Ruim 5000 euro voor nieuwe foodtruck

19 februari 2017 om 16:00 door Donna van der Kolk
Ruim 5000 euro voor nieuwe foodtruck
Een broodje choripán. / Wikipedia

Een inzamelingsactie voor Cock den Breejen en Ati Bastiaanse heeft in twee dagen tijd ruim 5000 euro opgehaald. De foodtruck van het Schiedamse stel, hun broodwinning, brandde in de nacht van woensdag op donderdag af. De inboedel was niet verzekerd.

Wine Bar Mendoza startte de inzamelingsactie ‘Help de ChoripanMan’ om het stel een hart onder de riem te steken. Samen met Gauchos aan de Plas doneerden zij alvast 1000 euro. Het doel was 5000 euro op te halen. Zondagmiddag staat de teller al op bijna 5500.

Steun

Op de actiepagina regent het steunbetuigingen. „Zo'n succesnummer is niet te stoppen! Gewoon doorgaan!”, schrijven Anja en Ron bij hun donatie. „Jullie enthousiasme verdient een tweede kans”, aldus een anonieme gever. En dat vindt ook Marjolein: „Snel een mooie nieuwe foodtruck! Hardwerkende mensen moeten we steunen en een doorstart geven! Succes.” Ook Bjorn ziet graag dat Cock en Ati doorgaan met het verkopen van de Argentijnse worst choripán vanuit hun foodtruck. „Volhouden, want die worsten zijn veel te lekker”, schrijft hij bij zijn donatie.

Positief

Een aangeslagen Cock zei donderdag nog tegen Metro niet te weten hoe het nu verder moet, aangezien hij binnenkort 62 wordt. „Ik weet niet of ik nog de energie heb op opnieuw te beginnen”, zei hij toen. Maar de inzamelingsactie heeft hem nieuwe kracht gegeven. „We hebben besloten van iets negatiefs weer iets positiefs te maken. Die nieuwe kar, die komt er. We gaan het avontuur weer aan”, zei hij vrijdag tegen het AD.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!