Jongeren betrapt op maken vuurwerkbom

30 december 2016 om 11:25 door Donna van der Kolk
Jongeren betrapt op maken vuurwerkbom
Foto: Instagram @hvcapelle

Het nieuwe jaar is nog niet begonnen, maar drie jongeren uit Capelle aan den IJssel trappen het alvast niet best af. Ze beginnen 2017 namelijk met een taakstraf voor het maken van een vuurwerkbom en het bezitten van illegaal vuurwerk.

Donderdagavond werden de drie jongens, van 13, 16 en 17, op heterdaad betrapt op het afsteken van illegaal vuurwerk, nadat Handhaving Capelle meerdere meldingen binnen had gekregen van vuurwerkoverlast op de Groenedijk. Daar troffen de handhavers tevens een afgezaagde jerrycan met brandstof aan en in brandbare vloeistof gedoopte doeken. Dit wekte het vermoeden dat de jongens bezig waren een vuurwerkbom in elkaar te knutselen. „Maar heeft de komst van de handhavers het knutselwerk gestoord”, aldus Handhaving Capelle.

Gevaarlijk

Omdat de brandbare vloeistof in combinatie met het vuurwerk voor een gevaarlijke situatie zorgde, werd de omgeving afgezet. Nader onderzoek wees uit dat de jongens nog meer illegaal vuurwerk op zak hadden en dat er bij de 17-jarige verdachte nog meer thuis lag. In zijn woning werden onder meer een grote ratelband, potten en tienallen nitraten aangetroffen. De vader van de jongen bleek hierbij ook betrokken. Tegen hem is een proces-verbaal opgemaakt.

Taakstraf

De drie jongens zijn doorverwezen naar bureau HALT en beginnen het nieuwe jaar met een taakstraf. Het vuurwerk is in beslag genomen en wordt vernietigd.

 

 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!