Rotterdam

ANP

Oud-voetballer Glenn Helder vol humor en zelfspot

ANP

Foto van 'Job Halkes'

23 NOV 2016

Als iemand in het leven hoge pieken en diepe dalen heeft gekend, dan is het oud-profvoetballer en voormalig gokverslaafde Glenn Helder wel. Inmiddels timmert hij aan de weg als muzikant, gastspreker en het boek Van Arsenal naar de Bajes. Maar ook als stand-upcomedian is hij lekker bezig. Donderdagavond staat hij in Villa Thalia tijdens #comedy.

Hoe ontdekte je dat je talent hebt voor stand-up comedy?
Ik werd gevraagd voor het programma Celebrity Stand-Up van Comedy Central en dat was eigenlijk de eerste keer dat ik dat deed. Ik maak al wel een tournee met FC De Rebellen langs bijna alle theaters. Dat is erg leuk om te doen. Daar praat je natuurlijk ook over de domme dingen die je in het leven hebt gedaan en die zijn eigenlijk al lachwekkend genoeg. Het verschil met stand-up is dat je het wel zo moet vertellen dat mensen erom moeten lachen. Het moet iets strakker, maar volgens anderen heb ik er talent voor. En ik vind het een eer om met Roué Verveer op een podium te staan.

Was je vroeger ook al de grappigste in de kleedkamer?
Nou, laat ik het zo zeggen, ik was zeker niet de stilste, haha. Bij alle clubs, tot aan het Nederlands elftal aan toe, heb ik altijd gespeeld met leuke gasten. De één heeft een half uur stilte nodig voor de wedstrijd, maar ik had dat niet nodig. Ik wist wat ik kon en liet dat op het veld zien. Maar ik heb heel wat afgelachen in de kleedkamer. Toen ik als groentje bij Sparta kwam, had ik zeker respect voor de ouderen, maar ik was wel degene die daar het licht aan- en uitdeed. Zachtjes uitgedrukt, ik stond eerder vooraan dan achteraan als het om grappen maken ging. In mijn tijd bij Arsenal hebben ze weleens gruwelijk wraak genomen op me, hoor.

Is dit ook een manier van verwerken?
Nee, dat niet. Het is allemaal al zo lang geleden en ik heb het al lang verwerkt. Ik heb me geschaamd voor alle domme dingen die ik gedaan heb. Maar ik schaamde me niet voor anderen, maar voor mezelf. Ik heb een goed hart, maar mijn hoofd deed domme dingen. Je kunt er wel over zwijgen, maar het wordt toch niet vergeten.

Is stand-upcomedy iets wat je altijd al wilde?
Ik ben wel van de humor, maar ben er niet naar op zoek gegaan of zo. Ik ben ervoor gevraagd en het is gewoon lekker om te doen. Ik merk dat het me geen moeite kost. Kijk, als je mij vraagt naar de constructie van een raket van de NASA, haak ik af, maar dit kan ik wel. Ik weet wat ik kan, maar weet ook heel goed wat ik niet kan.

Waar ben je zenuwachtiger voor? Een vol voetbalstadion of een zaal toeschouwers zoals donderdagavond?
Voor alle twee ben ik niet zenuwachtig. Als ik iets leuk vind om te doen, dan kijk ik er met plezier naar uit. Maar bij voetbal wist je wat je kon en wisten de mensen ook wat ze konden verwachten. Met comedy is het toch een kwestie van smaak. Bij het voetbal had ik wel wedstrijdspanning, maar dat was een onderdeel van jezelf oppeppen. Stand-up ligt wel iets verder uit mijn comfortzone, maar humor en zelfspot liggen mij wel. Wat dat betreft kijk ik er echt naar uit. Als de mensen een leuke avond hebben, dan is het prima. En ik spaar mezelf zeker niet.

Ga je dit vaker doen in de toekomst?
Ik word wel steeds vaker gevraagd, maar ik ben ook nog heel druk met FC De Rebellen en het geven van lezingen. Zo spreek ik voor jongeren, maar ook voor een groep gevangenisdirecteuren. Puur vanuit mijn eigen ervaring. En dan gaat het natuurlijk wel een stuk serieuzer. Maar ik vind het heel leuk om te doen, dus het kan er wel bij.


Likeability of5

Op zoek naar De Nieuwspeper?

Foto van 'Metro'

14 MRT 2018

Op zoek naar De Nieuwspeper? Hier vind je de laatste editie van de krant, met pittig en inspirerend nieuws voor en door Rotterdammers. Positief waar het kan, kritisch waar het moet. De Nieuwspeper helpt Rotterdammers door het beste uit hun stad te halen door het brengen van nieuws en achtergrondverhalen. Klik snel door!


like
user_338cfda49564b023f573ae21526b7587cfe2066a_avatar

Kinderen een dag de baas in Rotterdam

Marc Boersch, CEO Nestlé Nederland, en zijn jonge collega tijdens JINC Baas van Morgen 2018.

Foto van ''

21 JAN 2019

Ruim 200 kinderen nemen donderdag 24 januari voor één dag de baan over van Nederlandse CEO’s, directeuren en politici. Tijdens JINC Baas van Morgen ervaren de basisschool- en vmboleerlingen, die opgroeien in een omgeving met sociaaleconomische achterstand, hoe het is om de leiding te hebben van een bedrijf als Coca Cola, de RET of het Hilton Hotel.

Goede start

Met Baas van Morgen wil JINC, een non-profitorganisatie die strijdt tegen kansenongelijkheid onder jongeren, de aandacht vestigen op het feit dat een goede start op de arbeidsmarkt niet voor al het talent van morgen vanzelfsprekend is. Want wie geboren is een wijk met veel werkloosheid, heeft in Nederland nu eenmaal minder kans om het ver te schoppen – hoe slim hij of zij ook is.


Rotterdam meeste excellente scholen van Nederland

Foto van ''

21 JAN 2019

Maar liefst negen scholen voor basisonderwijs en voortgezet onderwijs krijgen vandaag het predicaat Excellente School 2018 van de Inspectie van het Onderwijs. Het totale aantal excellente scholen in Rotterdam komt daarmee op 17. Nooit eerder waren dat er zo veel.

Winnende scholen


Rotterdam is vegan hotspot tijdens filmfestival

Foto van ''

21 JAN 2019

Ook tijdens het International Filmfestival Rotterdam (IFFR) kun je er dit jaar niet om heen: plantaardig eten is dé voedseltrend van 2019. Bezoekers van het festival hebben dit jaar veel veganistische opties om uit te kiezen – van fastfood tot fine dining.

Plantaardige menu’s


Herontdek je stad tijdens Museumnacht010

Sfeerbeeld van een eerdere editie van de Museumnacht010. Foto: ANP/Robin Utrecht

Foto van ''

18 JAN 2019

Het bijzondere entreeplein van Museum Boijmans Van Beuningen, de glazen façade van Witte de With en TENT Rotterdam. Je komt er vaak genoeg langs, maar heb je ooit écht gekeken? Herontdek Rotterdam op zaterdag 2 maart tijdens de Museumnacht010.

Zaklamptours


Adopteer jouw eigen zwerfvuilvrije stukje Noord

Foto van ''

18 JAN 2019

De aanpak waarbij ondernemers, (sport)verenigingen, scholen en burgers elkaar helpen hun omgeving zwerfafvalvrij te houden, slaat aan. In Rotterdam-Noord hebben via Schoonopdekaart.nl al meer dan 100 deelnemers een stukje wijk geadopteerd om schoon te houden.

’25 meter-regel’


Tentoonstelling ‘De eerste eeuwen van Holland’

Foto van ''

18 JAN 2019

Van 5 tot 28 februari is de rondreizende tentoonstelling ‘De eerste eeuwen van Holland’ gratis te zien in de Centrale Bibliotheek in Rotterdam. Laat je door verschillende graven en een gravin van Holland meevoeren en ontdek hoe dit graafschap is ontstaan en gegroeid tussen de jaren 1000 en 1500.

Animatiefilms


Nieuw culinair muziekspektakel in Lansingerland

Opperdepop wordt á la CuliNESSE een culinair muziekfestival met grote artiesten en lokale restaurants. Foto: Evert Buitendijk

Foto van ''

18 JAN 2019

Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk en Bergschenhoek zijn komend najaar een festival rijker. Op vrijdag 13 en zaterdag 14 september strijkt culinair muziekfestival Opperdepop festival neer in het Annie M.G. Schmidtpark. Bekende artiesten en de meest talentvolle smaakmakers uit de regio vormen de line-up.

Sterke line-up


Grootste windmolen ter wereld naar Rotterdam

Foto van ''

18 JAN 2019

Op de Maasvlakte verrijst komende zomer de grootste windmolen ter wereld. De molen heeft een tiphoogte van bijna 245 meter. Alleen al de drie rotorbladen zijn ieder 107 meter lang.

Stroom voor 14.485 huishoudens


Ikazia eerste ziekenhuis met KroelCARE

Foto van ''

17 JAN 2019

Ikazia biedt als eerste ziekenhuis in Nederland KroelCARE voor de allerjongsten. Dit zijn speciaal opgeleide vrijwilligers die rust en aandacht kunnen bieden aan kinderen vanaf 0 jaar als zij zichtbaar last hebben van stress, pijn of spanning.

Geborgenheid


Driedaags festival 'Vuur en Vlam'

Foto van ''

17 JAN 2019

Morgen start bij Luchtpark Hofbogen het driedaags vuurfestival ‘Vuur en Vlam’. Een uitgebreid programma voor jong en oud met spectaculaire vuurshows, live muziek, vuurkunstenaars, bijzondere installaties en theater.

Vuur, explosies en bliksem


Rotterdam wil af van ongewenst reclamedrukwerk

Het oude stickersysteem werkt onvoldoende. Foto: ANP PHOTO/Sander Koning

Foto van ''

17 JAN 2019

De gemeente Rotterdam wil dat Rotterdammers vanaf 1 juli 2019 niet meer worden lastiggevallen met ongewenst reclamedrukwerk. Rotterdam is de tweede gemeente die de ‘ja/ja sticker’ invoert, waarmee alleen mensen die expliciet toestemming geven nog ongeadresseerde reclame ontvangen.

3 miljoen kilo papierafval


Bouw all electric appartementen van start

Foto van ''

17 JAN 2019

Deze week plaatsten wethouder Bas Kurvers en Henk Rotgans, directeur Ontwikkeling van woningcorporatie Havensteder de symbolische eerste stekker van 25 all electric appartementen. In de appartementen wordt enkel gebruik gemaakt van elektriciteit voor (water)verwarming.

Duurzaamheidsdoelstellingen


Startsein vernieuwing aansluiting A16/N3

Foto van ''

17 JAN 2019

Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) gaf gisteren het officiële startsein voor de vernieuwing van de aansluiting tussen de A16 en de N3 bij Dordrecht. Met dit project verbetert de doorstroming en veiligheid rondom de aansluiting tussen beide wegen.

Bereikbare Drechtsteden


Nieuwe woontoren voor studenten en starters

Foto van ''

17 JAN 2019

Stebru start in februari 2019 met de bouw van woontoren OurDomain Rotterdam Blaak (voormalige woontoren Bright) in samenwerking met investeerder en vastgoedmanager Greystar. Nu het bezwaar is verworpen zal de bouw in februari 2019 officieel van start gaan.

Robert Steenbrugge, directeur Stebru: ,,We zijn heel blij dat we eindelijk kunnen beginnen met de ontwikkeling van OurDomain Rotterdam Blaak. Op dit moment treffen we de voorbereiding voor de bouwplaats, zodat we komende maand echt van start kunnen.”


Schaats de Blue Monday blues van je af

Foto van ''

16 JAN 2019

Schaatsbaan Rotterdam organiseert op maandag 21 januari de allereerste Blue Monday Skate. Alle bezoekers kunnen zo de Blue Monday blues overwinnen op het lekkerste ijs van Rotterdam.

Meest deprimerende dag


Koren zingen miljoen bij elkaar voor goede doel

Foto: Choir4Hope

Foto van ''

14 JAN 2019

Een knappe prestatie. Koren Inspire2LiveChoir en Choir4Hope zongen afgelopen jaar 171.500 euro bij elkaar voor onderzoek naar een betere behandeling van alvleesklierkanker.

Support Casper


AOW-tegoed voor oudere minima met huisdier

Foto van ''

14 JAN 2019

Sinds een jaar kunnen 8.000 Rotterdamse senioren die onder het bestaansminimum leven met een financiële regeling benodigdheden voor hun huisdier kopen. Inmiddels is hier al ruim 300 keer gebruik van gemaakt.

Geluksgevoel


Blijdorp-welpen hebben een naam gekregen

De familie van de winnares van de namenwedstijd, Ilona van Es samen met verzorgster Linda Paul. Foto: Diergaarde Blijdorp

Foto van ''

14 JAN 2019

De Aziatische leeuwenwelpjes in Diergaarde Blijdorp hebben een naam: Asha en Reena. Een derde welpje heette al Mette. De winnaar van de namenwedstrijd die hiervoor werd uitgeschreven, is Ilona van Es uit Benthuizen.

3200 potentiële namen