Rotterdam

ANP

Oud-voetballer Glenn Helder vol humor en zelfspot

ANP

Foto van 'Job Halkes'

23 NOV 2016

Als iemand in het leven hoge pieken en diepe dalen heeft gekend, dan is het oud-profvoetballer en voormalig gokverslaafde Glenn Helder wel. Inmiddels timmert hij aan de weg als muzikant, gastspreker en het boek Van Arsenal naar de Bajes. Maar ook als stand-upcomedian is hij lekker bezig. Donderdagavond staat hij in Villa Thalia tijdens #comedy.

Hoe ontdekte je dat je talent hebt voor stand-up comedy?
Ik werd gevraagd voor het programma Celebrity Stand-Up van Comedy Central en dat was eigenlijk de eerste keer dat ik dat deed. Ik maak al wel een tournee met FC De Rebellen langs bijna alle theaters. Dat is erg leuk om te doen. Daar praat je natuurlijk ook over de domme dingen die je in het leven hebt gedaan en die zijn eigenlijk al lachwekkend genoeg. Het verschil met stand-up is dat je het wel zo moet vertellen dat mensen erom moeten lachen. Het moet iets strakker, maar volgens anderen heb ik er talent voor. En ik vind het een eer om met Roué Verveer op een podium te staan.

Was je vroeger ook al de grappigste in de kleedkamer?
Nou, laat ik het zo zeggen, ik was zeker niet de stilste, haha. Bij alle clubs, tot aan het Nederlands elftal aan toe, heb ik altijd gespeeld met leuke gasten. De één heeft een half uur stilte nodig voor de wedstrijd, maar ik had dat niet nodig. Ik wist wat ik kon en liet dat op het veld zien. Maar ik heb heel wat afgelachen in de kleedkamer. Toen ik als groentje bij Sparta kwam, had ik zeker respect voor de ouderen, maar ik was wel degene die daar het licht aan- en uitdeed. Zachtjes uitgedrukt, ik stond eerder vooraan dan achteraan als het om grappen maken ging. In mijn tijd bij Arsenal hebben ze weleens gruwelijk wraak genomen op me, hoor.

Is dit ook een manier van verwerken?
Nee, dat niet. Het is allemaal al zo lang geleden en ik heb het al lang verwerkt. Ik heb me geschaamd voor alle domme dingen die ik gedaan heb. Maar ik schaamde me niet voor anderen, maar voor mezelf. Ik heb een goed hart, maar mijn hoofd deed domme dingen. Je kunt er wel over zwijgen, maar het wordt toch niet vergeten.

Is stand-upcomedy iets wat je altijd al wilde?
Ik ben wel van de humor, maar ben er niet naar op zoek gegaan of zo. Ik ben ervoor gevraagd en het is gewoon lekker om te doen. Ik merk dat het me geen moeite kost. Kijk, als je mij vraagt naar de constructie van een raket van de NASA, haak ik af, maar dit kan ik wel. Ik weet wat ik kan, maar weet ook heel goed wat ik niet kan.

Waar ben je zenuwachtiger voor? Een vol voetbalstadion of een zaal toeschouwers zoals donderdagavond?
Voor alle twee ben ik niet zenuwachtig. Als ik iets leuk vind om te doen, dan kijk ik er met plezier naar uit. Maar bij voetbal wist je wat je kon en wisten de mensen ook wat ze konden verwachten. Met comedy is het toch een kwestie van smaak. Bij het voetbal had ik wel wedstrijdspanning, maar dat was een onderdeel van jezelf oppeppen. Stand-up ligt wel iets verder uit mijn comfortzone, maar humor en zelfspot liggen mij wel. Wat dat betreft kijk ik er echt naar uit. Als de mensen een leuke avond hebben, dan is het prima. En ik spaar mezelf zeker niet.

Ga je dit vaker doen in de toekomst?
Ik word wel steeds vaker gevraagd, maar ik ben ook nog heel druk met FC De Rebellen en het geven van lezingen. Zo spreek ik voor jongeren, maar ook voor een groep gevangenisdirecteuren. Puur vanuit mijn eigen ervaring. En dan gaat het natuurlijk wel een stuk serieuzer. Maar ik vind het heel leuk om te doen, dus het kan er wel bij.


Laurenskerk Rotterdam steunt Notre-Dame

Foto van ''

VANDAAG, 11:02

Brand een kaarsje voor de Notre-Dame en steun samen met de Laurenskerk Rotterdam dit Franse icoon.

Bijdrage aan Frans icoon


Likeability of6

Op zoek naar De Nieuwspeper?

Foto van 'Metro'

15 APR 2019

Op zoek naar De Nieuwspeper? Hier vind je de laatste editie van de krant, met pittig en inspirerend nieuws voor en door Rotterdammers. Positief waar het kan, kritisch waar het moet. De Nieuwspeper helpt Rotterdammers door het beste uit hun stad te halen door het brengen van nieuws en achtergrondverhalen. Klik snel door!


like
user_5af32877d2d80c27b0516d4183b0065549bd2dc7_avataruser_338cfda49564b023f573ae21526b7587cfe2066a_avatar

Vaker groen licht voor fietsers

Foto van ''

VANDAAG, 10:37

Meer 30 kilometer-zones voor automobilisten in de binnenstad en vaker groen licht voor fietsers en voetgangers. Als het aan het Rotterdamse college ligt, moeten deze maatregelen eraan bijdragen dat de steeds drukker wordende stad bereikbaar blijft en dat de luchtkwaliteit omhoog gaat.

Betere verkeersbalans


McDonald’s Stadionweg start met bediening aan tafel

Foto van ''

VANDAAG, 10:35

De McDonald’s aan de Stadionweg bedient sinds deze week gasten persoonlijk aan tafel met Table Service. Op stand eten bij de Mac dus.

Bestelzuil


Intensieve hulp voor 500 arme gezinnen

Foto van ''

VANDAAG, 10:27

Rotterdam wil de vicieuze cirkel van armoede doorbreken. Dit moet gebeuren op basis van experimenten, innovaties en wetenschappelijke inzichten. 500 gezinnen krijgen intensieve hulp. Ook verbetert de gemeente haar dienstverlening.

‘Uit de knoop’


Haute cuisine voor maximaal 10: Deli Tasty

Foto van 'Tara Lewis'

12 APR 2019

Eelko Ferwerda praat graag over eten terwijl hij zich laaft aan de subtiele smaken van de Vietnamese keuken bij Deli Tasty.

Filmmaker Eelko Ferwerda ontdekte Deli Tasty na een bezoek aan de markt op de Binnenrotte op zaterdag. ,,Dat was in een tijd waarin we elke zaterdag naar de markt gingen om inkopen te doen voor de komende week. Er staat daar een legendarische kraam waar ze loempia’s en kroepia’s verkopen. Maar als je te laat bent, zijn ze op. Zo kwamen we hier terecht.”

Subtiele smaken


Verscherpte aanpak van klanten jeugdprostitutie

Foto van ''

10 APR 2019

De politie en het OM maken zich grote zorgen om het grote aantal minderjarige slachtoffers van mensenhandel en seksuele uitbuiting dat zij registreren. Het gaat daarbij niet alleen om jongeren die worden gedwongen door iemand anders, maar ook om jongeren die zich zonder zich bewust te zijn van de gevolgen, zelfstandig aanbieden voor seks tegen betaling.

Vaker vervolgen


Vijf AED’s op laadpalen in Rotterdam

Op de Westerkade is de eerste AED op een laadpaal bevestigd. Foto: Gemeente Rotterdam

Foto van ''

10 APR 2019

Verspreid over Rotterdam komen op vijf plekken AED’s op laadpalen voor elektrisch rijden te hangen. Op de Westerkade is eergisteren de eerste ‘redder in nood’ op een laadpaal bevestigd.

Hartritme herstellen


College wil meer huurhuizen voor agenten en leraren

Foto van ''

10 APR 2019

Rotterdam wil de komende tien jaar minstens 8.000 nieuwe huurwoningen bouwen voor Rotterdammers met een middeninkomen. Dit moet er mede voor zorgen dat deze groep in de stad blijft wonen.

Onderwijzers en verpleegkundigen


Aliens, ufo’s en astronauten in tram en Kunsthal

Foto van ''

10 APR 2019

Rotterdammers die vanaf nu met de tram reizen, hebben kans oog in oog te staan met aliens, ufo’s, robots en astronauten. Door middel van augmented reality worden passagiers tijdens een alledaags ritje verrast met ‘buitenaardse objecten’.

Science fiction


Rotterdammer schrijft boek over stunteltocht door VS

Foto van 'Ilja Post'

10 APR 2019

Het wonder van Iowa is het boek dat Bas van Oort schreef naar aanleiding van zijn 5000 kilometer lange fietstocht van Washington DC naar Seattle. Maar wees gerust: dit verhaal leest nu eens niet als de sportieve prestaties van een fitboy die ons normale stervelingen direct naar adem doet happen.

Lekke banden en gebroken spaken


Flipperen in opnieuw geopende Dubbelde Palmboom

Foto van ''

5 APR 2019

Na zeven jaar leegstand gaat De Dubbelde Palmboom weer open voor publiek. Vanaf begin volgend jaar wordt dit rijksmonument onder meer het tijdelijke onderkomen van het Flipperkastenmuseum.

Graan en specerijen


Grote terreuroefening in Rotterdamse haven

Foto: ANP ROBIN VAN LONKHUIJSEN

Foto van ''

5 APR 2019

Niet schrikken: this is just a drill. Van 8 tot en met 11 april vinden in de Rotterdamse havens en op de wal grootschalige anti-terrorismeoefeningen plaats.

Goede voorbereiding


Circulaire kledingruil XL in BlueCity

Foto van ''

5 APR 2019

Behoefte aan wat nieuwe zomerjurkjes? Of genoeg van die verzameling Hawaii-shirts in je kast? Zaterdag 6 april kun je in het oude Tropicana terecht voor de ‘grootste kleding- en sneakerruil van Rotterdam en omstreken’: CHANGEZ.

Circulaire broedplaats


Slimme watertaxi vaart straks uit zonder kapitein

Foto van ''

5 APR 2019

Sinds deze week vaart er een KPN-watertaxi over de Rotterdamse Maas. Nu nog mét kapitein, maar met de ambitie om de boot op termijn volledig zelfstandig te laten varen, op het netwerk van KPN.

Innovatieproject


MOMO komt met ‘positieve vervuilerstaks’

Foto van ''

5 APR 2019

Korting op eten en drinken als je met de fiets op het openbaar vervoer naar het festival komt. Dat is wat het Motel Mozaïque Festival verstaat onder haar ‘positieve vervuilerstaks’. Een manier om bezoekers die goed en groen bezig zijn te belonen.

Groene korting


Vier Moederdag bij Rotterdamse ouderen thuis

Foto: Vincent van den Hoogen

Foto van ''

5 APR 2019

Rotterdam-Noord viert feest op zondag 12 mei. Die dag komen schrijvers, muzikanten, verhalenvertellers, vrijwilligers en wijkbewoners samen op het Groot Letterfestival.

Twee bijzondere locaties, het Jan van der Ploeghuis – een woonhuis voor ouderen - en buurthuis het Klooster Oude Noorden veranderen voor een dag in festivallocaties.


Rotterdamse Instagram top 100

Foto van ''

2 APR 2019

Het Rotterdamse social media bureau SocialMediaMonteur heeft vandaag de Rotterdamse Instagram top 100 gelanceerd.

Het Instagram account van de rapper en producer Ronnie Flex voert met met meer dan 993.000 volgers momenteel de ranglijst aan. Op de tweede plaats staat het officiële account van voetbalclub Feyenoord en op de derde plaats de hiphopgroep uit Spangen, Broederliefde.


Ter Marsch & Co bezorgt burger met drone

Foto van ''

2 APR 2019

Burgerbar Ter Marsch & Co viert haar 5-jarig bestaan met een bijzondere bezorgactie in Rotterdam en Amsterdam. Bewoners die zelf ook iets bijzonders te vieren hebben, kunnen hun bestelling laten bezorger per drone.

Vliegensvlugge bezorgservice