Belastingdienst onderzoekt Islamitische Universiteit

5 januari 2017 om 12:59 door Job Halkes
Belastingdienst onderzoekt Islamitische Universiteit

De Belastingdienst doet onderzoek naar bestuurders van de Islamitische Universiteit Europa uit Rotterdam. Zij worden verdacht van fraude met de zogenaamde giftenaftrek. In totaal zijn 1200 donateurs van de onderwijsinstelling benaderd.

Volgens dagblad Trouw krijgen de donateurs tot eind deze week de tijd om aan te tonen dat hun gift daadwerkelijk is overgemaakt aan de Islamitische Universiteit. Als ze dat niet doen riskeren ze een hoge boete voor het doen van een valse belastingaangifte. Hoeveel donateurs inmiddels hun betalingsbewijs hebben overhandigd, is nog onduidelijk. Want alleen onder bepaalde voorwaarden is een dergelijke gift aftrekbaar.

Door het gesjoemel zou de Belastingdienst een bedrag van 8,5 miljoen euro mislopen. In worden 2000 kwitanties onderzocht, waarvan het vermoeden is dat ze niet kloppen. Bestuurders zouden deze expres met een hoger bedrag hebben uitgeschreven, waardoor donateurs meer van de belasting konden aftrekken. Afgelopen jaar werden al drie bestuurders opgepakt op verdenking van witwassen en fraude.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!