Suzanne van Leeuwen
Suzanne van Leeuwen Binnenland 11 nov 2016
Leestijd: 2 minuten

Rotterdamse brengt pin-up stijlboek uit

De Rotterdamse styliste Vivian Kramer gezegd Freher is helemaal weg van pin-up. Met haar boek Vintage Style Guide laat ze stap voor stap zien hoe vrouwen zichzelf kunnen omtoveren tot een classy, vintage pin-up.

„Drie jaar geleden opende ik mijn fotostudio Sugarcoated in Rotterdam”, vertelt Vivian. „We doen fotoshoots in jaren 40/50/60 stijl en geven daarnaast workshops. Bij deze workshops deel ik handouts uit met tips voor de deelnemers. Die boekjes zijn terecht gekomen bij andere mensen, bij winkels, die mij vroegen of ze deze konden kopen. Zo is het balletje gaan rollen.”

Tips en voorbeelden

Samen met haar team van Sugarcoated stelde Vivian de Vintage Style Guide samen. „Het boek is verdeeld in vier delen: make-up, haarstyling, kleding & accessoires en poseren. Het staat vol tips en voorbeelden en uiteraard veel foto’s die zijn gemaakt in onze studio”, aldus Vivian.

„De vintage/pin-up stijl is voor alle vrouwen, van alle leeftijden, van alle maten. Het is heel flatterend, omdat je je pluspunten benadrukt. Als je deze stijl gaat dragen, is het belangrijk dat je jezelf prettig voelt, dat je het je eigen maakt. Want je gaat opvallen, je gaat gegarandeerd opmerkingen krijgen.”

Dita von Teese

Zelf loopt Vivian al zo’n tien jaar in deze stijl rond. „Ik houd gewoon van mooie kokerrokken, van goed gesneden kleding die je lichaam eer aandoet. Ik heb ook wel eens een spijkerbroek aan, maar dan wel met een hoge taille. Mijn twee stijliconen zijn Dita von Teese en Kat von D. Dita is een prachtige vrouw. Ze is niet knap volgens de gangbare maatstaven, maar ze weet hoe ze zichzelf met make-up, haarstyling en kleding prachtig tot haar recht kan laten komen. Kat is meer van de experimentele make-up, de tattoo’s en de rock. Mijn ideale vrouw zit daartussen in.”

Hoe haar liefde voor pin-up is ontstaan? „Het is begonnen met mijn liefde voor jaren 50 muziek. Langzaamaan ging ik me meer kleden in jaren 50 stijl en veranderde ook mijn huisinrichting van Ikea naar mooie vintagespullen.”

Boeklancering

Vrijdag 11 november is de lancering van de Vintage Style Guide in Donner Rotterdam van 19 tot 21 uur. „Iedereen is welkom. We doen onder meer een live make-over en er is een loterij. We maken er een leuk feestje van. Het is geen standaard boeklancering.”

De Vintage Style Guide kost 17,99 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.