Kans voor kids: spelen in grote Rotterdamse film

20 maart 2017 om 21:00 door Erik Jonk
Kans voor kids: spelen in grote Rotterdamse film
Shariff Nasr gaat als regisseur met de talentvolle kinderen aan de slag. / Arjen Stada

Arabische jongens en Caribische / Surinaamse / Zuid-Amerikaanse meisjes opgelet! Je kunt meedoen aan een casting voor een belangrijke film in Rotterdam.

Voor de grote internationale speelfilm Rotterdam, I Love You worden twee kinderen gezocht voor belangrijke rollen. De film – in de lijn met vorige successen als Paris Je t’Aime en New York, I Love You – bestaat uit elf verschillende verhalen. Voor het slotstuk van de Rotterdamse regisseur Shariff Nasr zijn twee kids nodig. Zij zullen op het witte doek met bekende namen te zien zijn, maar welke beroemdheden is nog even geheim.

Twee castingdagen

Zaterdag 25 en zondag 26 maart worden twee castingdagen gehouden in Jeugdtheaterschool Hofplein in Rotterdam; een inspirerende plek voor jongeren om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Acteurs als Jeroen Spitzenberger, Noortje Herlaar, Guido Spek en Gaite Jansen stonden in het Rotterdamse theaterboegbeeld voor het eerst nerveus en enthousiast op de planken.

HotelRebel, een productiemaatschappij voor film en fotografie, regelt de twee castingdagen. Annemieke de Vries van HotelRebel vertelt wat voor kinderen voor de (hoofd!)rollen worden gezocht: „De jongensrol is voor iemand van Arabische afkomst van tussen de 9 en 12 jaar. Het meisje is van dezelfde leeftijd en van Caribisch, Surinaamse of Zuid-Amerikaanse afkomst. Zij moet goed Engels zonder Nederlands accent kunnen spreken, bij de jongen is dat niet nodig. Die moet het vooral leuk vinden om initiatief te nemen en uitdagingen aan te gaan en nieuwsgierig zijn. Het meisje in de film is een spontane, goedlachse, extraverte en vrolijke levensgenieter. En oh ja, ze houdt van dansen…”

Pareltje missen

De kinderen die de casting willen doen, hoeven niet per se uit Rotterdam of directe omgeving te komen. „Als de kids uit de buurt komen is het natuurlijk prettig”, zegt De Vries. „Maar ja, het zou zonde zijn als we dan een parel uit Den Haag zouden missen. Als een Metrolezer weet dat iemand misschien wel geschikt is om mee te doen: geef de boodschap aan hem of haar door zou ik zeggen.”

Regisseur Shariff Nasr hoopt op twee ‘kinderen met een open uitstraling’. „Maar ik laat me graag verrassen, hoor.” De Rotterdammer vindt het leuk om met kinderen te werken: „De feedback die je geeft, krijg je van kids één op één terug. En ze zijn als acteurs zo heerlijk puur.” Nasr kan niet hun hele verhaal binnen Rotterdam, I Love You vertellen, maar geeft een tip van de sluier: „Het wordt een liefdesverhaal tussen een jongen uit Rotterdam-Zuid en een meisje uit Rotterdam-Noord. Ze hebben verschillende achtergronden, maar zijn nog vrij van vooroordelen die volwassenen wel hebben.”

Wat als je wilt meedoen?

De castingdagen in het Hofpleintheater Rotterdam duren op 25 en 26 maart van 11.00 tot 16.00 uur. Iedereen mag het theater aan het Benthemplein 13 vrij inlopen. Wie vooraf wil laten weten erbij te zijn: dat mag via info@elskeskast.nl. Wie op genoemde data écht niet kan, mag ook mailen. Dan met naam, leeftijd, foto, motivatie en contactgegevens (en onder vermelding van Rotterdam, I Love You-casting).

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!