zijn speen af te krijgen waren mislukt, besloot ze het vrijdag anders aan te pakken. Ze kocht een cadeautje, ging ermee naar politiebureau Zuidplein en regelde dat een agent haar peuter het cadeau zou geven, in ruil voor zijn speen.

Twijfel

Dat bleek een goed idee. „Het mannetje twijfelde even, maar ruilde daarna netjes zijn trouwe speen voor het cadeau”, aldus de politie. Volgens de agent straalde het jongetje toen hij het pakje uitpakte.

Hoewel het nog kort dag is om te spreken van een succesvolle actie, heeft de moeder goede hoop dat haar plan heeft gewerkt. „Want ja, de politieagent heeft zijn speen nu.”

Dranghekken

De politie plaatste foto's van het schattige tafereel op Facebook, wat kennelijk een hoop moeders op ideeën brengt. „Ik heb ook nog een stoere lieverd die snel die van zijn speen af moet. Die wil ik ook wel komen inruilen, hoor! Meneer is gek van de politie”, schrijft Stefanie Nguyen bijvoorbeeld. „Maar het moet natuurlijk geen speneninzamelactie worden bij de politie...” En: „Mag ik ook met mijn 17-jarige zoon langskomen als hij weer eens een grote mond heeft? Hij schrikt vast meer van een standje van jullie dan van zijn vader”, grapt Paula Kok-Den Boer. „Ik geloof dat ik ook maar eens een plannetje ga bedenken voor onze 2,5-jarige politie-, brandweer- en ambulancefan”, aldus Nicky Schrik. De politie vraagt zich in een reactie af of ze al dranghekken moeten gaan plaatsen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!