Rotterdam start experiment met Foodtrucks op straat

14 november 2016 om 17:19 door Job Halkes
Rotterdam start experiment met Foodtrucks op straat
ANp

Rotterdam start een experiment met foodtrucks door de stad. Dat heeft de gemeente laten weten. Vanaf 1 januari zijn er twaalf locaties in de stad aangewezen als mogelijke standplaats. Er komt een speciale coördinator die uit deze plekken gaat kiezen.

Wethouder Maarten Struijvenberg (Werkgelegenheid en Economie) is enthousiast. „Ik verwacht dat de foodtrucks een positieve uitwerking op de levendigheid en aantrekkelijkheid van de stad hebben.” Het is de bedoeling dat dagelijks op minimaal drie locaties iets wordt aangeboden.

Om te voorkomen dat er een eenzijdig aanbod komt, wordt er een speciale coördinator aangesteld. Deze kiest minimaal drie locaties waar een aantrekkelijk, wisselend aanbod van foodtrucks wordt geprogrammeerd. Wethouder Struijvenberg: „Uit ervaringen is gebleken dat foodtrucks een eigen netwerk en wijze van werken kennen. Wij gaan daarom een coördinator aanstellen die deze wereld kent.”

Februari

De selectieprocedure voor een coördinator is inmiddels gestart. Naar verwachting kan de eerste foodtruck begin februari de deuren openen. De proef loopt tot eind 2017.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!