Rotterdam doet mee met wereldwijd fietsinitiatief

9 februari 2017 om 12:00 door Donna van der Kolk
Rotterdam doet mee met wereldwijd fietsinitiatief
ANP

Waar velen ’s zomers proberen elk zonnestraaltje mee te pakken en dus met liefde op de fiets naar het werk gaan, pakken we in de koude wintermaanden massaal de auto of het openbaar vervoer. Om aandacht te vragen voor ’s winters naar het werk fietsen, doet Rotterdam dit jaar mee aan het wereldwijde fietsinitiatief Winter Bike to Work day.

Aanmelden

Donderdag deelt De Verkeersonderneming fietsbellen uit de in stad om Rotterdammers op te roepen zich aan te melden voor de actie, die vrijdag plaatsvindt. Het doel is andere deelnemende steden te verslaan met het aantal fietsers.

Vorig jaar deden er in totaal ruim vierduizend mensen mee. Toen was Zagreb de winnaar met 842 fietsers.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!