Politie doneert lunchpakketten aan Leger des Heils

19 maart 2017 om 16:56 door Donna van der Kolk
Politie doneert lunchpakketten aan Leger des Heils
Foto: Facebook politie Rotterdam Centrum

Stel, je krijgt tijdens een lange dienst een uitgebreid lunchpakket, maar je hebt geen trek of hebt de restanten van de lasagne van gisteravond meegenomen en eet die liever. Wat doe je dan? In ieder geval niet weggooien, besloten agenten van politie Rotterdam Centrum. Dit weekend waren er zoveel lunchpakketten over, dat ze besloten deze naar het Leger des Heils te brengen.

Goede bestemming

De lunchpakketten, die agenten krijgen tijdens lange geplande diensten, bestaan uit twee flesjes drinken, belegde broodjes, een appelflap of koffiebroodje, een appel en een chocoladesnack. „Meestal vinden ze gretig aftrek, maar soms gaan ze niet allemaal op”, aldus de politie. „Dit weekend waren er zoveel over, dat iemand had bedacht dat die vast een goede bestemming konden krijgen.”

Blij

Zodoende leverden agenten zaterdagmiddag een flinke lading lekkers af bij het Leger des Heils. Volgens de politie waren de ontvangers er erg blij mee.

Liefdadigheid

Het is overigens niet voor het eerst dat de politie Rotterdam andere goede daden verricht dan boeven vangen. Metro zette een aantal recente liefdadigheidsacties van de Rotterdamse politie op een rijtje.

1. Nieuwe schoenen voor zwerver
Tijdens een ronde in de buurt van het politiebureau rijdt motoragent Piet Kats langs een zwerver die een karretje vol rommel voortduwt. Als zijn blik op de voeten van de zwerver valt, rollen zijn ogen er haast uit. „De neuzen van zijn gymschoenen zijn eraf en zijn teken steken naar buiten", omschrijft hij. Op de vraag of de man geen andere schoenen kan krijgen, antwoordt de zwerver dat dat moeilijk is met schoenmaat 47. Daarop besluit Kats nieuwe schoenen voor de man regelen. Als hij een paar dagen later aan de balie staat, zoals Kats hem gevraagd had, overhandigt hij hem vier paar schoenen in maat 47 (nette schoenen én sportschoenen), die hij met hulp van de kledingwinkel van de politie en een aantal collega’s heeft geregeld. Ook geeft hij de man tien paar nieuwe sokken.

2. Fietsen voor Sophia
Het team van de politie Rotterdam deed ook dit jaar weer mee aan een actie voor het Sophia Kinderziekenhuis. Drie uur lang hebben ze zich in het zweet gewerkt op de spinningfiets, waarmee ze 8232 euro hebben opgehaald voor onderzoek naar afwijkingen aan luchtwegen. De actie maakte onderdeel uit van Sporten voor Sophia. In de maand februari zetten meerdere organisaties zich in voor het Sophia Kinderziekenhuis om geld op te halen voor dit onderzoek. „Elke dag proberen we het verschil te maken en nu maken we het verschil voor de patiënten van het Sophia Kinderziekenhuis”, vertelde politiewoordvoerder Wim Hoonhout vlak na de achtste keer dat de Rotterdamse politie meedeed aan de actie.

3. Gestolen kleding doneren aan kledingbank
In plaats van een partij gestolen kleding die in beslag was genomen te vernietigen, besloot de politie Rijnmond-Oost de 3 spijkerbroeken, 8 truien en 2 jassen naar de Kledingbank Rotterdam te brengen. De recherche kon de kleding namelijk niet meer herleiden naar de rechtmatige eigenaar. Omdat de politie het zonde vond de kleding te vernietigen, vroegen ze Rotterdammers via Facebook aan welk goed doel ze de kleding het best konden doneren. Uit bijna 500 reacties werd uiteindelijk de Kledingbank Rotterdam in Delfshaven gekozen.

4. Peuter van fopspeen af helpen
Oké, misschien valt dit niet helemaal onder de noemer liefdadigheid, maar een noemenswaardige actie was het zeker: een agent die een peuter van zijn fopspeen afhielp. De moeder van het 2,5-jarige jongetje schakelde de hulp van de politie Zuidplein in, omdat alle andere pogingen om hem van zijn speen af te krijgen tevergeefs waren. Ze kocht een cadeautje, ging ermee naar politiebureau en regelde dat een agent haar peuter het cadeau zou geven, in ruil voor zijn speen. Het bleek een schot in de roos. „Het mannetje twijfelde even, maar ruilde daarna netjes zijn trouwe speen voor het cadeau”, aldus de agent.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!